Keresés

Részletes keresés

Aq.Clanga Creative Commons License 2012.01.10 0 0 552

jól nyomod!

öröm olvasni! ne hagyd abba!

Előzmény: bandikaa (551)
bandikaa Creative Commons License 2012.01.10 0 0 551

Még egy apróság:

Sajnos kevés tematikus tvadó fut magyarországon ahhoz, hogy minden, Bencéhez hasonlóan tehetséges fotósnak/természetfilmesnek segítsenek ilyen szinten ismertté válni. Lásd pl Török Zoltánt, a Vad Magyarország készítőjét. Az a film potom 22 nemzetközi fesztiváldíjnál tart.

Az, hogy a Spektrum vezetősége/tulajdonosi köre éppen Bencét választotta ki, tagadhatatlanul jelzi, hogy amit Bence csinál, az elismerésre méltó. De ebből nem következik automatikusan az, hogy minden egyes lépése etikus vagy helyből istenadta tehetségnek és zseninek lehetne nevezni.

Tyutyus kollégának pedig a film nélkül holthalálbiztos, hogy a büdös életben nem jut eszébe megnyitni ezt a topikot....

Fura módon Robert Capa topik nincs. Ő nem érdemli meg?

Előzmény: bandikaa (546)
Ahmet Creative Commons License 2012.01.10 0 0 550

1.) Ha láttad a filmet, akkor bizonyára feltűnt, hogy ahányszor belép a lesbe, az első lépés az, hogy leveszi a takarást az üveg külső részéről.

2.) A sima ablaknak is nekimennek a madarak. A szobám ablakán hetente legalább egy koppant. Nem döglenek meg tőle. Biztos nem esik jól nekik, de általában földet se érnek, úgy repülnek tovább.

3.) Melyik zavarja jobban a madakat? A vakuvillanás, vagy hogy egy madarász hálójában vergődnek, míg ki nem hámozzák őket, hogy aztán tovább egzecíroztassák, gyűrűzzék, mielőtt szabadonengednék.

4.) Amit te nyomsz, az az álszent duma.

Előzmény: Aq.Clanga (404)
Aq.Clanga Creative Commons License 2012.01.10 0 0 547

hol?

Előzmény: Törölt nick (545)
bandikaa Creative Commons License 2012.01.10 0 0 546

tke, vannak itt a topikban olyan emberek, pl te, akikkel lehetne értelmes vitát folytatni.

Ehhez csak pár dolog kellene, pl illene elismerni ha nem volt igazad, vagy legalább megpróbálni érvelni az álláspontod mellett. (avagy mi is van az üres etető körül elpusztuló madarakkal?)

Ez a topik sajnos vagy nem sajnos nem rajongásról, hanem sokak esetében tisztán talpnyalásról szól, erre tyutyus kollega 542-es hsze a gyönyörű példa. Nálam legalábbis az vegytiszta talpnyalás, ha valaki úgy áll hozzá valakihez, hogy bármilyen felvetést látható szándékossággal úgy forgat ki, hogy a szóban forgó személy feltétlenül zseniként jöjjön ki belőle...

Emellett viszont ha bárki felvet bármilyen kritikát akkor alig néhány kommunikációs sablonnal próbálják meg elvenni a kritika élét:

- agyonhallgatás

- lehurrogás

- a téma elindítása más irányba

- és ha már végképp nincs érv akkor a "de az én bátyám erősebb" című ovodáslemez = bbc díj, csodás üzletember stb...

Összességében a kritika eliminálása és a (tagadhatatlanul meglevő) pozitív tulajdonságok felnagyítása nem ad megfelelő alapot egy értelmes vitához.

Kár érte.

Előzmény: topoly (528)
Aq.Clanga Creative Commons License 2012.01.10 0 0 544

ki fog derülni ha sokat irunk ide hogy vannak olyan emberek köztünk akik ha véletlen egy kupac kakihoz hozzá érnek a kisujjuk végével akkor az azonnal arannyá változik!

