Amikor épp a dalmát királyi pár a téma az alagsorban, akkor Ivy mondja a "Hórész" királyos részt, mire Alf épp egy kanál rizspudingot kanalaz a szájába és kinyögi a "Borisz"-t.
Nekem úgy tűnt, mintha tejberizs/gyümölcsrizs állagú lenne, olyan folyósabb, pépesebb a rizskoch-hoz képet. Azt két napja ettem és nem volt folyós ;-)))
Szal, egy jó rízspuding receptet szívesen vennék. A tápiós dolgot hanyagolnám, de a rízst, azt szeretem. Igaz, én frissen, melegen kedvelem, ellenben Mabellel, akinek Mrs Lipton külön - csak az ő kedvéért! :D - lehűti. :))
Már csak azt nem értem, hogy miért van katedrál üveg a folyosón a szobája mellett. De csak az első részben. Illetve itt vettem észre, mert tovább még nem néztem.
Most az egész napomat arra szenteltem, hogy megnéztem majdnem az összes részt és próbáltam összeállítani, hogy mi hol van és mi micsoda.
Alagsor: konyha amiben az étellift van, aztán a mosogató, és a hátsó kert, ahol a személyzeti bejárat van.
Földszint: bal oldalon van a szalon, vagy hall, aztán vele szemben van az étkező és a lift. A lépcső mögött jobbra van a lejáró a konyhába és van egy hátsó ajtó is amiben ha jobbra fordulunk, ott van a dolgozó szoba illetve balra a pálmaház ami átnyúlik a szalonba és a dolgozó szoba ablakaiban is látszik.
Emelet: ez nagyon kemény meccs számomra, úgyhogy még ezen nagyon dolgoznom kell, mert minden részben kavarda van. Egy fix, hogy Levi szobája az a szalon felett van. De hogy mellette ki van, hogyan jön a lépcső és a többi, nagyon húzós még kideríteni. A másik fix, hogy a lift a folyosón van. Természetesen az is biztos, hogy Poppi szobája mellett van a vendég szoba, mert erre utal is. Viszont nagyon sok kérdés van még, hogy ki van az ebédlő feletti szobában stb.
Tetőtér: Aránylag egyszerűenk tűnik, de még sem az, mert nem tudom, hogy honnan vezet fel a lépcső az emeletről. Az, hogy ki ki mellett alszik az talán egyszerűbb, de még nem tartok ott. :-)
James szobája az Sissyé felett van, de hogy hova esik pontosan azt még nem vázoltam fel.
Igyekszem azért mindent alaposan felmérni, de azért is nehéz, mert állandóan változtatnak a díszleten és iszonyatosan bezavar. Egy stabil pont az ablak és ez alapján kell beazonosítani mindent.
Viszont az étellift-tel nincs semmi gebasz. Nehéz volt beazonosítani a helyét de minden rendben van vele.
A liftes téma nekem nem okoz gondot, mert az nekem egyenes.
Ugye lent van az étkezőben, aztán fennt a folyosón Sissy szobájával szemben van a vége.
Az emelet nem tiszta teljesen, és az onnan felefél nyíló cselédszobák.
A lenti szint még Ok.
Mert ugye a főbejárattól balra van a hall, aztán jobbra az étkező. aztán a lépcső. A lépcső mellett ha egyenesen megyünk akor egy ajtó és balra a dolgozó szoba. Mellette nyílik a pálmaház amiből természetesen nyílik egy ajtó a hallba.
Lefelé egyszerű mert lennt csak a konyha van és a mosogató illetve a hátsó bejárta.
Az emelet nekem már bonyolultabb, mert ahogy felérünk, elvileg ugye az első szoba balra Sissy szobája, aztán Poppyé, utánna vendég szoba és végül Levenderé, de ez mind körbe körbe megy és nem tiszta, hogy hol kezdődik és melyik, melyik. De azt tuti, hogy Levender szobája az utolsó és onnan egyenesen folytatódik a folyoső ahonnan megy fel a lépcső a cseléd szobákhoz.
Talán nem is olyan bonyolult ez a lift. (?) Az első szinten - emlékeim szerint -, ugye az ebédlőben van az első állomása? Fent a második emeleten - a család hálóövezetében - pedig a folyóson a végállomás. Ez elvileg akár lehet még egy liftaknában is, vagy nem?? Amúgy tényleg, vajon milyen típusú lehet ez a lift? Alapszéria, vagy talán már volt abban a korban modernebb, gépesített lift is? Meldruméknál még erősen kézi vezérlésű volt, szegény Henry kezére méretezve... :))
Valaki mintha egyszer már belekezdett volna, de feladta, olvass vissza... ami különösen bonyolulttá teszi, az az étellift: lent a konyhában nyílik, fent pedig az ebédlőben is, meg a folyóson is... Kieg: van egy szócső is mellette, de azt nemigen használják, rendszerint csak belekiabálnak a liftbe.
szétb.sz az ideg. megvettem a dvd-ket a megjelenéskor jó drégén, és most kihozzák újra, olcsóbban és díszdobozban. meg kéne ostorozni őket, mint miss cissy azt az arabot.
Ha én lennék pl. a BBC piackutató reklámszakértője, bizony egy egész Csengetett, Mylord? ajándékcikk gyártó iparágat építettem volna rá a sorozatra. Mylord-os pólókat (rajtuk a szereplők képeivel, együtt, külön-külön, stb.) teáskészletet, angol teákat, plakátokat, kulcstartókat, hűtőmágnest, Mrs. Liptonos szakácskönyvet, falinaptárakat, kitűzőket, tányérokat, poharakat (amiket Mrs. Lipton is hadrendbe állított :D ), számítógépes egérpadokat (szintén a sorozat szereplőivel), képes albumokat (az egyes epizódokból kiemelt képekkel), gumifa nevelési szakkönyvet (:D )...stb. dobtam volna a piacra. :)))
(Inkább raboltam volna ki Őméltósága széfjét, az a fél óra, amíg sorban álltam vele a Media Marktban, emlékezetes marad: egy fiatal nő a hátam mögött mobilon kibeszélte a fél életét. Ide a hólapátot.)