Keresés

Részletes keresés

caterina3 Creative Commons License 2012.11.06 0 0 322

Ez nagyon jól néz ki!

Előzmény: noordbrabander (321)
noordbrabander Creative Commons License 2012.11.06 0 0 321

Engem is erdekelne a receptje!! (en eddig csak rendeltem…)

 

 

Előzmény: lujzi28 (315)
noordbrabander Creative Commons License 2012.11.06 0 0 320

Pizzareceptet en sajna nem tudok. Edesanyam viszont csinalt jo pizzat regebben, rakerdezek, hogy meg van-e meg a receptje.

A palacsintarol: Hollandiaban nemcsak almaszeleteket (es fahejjat) tesznek a palacsintasutes elott a kikevert tesztat tartalmazo talba; de van mazsolas es bananos valtozata is, meg a kedvencem a paradicsomos-hagymas-sajtos, ez utobbiba lehet pl. gombaszeleteket vagy szalamit, sonkat is rakni. Sokkal vastagabbra sul, igy egy darab palacsinta is eltomi az embert.

Azert anyukamnak a vekony, sutes utan turoval toltott gonygyolt palancsintajatol ma is csorog nyalam, meg a gundeltol.

Előzmény: csipesz1960 (313)
caterina3 Creative Commons License 2012.11.05 0 0 319

Kenyérsütő gép nélkül ez nem készíthető el? (Nekem nincs, és nem is szeretnék.)

Előzmény: tunderlala-3 (316)
caterina3 Creative Commons License 2012.11.05 0 0 318

Ez engem is érdekelne. :-)

Előzmény: lujzi28 (315)
tunderlala-3 Creative Commons License 2012.11.05 0 0 317

az milyen, az a töltött pizza?

Előzmény: lujzi28 (315)
tunderlala-3 Creative Commons License 2012.11.05 0 0 316

pizzatészta, ami nekünk a legjobban ízlik és mindig jól sikerül

 

240 ml langyos víz

460 g liszt + 3 evőkanál teljes kiőrlésű liszt

2 evőkanál olívaolaj

1 evőkanál cukor

2 kiskanál só

2 kiskanál élesztő

 

kenyérsütőgépbe csak beszórod és a tészta (dagasztás-kelesztés) programra rakod.

ha jól emlékszem, ez a recept az itteni kenyérsütőgépes fórumról van....

Előzmény: csipesz1960 (313)
lujzi28 Creative Commons License 2012.11.05 0 0 315

nekem van egy jó töltött pizza receptem. érdekel?

Előzmény: csipesz1960 (313)
sickamic Creative Commons License 2012.11.05 0 0 314

Már a sünbálló is védett.:))

Előzmény: Amateur-no1. (309)
csipesz1960 Creative Commons License 2012.11.05 0 0 313

Ma sikerült meglepni a CSALÁDOT a palacsintával. Szerintem jólsikerült

a gyerekeknek is bejött. Ha valakinek lenne valami JÓ pizza tészta

recepte szivesen kipróbálnánk azt is, amit mi szoktunk elkésziteni

annak a tésztája ha marad belölle pár óra mulva megkeményedik.........

 

ZsuR Creative Commons License 2012.11.04 0 0 312

...hőkezelessel aszalták... :))

Előzmény: Amateur-no1. (311)
Amateur-no1. Creative Commons License 2012.11.04 0 0 311

A bulgur még zsenge állapotában leszedett búza, amelyet aszalással hőkezeltek, majd megtörtek. Mivel még a keményítős szerkezet kialakulása előtt leszedték, ezért nem igényel főzést, csak forrázást. A bulgur, melyet használat előtt áztatni szükséges, étkezési rost- és B vitamin tartalma miatt értékes. A tabbouleh nevű libanoni étel alapja. Leginkább salátákhoz ajánljuk, de önálló köretként is elkészíthető.

 

http://www.zoldpolc.hu/406-gabona-huvelyesek/2241-bulgur-bio-gluck?gclid=CJDFieiOtrMCFYGz3godoiwA5A

Előzmény: Amateur-no1. (310)
Amateur-no1. Creative Commons License 2012.11.04 0 0 310

Ezt muszály volt elcsennem !  

Szerintem meg kellene kóstolni !

