Keresés

Részletes keresés

BerCLas Creative Commons License 2024.11.01 -10 0 22303

Írtam is, hogy tudom nem a B-közép képviselte az ottani Falco szurkolókat.

Egy dologban hibáztak a Rytas szurkolói, mégpedig abban, hogy az ottani szurkolóinkat általánosították a magyar emberek egy részével. Főleg, hogy utána járhattak volna annak, hogy Szombathelyen más szelek fújnak, ráadásul pont a város a csapat tulajdonosa.

Én a városunk és klubunk helyében erről tájékoztatnám a Rytas vezetőségét és szurkolóit.

Viszont amennyiben az Aréna egy része fütyülni fog, azzal ketté is szakadhat a szurkolóink egységessége, mert innentől kezdve azt tudjuk, hogy a litvánok füttye az Orbán-pártiaknak szólt egyértelműen. Márpedig, ahogy írtam itt Szombathelyen sokan nem azon az oldalon állnak. Szóval véleményem szerint ezt a nézeteltérést inkább a klubnak (városnak) kellene megoldania, a Rytas szurkolóinak pedig elnézést kérnie az országunk talán legbaloldalibb megyeszékhelyének klubjától.

Amúgy nyugodj meg én egyik oldallal sem szimpatizálok, az ukránokkal sem mivel egy jó része náci gondolkodású (ahogy a lengyeleknek, horvátoknak és magyaroknak is) és az oroszokkal sem.

Viszont nagyon kíváncsi lennék azon véleményedre, ha mondjuk a románok megtámadnák hazánkat és emiatt sok ország a mi pártunkon lenne, akkor őket is magyar-szopónak neveznéd? Illetve, ha a románok elfoglalnák 2-3 megyénket, akkor is inkább a béke mellett lennél és hagynád veszni azt a 2-3 megyét vagy hallani sem szeretnél erről és folytatnád a harcokat?

Szóval összességében én azt mondom, hogy ezt a félreértést oldja meg egymás között a két klub!

Előzmény: zizou0005 (22299)
zizou0005 Creative Commons License 2024.11.01 -1 3 22302

A városban volt kint kismillió ukrán zászló, nem a csarnokban 😉

Ja és az utolsó levezető napunkon konstatáltam, hogy nem csak a sör drága 😉

Langels Creative Commons License 2024.11.01 -3 5 22301

Mivel nem voltam ott, csak a közvetítésből tudok ítélni, ott minden piros-feketében pompázott.. Gondolom, ha tele lett volna minden ukrán zászlóval, egy-egy azért befityegett volna a képbe, amikor a tömeget pásztázták. Másrészt meg furcsa ez a kirohanásod, miután elhordtad az országukat, meg a fővárosukat minden szemét szarnak, azért mert drága náluk a sör.. :)

Előzmény: zizou0005 (22298)
Godemperor Creative Commons License 2024.11.01 0 2 22300

Szerintem amiket említettél nem engednék bevinni FIBA rendezvényre. Az ellenszenv biztos hogy a magyar kormány háborúhoz és Oroszországhoz való hozzáálása miatt van, ami a történelmi előzményeket illetően nem túl meglepő. Ettől függetlenül én is elítélem az ilyen fajta általánosítást, pláne sportpályákon.

Előzmény: zizou0005 (22298)
zizou0005 Creative Commons License 2024.11.01 -1 3 22299

Nyilván ránk néztek és eldöntötték, hogy ez egy jobboldali tábor ... 😁

Aztán képzeld el azt is, hogy a B-középnek csak egy apró töredéke volt ott. De amúgy sem nevezném őket jobb oldali tábornak, sőt ... 

Egyértelműen a nemzetünknek szólt a fütty, ehhez vita nem férhet.

Már a bemutatáskor fütyülték a csapatunkat. 

Ha ők épp csendben voltak és a mi hangunkat is lehetett hallani, egyből kifütyültek minket.

Tudom, ezekben a sorokban is találsz majd kivetnivalót, de nem fogok bizonygatni neked semmit, azt hiszel amit akarsz.

Tapsolj csak nekik, sőt akár le is mélytorkozhatod őket.