:)

Előzmény: tyutyus (542)
Aq.Clanga Creative Commons License 2012.01.10 0 0 543

:)))))))))))))))

Előzmény: tyutyus (542)
tyutyus Creative Commons License 2012.01.10 0 0 542

Igazad van, abban is zseniális, hogy megtalálja azokat a munkatársakat, akik segítenek létrehozni az ő fotós igényeinek megfelelő felépítményt és technikát.

Előzmény: 9-D700 (538)
Aq.Clanga Creative Commons License 2012.01.10 0 0 541

igy már értem, a lényeg hogy a képek létrejötte önálló egyszemélyes munka termékei.

igy már értem.

Előzmény: 9-D700 (540)
9-D700 Creative Commons License 2012.01.10 0 0 540

... Én az "üzlettársairól" beszélek, akik kellettek ahhoz, hogy pl. Costa Rica összejöjjön ... a képek tagadhatatlanul a saját alkotásai ...

Előzmény: Aq.Clanga (539)
Aq.Clanga Creative Commons License 2012.01.10 0 0 539

azt állitod hogy nem önállóan alkot?

Előzmény: 9-D700 (538)
9-D700 Creative Commons License 2012.01.10 0 0 538

... az ötlet nem csak a sajátja, ne felejtsük el a társait (2) sem, a kapcsolatokhoz azért Ő is kellett ...

Előzmény: tyutyus (486)
Aq.Clanga Creative Commons License 2012.01.10 0 0 537

1 hol irtam én az ő leséről konkrét estet elhullott madarakkal kapcsolatban?

(döglött szót madárra nem használom, emberre igen)

2 Ha egy köztiszteletben álló több dijat nyert magyar fotos Bence lese előtt látott ütközést és elhullott madarat akkor az neked mértnem elég?

mitől lett volna jó vagy jobb ha én látom?

maradjunk annaál amit tényleg irtam, ne annál amit te beleképzeltél.

a forum azert jo mert minden visszaolvasható.

na szaladj neki!

ja és ha nem szolsz hozzanm nekem az rossz lesz?

Előzmény: G_ArchAngel (536)
G_ArchAngel Creative Commons License 2012.01.10 0 0 536

Ott van, linkeltem, tudom, hogy nem 18 éves vagy, de ha már arra sem emlékszel, amit összezagyválsz és/vagy nem megy az olvasás, akkor én sem tudok segíteni. Saját mesédet nem tudod értelmezni?

Képet Sziszi, addig nem kommunikálok veled, amig nem látom a döglött madarat, amit Te fotóztál Bence lese előtt.

Előzmény: Aq.Clanga (535)
Aq.Clanga Creative Commons License 2012.01.10 0 0 535

maradjunk a tényeknél, idézd ide azt amiket állitottam és szerinted nem fedik a valóságot.

egyelőre amit az asztalra ezügyben tettél kevés lesz!

mint én tettem az előbb!

póker meg a blekk csajok nem érdekelnek azokrol fantáziálgass te!

Előzmény: G_ArchAngel (534)
G_ArchAngel Creative Commons License 2012.01.10 0 0 534

Szóval nem lesz kép, mást akarsz magad elé rángatni?

Ennyi?

Nem csalódtam, hiteltelenebbé már nem tudtál válni.

Előzmény: Aq.Clanga (532)
G_ArchAngel Creative Commons License 2012.01.10 0 0 533

Te mesevilágban élsz.

2012-ben bemondásra még a pókerben is nehezen hinném el, amit mondanak.

Előzmény: Aq.Clanga (532)
Aq.Clanga Creative Commons License 2012.01.10 0 0 532

minek ehez kép, egy ember szava neked nem elég, főleg ugy hogy ő tanuja volt a dolognak és az uriemebert személyesen is ismerem és köztiszteletben álló elismer fotós?

ez mindenhol elég ahoz hogy valaki hitelesen tanusitson valamit!

nem jössz te már ebből ki jól!

Előzmény: G_ArchAngel (531)
G_ArchAngel Creative Commons License 2012.01.10 0 0 531

Képet láthatok?

