Mutameg! Filmes fotógaléria
Én azt gondolom - naívan -, hogy valamiért a fotózás, fényképezés része a fotó is. Amin vannak mindenféle dolgok, mint például emberek, utcák, tájak, érdekes témák, és nem csak mérhető szürkeárnyalatok. Én nem tudom, hogy ez az én fejemben, hogyan kapcsolódik össze, de valamilyen módon látok kapcsolatot a fotózás és a fotó között. Azonban azt vettem észre, hogy itt, a filmes analóg fórum topikjaiban alig vannak, vagy szinte egyáltalán nincsenek már képek, ellenben a “verbális fotózás” mesterfokozatú művelése megy jelentős energiabefektetéssel. Ezért gondoltam, hogy létrehozok egy képeket mutogató, azokról beszélő topikot, ahol remélhetőleg a képek lesznek túlsúlyban. Nem az a cél, hogy egy kép után végtelen szájtépés induljon, hogy alexpós, felexpós, és “én így csináltam volna, meg innen vagy onnan csippentettem volna, és én máshonnan fotóztam volna és én inkább szőke lányt fotóztam volna”, mert én errefelé nem találkoztam még olyanokkal, akik joggal taníthatnának bárkit a fotózás "művészetére". Én ezt valamifajta fekete-fehér (vagy színes), filmes fotókiállításnak szánnám, és őszintén remélem, hogy lesz is benne kép. Persze lehet a képekről beszélni, de mindenkinek a józan ítélőképességére bízom, hogy a bőre eresztett kommentáradatot ki, mikor fogja megszakítani egy újabb képpel. Nyilván valami leírás jól jön az adott képekhez.
Lehet kezdeni.
Nem emlékszem, hogy ez a próbacsík kapott-e előfürdőt. The face shop a címe, és egyébként nem szoktam ilyen utcai képeket készíteni. Még mindig D100+Hypercat, Minolta XD-s, Rokkor 1.7/50
Jó, mondjuk azért annyi legyen ebbeb a topikban, hogy a képek hordozzanak valamifajta fotóművészet, fotózás szempontjából látható értéket. Esztétika, gondolat, szemlélet stb. Tehát a fotó, a fotós, a megvalósítás és ami rajta van, az egyszerre legyen lényeg. Ezt persze nehéz érezni és meghatározni, de azért tötekedjünk.
Mivel a gyerek lelkileg vashiányos, viszonylag gyakran kell őt gépek közelébe vinni; az mindegy neki, hogy mozdony, autó vagy hajó, csak nehéz gép legyen. Erre szerencsére sok lehetőség van a kisvasúttól a múzeumon át a veteránautó-kiállításig, csak azt sajnáljuk, hogy[...] Bővebben!Tovább »
jöhet digikép is. Elsősorban nem azért nyitottam ezt, hogy analóg képek legyenek csak, hanem hogy kompenzáljam azt, hogy sehol nincs kép, és végre a sok technikai megfejtést kompenzálandó legyen egy hely, ahol elsősorban ès kiemelten az a fontos, hogy mit lát az ember a lukon és mikor nyomja meg a gombot. (alexpó/felexpó teljesen lényegtelen ebből a szempontból) Látásmód, esztétika, hangulat, a fotózás vizuális tartalmi értékei. Jöhet digitális is, mert ez ott is megvan. Nekem elég az, hogy analóg fórumon van, mert így nyilván lesz sok filmes kép is, ami számomra különösen érdekes.
Viszont egyre megkérek mindenkit szeretettel: Ne kezdjük egymást fotózni tanítani, hanem inkább beszélgessünk egy képről, mintsem kritizáljuk azt.
Igaz, hogy DSLR témában, de itt leírtam erről a véleményem, és ez véres kardként fennen figyelneztesse a kritikusokat és önjelölt fotótanárokat:
Előszó: Szeretném leszögezni, hogy minden jelenség alól, minden fotóstípusra nézve vannak kivételek, vannak, akik gyönyörű dolgokat csinálnak, de nem szeretném folyton odaírni, hogy "tisztelet a kivételnek", mert aki ezt az írást érti, aki ismeri a jelenséget, az pontosan[...] Bővebben!Tovább »