Keresés

Részletes keresés

?silámroooN Creative Commons License 2022.02.01 -2 1 164

Szóval mostmár tudod , hogy az orosz a krim félszigeten mindig is megszálló volt

...és hogy jól érzi ott magát ?

Bizonyára

Előzmény: Kód 001 (163)
Kód 001 Creative Commons License 2022.02.01 -2 1 163

KIs olvasmány, mielött nagyon beleélnéd magad a Krim szenvedéseibe:

"Ha az ember nem megy el egy országba, és sok rosszat hall róla a médiában, akkor hajlamos azt hinni, hogy ez tényleg úgy van. Hogy elnyomás van, az ott lakók félnek és rosszul érzik magukat. Én nem ezt tapasztaltam. Oroszország egy gyorsan, dinamikusan fejlődő ország. A negatív véleményeket azok mondják, akiknek ez szúrja a szemét vagy soha nem jártak ott....

...

Hallottuk, nem volt könnyű eljutni a Krímbe.

Próbálják megakadályozni a turisták beutazását. A Booking.com-on például először nem tudtam foglalni szállást, mondván azt a szankciók miatt csak üzleti célból lehet, de aztán megoldódott. Moszkvából repültünk - Ukrajnát megkerülve - Szimferopol vadonatúj repterére. Nyolc napot töltöttem ott, három napra autót béreltem, hogy minél több helyre tudjak menni, a többin a helyi tömegközlekedést használtam.

Bevallom, nekem ez tetszik. Mindez a Krím-félszigetre is igaz, de a terület fejlettségben elmarad az anyaországtól.( Oroszországtól ) Én ezt - minden politikai felhang nélkül - annak tudom be, hogy korábban Ukrajnához, annak is a perifériás részéhez tartozott. Tapasztalatom szerint az oroszok sikeresebben számolták fel azt a politikai bűnözést, ami lerabolja a saját országát, és ami Ukrajnában egészen az utóbbi időkig jelen volt. Úgy láttam, elkezdődött a Krím-félsziget fejlesztése, építik az infrastruktúrát, az autópályától kezdve a hidakig, aminek a helyiek persze örülnek.

Vannak szemetesebb, elhanyagolt városok, városrészek, de az emberek élnek, dolgoznak, semmilyen feszültség nem érezhető, oroszok, ukránok, tatárok, keresztények és muszlimok békében megvannak egymás mellett.

De tekintettel a jelenlegi stabilitásra és Ukrajna bizonytalan helyzetére, szerintem nem jártak rosszul az ott lakók. Tudom, hogy nem népszerű, amit mondok, de én ezt láttam, ezek voltak a benyomásaim.

https://www.nyugat.hu/cikk/gadanyi-peter-krim-felsziget-interju

Előzmény: ?silámroooN (162)
?silámroooN Creative Commons License 2022.02.01 -2 0 162

https://444.hu/tldr/2018/03/18/odamentek-az-orosz-kulonleges-erok-es-megmondtak-hogy-ki-lesz-az-uj-miniszterelnok

Kis olvasmány , mielött nagyon belemerülnél abba a demokratikus orosz visszacsatolásba 

Előzmény: Kód 001 (160)
?silámroooN Creative Commons License 2022.02.01 -2 1 161

https://hu.m.wikipedia.org/wiki/Kr%C3%ADmi_tat%C3%A1rok

Kérdezd meg öket , milyen boldogok a krim félszigeten 

Előzmény: Kód 001 (157)
Kód 001 Creative Commons License 2022.02.01 -2 1 160

TAlán a Krim népére biznánk a döntést. Vagy téged, szegénykém, elkergettek a Krimböl?

Némi Koszovó vs Krim párhuzam:

„Oroszország azonban a Krím-félszigetet egyetlen vércsepp nélkül csatolta vissza.  Koszovó: sok véráldozat."

"

Koszovó függetlenségének kinyilvánítása sok szempontból lehetővé tette Oroszország számára, hogy a szevasztopoli és a Krím-félszigeten tartott népszavazást – összhangban a nemzetközi jogi normákkal – törvényesen elismerje."

"Az „önrendelkezéshez való jogot” annyira kitartóan használják, hogy még azt is hozzátették, hogy mindenki a saját anyanyelvét használja. Ez talán nem a Krímről szól? Nyugaton senkit nem zavar a Golán-fennsíkon kialakult helyzet vagy a Skóciában lezajlott referendum. "

"Míg a Nyugat Koszovó függetlensége mindenféle referendum nélkül elismerte, addig a Krímet a szavazás ellenére sem ismeri el a Nyugat."

