Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

probesz Creative Commons License 2014.08.08 0 0 485

Köszi! Árakat tudnál írni?

Közben kiderült mi volt a gond a motorral: alapjárati motor és a befecskendező megadta magát. Vezérlőjelet megkapják, de nem akarnak működni.

Ha van esetleg befecskendező 93-as 1.4 KDX motorhoz arra is mondhatnál egy árat.

Köszönöm.

Előzmény: FeZ_ (484)
FeZ_ Creative Commons License 2014.08.08 0 0 484

No, megtaláltam az ablakemelőket, van bal hátsó is. (kézi)

FeZ

Előzmény: probesz (476)
zrtz Creative Commons License 2014.08.07 0 0 483

Ja bocsi!

Az elérhetőségeim

Farkas Roland  (Kaposvár)

06-30-913-1549

vagy farkasroland13@gmail.com

zrtz Creative Commons License 2014.08.07 0 0 482

Sziasztok!

Még új vagyok itt nálatok.

Nekem van egy 1994 Citröen 1,4 zx-em

Nagyon szeretjük,meg is vagyunk vele elégedve.

Sajnos 2 évvel ezelőtt összetörtem kicsit az elejét.

Azóta keresek egy motorháztetőt a régi fajta eleje van az autónak (nem az osztott hűtőrácsos)

VAN VALAKINEK CITRÖEN ZX-RE JÓ ÁLLAPOTÚ MOTORHÁZTETŐJE???? (Régi fajta nem az osztott hűtőrácsos)

Várom a válaszokat.

Előre is köszönöm

Roland

FeZ_ Creative Commons License 2014.08.07 0 0 481

Bent nem találtam meg az ablakemelőt (sőt, semmilyent sem találtam), ma átmegyek a másik raktárba és ott is megnézem, mert valamilyen még volt belőle.

FeZ

FeZ_ Creative Commons License 2014.08.07 0 0 480

"A km-meghajtást hogyan tudnám beszerezni?"

Azért a vásárlás előtt meg kellene nézni, hogy 100% az-e a baja !?

Különben bármelyik márkaszervizben vagy márkakereskedőnél lehet rendelni gyári alkatrészt alvázszám alapján. 

Én is meg tudnám rendelni, de biztosan van a közeledben Citroen kereskedő !

FeZ

Előzmény: uzuz85 (479)
uzuz85 Creative Commons License 2014.08.06 0 0 479

Szia, köszönöm, hogy utánajártál. A km-meghajtást hogyan tudnám beszerezni?

A fékerőszabályzó most kicsit sok - talán szeptemberben.

Üdv, uzuz85

Előzmény: FeZ_ (478)
FeZ_ Creative Commons License 2014.08.05 0 0 478

A km kihajtás csigája 2900,- ft újban. A fékerőszabályzó is kapható még újban, de nem olcsó, 34e ft. Mondjuk érdekes, hogy az utángyártott listaára ennél sokkal drágább. :-( Igaz, azonban ebből nem lehet rendelni már utángyártottban.

FeZ

Előzmény: uzuz85 (475)
FeZ_ Creative Commons License 2014.08.05 0 0 477

Bal belső kilincsem biztosan van, az ablakemelőt megnézem, azt hiszem itthon nincsen, de holnap bent megnézem, ott elvileg kellene lennie még.

FeZ

probesz Creative Commons License 2014.08.05 0 0 476

:) Köszi, de az még működik. Közben találtam én is olcsóbban pumpát 17e körül, de mégsem szedtem ki, mert ajánlottak egy korrekt szerelőt a közelben és inkább rábízom. Biztos több ilyet szerelt már mint én. :)

Mellesleg ismét életre kelt a gép, így saját lábán ment a doktorhoz. Mondjuk alapjárat még mindig nincs... Lehet mégis csak valami kosz került a gépezetbe?

Fez!

