Sziasztok, segítséget kérnék, a neten olvastam, hogy itt komoly szakik vannak, egy óra gyűjtemény részeként került hozzám a mellékelt óra, üveg nélkül, működő állapotban, értéke vajon mekkora lehet?
Ki kell nyittatni egy szaküzletben/műhelyben és leellenőrizni. Mivel a legjobb minőségű hamisítványokat még lengésszám alapján sem lehet leleplezni, és a kezelőszervek is rendeltetésszerűen működnek - így toknyitás nélkül abszolút 100%-os biztonsággal ezekről legfeljebb napi szinten ezekkel foglalkozó, a legapróbb részleteket is jól ismerő szakember tud, de szerintem még ő is csak egy irányba - nevezetesen a nem jól sikerült utánzatot felismeri - de a nagyon jól sikerült akár őt is átverheti, ergo, ha kézbe véve nem egyértelmű a hamis mivolta valamelyiknek, akkor a toknyitás ELKERÜLHETETLEN és KÖTELEZŐ.
Amúgy meg, ha olcsón kínálják őket, akkor biztosan hamisak. Ha meg drágán, akkor - amibe ezek ma kerülnek - simán kibírják egy bevizsgálás költségét (főleg, hogy nem is biztos, hogy kérnek érte pénzt, legalábbis nem szoktak számottevőt). Kép alapján meg én ilyen órát már nem is "szakértek", legfeljebb akkor, ha annyira rossz hamisítvány, hogy az már a képről is egyértelmű. De ami egy képen még egészen eredetinek tűnik - az már kézbe véve is lehet nagyon gyanús, ugyanakkor még kézbe véve és műszeren megmérve is potenciálisan jónak tűnő óra is lehet minőségi hamisítvány - a Rolex nagy erénye ugyanakkor, hogy autentikusnak kinéző hamisított szerkezet még mindig nincs (annak látszani akarók már vannak, lilára festett kilincs-kerekekkel, hasonlókkal, de attól még láthatóan nem eredetiek).
a Junghansnak vannak olyan kvarcórái amelyek fél másodpercenként mozgatják a másodpercmutatót? (a kirakatban láttam, és nem találom a neten hogy ez akkor bug vagy feature?).
azaz hogy ez így üzemszerű, vagy jelez valamit (pl elemmerülés).
A hozzáértőktől kérdeznék: Meg szeretném lepni magam egy mechanikus órával, de nehezen tudok dönteni. Max 1000 EU lenne rá. Nagyon tetszik a Longines Conquest automata, az meg lenne belőle, ha külföldön venném meg. Tetszik a Frederiqe constant is és a Roamer. Kb. ennyiért ezek közül tudnék választani. Melyik szerkezettel járnék legjobban, melyik üzembiztosabb, megbízhatóbb?
egy 200chf-es (de talán még a triplája is) óra kb semmilyen presztízs értékkel nem bir az átlag vásárló szemében, így ott kb minden az ellenfelük, ami mutatja az időt, nem csak az Apple watch/fitness karkötő, de a mobil, a trendin kinéző divatórák, vagy az pár dolláros eldobható quartzok az ebayről. Ahogy azt is nehéz indokolni, hogy egy PM80-as Tissot/Certina miért jobb vétel, mint egy Seiko/Orient automata gyakran jobb tartalommal, olcsóbban.
A presztizs szempontból érdekes cuccokat ennél sokkal magasabb polcról árulják, és ott azért van akinek megy a szekér, még a folyamatos áremelések és várólisták ellenére is.