„semmit érte nem várván; és a ti jutalmatok sok lesz,”
A mondat első felét „ semmit érte nem várván”, azonnal értelmetlenné teszi a mondat második fele: „a ti jutalmatok sok lesz,”.
Ezt az elvárást legfeljebb egy ateista ember tudja teljesíteni, egy vallásos már nem. (az ateista mivel nem hisz Istenben, ezért a mennyei jutalomban sem.)
Én úgy vagyok ezzel, hogy Isten nem csinál ellentmondó dolgokat, nem beszél magának ellentmondó módon, és a Bibliába nem kerültek egymásnak ellentmondó dolgok.
Én úgy vagyok ezzel, hogy Isten nem csinál ellentmondó dolgokat, nem beszél magának ellentmondó módon, és a Bibliába biza kerültek egymásnak ellentmondó dolgok.
Ahogy gondolod, csak szerintem ez se apostoli tanítás, hanem magyarázkodásnak látszó gesztus tőled.
Ez nem magyarázkodás, vagy magyarázkodásnak látszó gesztus, hanem azon vélemény, miszerint a Biblia egy része mese. Van ilyen vélemény, magam is így vélekedek.
" Ha ellentmondás van valamiben, s ezt te nem veszed észre, akkor a baj benned van."
Igen, akkor szerintem is.
Mi van akkor, ha valamiben nincs ellentmondás, és te mégis találsz benne?
A hiba akkor benned van, ugye?
"Ha meg abban hiszel, Isten direkt csinál ellentmondást, akkor furcsa a vallásod."
Én úgy vagyok ezzel, hogy Isten nem csinál ellentmondó dolgokat, nem beszél magának ellentmondó módon, és a Bibliába nem kerültek egymásnak ellentmondó dolgok.
A hitemet találhatod furcsának, de én a hitemet vallom, amíg hitem a hitem.
Ez a hit nem nyugszik se ortodox, se katolikus, se baptista (stb) felekezetek hittételein.
Mondjuk Szűz Mária terhes lett, majd meglátogatta őt egy angyal, elmagyarázni a terhesség okat, vagy előbb jött az angyal, s utána lett terhes? Máté vagy Lukács mond igazat?
Jézus hol lett megkísértve, előbb egy hegycsúcson, majd a templompárkányon, vagy fordítva? Máté vagy Lukács mond igazat?
Mi volt írva a keresztfára, "Jézus, a zsidók királya" vagy "A zsidók királya", melyik evangélista hazudik?