Keresés

Részletes keresés

y1 Creative Commons License 2012.07.17 0 0 281

Soma nem szorul tanácsra.

Előzmény: Jozin z Bazin 2 (277)
Berlusz Móni Creative Commons License 2012.07.17 0 0 280

Helyet kell adni a természetes szelekciónak is..... :-)))))))

Előzmény: Jozin z Bazin 2 (268)
Berlusz Móni Creative Commons License 2012.07.17 0 0 279

Bocsánat, igazad van. :-)

Elfelejtettem idézőjelbe tenni az előítéletet.

A libsik hívják előítéletnek a tapasztalatot. :-s

Előzmény: Törölt nick (272)
Jozin z Bazin 2 Creative Commons License 2012.07.17 0 0 278

"...a házát pillanatok alatt kifosztották majd ellepték azok a cigányok, akik ellepték."

De ebből nem lehet általánosítani, hiszen a svábok ugyanígy megtették volna. Ugye?

Előzmény: escéhá (275)
Jozin z Bazin 2 Creative Commons License 2012.07.17 0 0 277

268. Somának milyen tanácsot adsz?

Előzmény: escéhá (271)
escéhá Creative Commons License 2012.07.17 0 0 275

Kik azok az "ilyenek"?

Ha tudnád, honnan jöttem. :-)

Anyósom meghalt, a házát pillanatok alatt kifosztották majd ellepték azok a cigányok, akik ellepték.

De  a többivel értelemszerűen semmi bajom.

Előzmény: Berlusz Móni (266)
izukul Creative Commons License 2012.07.17 0 0 273

Ugyanennyi erővel mondhatjuk azt is, hogy a lány még mindig élne, ha:

• mondjuk Kecskemétre utazik aznap
  • nem jár kocsmázni este
  • vele van a férje/élettársa
  • sokkal kevésbé vonzó, mondjuk durván elhízott
  • stb...

Semmi értelme ezeknek a kijelentéseknek, attól tartok.

Előzmény: Berlusz Móni (265)
escéhá Creative Commons License 2012.07.17 0 0 271

Már választottam környéket a családomnak (bérlakás, ahogy mindig, majd odébb költözök, ha nem tetszik.)

Évekig laktunk cigányok mellett, semmi problémánk nem volt.

Szüleim mellett is laknak családok, annyi óvintézkedést vezettek be, hogy már nem adnak nekik kölcsön, mert úgysem kapják vissza.

Ez a geci nem azért ölt, mert cigány, hanem mert faszi.

Most szégyelljem magam, mint férfi?

És nem úgy szocializálódott, hogy egy nő csak úgy nemet mond neki, valszeg.

(Lásd: családi erőszak hozzászólásomat korábban).

De nehogy már mentegessem!

Előzmény: DIDORO (255)
reggelsanyi Creative Commons License 2012.07.17 0 0 270

A gazella is ezt mondja...

Aztán megeszi az oroszlán...

Előzmény: Jozin z Bazin 2 (268)
y1 Creative Commons License 2012.07.17 0 0 269

Az elővigyázatosság az sosem árt, még ha felesleges, akkor sem. A mostani bűnügyről azonban nagyrészt a tettes vallomásából értesültünk, ő meg hát nem szavahihető. Szóval lehet, hogy a rasszizmus (hiánya) ebben az esetben sem játszik.

Előzmény: Berlusz Móni (265)
Jozin z Bazin 2 Creative Commons License 2012.07.17 0 0 268

A tatárszentgyörgyi temetés idején - az atv.hu-ról.

"Koltai Róbert és Geszti Péter mellett megjelent Soma is, aki a helyszínen a Napi Ász című lapnak elmondta: „a történteket nem lehet szó nélkül hagyni, mindennemű félelem- és gyűlöletkeltés lehúz mindannyiunkat. Mindkét oldal részéről türelemre, toleranciára van szükség.” Soma elmesélte, hogy két hete, a Gödörben részt vett egy demonstráción a cigányellenes megnyilvánulások ellen, s amikor hazaért, 18 éves fia azzal fogadta, hogy késsel fenyegette és kirabolta két roma fiatal a villamoson. Ez már a harmadik ilyen eset volt, de a művésznő továbbra is azt mondja: nem szabad általánosítani."

escéhá Creative Commons License 2012.07.17 0 0 267

Nem erre gondoltam, de így is jó.

Én konkrétan arra gondoltam, hogy embereket zárnak össze csak amiatt, mert öregek és nem tudják eltartani magukat.

Ez egy paraméter, hogy "öreg", az is, hogy nem tudja eltartani magát.

Aztán a szociális otthonban össze van zárva a komenista a nácival.

Szóval én erre gondoltam, amikor írtam. Mert ez a párhuzam jutott eszembe.