Én sem fogom addig beírni, hogy fekete istennőkkel randevúzok, amíg nem lesz róla kép.

Előzmény: Aq.Clanga (529)
G_ArchAngel Creative Commons License 2012.01.10 0 0 530

konkrétan és a többi ráutalás itt és a Term.fotós topikban.

Nem érdekelnek a lapjaid, mert csúsztatáson, vádaskodáson, pofátlan hazugságokon eddig sem mutattál fel semmit.

Utoljára: mikor láthatjuk Bence "detektív" (LOL) üvege előtt elhullott madarakat?

Előzmény: Aq.Clanga (527)
Aq.Clanga Creative Commons License 2012.01.10 0 0 529
Előzmény: G_ArchAngel (526)
topoly Creative Commons License 2012.01.10 0 0 528

Jártál Pusztaszeren? Vagy a környező területeken? A ladánál sokkal trágyább gépek közlekednek tucatjával legálisan. Szerinted Bence megengedheti magának azt, hogy tilosban autózik?

Könnyen lehet, hogy a sok amatőr kirángatása a pusztába kevesebb zavarással jár, mint a helyi menő csávók kvadozása. A zavarás mentes fotóztatás éppen Bencének az érdeke.

Mit akartál mondani a markolós félmondatoddal?

Szerinted a rajongó azonos a talpnyalóval. Szerintem nem.

Miért baj, ha Bence pénzhez jut? Éppen a kormányzati intézkedések kényszerítik rá a hivatásos természetvédelmi szervezeteket, hogy üzleti alapon dolgozzanak.

Sokat segítene a fórumos beszélgetésekben, ha egyértelműen fogalmaznál.

Előzmény: bandikaa (495)
Aq.Clanga Creative Commons License 2012.01.10 0 0 527

ki beszélt Bence üvegéről?

én tükrös üvegekről általánosségban beszéltem.

ide irod pontosan amit irtam és arar reagálni fogok!

és még annyit elárulok hogy van pár kijátszatlan lap a paklimban!

Előzmény: G_ArchAngel (526)
G_ArchAngel Creative Commons License 2012.01.09 0 0 526

A fotó is tárgyi bizonyíték, ha ez miatt aggódsz.

Majd elhiszem, amit ide írsz, hogy a szomszéd nagynénjének ükunokájának a kutyája már ugatott meg valakit, akinek a lányának az osztálytársa látott Bence lesénél üvegbe csapodó verebet.

Nagyon hülye vagyok, ez tény, de ennyire még én sem.

Előzmény: Aq.Clanga (524)
bandikaa Creative Commons License 2012.01.09 0 0 525

ok, sorry, nem csúsztattál. Viszont olvasd el lécci a ma itt írtakat vaku témában.

Előzmény: G_ArchAngel (523)
Aq.Clanga Creative Commons License 2012.01.09 0 0 524

szerinted egy adott dolog bizonyitására csak tárgyi bizonyiték felel meg?

Előzmény: G_ArchAngel (521)
G_ArchAngel Creative Commons License 2012.01.09 0 0 523

Te tényleg nem tudsz ugyanabban az idősíkban olvasni és értelmezni?

Azt írtam, hogy a derítés nem, az erős pofánvakuzás káros. Akkor most mi ebben a csúsztatás.

Előzmény: bandikaa (522)
bandikaa Creative Commons License 2012.01.09 0 0 522

Ne csúsztass, nem állítottam, hogy a derítőfény káros, hasztalan vagy nem etikus.

Előzmény: G_ArchAngel (513)
G_ArchAngel Creative Commons License 2012.01.09 0 0 521

Nah, mikor jön a tárgyi bizonyíték?

Vagy ajánlom a Münchausen, Andersen, Grimm, esetleg Háry János nick-eket, lehet még nincsenek használva.

Aq.Clanga Creative Commons License 2012.01.09 0 0 520

a google mióta ad ki komoly szakvéleményket?

Előzmény: G_ArchAngel (517)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!