Mercimek köftesi (magyarul vöröslencse-fasírt)

Az egyik kedvenc török harapnivalóm a çığköfte, vagyis a nyers köfte. Ez hússal vagy hús nélkül készülő zöldség- és bulgurmassza, amit kis fasírtokká formáznak, és salátalevélbe csavarva habzsolnak török barátaink. Finom, laktató, egészséges és magyar ízléssel is abszolút befogadható ételről van szó. Természetesen, mint a legtöbb török ételnél, itt sincsen semmi kőbe vésve, mert lehet, hogy amit beletesznek Isztambulban, azt a hozzávalót kihagyják Gaziantepben. A hozzávalók szerencsére nálunk is beszerezhetőek, és a kerti sütögetésre meghívott barátaink biztosan értékelik majd a kis fűszeres, frissítő falatokat.



Hozzávalós

  • 1 vizespohárnyi vöröslencse
  • 1 liter víz
  • 2 pohár aprószemű bulgur
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 teáspohár olívaolaj (1 dl bőven elég, a törökök mindent agyonolajoznak)
  • 1,5 evőkanálnyi paprikakrém (amit a következőképpen készíthetünk elő: 3 kápia paprikát és 3 csilit sütőben vagy tűzön addig süssünk, amíg a héja kicsit elszenesedik és felhólyagzik, majd meghámozva egy fél citrom levével, egy teáskanál sóval és némi őrölt borssal krémessé turmixoljuk)
  • 1 kiskanál feketebors
  • ízlés szerint őrölt pirospaprika
  • 1 teáspohárnyi meleg víz (kb. 1-1,5 dl)
  • 1,5 evőkanálnyi paradicsompüré
  • 1 csokor petrezselyem
  • 6-7 szál zöldhagyma
  • 1,5 teáskanál só
  • friss salátalevelek a tálaláshoz

 

Így készíti leblebi

  • A megmosott vöröslencsét tegyük fel a vízben főni. A fedőt ne teljesen tegyük rá, hagyjunk egy kis helyet, hogy ki ne fusson. Addig főzzük, amíg a lencse megpuhul, de még nem főtt el az összes víz. Különben száraz lesz a köfténk, és azt most nem szeretnénk.
  • A következő lépésben vegyünk egy széles átmérőjű edényt, öntsük bele a bulgurt, majd a tetejére a megfőtt lencsét, és keverjük össze alaposan. Az edényt ekkor alufóliával fedjük be, és 40-45 percig pihentessük. Ezalatt a lencsén maradt kis víz szépen megpuhítja a bulgurt.
  • Amíg a két főszereplőnk összemelegszik, addig vágjuk apróra a hagymát, és az olajjal tegyük fel egy serpenyőben. Ha kissé megpirul, adjuk hozzá a paprikakrémet és a paradicsompürét, majd a feketeborsot és pirospaprikát. Végül öntsük fel a kispohárnyi meleg vízzel, és forraljuk össze.
  • Ezután öntsük hozzá a bulguros lencséhez, ami eddigre megpuhult, alaposan keverjük megint össze, és újra fedjük le egy kis időre.
  • A zöldhagymát ezalatt mossuk meg, majd vágjuk apróra, ugyanígy a petrezselyemzöldjét, és tegyük félre.
  • Egy mély tálba öntsük át a lencsés keveréket, és legalább tíz percig dagasztó mozdulatokkal gyúrjuk. Ezután belekeverhetjük az apróra vágott zöldhagymát és petrezselymet. Gyúrjuk még két-három percig. Az állaga olyan kell legyen, mint a gyurma, tehát nem túl száraz, nem túl folyós, könnyen formázható, ruganyos. Ezen a ponton korrigálhatunk rajta még víz vagy bulgur hozzáadásával és további gyúrással. Fontos, hogy a bulgur puhuljon meg, így lesz majd élvezhető a köfténk.
  • Ha kész, akkor formázzunk belőle kis golyókat vagy a tenyerünkbe szorítva kis rudakat, ez már ízlés kérdése. A falatkákat salátalevélbe göngyölve fogyasszuk. A közel-keleti ízvilág kedvelői és a hőségtől kókadozók mentalevelekkel és citromlével is fogyaszthatják, tökéletesen hűsít.

 

Amateur-no1. Creative Commons License 2012.11.04 0 0 309

A recept az jó !

 

Csak nincs "alapanyag", ha jól körülnézünk, az elmúlt 10-évben, valahol elfogyott a verébállományunk, lett helyette rengeteg szarka.

Nemrégen, még rajokban repdestek a verébpipik, manapság csak azt látni, hogy a szarkák, lecsapják a földre a vadgalambokat is amit nem egy esetben a saját szememmel láttam!

Nem néztem utána, de úgy tudom, dúvadnak van minősítve, ezért szabadon irtható. 

Amúgy egy rohadt raffinált dög, a puska árnyékát is ismeri.