Előzmény: Jozin z Bazin 2 (258)
Berlusz Móni Creative Commons License 2012.07.17 0 0 266

Az ilyenek tipikusan mentes környéken laknak, és iskolát is úgy választanak, hogy a gyerekük még csak véletlenül se találkozzon cigányokkal.

Azokat ránk akarják tolni, meg a gyerekeinkre. :-(((((

Előzmény: DIDORO (255)
Berlusz Móni Creative Commons License 2012.07.17 0 0 265

Szegény lány még mindíg élne, ha előítéletes lett volna! Mert tudod itt a valóvilágban vannak olyan előítéletek, amit az élet, a tények mindíg visszaigazolnak. Mint most is....

Pontosan így van!

És nem kell a falvédők ajvékolása, hogy fölösleges az előítélet, meg mittomén...

Ugyan már milyen hátránya lehet egy lánynak (vagy akár fiúnak is...) ha a kelleténél elővigyázatosabb...? SEMMI! 

Előzmény: DIDORO (254)
Berlusz Móni Creative Commons License 2012.07.17 0 0 264

Előzmény: AliceCsodaországban01 (246)
izukul Creative Commons License 2012.07.17 0 0 263

Ugyan kérlek...

Én nem "adom a tájékozatlant", mindössze sajnos nem volt még időm megnézni a filmet, pedig szeretném, mert a rendezőjét sokra tartom. A kampányos-toposzos dumád meg tényleg butaság, már ne is haragudj. Kényszeres ellenségfaragás, abból se túl erdeti. (És nem csak te olvasol errefelé, ha nem is hiszed. Persze bájerzsótiból tuti jobb vagy, ezt látatlanba elismerem. )

A nemzetközi megítélésünk, ha nyögve is, de még Schmittet és Kövért is elviseli, nem kell aggódnod miatta.

Előzmény: Törölt nick (261)
Jozin z Bazin 2 Creative Commons License 2012.07.17 0 0 262

A kamuhegy... :)

www2.ohchr.org/english/bodies/cerd/docs/.../TRCC_Canada80.doc

reggelsanyi Creative Commons License 2012.07.17 0 0 259

Mi ebben a meglepő:

Ha áldozat akkor cigány...

Ha tettes akkor magyar állampolgár..

Meg diszkóbaleset...

Előzmény: Jozin z Bazin 2 (258)
Jozin z Bazin 2 Creative Commons License 2012.07.17 0 0 258

"Az is bűn, ha egy másik embert pusztán az általunk kiragadott paramétere alapján ítélünk meg."

Arra gondolsz, hogy amikor kimenekültek az itthoni "ezrével üldözött" cigányok Kanadába, akkor azért tették (a beszámolók szerint), mert a rasszista magyarok üldözték őket; de amikor közülük többen Kanadában is bűncselekményeket hajtottak végre, akkor a megfelelő irányultságú híradásokban bűnöző magyarokként voltak felcímkézve?

Ha már paraméter...

Előzmény: escéhá (253)
reggelsanyi Creative Commons License 2012.07.17 0 0 257

Bölcsesség?

Kit érdekel az?

Adnak érte egyetlen szavazatot?

Kötve hiszem mert akkor helleráginéne lenne a római pápa...

A politikus meg mond amit akar...

Legfeljebb elveszíti a választók bizalmát...

Vagy megszerzi..

Előzmény: y1 (256)
y1 Creative Commons License 2012.07.17 0 0 256

Nos, a kiskunlacházi polgármestert nem igazolta vissza az élet. A cigányok ellen uszított, de kiderült, hogy nem cigány volt a tettes.

Szegény polgármester még mindig bölcs lenne, ha előítéletes nem lett volna!

Előzmény: DIDORO (254)
DIDORO Creative Commons License 2012.07.17 0 0 255

"Az is bűn, ha egy másik embert pusztán az általunk kiragadott paramétere alapján ítélünk meg."

Itt nem a másik megítéléséről van szó. Itt kockázat kezelésről. A biztonsági őrök, boltosok sem azért követik a cigánycsaládot a boltban mert, rasszisták, hanem azért mert jellemzően a barnább bőrű, hasoló öltözködésű, és viselkedésűek közül feltűnően sok a tolvaly.

De ugyanígy követik pl a feltűnően jól öltözött fiatal/középkorú látszólag fesztelenül viselkedő, fehérbőrű vásárlót is a márkás árut árusító helyeken.

Sajnos az a napi tapasztalat, hogy ahol nincs, vagy kevés a cigány, ott nagyobb a közbiztonság. Mi lehet ennek az oka? Te milyen környéket választanál családodnak?

Előzmény: escéhá (253)
DIDORO Creative Commons License 2012.07.17 0 0 254

Tudod, ha visszajössz a tükörből a valóvilágba, akkor meglátod, hogy azok a fránya arányok mennyire tudják befolyásolni a gondolkodásunkat. Ha egy bizonyos bűncselekményt a kékhajúak követnek el nagyobb arányban, akkor az ember arra gondol egy újabb esetben, hogy a kékhajúak voltak. 

