A sok egyforma külsejű gépek közt egy kis eligazodást szeretnék létrehozni ,miszerint nem a külső és a márka számít hanem a belső szerkezet ! Várok ide mindenkit aki már látott ilyen gépet szétszedve és készített képet róla ,vagy van robbantott ábrája hogy mások is tudjanak jól választani a sok egy kaptafára készült gép közül !
30 éve nannak láncfűrészeim, az elsőt elajándékoztam 20 éves korában, a mai napig használják és egy jonsered 2050 turbó volt semmilyen javítsa nem volt gyári szerelésű ! A vízügyhöz jártam fátvágni vele vagy 10 évig ,mindenféle csincsulát kaszaboltam vele ,meg fákat döntögettem . ha nem értek hozzá akkor miért nem ment tönkre sosem ? Vagy a husi 450 ? Még az 550xp is igen jól bírta ,pedig nem apró fákat döntögettünk vele ! Ha valami szar akkor tönkre fog menni hamarosan ha jól meg van csinálva kibír mindent ! Én láttam Stilt is tönkre menni 2 év alatt és csak tekéztek vele és nem a gagyi fajta volt hanem 65cm3 gép ! Amik meghaltak gépek mindeben gagyi kínai henger volt akik jobbak szerelésben mint én azok azt mondják 2-3 száz óránál nem tudnak többet a kínai hengerek . Olyan 6-7m3 fát vághattam fel velük de se nem járattam be sesemmit nem kíméltem őket ! 30-50cm 2 éves tölgyfában volt a bejáratásuk ! Ennyit bírtak ! Amit vettem is bemutató gép volt kb 1mm koksz lerakódással a kupufogójában ,gondolod azt bejáratták ? A katalizátorján akkor hupnival hogy az is csoda volt hogy nem olvadt be ! Nekem csak kukaszökevényeim vannak vagy használt gépek ! A Makita ami újként kezte itt és a kis egykezes gép ami új ! A többi mások által meggyilkolt ,leharcolt gép ! És ha elromlanak megjavítom amíg azt látom érdemes rá ha nem elajándékozom ,más is gyakoroljon vele !
Valamit marhára félreértettél, de mindegy. Belefáradtam. Úgy csinálod ahogy akarod. Kíváncsi leszek mikor fogsz itt siránkozni, hogy ez a gép is tönkrement...
Nekem lidülös van de arról le le mászik a papír de eddig nem tudtam rájönni miért ! Hiába állítom be a futását a görgő közepére csak elmászik valamerre . Nem tudom valaki tapasztalt már ilyet ? Hanyatt fekve élezésre használom jobbára a hibája miatt .
Igen próbáltam, egész sokat csiszoltam, fenyő gerendát, szarufát. (Elég trehányul gyalulták meg a fatelepen.) Eddig nem használtam még szalag csiszolót, de nagyon tetszik. Meg fogom próbálni gyalulatlan fával mit lehet vele kihozni.
A Bosch-ba nagyobb marófejeket is be lehet fogni, erősebb, mélyebbre is lehet vele marni. De nekem a Kis Makita is megfelelne, mert kezesebb, könnyebb. Még nem tudom melyik legyen......
Gratulálok az új géphez. Próbáltad már szépen gyorsan csiszol? A felső maróval lehet élt is marni és akár utca név táblát is, mert van két fogantyúja :-) , de te tudod mire kell.
Tapasztalatom szerint nem márkafüggő, hanem 1-1 típus sikerül jól vagy rosszul.
Volt hogy a 2300w- os Metabo nagyflex forgórésze adta meg magát, kevés használat után.
Most kisflexből kék Boschokat használok 4-et, kábelcserén kívül nem volt bajuk, neked nem jöttek be. 1400w-os dewalt kisflexek nekem bumfordiak, nehezek, nem jönnek be, pihennek, csak betoncsiszolásra vannak használva. 2 új Makita dobozban pihen 2-3 éve, még nem voltak beüzemelve.
Nobody de ugye megint megérkeztünk az elmélet és a gyakorlat ellentétéhez hihihihihihi ((::!! Ez a baja az egész világnak hogy ezek nem igazán találkoznak azért nem nagyon születik jó gép már szinte semmiben sem . A régi fúrógépek pl és a mostani közt is ég és föld a különbség ! A Rebír fúróm ha a hegy megfogja akkor körbevisz de akkor is teker amig a gombot el nem engeded hihihihihi ! A16-ost telibe viszi és 22-ig lehet bele tenni 2 morse kúppal .
Hát ezt azért kétlem ! Egy ócska drúzsba a 50cm3 jével a 60cm 404-es láncot tudta használni a mai modern gépek meg egy 35-38cm vezetővel nem bírnak el akkor azt kell mondja egy rakat szarok a gépek és pusztuljanak ! A makitával hosszra vagdalok 45cm lappal és a legtöbb esetben az égész lap kise látszik a fából és nem keresztben vág hanem hosszára . Több 10 métert kivágott már ! Más országokban nem is használnak ekkora gépet erre a feleadatra igaz ott leginkább csak fenyőt vágnak nem tölgyet mint én ! Amúgy a japán gépek már 45cm3 kategóriában erdészeti munkára is alkalmasak bármilyen állományban ! Azért ezek a leírások elgondolkoztatóak ahhoz amit te mondasz ! Meg ha ebből indulok ki akkor egy méteres fához 180 cm lap kéne meg legalább 200cm3 motor ((::!! A régi 365 husinak 90cm lapig volt ajánlása 404 lánccal de akkor ezzel is még a te írásod alapján csak egy 40cm fát lehetne kivágni ((::!! Erősen kétlem ! Voltam favágó is két telet erős állományokban 30m3 is kivágtunk 1 nap amikor volt még két segédmunkás +ban a 60cm fa a fogpiszkáló kategória volt csak . Ezt egy 550xp és 45lap 3/8 lánccal ! Egynémelyik fa akkora volt hogy a fejem fölé volt a hajk vágva a 45cm lap totál hosszában és a döntő vágás is ugyanez volt és a fa állva maradt pedig 90cm már át volt vágva kb ! A markoló borította le !
Nem szoktam a garanciákkal foglalkozni az oleonál nem nagyon lenne értelme Ha meghajszolod a gépet és a hőterheléstől elszáll a hengered nem fogják megjavítani garanciában ez tuti ! Még befogok szerezni hozzá egy hengerszetett ha netán gond lenne esetleg ne akkor keljen rendelgetni alkatrészt . Azt tudjad sok csavar ezeken be van ragasztva ,cserés ha szét kell szedni valamiért mert a ragacsot nem tudod leszedni róla . Még jó ha a menet megússza .
Úgy 5 éve 4 ezerért vettem egy kisflexre szerelhető fűrész adaptert. Eleinte nyűgös volt vele a vágás, de mikor "beletanultam" már gond nélkül felgurigáztam vele 3 köbméter akácot is egy szuszra. Annak 30 centis lapja volt és azt kell mondjam az megérte az árát. Még mindig megvan, bár a vezetője átkerült a kis Homira.
Ezt a kicsit viszont nem igazán tudom mire lehetne használni. A gyümölcsfákat nyesni szerintem nagyon roncsolva vágna.Egy jobb fajta éles kézifűrész 2-3 rántással elvágja ugyanazt és simább vágásnyom marad utána - szerintem...