ez a topic nem Kútásóról szól, amiről szentem szól az gigaf@szság. Aminek szentem semmi köze a Bibliához/semelyik valláshoz. Sóse látott mélyrepülésben a Fórum
Csak jelzem - a topiknyitó helyett -, hogy az a "szűz" szó, amely Máriára vonatkozik, az eredeti nyelv szerint egy fiatal lányt jelent. Az is ma már nyilvánvaló, hogy várandóssága idején kb. 12 éves lehetett.
Az pedig megkérdőjelezhető ugyan, de szintén egy feltételezés, hogy Mária szűzen fogantatását úgy is lehet értelmezni, hpgy a szülés előtt még nem volt menzesze.
Azonban a többnejűségre én sem tudok magyarázatot.
Tényleg az volt. Épp nézte Szűz Mária az Odaátot, nevetett pajkosan mikor a Szentlélek rátörte az ajtót részegen. Nekem is mesélrék kocsmába, hogy Szűz Mária akkor fejezte be a negyedik osztályt.
Hagyományosan egy pár akkor vállal gyermeket, amikor érzelmileg és egzisztenciálisan is készen áll rá. Vannak azonban olyan helyzetek, amikor a baba korábban kopogtat.
A leányanyák élete nagyon nehéz. Nem csupán a környezet megítélése miatt...
Mózes pedig felírá az Úrnak minden beszédét, és felkele reggel és oltárt építe a hegy alatt, és tizenkét oszlopot, az Izráel tizenkét nemzetsége szerint.
A Jézus Krisztus születése pedig így vala: Mária, az ő anyja, eljegyeztetvén Józsefnek, mielőtt egybekeltek volna, viselősnek találtaték a Szent Lélektől.
Mt 1,18
Így született meg minden idők legnagyobb történelmi alakja.