Mondok még ilyeneket:

-Idős nőt legyilkoltak, megerőszakoltak, és kiraboltak házában

- Csoportosan támadtak, megverték, kirabolták

- meglincselték

- két család támadt egymásra felfegyverkezve

A megoldás nem az, hogy nyafizol, hogy milyen rasszisták az emberek, mert egyből a kékhajúakra gondolnak a fenti bűncselekmények hallattán, hanem az, hogy a kékhajúak úgy nevelik gyerekeiket, hogy ne válljék belőle bűnöző.

Szegény lány még mindíg élne, ha előítéletes lett volna! Mert tudod itt a valóvilágban vannak olyan előítéletek, amit az élet, a tények mindíg visszaigazolnak. Mint most is....

Előzmény: AliceCsodaországban01 (246)
escéhá Creative Commons License 2012.07.17 0 0 253

Látod, és ők se cigányok voltak...

Az is bűn, ha egy másik embert pusztán az általunk kiragadott paramétere alapján ítélünk meg.

Jelen esetben csak a "cigány" és "gyilkos" jelzők játszanak.

Én azt mondanám, szűkítsük a kört csak a "gyilkos"-ra.

Ölni bűn. Cigánynak születni nem az.

Előzmény: izukul (251)
escéhá Creative Commons License 2012.07.17 0 0 252

Te olvasod a külföldi médiát? Vagy csak amit lefordítanak neked elvbarátaid?

Előzmény: Törölt nick (247)
izukul Creative Commons License 2012.07.17 0 0 251

SZVSZ a családon belüli erőszak messze vezető téma, ne keverjük ide.

Magam akkor adtam fel végleg, hogy ez egyszerűen tárgyalható volna, amikor a tisztes harmincas anyukák mellettem egy belvárosi játszótéren azt vitatták meg éppen, teljesen nyíltan és minden szégyen nélkül, hogy amikor ők ütik a gyereket szíjjal, az egyszerűen muszáj, de apu azért erősebb, meg a fakanál is keményebb a bőrnél, szóval azért nem árt óvatosan csinálni, a múltkor is furán nézett a védőnő...

Előzmény: escéhá (249)
izukul Creative Commons License 2012.07.17 0 0 250

SZVSZ nem vagy te olyan egyszerű, mint aminek merő kényelemből látszani próbálsz.

De persze a te dolgod, én csak benéztem kicsit.

Előzmény: Törölt nick (247)
escéhá Creative Commons License 2012.07.17 0 0 249

Biztos, hogy nem ugyanaz, mert valahogy nem nagyon akarják szankcionálni. Csak ha már megtörtént a tragédia.

Mindenki veri otthon a feleségét?

Előzmény: ötvenafele (90)
escéhá Creative Commons License 2012.07.17 0 0 248

Klasszikus: az nem hír, ha a postást megharapja a kutya. A hír az, ha a postás harapja meg a kutyát.

Előzmény: eroberter (72)
AliceCsodaországban01 Creative Commons License 2012.07.17 0 0 246

Pár napja vagy egy jó hete, Szigetszentmiklóson egy RENDŐR (30 éves) 20 késszúrással megölte szintén RENDŐR barátnőjét, kolléganőjét (30), akinek volt egy pár éves kisfia is, mellesleg a gyilkos rendőrnek is. Tv hiradószámolt be róla, egszólaltak a szomszédok, hogy hát rendes ember volt  meg ki gondolta volna.

Nem volt szó arról, hogy cigányok lettek volna, a reakció a rendőrség részéről egy kis szomorkás  akármi volt, hogy hát nagyon kimerült lehetett szegény idegileg meg hasonló.

Most eltünt egy  pár napja egy RENDŐR kollegina Pécsről, a kép alapján kedves életvidám teremtés, persze az egész rendőrség, és a rendőrök ismerőse meg a lány ismerősei azonnal  kerestették a fészbukon meg minden létező helyen, a tettes meg is került pár nap mulva , na ez richtig egy idevetődött cigány volt (szerintem épeszű pécsi lakos  biztosan nem támadta volna meg a rendőrségi cihológusnőt, csak egy iyen barom, aki idelátogatott, aztán azt se tudta merre hány méter. )

Tán pár éve volt az a másik eset, amikor a szintén házibuloból hazamenő 14 éves kislányt szintén a lakásuk közelében találták meg megbecstelenítve és meztelenül, holtan, az elkövető cigány volt? Nem, hanem egy vöröshajú fehér ember.

Most, hogy az elkövető cigány, méghozzá a nem szerethető fajtából, azonnal megszólal az összes Bayer féle  fehérjehalmaz (csak az ő kifejezését interpretálom), és  nem is titkolt szándékkal  még jobban fel akarja szítani a cigánygyűlöletet.

A Csak a szél... pedig egy nagyon jó film.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!