A fütty ellen pedig semmit nem tudsz tenni, azt megkapják a csarnok egy részétől. 

Előzmény: BerCLas (22291)
zizou0005 Creative Commons License 2024.10.31 -4 3 22298

Az én olvasatomban igen.

Mondjuk áthúzva egy orosz zászló vagy a Putyin feje ... az oroszellenesség. Na ilyet nem láttam.

Kismillió ukrán zászló meg ukránszopás. 

Így gondolom, ezen lépjünk is tovább, mert mindenki csak a saját igazát fogja bizonygatni, ami unalmas és nem idevaló.

Előzmény: dd20120519 (22297)
dd20120519 Creative Commons License 2024.10.31 -4 3 22297

az oroszellenesség mindjárt ukrán szopó?

Előzmény: zizou0005 (22284)
Withoutshadow Creative Commons License 2024.10.31 -3 4 22296

Visszanézve a vilniusi meccset valahogy azt éreztem, hogy sem testben sem lélekben nem voltunk ott, hiányzott a koncentráció főleg vèdekezésben, de támadásban is óvodás hibákat követtünk el.

A Rytas pedig teljes erőbedobással játszott, ehhez képest elég jól tartottuk magunkat, ha az utolsó negyedben jobban figyelünk 10 pont körül lehozhattuk volna, de ez a 20 pont sem egetrengető dolog, ahogy nézem, a Euroliga listavezető Barcelonát éppen ennyi különbséggel veri most a 8. helyezett Olympiakos.

Itthon vért kell inni ellenük és a közönségnek is tudatni kell a litvánokkal, hogy innen nem fognak mosolyogva távozni a mérkőzés végén.

Ha ez a győzelem meglenne elég jó pozícióban lehetnénk a továbbjutást illetően.

Amarill0 Creative Commons License 2024.10.31 -2 0 22295

Zozónak egyre nehezebb a padról beszállnia, az első dobásai rendre kimaradnak. Lehet érdemes lenne néha kezdőként pályára küldeni, amikor az izmok is be vannak még melegedve.

Mit gondoltok erről?

BerCLas Creative Commons License 2024.10.31 -14 1 22294

Na ja, mondod te jobboldaliként. Azért az soha nem mindegy, hogy mi volt a kiváltó ok. Ha valakik erről csendben maradnak az már eleve gyanús.

Előzmény: Withoutshadow (22292)
reYKK Creative Commons License 2024.10.31 -7 1 22293

szerintem ez a 6:

Varadi,Perl,Tiby,Popovic,Clark,Diggs

Withoutshadow Creative Commons License 2024.10.31 -1 4 22292

Teljesen mindegy mit gondoltak, amilyen az adjonisten, olyan lesz a fogadjisten.

BerCLas Creative Commons License 2024.10.31 -11 1 22291

Máshol azért kerül pályára 10 játékos, mert a 10. is olyan, hogy pályára lehet tenni. Nálunk meg BCL szinten nem, bajnokságban igen. Hiszen később írtad is, hogy véleményed szerint 6 használható játékosunk van ezen a szinten (azt nem tudom, hogy Clark vagy Keller nincsen benne?).

Arról még senki nem tett említést, hogy a Rytas úgy győzött le minket ennyire simán, hogy mindössze 4 triplát dobtak (25%-kal), márpedig ez azt mutatja, hogy egy jóval erősebb csapat nálunk vagy legalábbis tegnap ezt láthattuk.

A Reggiana szerintem minőségben a Falco és a Rytas között mozoghat, szóval nem akkora meglepetés, hogy legyőzték hazai pályán a litvánokat. A mi győzelmünk ennél jóval nagyobb bravúr lenne november 13-án.

A fütyülésről valaki - aki ott volt - leírhatná végre, hogy miért történt, hiszen amikor először találkozott egymással a két csapat, akkor én úgy vettem észre, hogy kifejezetten jó volt a viszony a két tábor között. Ha valóban politika van a háttérben, akkor azt nehezen hiszem, hogy pusztán azért, mert a Falco magyar csapat, inkább akkor már arra gondolnék, hogy megtudták, hogy a Falco B-közép (persze tudom nem ők képviselték a szurkolóinkat Vilniusban) erősen jobboldali. De azért érdekelne a valós ok.

