Most próbáltam ki előszőr a CD-íróm (TEAC W540E), és az írás megkezdése utám néhány mp-cel a COMMUNICATION FAILURE üzenetet kapom és megszakad az írás.
Tud vki segíteni?
(Ugyanezt kérdeztem 3 hónappal ezelőtt - eredménytelenül...)
Szimulált írással letesztelhető-e (nagy biztonsággal) hogy arra a lemezre ki tudja-e írni az adott adatot túlírással az író?
Mivel túlírás terén semmi tapasztalatom sincs, azt kérdezném még, hogy 706 mega kiírása 700 megás lemezre mennyire esélyes? Azt tudom hogy ez erősen lemezfüggő, de csak azt mondjátok meg, hogy nagyon elszállt ötlet ennyit kiírni, vagy mondjuk x% esély van rá eddigi tapasztalatotok szerint. Köszi.
Mondhatjátok, hogy sok a problémám, de csak 1 hónapja van CD íróm:
Na szóval: „wma” kiterjesztésű fájlokat szereznék átírni a Néróval, de nem hajlandó rá.
Azt szeretném kérdezni, hogy hogyan tudnám áttenni „cda”-ba a kiterjesztést, ugyanis azt felismeri a Néró.
A választ előre is köszönöm.
Ez kicsit OFF lesz, ezert elnezeseteket kerem, de ebbe a topikba vagyok bejaratos es tudom, hogy ehhez is ertetek. :) Szoval: kaptam egy un. Video CD-t. Fajlkezelovel megnezve, tobb directory van rajta, az egyikben talaltam nehany *.dat fajlt, amik a tulajdonkeppeni video anyagnak tunnek, ugyanis a windoz mediaplayerevel gond nelkul lejatszhatok (a dat kiterjesztest ossze kell tarsitani a mediaplayerrel). Kerdes: milyen PC-s szoftverrel lehet lejatszani egyben, kulonosebb macera nelkul?
Ha jol ertem a kerdesed, a valasz: nem. Az audio reszt kulon menetben fel kell masolni, ha csak a "mappakat" (ami gondolom a multimedias reszt jelenti) masolod adatkent, akkor az audio resz automatikusan nem kerul ra a lemezre! Az audio formatumot ugyanis nem ismeri fel a PC fajlkent.
Köszi a választ.
Még egyetlenegy kérdésem lenne:
Ha átírom a mappákat adatként, akkor a lemezen lévő zenei anyag is másolásra kerül?
Tehát CD lejátszón is meghallgathatóvá válik?
Az én problémám más jellegű, de remélem van rá megoldás (bár hivatalosan nem kéne, hogy legyen).
Szeretem az összes Audio CDmet begrabbelni, mert így nem kell cserélgetni a lemezt, és egyben van az egész.
Mostanában azomban egyre töb CD Copy protected.
Nekem két típus van: az egyiknek van saját lejátszója, ami elindul, ha berakod a gépbe, a másik pedig egyáltalán nem is akar lejátszódni, a trackkek viszont láthatóak.
Tekintve, hogy ezek szoftveres védelmek, nyílván meg is lehet kerülni őket...
Vagy nem?
En semmilyen CD-borito szerkeszto celprogramot nem hasznalok. A Word-ben csinalok egy megfelelo meretu tablazatot, ebbe irom (masolom) be a CD cimet, a tracklistat, miegymast. Kepeket is be lehet szurni. Igenyes munka eseteben meg CorelDraw!
Elmondom, hogy en hogy csinalom. Lehet, hogy lehet egyszerubben is, egy menetben, de nekem ez bevalt.
1. A merevlemezre atmasolom a CD multimedias (azaz nem audio) reszet, barmilyen faljkezelo programmal (windows fajlkezelo, windows commander stb.).
2. Elinditom a Feuriot, es csinalok egy kozonseges CD-copyt. Kozben eszreveszi am, hogy a lemez nem tiszta audio, de csak az audio reszt kell masolni. Ez ertelemszeruen kivalaszthato. A lemezt nem zárom le (van egy ilyen checkbox valahol), ez fontos, kulonben nem tudja majd folirni a multimnedias fajlokat!
3. Kilepek a Feuriobol, elinditom a Nerot, es a merevlemezre masolt fajlokat adatkent felirom a lemezre. Celszeru most le is zarni a lemezt.
Ez az eljaras sajat projektek keszitesenel is hasznalhato, az adat-resz barmilyen fajlokat tartalmazhat (ez valasz a masik kerdesedre). Fontos, hogy eloszor az audio reszt kell folirni es nem szabad lezarni a lemezt!
Rájöttem, hogy adatként kell átírni.
Viszont lenne még két kérdésem:
-Adatként való átíráskor a zenei fájlokat is átmásolja?
-Lehet e olyan lemezre zenei anyagot másolni amelyre adatokat másoltam már át?
Tehát az írt cd-n egyrészt lehetnek zenei fájlok és pl. Word dokumentumok?
Azt szeretném kérdezni, hogy hogyan lehet olyan CD lemezt átírni amelyen multimédiás rész található?
(A Néróra való másoláskor csak mappákat látok, amelyek közül egyikben sem találhatók meg a zenei fájlok, csak a multimédiát tartalmazza. Ezeket a mappákat pedig nem hajlandó a program átírni, mivel ebben az állomány szerinte nem támogatott formátumban szerepel.)
Jóvanna, ezt gondoltam én is "trükk" gyanánt, csak hát ez olyan kevéssé elegáns megoldás... ;) (Főleg mire erre "betanítom" a cucc tulajdonosát...! Tulajdonképpen most használ először számítógépet, szóval sajnáljatok!)
Köszi, ezt ki fogjuk próbálni. Bár még mindig nem tökéletes a megoldás, mert ha egyetlen CD-író van beépítve és CD-t szeretnék másolni, először mindenképpen a forrás CD-t kell berakni és az ugye nem írható... :-( (De hátha lehet valamit trükközni...)