Osztrák nő nem messze a terepjárójával elkapott egy őzet. Gumilabda effektus, a nő még csak nem is lassított, pedig látta, hogy a szembejövők lassítanak...
nézzük ezt a vadállományt egy másik szemszögből: szerinted arányaiban mennyivel több a vad ? mint mondjuk 100 évvel ezelőtt szerinted? szerinted mennyivel több a jármű mint 100 évvel az előtt? a föld területe nem lett kissebb sem nagyobb-igaz? szerinted hozzávetőlegesen az ember mennyivel több területet foglalt el népesség növekedésével,nem beszélve a népesség növekedésről 100 év arányában. én falun születtem most is ott élek,a gyerek koromat,réten,mezőn,erdőben töltöttem el,sokkal több vadon élő állattal találkoztam mint mostnában. tudod mia külömbség akkor még nekünk is azt tanították apáink, ha vadat nem zaklatod ő sem zaklat téged. akkor is bele ment a vetésbe,túrt a vaddisznó,kikaparta a fácán ,a gerle,a vadgalamb a magokat,de meg volt az ember és a vad egymás mellett.nem úgy mint most az ember tönkre tesz mindent a haszonért maga körül,csak nézz szét. egy példa: a nagy mezőgazdasági gépekkel széttapossák a föld utakat,járhatatlanok,kérdezz meg egyszer egy ilyen új gazdagot,majd eligazít. nem vagyok vadász,sem vadvédő egyesület tagja,de amit a haszonért tesznek emberek hát némijiket fő -- ----m.
volt benne részem,ha a gyorshajást helyszinelték volna,200000ft lett volna az őz eszmei értéke+ gyorshajtás.nem így volt maradt a saját károm, az autó totál káros lett. de a vadon élő állatok védelmében amiért mi ember vagyunk a felelősek,széltébe,hosszába felszabdaltuk élőhejüket.utakat építünk minden felé,erdőket irtuk,állandóan jelen vagyunk mezőn szántón a nagy mezőgazdasági gépekkel.minden felé császkálunk, mászkálunk terepjáró gépekkel folyamatosan zavarva az ott élők élő világát. gondolj bele ha neked a házad előtt dörömbölnének,zúgatnák a nagyteljesítményű motorokat,az ombucmanhoz mennél úgy lehet a nyugalom zavarása végett. az a szerencsétlen állat csak rohangál össze vissza,csak hagyják már békén.vadászokról: fel van szerelkedve,automata, távcsöves,ismétlő, golyós fegyverrel,amivel a vadat akár 300m-ről is lelövi a vadat játszi könnyedséggel,szegény vadász.
Nyílván azért nőtt a vadállomány Magyarországon, mert a vadászok hagyták meghízni, és volt min meghízni. Meg amúgy sincs nagyon természetes ellensége, mókus ritkán támad őzre...
Valami olyant hallottam, hogy a vadász nappal nem vadászhat, és éjjellátót sem használhat, valamint bizonyos idő alatt kell kilőni a kinézett vadat, szóval nincs könnyű dolguk. Aztán hogy megy, nem tudom. Talán számolgatják az agancs elágazásait távcsövön keresztül...
Gondulunk ám az öregre is, lehet ő már elfelejt minket, hajlott kora miatt :D
örülök neki ,az ott élő vadászoknak kell,kellene példát mutatni,egy faj megőrzésének megmaradásának gondoskodásában. nem azt lihegni mennyi vad kárt okoz, minden ember magából indul ki szerintem,pont.
Hát nem is sokan merik kendet tegezni, már csak a korára való tekintettel :D
medvék: igen, éltek itt, az utolsó farkast is lelőtték, valahol a Balatonnál. Azóta nem élnek itt. De most megint itt élhetnek. Még csak körülnéznek, de letelepedhetnek.
Hallottam én is, lebukott a határsértő :D biztos a farkasokat kereste :D
Én örülök neki, ha megjelenik néhány. Régen is éltek itt, én nem bánnám őket. Persze, most jön hogy veszélyes meg minden, de együtt kellene ezzel élni.
Mai hírek a rádióban. Orbán szerint rekord alacsony a költségvetés hiánya, ami azt bizonyítja, milyen jól teljesít az ország. Következő hír, rögtön utána: 70 milliárddal nő a költségvetési hiány, elfogadta az országgyűlés...