Előzmény: Jagerman* (22290)
Jagerman* Creative Commons License 2024.10.31 -1 4 22290

A tegnapi mérkőzésen sajnos nagyon sok volt a ki nem kényszerített hiba a részünkről. Azt azért látni kellett, hogy a litvánoknál a négy amerikai játékos vitte a primet, mivel a 103 pontból összesen 64 pontot dobtak, ami az összes pont 62 százaléka, a négy amerikai játékoson kívül még 6 litván játékost rotáltak, akiktől olyan nagyon-nagy extrákat nem láttam. Igazi streetball játékot játszottak, annyival, hogy a légiósaik nagyon erősek fizikálisan és nem mondanám, hogy Graves, vagy Cole nem jó kezű játékos.

Amit problémának láttam nálunk, hogy Milos összesen 9 játékost rotált, vagyis Ábel és Kovács Beni semmit nem játszott, illetve Bognár Kristóf is limitált szerepet kapott. Ezen a szinten nem mindegy, hogy a 10-es rotációval szemben egy 9-es rotáció van. A jó csapatoknál már mindenhol alsó hangon 10 embert rotálnak és nem hajtanak senkit csapágyasra. Jól látható a meccs statisztikája alapján, hogy a Rytas kulcsjátékosai jóval kevesebb játszottak, mint pl. nálunk Zozó, vagy Beni. Tőlünk Zozó ismételten dicsérhető volt ezúttal is, pedig ő sem kezdte jól a mérkőzést, valamint Beninek is volt nagyon jó periódusa, csak később eltűnt, de a hármasai extrák voltak. Tiby és Popovics is elfogadhatóan teljesített, illetve Diggs is jól szállt be a mérkőzésbe. Sajnos Clark gyorsan összeszedte a 4 hibát, így elég sokat jegelte Milos. Ákos önmagához képest gyengén játszott. Pongónál az a gond, hogy a büntetőket sem dobja biztosan, ha jól emlékszem a 4 büntetőből 2-öt kihagyott, ez nagyon nem jó, ezen dolgozni kell, valamint több eladott labdája volt. Kristóf igyekezett és talán 3 lepattanót is leszedett, de pontban nem tudott hozzátenni. Úgy látom, hogy BCL szinten 6 használható játékosunk van, legalábbis komoly csapat ellen, de remélem, hogy rám cáfolnak a fiúk. A 2. és 3. negyed rendben volt, viszont az elsőben rengeteg volt a technikai hiba, ami csak részben volt betudható az ellenfél hihetetlen agresszív védekezésének, sok ki nem kényszerített hiba is volt.

A kinti dobásaink jók voltak, de lehetett volna több hármas is (8 db), a lepattanó harc döntetlen lett, viszont a gólpasszok tekintetében a 22-13 elég nagy különbség, míg a szerzett eladott labdák esetén is jobb volt az ellenfél 8/10, ill. 4/12, vagyis +6-al jobban jöttek ki a litvánok belőle. A meccs összképe alapján a Rytas győzelme megérdemelt volt, de a különbség lehetett volna kisebb is, akár olyan 10 pont körüli, de ehhez fegyelmezettebb és tudatosabb játékra lett volna szükség. Sajnos a védekezésünk értékelhetetlen volt és a támadásban is sok ziccer kimaradt, így 20 pont lett közte.

A fütyülés és a fogadtatás számomra elfogadhatatlan volt, de biztos ők tudják, hogy mit csinálnak. Mindenesetre nekem nem lett szimpatikus a szurkolótáboruk. Szerintem itthon verhetőek, de ehhez mindenkitől maximum kell és meg kéne próbálni a fiatalokat is ilyen komoly BCL meccseken használni, hátha hozzá tudnának tenni valamit ők is. Most úgy látom, hogy a csoport 2. hely is jó esélyt teremtene a 16 közé történő továbblépéshez, de ehhez még legalább 2 mérkőzést be kell húzni.