Látom ZX-et is bontasz. Van esetleg bal-első-belső ajtónyitód és bal hátsó ablakemelő szerkezeted?

Előzmény: -Serpico- (473)
uzuz85 Creative Commons License 2014.08.05 0 0 475

Szia!

03D71734

Fékerőszabályzót viszont sehol sem találtam eddig, abból marad valószínűleg a bontott.

Köszi szépen!

Előzmény: FeZ_ (474)
FeZ_ Creative Commons License 2014.08.05 0 0 474

1,4-eshez nálam nincsen sajnos, azonban nem is biztos, hogy ezt bontottban kellene megveni, ha ez a baja.

Nagyjából 2900-3500 körül van az új ára.

Ha megadod az alvázszámod utolsó 8 karakterét, megmondom pontosan mennyibe kerül !

Vásárlás előtt azonban meg kellene nézni, hogy valóban csak az a rossz !!!

FeZ

Előzmény: uzuz85 (471)
-Serpico- Creative Commons License 2014.08.04 0 0 473

Csak ez nem az, amit te keresel. Bocs, ez szintjelző. Ez nekem kellene. :)

-Serpico- Creative Commons License 2014.08.04 0 0 472
Előzmény: probesz (467)
uzuz85 Creative Commons License 2014.08.04 0 0 471

Szia FeZ!

Köszönöm a válaszod.

Ilyen hüvelyt mennyiért kínálsz? Valamint fékerőszabályzót (1.4 benzines kombi, 95-ös évj., KDX motorkód)? Az is kezdi megadni magát, mert szivárog belőle a fékfolyadék...

Köszi még egyszer!

Előzmény: FeZ_ (469)
bazidzsó Creative Commons License 2014.08.02 0 0 470

Nekem is ~egy hónap alatt szűnt meg a jelenség, míg teljesen ki nem ürült a rendszerből a trutyi. Ugyanis én elég keveset használom a kocsit.

Az ár tekintetében, nem tudok sajnos semmit sem mondani...

Előzmény: probesz (467)
FeZ_ Creative Commons License 2014.08.01 0 0 469

A km - kihajtás felső részét ki lehet szedni a váltóból ott, ahol a bowdent hajtja. Egy csavar fogja. Igen valószínű, hogy csak az ott levő kis műanyag fogaskerék ment tönkre. Természetesen előfordulhat, hogy a féltengelynél levő nagy műanyag kerék ment tönkre, de én még nem láttam olyat élőben. :-)

Én bontok ZX-et, bár már fogyóban vannak a cuccok.

FeZ

Előzmény: uzuz85 (468)
uzuz85 Creative Commons License 2014.08.01 0 0 468

Sziasztok!

Sajnálatos eset történt: a kilométeróra a kilométerszámlálóval együtt megszűnt működni.

Gondoltam, elszakadt a bowden; vettem is újat. Azonban a csere után sem mért semmit. Kiszereltük a műszeregységet, hátha az a rossz, de megforgatva szépen működött, így ez is kilőve.

Elkezdtem érdeklődni, és azt mondták, hogy a váltóban levő egység ad(hat)ta meg magát. Bontottan kb 4000 Ft lenne az a hüvelyszerűség, amibe bele kell dugni a bowdent, ám ahhoz ki kell venni a bal féltengelyt, ami elég nagy szopásnak ígérkezik, na meg persze nem két fillér a munkadíj sem.

Kérdésem, hogy tényleg ennyire meg kell bontani a kocsit emiatt az alkatrész miatt? Ha valaki járt már hasonlóan, nagyon hálás lennék, ha megosztaná a tapasztalatait.

Ha Pesten és közeli vonzáskörzetében tudtok Citroen-bontót, ahol ZX-et is bontanak, annak is örülnék.

Köszönöm előre is!

uzuz85

probesz Creative Commons License 2014.08.01 0 0 467

Szia!

