Gyakran merül fel euró országok polgárainál az a félelem, hogy az eurótól szabadulni kellene, mert bár mint pénznem akadémiailag tökéletes, mégis sok olyan elem hiányzik belőle, amiért a kormányok imádnák: nyomhatnának belőle akár a jelenlegi korlátok figyelembevétele nélkül is
Ezzel kapcsolatos kérdéseknek szánom a témát
Az Euró túl élte a 2008as gazdasági válságot,úgy hogy az Euró megszilárdult.2-3 éve még az a pletyka ment hogy Görögország Spanyolország és Olaszország ott hagyja az Eurózónát de végül belátták,hogy Euró nélkül rosszabb lenne nekik!
Kicsit kemény jóslat, de sajnos semmi nem garantálja Európa békéjét. Az igen, ha minden rendben van, akkor valószínűleg nem fog kitörni véres konfliktus, de a történelem tele van vérfürdőkkel, nem lehet addig hátradőlni, amíg nincsen hülyebiztos megoldás a béke fenntartására.
Az atombomba is kb így működik:
tetszőleges politikus: - Ó, szóval van egy bombánk amivel egy kattintásra városokat radírozhatunk le? Nagyszerű!
- Uram, ez a fajta bomba másoknak is megvan.
- Hű B+, az baj, mert én is meghalhatok, talán van békés módja is annak, hogy elrendezzük a konfliktust.
Az, ami ma Ukrajnában folyik, intő jel. Európa nem Disneyland. Attól, hogy most nincs kilátásban a vérfürdő, nem jelenti azt, hogy nem is lesz. Márpedig szerintem épp elég a figyelmeztető jel. Én elkezdtem a megtakarított pénzem egy részét (~30%) aranyba és ezüstbe rakni.
Én ezt már régen tudom Elég figyelni a híreket. Ukrajna már rég abba fürdik. És ne legyenek illuióid hogy Európa megússza. Vért kíván a tőke, hogy több legyen a profit.
Mindig csodálkoztam a hozzád hasonlókon. Mégis, honnan a picsából tudod, hogy vérben fog úszni a kontinens*? Magad beszéltél az illuminátus/zsidó/gyíkember vezetővel, aki napra lebontott időrendet adott a történésekről? Nem érzed, hogy nevetséges?
*egyébként annyira aranyos, amikor szociológiai tények és történelmi folyamatok eredményét (amik előre láthatók) úgy adják be az A. Jones-féle buzik, mintha valami megtervezett konspiráció lenne/lett volna. Azon csodálkozom, hogy a gyűjtögető emberi törzsek letelepedését és a földművelés kezdetét még nem interpretálta ez a majom valami illumináti ármányként...
Infowars? Ugye csak viccelsz? Remélem Alex Jones egyszer megpukkad a nagy gyűlölködésben és konsporálásban... bár, eddig is úgy viselkedett mint egy hisztis kurv@, szóval benéz az az infarktus!
Eddig azért sikerült ám megoldani a dollár (és az euró) hanyatlását háború nélkül. És a forint sincs kinyiffanóban - sőt egyre erősebb. És vannak akik készülnek egy esetleges euró összeomlás előtti védekezésre: nehogy az emberek fel tudják venni a megtakarításaikat úgy egészben a bankokból. http://www.infowars.com/secret-european-cash-limits-in-place/
A héten a Draghi figyelmeztette a (német) megtakarítókat, hogy ne fizetőeszközben takarítsanak meg, mert nagyon sokáig maradhatnak a nulla közeli esetleg negatív eurókamatok.
Ugye ha megszűnik a közös, akkor már jobban fogsz aludni, mamóka?! Jó magyar szokás szerint csak az irigység és a káröröm érződik az irományaidból! [Komcsi szocializáció...]
Ez kb olyan logika mint Karinthynál a Tanár úr kérem -ben a bukott diák logikája, amikor magyarázza a faternak:
"Ezt!?... Ez nem hármas, ez kettes, csakhogy az osztályfőnök úr olyan furcsán írja a kettest, véletlenül felül írja a végét a kettesnek. Csak a vezetéknevet tessék aláírni... de mostanában ne tessék bemenni az iskolába... a kaput kiemelték... most átalakítják... nincs kapu... nem lehet bemenni... majd egy-két hét múlva..."
Valóban ilyen egyszerű lenne? Néha olvasok devizahiteles dilemmájáról amint az tanakodik, hogy ha a bank tönkremegy megszűnik-e az adóssága. A devizaszámlán megtakarítók meg így jártak.
Hogy mi is a pénzforgalom én sem tudom, feltételezésem szerint a pénz tranzakciós gazdaságban betöltött csereeszköz szerepére vonatkozott Weishaupt gondolata.
Ha szétesik az EU (ami elkerülhetetlen és most az ukránok gyarmatosításának az igyekezete miatt felgyorsult), akkor nem lesz euró, és akkor mi sem leszünk többé gyarmat. Akkor a MNB visszakerül magyar kézbe, és mi nyomjuk a forintot. És mivel nem lesz euró megszűnik minden eurós adósságunk is. Tehát, mi csak nyerhetünk vele. Szóval nem kell parázni, hanem mindenki imádkozzon azért, hogy ne legyen euró. :)))
Áldott legyen az Isten, hogy elkészült ez a stadion Felszentelték a Nagyerdei Stadiont Debrecenben, ahova bárkit meghívtak fellépni, aki épp ráért. HARMONY IN HARLEM
Orbán: Egy stadionnal közelebb kerültünk a másvilághoz ...méretes választási persely a szebb jövőért...