Feltételezem, vagy annyira felnőtt, hogy disztingválni tudj a "csak hetente 1x hív fel" vagy "sosincs ideje rám" típusú elhanyagolás, és a halálra éheztetés között.
Szerintem erről az esetről írogat. Csupán azt felejtette el megemlíteni, hogy az egyik testvér az anyjukkal egy házban lakott, a másik pedig szépen havonta felvette a kiemelt összegű ápolási díjat. Plusz még, nem szól róla a fáma, hogy hová lett az öregasszony nyugdíja.
Éheztetés, kiszáradás, bűz mocsok stb. Szerintem megérdemlik az a 12 évet, még akkor is ha az öregasszony egy alkoholista léhűtőt és egy pénzéhes lusta némbert nevelt.
Más volna a helyzet ha tőle messze éltek volna esetleg nem tudtak volna a magatehetetlen állapotról. Azért érdekes volna olyan eseteket is megvizsgálni ahol a gyerek külföldön dolgozik, a szülő meg idehaza betegeskedik. Akkor mi a jogi állás foglalás, mert bizony amennyien máshol dolgoznak biztosan előfordul efféle eset is.
"A nő mindent megtett annak érdekében, hogy ő felügyelhesse az anyját a kórházban - hogy aztán megmérgezhesse."
Ez az ítélet a helyén van, csupán azt kifogásolom, hogy a gyerekét megölő száját WC papírral betömő, szomszéd gazos telekre a babát áthajító , erkölcsös, nagy felelősség tudattal rendelkező 15 éves lányka miért csak 4 évet kapott. Az élet az élet. Ő többet érdemelne az élettől nem azt csekély 4 évet amiből jó ha 3-at kitölt. valahol nem látom az arányosságot a tett és a büntetés között.
Mindazonáltal, ha már lelki csbe-t említettél: azt nem tartod annak, hogy rádhagyományozta az ápolást? Mert ahogyan erről írsz, elég erősen tehernek tűnik neked.
Azért azt csendesen megemlíteném, hogy az úgynevezett anya 15 éves. Vagyis már 14 évesen nem tudta magán tartani a bugyiját. Igen ez is egy jellem, no de milyen jellem?
Maga az eset szörnyű! De az újságíró figyelmetlensége kritikán aluli, különösen egy ilyen esetben.
Nem mindegy, hogy megülte vagy megszülte....
"Őrizetbe vette a rendőrség azt a 22 éves nőt, akit azzal gyanúsítanak, hogy megülte az újszülött gyermekét a Józsefvárosban. A baba holttestét január 27-én találták meg egy VIII. kerületi társasház világítóudvarán. Az újszülöttet világra hozó 22 éves nőt a helyszínen elfogták."