KIs olvasmány, mielött nagyon beleélnéd magad a Krim szenvedéseibe:
"Ha az ember nem megy el egy országba, és sok rosszat hall róla a médiában, akkor hajlamos azt hinni, hogy ez tényleg úgy van. Hogy elnyomás van, az ott lakók félnek és rosszul érzik magukat. Én nem ezt tapasztaltam. Oroszország egy gyorsan, dinamikusan fejlődő ország. A negatív véleményeket azok mondják, akiknek ez szúrja a szemét vagy soha nem jártak ott....
...
Hallottuk, nem volt könnyű eljutni a Krímbe.
Próbálják megakadályozni a turisták beutazását. A Booking.com-on például először nem tudtam foglalni szállást, mondván azt a szankciók miatt csak üzleti célból lehet, de aztán megoldódott. Moszkvából repültünk - Ukrajnát megkerülve - Szimferopol vadonatúj repterére. Nyolc napot töltöttem ott, három napra autót béreltem, hogy minél több helyre tudjak menni, a többin a helyi tömegközlekedést használtam.
Bevallom, nekem ez tetszik. Mindez a Krím-félszigetre is igaz, de a terület fejlettségben elmarad az anyaországtól.( Oroszországtól ) Én ezt - minden politikai felhang nélkül - annak tudom be, hogy korábban Ukrajnához, annak is a perifériás részéhez tartozott. Tapasztalatom szerint az oroszok sikeresebben számolták fel azt a politikai bűnözést, ami lerabolja a saját országát, és ami Ukrajnában egészen az utóbbi időkig jelen volt. Úgy láttam, elkezdődött a Krím-félsziget fejlesztése, építik az infrastruktúrát, az autópályától kezdve a hidakig, aminek a helyiek persze örülnek.
Vannak szemetesebb, elhanyagolt városok, városrészek, de az emberek élnek, dolgoznak, semmilyen feszültség nem érezhető, oroszok, ukránok, tatárok, keresztények és muszlimok békében megvannak egymás mellett.
De tekintettel a jelenlegi stabilitásra és Ukrajna bizonytalan helyzetére, szerintem nem jártak rosszul az ott lakók. Tudom, hogy nem népszerű, amit mondok, de én ezt láttam, ezek voltak a benyomásaim.
TAlán a Krim népére biznánk a döntést. Vagy téged, szegénykém, elkergettek a Krimböl?
Némi Koszovó vs Krim párhuzam:
„Oroszország azonban a Krím-félszigetet egyetlen vércsepp nélkül csatolta vissza. Koszovó: sok véráldozat."
"
Koszovó függetlenségének kinyilvánítása sok szempontból lehetővé tette Oroszország számára, hogy a szevasztopoli és a Krím-félszigeten tartott népszavazást – összhangban a nemzetközi jogi normákkal – törvényesen elismerje."
"Az „önrendelkezéshez való jogot” annyira kitartóan használják, hogy még azt is hozzátették, hogy mindenki a saját anyanyelvét használja. Ez talán nem a Krímről szól? Nyugaton senkit nem zavar a Golán-fennsíkon kialakult helyzet vagy a Skóciában lezajlott referendum. "
"Míg a Nyugat Koszovó függetlensége mindenféle referendum nélkül elismerte, addig a Krímet a szavazás ellenére sem ismeri el a Nyugat."
"A nyugati megfigyelők nagyon nagy hangsúlyt kapnak. Viszont ugyanazokat a dolgokat a Krímben és Koszovóban teljesen különböző szemszögből nézik és ellentétesen értelmezik. Szerencsére a félszigeten elkerülték a véres összecsapásokat."
Putyinnak joga és kötelessége megvédenei a saját nemzet tagjait. Akiket épp progszerüen szerettek volna levadászni ukrán nácik, ahogy Ogyesszában is tették.
Németország nem nélkülözheti az orosz földgázt – jelentette ki a legnagyobb német energiaszolgálató, az Eon vezetője egy sajtóbeszélgetésen, amelyről a Wirtschaftswoche című gazdasági magazin számolt be kedden. Leonhard Birnbaum vezérigazgató a Wirtschaftswoche hírportálján közölt beszámoló szerint az esseni rendezvényen kiemelte: „szükségünk van az orosz gázra, és kész”.
Németország nem mondhat le az orosz energiaimportról
Németország már csak azért sem mondhat le az orosz importról, mert a nukleáris energia mellett a kőszénre alapozott energiatermelést is kivezeti. Ezért nem azon kellene gondolkodni, hogy miként oldható meg az energiaellátás orosz földgáz nélkül – fejtette ki az Eon vezetője.
"Te is tudod , hogy a krim 120%-os szavazás kamu volt , "
Azóta is tart a fegyveres ellenállás a gonosz orosz megszállók ellen. Valahogy ugy, ahogy az igazi megszállásokkor léenni szokott: ahogy a palesztinok, vagy az irakiak, afgánok tették: ja, hogy ilyen nincs?
KI ÉRTI EZT?
Tán csaknem jobban érzi ott magát a krim népe ma, mint az ukrán elnyomás alatt?
Egyébként ha te tudod, hogy kedvezményes áron kapjuk a gázt 15 évre,
Ezek általában megmaradnak a tárgyaló felek között...
De Putyinnak megéri a nem ideológiai alapon vásárló vevő... Azt megbecsüli.
Ha a tökös ajrópéreknek megéri inkább a környezetromboló amerikai palagáz, akkor majd lejátszák a zöldekkel, meg elmagyarázzák a lakosságnak, hogy hogyan húzzanak magukra még három migránst ha fáznak....