A lebonyolítás érdekes. Az első meccstől észnél kell lenni, mert 4-ből csak 2 jut tovább, tehát az alapcsoport izgalmas (főleg ha olyan szoros, mint a miénk...)
A középdöntős csoport utolsó körében viszont tényleg lehet sakkozás, ezt nehéz kivédeni.
Esetleg úgy lehetne, azt alapulás véve, hogy továbbra is 24 csapat van (6 csoportban). Mindegyikből továbbmegy 3, az 18.
Három 6 fős csoport, ott további 3 meccs. Mindegyikből továbbmegy az első 2, és a 2 legjobb csoportharmadik. És akkor a legjobb 8-tól egyenes kiesés. Így a középdöntő izgalmasabb lenne, és hosszabb lenne az egyenes kieséses szakasz. A meccsszám pedig ugyanannyi lenne annak, aki eljut a végjátékig (9 meccs).
Aztak.rv@. Most nézem a jegyárakat... Gondolom hogy fognak örülni azok, akik megvették 50-70 ezerért a jegyet az alsó szektorba, s egy idő után meglátják az addig üres helyeken a felső szintről "lepotyázókat" :D
Arra azért kíváncsi leszek mennyien lesznek a fájnölvíkenden. A jegyeket nem éppen magyar pénztárcára szabták.
Simán előfordulhat, hogy még egy félházas átlag sem lesz a 100 milliárdos szupercsarnokunkban. Aztán, hogy mikor fog megtelni legközelebb jó kérdés. Abban azér kételkedek, hogy egy női f4-ra kimegy 20 ezer néző.
Szerintem szurkolói szempontból izgalmasabb egyenes kieséses meccseket nézni. Aláírom, hogy nem ez adja vissza a legjobban az erőviszonyokat, de hát ezért nézünk sportot. :) Most a középdöntő utolsó két fordulójában egy csomó olyan meccs volt, ami igazán egyik csapatnak sem számított sehova. Egy olimpiai kvali esetleg tud ezen még turbózni valamit, de most az se volt.
Igen, de a másik lebonyolításnál meg jön a szöveg, hogy megvertünk mindenkit, majd az első vereség után kiesünk, bezzeg a két vereséggel továbbjutott csapat továbbmegy.
Izlandnak két veresége volt, a franciáknak és dánoknak egy, a döntetlen is elég lett volna a galloknak, a szimpátia meg mit sem ér a táblázatnál. :)
Én a 40. perc körül elmentem aludni, semmit nem láttam bele a franciákba. Azt nem igazán értem, miért volt jobb a dánoknak a 2. hely, talán könnyebbnek találják a spanyolokat az elődöntőben?
Ezért szar ez a lebonyolítás, az utolsó fordulóra nagyon szokszor előfordul, hogy valaki már továbbment. Én jobban szeretem az egyenes kiesést, ott jobban változik az élmezőny, és néha-néha ilyen magunk fajta kiscsapatok is odaérhetnek a húsosfazék közelébe. Persze taktikázni ott is lehet, hogy ki kit akar kapni.
Megint sikerül magyarosan értékelni az EB (és női VB) szereplést ... akit fel kellene függeszteni (vagy szélnek ereszteni) az megtette másokkal. Ő fogja értékelni a megemlített statisztikákkal a válogatottak teljesítményét.
Javaslok még néhányat: akadémistákra költött pénz/ onnan érkezett (nem kiegészítő) játékos politikai döntések hatása az NBI moráljára/megítélésére kedvenc csapat támogatása a teljes liga és a NEKA érdekei ellenére az egyszemélyben felelős vezető kihátrálásainak száma az általa erőltetett "szakmai" döntések mögül szerecsen mosdatás/ MKSZ döntések
Izlandnak meg kellett volna vernie a horvátokat és most alakulhatott volna bárhogy, ők vannak ott az elődöntőben. Ettől függetlenül nem volt sportszerű a dánok mérkőzéshez való hozzáállása. Simán nyerhették volna azt gondolom ezt az EB-t, ha a franciákat ma kiejtik. De remélem saját zsírjukban fulladnak meg a döntőben.
Kéziben ritkán nyer az a csapat, amelyiknek nem fontos az eredmény... A dán "sportszerűtlenséget" meg szinte minden csapat megcsinálja hasonló helyzetben...
Azért ne csináljunk úgy, mintha nem láttunk volna már ezer és még egy hasonlót. Ahogy a nőknél Norvégia rendszeresen ellazázta az utolsó meccsét például.