"A nyugati megfigyelők nagyon nagy hangsúlyt kapnak. Viszont ugyanazokat a dolgokat a Krímben és Koszovóban teljesen különböző szemszögből nézik és ellentétesen értelmezik. Szerencsére a félszigeten elkerülték a véres összecsapásokat."

https://moszkvater.com/koszovo-es-krim-az-ellentetek-egysege/

Előzmény: ?silámroooN (159)
?silámroooN Creative Commons License 2022.02.01 -2 0 159

Gondolod az oroszok által megölt elkergetett krimi öslakosok , fellázadnak az oroszok ellen ?

Előzmény: Kód 001 (157)
?silámroooN Creative Commons License 2022.02.01 -2 0 158

Gondolod , hogy ártatlan civilek 10 ezreinek legyilkolása orosz részröl jógszerü , pár barom miatt ?

Előzmény: Kód 001 (155)
Kód 001 Creative Commons License 2022.02.01 -2 2 157

Semmiképp a tényeket veszem figyelembe.

NAgy ma a krimben az elégedetlenség, sokan harcolnak a gonosz oroszok és a csalók ellen?

Előzmény: ?silámroooN (156)
?silámroooN Creative Commons License 2022.02.01 -2 0 156

Szóval az eggyik csalással mozsdatnád a másikat ? 😁😁😁😁

Előzmény: Kód 001 (154)
Kód 001 Creative Commons License 2022.02.01 -2 1 155

Putyinnak joga és kötelessége megvédenei a saját nemzet tagjait. Akiket épp progszerüen szerettek volna levadászni ukrán nácik, ahogy Ogyesszában is tették.

Bár csak Mo nak lenne ilyen vezetője!

Előzmény: ?silámroooN (153)
Kód 001 Creative Commons License 2022.02.01 -2 2 154

Ezt talán Biden úrtól kérdezd meg. 

- nevet-

Ott is volt egy kis feszkó a csalás miatt, haltak is meg emberek.

Te, ezek a gonosz krimiek olyan ravaszul csaltak, hogy ott mindenki örül.

Téged kivéve, de hát ettöl még ők jól alszanak......

DDD

Előzmény: ?silámroooN (152)
?silámroooN Creative Commons License 2022.02.01 -2 0 153

Igazad van , fogják el öket , és büntessék meg

Viszont ártatlan emberek 10 ezreit megölni nincsen joga senkinek , még putyinnak sem

Előzmény: Kód 001 (151)
?silámroooN Creative Commons License 2022.02.01 -2 0 152

Mi a jógszerü egy elcsalt 120 %-os szavazáson ?

Előzmény: Kód 001 (150)
Kód 001 Creative Commons License 2022.02.01 -2 1 151

Az ilyenektöl minden népnek jogában áll megvédenie magát:

Beh kár, hogy nem gyilkohattak kedvükre, ugye?

Előzmény: ?silámroooN (149)
Kód 001 Creative Commons License 2022.02.01 -2 1 150

elfoglalta 

go to:

124

Minden jogszerü, mi a gond?

Ja, a tehetetlen hiszti. 

- nevet-

Előzmény: ?silámroooN (148)
?silámroooN Creative Commons License 2022.02.01 -2 0 149

Biztos , hogy öltek meg ártatlan orosz ajku embereket ukrajnában , viszont az oroszok 10 ezer szám öltek az ukránokat , a saját hazásukban

Előzmény: Kód 001 (147)
?silámroooN Creative Commons License 2022.02.01 -2 0 148

Szóval végre rájöttél hogy az orosz elfoglalta a krim félszigetet a lakosait pedig vagy megölte , vagy elkergette 

Előzmény: Kód 001 (146)
Kód 001 Creative Commons License 2022.02.01 -2 1 147

Kár hazudnod, hogy az ukrán kormánykatonák nem öltek civileket kelet ukrajnában- nem is keveset.

Hiába, a náci habitus már csak ilyen.

Előzmény: ?silámroooN (145)
Kód 001 Creative Commons License 2022.02.01 -1 1 146

Hol az ellenállás a megszállók ellen?

Sehol sem lelem.