 

Van rá is recept?  :(

Előzmény: truffle (305)
Amateur-no1. Creative Commons License 2012.11.04 0 0 308

Momentán, most dobtam el az agyam annak ellenére, hogy vannak nekem is a tarsolyomban érdekességek, csak most a megrőkönyödéstől, hirtelen, nem tudom, hol is tartom ezeimet !

 

Nem semmi!  :)

Előzmény: truffle (305)
pippoka Creative Commons License 2012.11.04 0 0 307

Azta mindenit, micsoda guszta disznóságokra érkeztem:-) Ezer éve nem ettem ilyesmit. A minap én is csak lestem a boltban, mennyibe kerül a szalonna meg a töpörtyű, már a húsnál is húzosabb az ára. Pedig a bolti meg sem közelíti a jó házit. Jaj de megennék most valamit...

vf1 Creative Commons License 2012.11.04 0 0 306

:)

Előzmény: truffle (305)
truffle Creative Commons License 2012.11.04 0 0 305

 ...ez egy komolytalan topik...:)

 

Méghogy  komolytalan!:) Hát mekkora komoly ürge, kisnyúl és mindenféle cigánytyúk(ukrán fecske)receptek vannak itten kérem?!:)

No akkor kimondottan vf1 topiktársnak egy komoly recept...csak legyen az a kisüsti mennyiség előtte, hogy el is készítsd:D

/Az 1800-as évek közepe-vége-körüli receptes könyvemből van/.

Várom a recept elkészítése utáni beszámolót úgy ízvilágban, mint fotóban:P:).

 

off.

Nekem hiányzik "odaátról" a kékség:(. Mindig tudtam hol kezdődik a nap, sok időt spóroltam vele.

Mennyémá' vissza":). Csináld halvány szürkével.

on.

 

 

Előzmény: vf1 (294)
vf1 Creative Commons License 2012.11.04 0 0 304

Elkészült, nagyon ízlik! Talán egy kicsit, túlkelt, vagy lágyabb lett a tészta, mert sütés után nekünk alig fért a tepsibe...:)  

Előzmény: ZsuR (206)
Amateur-no1. Creative Commons License 2012.11.03 0 0 303

Valami karbantartási ablak jött fel, aztán elküldtem és ím, kétszer ment el !

Amateur-no1. Creative Commons License 2012.11.03 0 0 302

Ja a fióka még, gondolom puha, aztán onnantól...

 

Amúgy én cigánytyúknak ismerem !  :)

 

Előzmény: truffle (283)
Amateur-no1. Creative Commons License 2012.11.03 0 0 301

Ja a fióka még, gondolom puha, aztán onnantól...

 

Amúgy én cigánytyúknak ismerem !  :)

Előzmény: truffle (283)
truffle Creative Commons License 2012.11.03 0 0 300

Hát...én már csak ilyen öregesen és régimódiasan maradok bevált henteseimnél...kettő is van belőle;).

Előzmény: sickamic (295)
norris53 Creative Commons License 2012.11.03 0 0 299

Szia vf1 !

 

Hamár így rákérdeztél :-)  Tököt kétnaponta mert sok "sonkatök" termett !

Szerintem nem e te kéked volt a fájó pont - szerintem a bagó és a műves ártott meg ..:-)

Rád szóltak ? a modik ?

Előzmény: vf1 (294)
vf1 Creative Commons License 2012.11.03 0 0 298

Folyamatban, a nejem most "érlrli" fejében a receptet, szerintem már csak holnap lesz belőle valami. Most frissen sült tököt csemegézünk...:)

De a könyvjelző itt a receptnél!
Visszajelzek...bár amilyen keveset süt a nejem, minden készítmény ízlik. 

Előzmény: ZsuR (296)
sickamic Creative Commons License 2012.11.03 0 0 297

akár 3 ezért

Előzmény: Amateur-no1. (269)
ZsuR Creative Commons License 2012.11.03 0 0 296

Izlett?

Előzmény: vf1 (294)
sickamic Creative Commons License 2012.11.03 0 0 295

madarasteszkóban most van az akciós újságban, szerintem abból készül a bácskai pörc.

Előzmény: truffle (267)
vf1 Creative Commons License 2012.11.03 0 0 294

Hahó, Te mit sütsz itt? Mi most próbálunk egy Zsur féle fahéjas csigát!
És itt lehet színesen írni, ez egy komolytalan topik...:) 

Előzmény: norris53 (293)
norris53 Creative Commons License 2012.11.03 0 0 293

Így van éhes disznó kevés töpörtyűt ad :-)

Szia kedves kolléga :-)

Előzmény: vf1 (292)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!