Hajrá FALCO, hajrá Szombathely!

nForce Creative Commons License 2024.10.31 0 0 22289

BCL oldal alapján igen. Egyedül a tegnapi 6 pontos Sargiunas nem játszott Olaszországban.

Előzmény: jani0625 (22283)
BerCLas Creative Commons License 2024.10.31 -12 1 22288

A szurkolók emberek, akik járnak szavazni is. Viszont itt Szombathelyen valamivel más a gondolkodás, mint országosan, ezt kell tudatni a Rytas szurkolóival. Végre lehetne egy príma tábor, akikkel jóban lehetne lenni.

Ha Putyin szorítja a golyóit, akkor vele miért nem mer úgy kekeckedni, mint az EU-val? Na mindegy is, nem politikai fórum ez.

Előzmény: reYKK (22285)
zizou0005 Creative Commons License 2024.10.31 -3 2 22287

Azt csinálsz amit akarsz, majd egy távcsövessel figyellek 😉

Előzmény: BerCLas (22286)
BerCLas Creative Commons License 2024.10.31 -10 1 22286

Na, akkor mégsem tévedtem olyan nagyot, hogy a Vilniust leszóló kommented mégiscsak politikai alapon íródott. Persze tudom az előbb volt, mint a kifütyülés, de mégsem volt ez véletlen részedről.

Amúgy én is meglepődtem, hogy amikor felharsantak a Falco szurkolók, akkor miért jött a fütty a litvánok részéről, mert úgy tudtam a két tábor jóban vannak egymással. Csodálkoznék, ha politikai alapja lenne mindennek. Ha mégis, akkor meg tudatni kell velük, hogy Szombathely egy rendes baloldali város és nem vagyunk orosz-szopók (hogy a kifejezéseddel éljek).

Én biztosan újra megtapsolom a Rytas táborát, mert szimpatikusak és nagyszerű hangulatot teremtenek. 

reYKK Creative Commons License 2024.10.31 -7 4 22285

mondjuk orban miatt igy minositeni a szurkolokat akik errol nem tehetnek h putyin szoritja a golyoit 2012 otatenyleg undorito

zizou0005 Creative Commons License 2024.10.31 -7 3 22284

Remélem ezt az ukrán-szopó litván csapatot itthon ugyanolyan ellenszenvesen, füttyel fogadjuk ahogy ők tették velünk (a Beni kivételével).

Aztán lehet itt háborogni ...

jani0625 Creative Commons License 2024.10.31 0 2 22283

Ez a csapat full ugyanaz aki az olaszoktól kikapott? Óriásának tűnik a különbség az eredmény alapján.

Előzmény: nForce (22282)
nForce Creative Commons License 2024.10.31 -1 3 22282

Egy faék egyszerűségű szurkolói következtetéssel azt gondolom, ha az olaszok verték ezt a litván csapatot, mi pedig az olaszokat, akkor azért hatalmas szintugrásra nincs szükség. Koncentrációban viszont biztosan. Vagy egyáltalán azt a lehetetlennek tűnő feladatot megugrani, hogy hogyan tudsz egy középcsapat elleni nb1-es bajnoki után felpörögni Euroliga szintű ellenféllel szemben. Mert hogy a Rytas önmagában más szint, azzal teljesen egyetértek. De mondhatnám a Reggio Emiliat is.

Részleteket láttam csak a meccsből, de abban is annyi ki nem kényszerített hibánk volt, ami egy teljes BL szezonra elég. Ez is azt mondatja velem, hogy nem lehetetlen feladat az itthoni. 

Előzmény: Real013 (22281)
Real013 Creative Commons License 2024.10.30 0 4 22281

Szerintem teljesen jókor jött ez a vereseg, látja a csapat, hogy mi a következő szint, amit meg kell ugorni. Hazai pàlyàn valami extrèm szurkolás kellene a litvánok ellen, kellene az a 4-2-es mérleg nagyon...

Fejlődési potenciál van bennünk, ma nem voltunk a topon, tudunk ennél jobbat is. Azzal együtt, hogy ez a litván csapat jóval erősebb, mint mi. De a különbségeket szívvel, lèlekkel sokszor el lehet tüntetni. Ez lesz a feladat..