( az izraeleiek meg az arabokat kergették el palesztina jó részéröl, ám a jóságos Trump pl. nekik "adta" Jeruzsálemet.  Hm? )

Előzmény: ?silámroooN (144)
?silámroooN Creative Commons License 2022.02.01 -2 0 145

Kár hazudnod , ukránok 10 ezreit ölték meg a saját hazájukban orosz katonak , és nem forditva

Előzmény: Kód 001 (143)
?silámroooN Creative Commons License 2022.02.01 -2 0 144

Tudod , hogy a krim félszigeten kik is éltek ?

Azt tudod hogy ezeket az embereket ki is kergette el ?

Na akkor már tudod , hogy a krim nem orosz föld 

Előzmény: Kód 001 (138)
Kód 001 Creative Commons License 2022.02.01 -2 1 143

Szóval te nem tudtad , hogy ártatlan oroszajkú ukránok 10 ezrei haltak meg az ukrán kormánycsapatok kelt ukrajnát ért támadásaiban ?

Előzmény: ?silámroooN (140)
Kód 001 Creative Commons License 2022.02.01 -2 1 142

Németország nem nélkülözheti az orosz földgázt – jelentette ki a legnagyobb német energiaszolgálató, az Eon vezetője egy sajtóbeszélgetésen, amelyről a Wirtschaftswoche című gazdasági magazin számolt be kedden. Leonhard Birnbaum vezérigazgató a Wirtschaftswoche hírportálján közölt beszámoló szerint az esseni rendezvényen kiemelte: „szükségünk van az orosz gázra, és kész”.

Németország nem mondhat le az orosz energiaimportról

Németország már csak azért sem mondhat le az orosz importról, mert a nukleáris energia mellett a kőszénre alapozott energiatermelést is kivezeti. Ezért nem azon kellene gondolkodni, hogy miként oldható meg az energiaellátás orosz földgáz nélkül – fejtette ki az Eon vezetője.

https://mandiner.hu/cikk/20220201_eon_nemetorszag_nem_nelkulozheti_az_orosz_foldgazt

Előzmény: Kód 001 (113)
?silámroooN Creative Commons License 2022.02.01 -1 0 141

oroszok

Előzmény: ?silámroooN (140)
?silámroooN Creative Commons License 2022.02.01 -2 0 140

Szóval te nem tudtad , hogy ártatlan ukránok 10 ezrei haltak meg az oriszok ukrajnát ért támadásaiban ?

Előzmény: Kód 001 (133)
én könyöklök és hallgatok Creative Commons License 2022.02.01 -2 1 139

El kene olvasnod es latnad mekkora orbani parasztvakitas az egesz:

Inkább csa te spekulálsz...

Az hogy az orosz gázár csak lassabban követi a világpiaci árakat az egy dolog az azonnali tőzsdén.

De hogy egyes hosszú távon milyen alapon szerződtek, az pedig egész más.

Előzmény: Törölt nick (132)
Kód 001 Creative Commons License 2022.02.01 -2 1 138

"Te is tudod , hogy a krim 120%-os szavazás kamu volt , "

Azóta is tart a fegyveres ellenállás a gonosz orosz megszállók ellen. Valahogy ugy, ahogy az igazi megszállásokkor léenni szokott: ahogy a palesztinok, vagy az irakiak, afgánok tették: ja, hogy ilyen nincs?

KI ÉRTI EZT?

Tán csaknem jobban érzi ott magát a krim népe ma, mint az ukrán elnyomás alatt?

Előzmény: ?silámroooN (127)
Kód 001 Creative Commons License 2022.02.01 -2 1 137

Nem én mondok ilyet, de minden országnbak megvannak az érdekei. Mo nak érdeke jóban lenni Oroszországgal, ez a realitás.

Előzmény: ?silámroooN (129)
Kód 001 Creative Commons License 2022.02.01 -2 1 136

Most ugy állunk, hogy ötöráron kapjuk a gázt. Hogy mi lesz MAJD, azt talán várjuk meg.

Szóval, mi is van MA?

Előzmény: ?silámroooN (131)
én könyöklök és hallgatok Creative Commons License 2022.02.01 -3 1 135

Egyébként ha te tudod, hogy kedvezményes áron kapjuk a gázt 15 évre,

Ezek általában megmaradnak a tárgyaló felek között...

De Putyinnak megéri a nem ideológiai alapon vásárló vevő... Azt megbecsüli.

Ha a tökös ajrópéreknek megéri inkább a környezetromboló amerikai palagáz, akkor majd lejátszák a zöldekkel, meg elmagyarázzák a lakosságnak, hogy hogyan húzzanak magukra még három migránst ha fáznak....

Előzmény: EggOista (101)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!