Hajra Falco!

BerCLas Creative Commons License 2024.10.30 -6 2 22280

Köszi.

Akkor viszont nagyon kaparni kellene azért a második helyért, mert ha esetleg a Ramat Gan lenne ott a harmadik, akkor elég jó esélyeink lennének. Egyrészt, mert szerintem minőségben biztosan nem vagyunk gyengébbek, másrészt pedig a Ramat Gan hazai pályája nem lenne számukra olyan nagy előny, mivel a cseh Opavaban játsszák a mérkőzéseiket. A másik lehetséges harmadik a VEF Riga lehetne, velük szemben is meg lenne az esélyünk. Az első két hely szerintem ott egyértelműen a Bonn és az AEK között dől majd el.

Előzmény: Smsng88 (22279)
Smsng88 Creative Commons License 2024.10.30 0 1 22279

E2 vs F3

F2 vs E3

Bonn

Aek Athen

Maccabi Ironi Ramat Gan

VEF Riga

Előzmény: BerCLas (22278)
BerCLas Creative Commons License 2024.10.30 -3 1 22278

Melyik csoport második/harmadik helyezettjével játszanánk play-int?

BerCLas Creative Commons License 2024.10.30 -5 2 22277

Képernyőn keresztül sem volt nehéz megállapítani, hogy ez a közeg egy egészen más kávéház, ami ott uralkodik az tényleg lenyűgöző. A -20 pont teljesen reális, persze ez nem jelenti azt, hogy egy másik meccsen esetleg ne lehetne valamivel szorosabb. Nem nekünk kell fogni a fejünket a mai eredmény miatt, hanem ezt tegyék meg az olaszok, hogy nem tudtak nyerni az Arénában.

Most már a két hazaira kell koncentrálnunk, mert ezt a Rytast itthon csak 1 ponttal legyőzni is nagy bravúr lenne. Itt most már a második hely a tét, de a harmadik a reálisabb, viszont nem szabad feladni a jobb pozíció lehetőségét, mert nagyon nem mindegy , hogy idegenben vagy itthon kezdhetnénk a párharcot. Jó lenne az olaszokhoz 4-1-gyel utazni, mert akkor egy -6 pontos vereség is beleférne a második helyhez. Persze ez még messze van, először vágjunk vissza a Rytasnak.

Langels Creative Commons License 2024.10.30 -1 2 22276

Itthon nyilván új meccs kezdődik. De azért az beszédes, hogy akkor tudtunk visszajönni, amikor a Rytas  pihentetett gyakorlatilag mindenkit a kezdőből. Mihelyst visszajöttünk 10 pontra, újra jöttek a légiósaik (köztük Enoch, aki mellett még Popovic is eltörpül és azt csinált a festékben, amit akart..) és nem volt kérdés.. Hát ez van, úgy gondolom, hogy itt ma ez volt a realitás, nagyon jó csapat a litván. A hazai meccsre valamit ki kell találni a védő oldalon, mert 103 pontot kapva ott se lesz miről beszélni! 
Hajrá Falco!! 

Előzmény: DAVE GAHAN 1. (22274)
Petike978 Creative Commons License 2024.10.30 -6 1 22275

Hát gyerekek remenykedtem egy 10 pont koruli vereségben,20 lett. 103 pontot kapni azért nem egy kellemes dolog,mégha ezt egy elit csapat is dobta.A fiúkon túlságosan látszott ma,hogy nem ezt a meccset kellett megnyerni.Viszont javítsatok ki légyszi ha valaki másképp látja vagy gondolja,de amikor Popovic rádob vagy kozeledik a palánk felé,gyakorlatilag lerágom az összes kormom…Lassú,körülményes lett nagyon.Pedig mindig dicsertem,de ez ma feltűnt.

DAVE GAHAN 1. Creative Commons License 2024.10.30 0 2 22274

Elvették előlünk a levegőt, nem volt ritmusa a játékunknak ők sok gyors indításos pontot szereztek, mint most is, kihagyott helyzet , kapott gyors pont. Na mindegy, itthon ha 1-el is, de verni kell őket, de kurva nehéz lesz. 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!