Köszönöm a válasz! Tisztító lötyit is próbáltam, de nem segített. Visszaolvastam a korábbi hozzászólásokat és találtam egy hibaleírást ami teljesen pontosan megegyezik az általam is tapasztalt hibákkal. Megfigyeltem a szivattyúm hangját indítás előtt és a megszokottnál jobban nyöszörög, mintha erőlködne csak, ezért első körben lehet kicserélem az üzemanyag szivattyút. Holnap megvizualizálom.

Érdemes használtat venni vagy az csak további szívások forrása lesz? Milyen árban lehet kapni? Én 25000 és a csillagos ég közötti ársávban találtam csak újat. Ez tényleg ennyi vagy csak bénán keresek?

Előzmény: bazidzsó (466)
bazidzsó Creative Commons License 2014.08.01 0 0 466

Hello,

Itt is írtam már régebben erről, mert nekem is volt ilyen gondom. Azt akkor az üzemanyag okozta. Raktam bele tisztítófolyadékot, illetve akkor még volt a Mol-nak egy tisztítós üzemanyaga. Azt tankoltam bele párszor és azóta ez nem jelentkezett.

Nem mondom, hogy a tiednek is ez a problémája, de egy próbát megér...

Előzmény: probesz (465)
probesz Creative Commons License 2014.07.31 0 0 465

Sziasztok!

Van egy benzines 1.4i ZX-em (1993) ami sajnos teljesen megadta magát. Először csak ingadozott az alapjárat, menet közben néha berángatott. Szerelő mindent átnézett, de semmit nem talált, illetve akkor pont tényleg semmi baja nem is volt. Később ismét előjött  ez a hiba, de mire szerelőhöz került ismét megjavult. Ezután teljesen elment az alapjárat. Hidegen  csak gázadással indult be, bemelegedés után kb. 400-on ketyegett ami kissé kevés... Menni viszont lehetett vele. Tegnap autópályázás közben elkezdett dadogni mintha ugrálnék a gázpedálon, majd a végén már teljesen megállt és nem is indult be.

Ehhez lenne szükségem egy megbízható és elfogadható áron dolgozó szerelőre délpest környékén.

Köszönöm.

Pavi72 Creative Commons License 2014.07.31 0 0 464

Sziasztok!

Nekem egy 1993-as 3 ajtóshoz kellene az utas oldalra manuális ablakemelő.

Tudja valaki, hogy honnét lehetne beszerezni?

Vagy esetleg elektromos beépíthető a manuális helyére?

Előre is köszönöm a segítséget!

uzuz85 Creative Commons License 2014.07.17 0 0 463

Szia FeZ!

Nagyon köszönöm a segítséget, holnap viszem átnézetni, remélem sok boldog kilométert töltök majd vele!

Motorolajból gondolom elég 4 liter, azt már megvettem (total), a váltóolajat pedig majd megkeresem valamelyik webshopban.

Köszönöm még egyszer!

FeZ_ Creative Commons License 2014.07.16 0 0 462

Motorolajból 10w-40 kell bele. A gyár a Total-t ajánlja, de mi pl. Q8-at, Mobilt vagy Elf-et szoktunk használni.

Ha jót akarsz az autónak, akkor 10e km. a csereperiódusa. :-)

A váltóba csak Total BV 75w-80-as olaj való vagy belemehet még a Fina BV 75w-80. (mert igazából az is Total :-) ) 

Ennek 60e km. a csereperiódusa és 1,8 L kell bele.

A vezérlést normál használat mellett 120e km-ként kell cserélni, nehéz-üzem mellett (leginkább városi használat vagy taxi) 80e km-ként.

Ilyenkor cserélni kell(ene) a vezérműszíjat, a görgőket, a vízpumpát és igen ajánlatos cserélni a vezérműszimeringet és a főtengelyszimeringet is.

FeZ

Előzmény: uzuz85 (461)
uzuz85 Creative Commons License 2014.07.16 0 0 461

Sziasztok!

Nemrég vettem egy 1995. 11. havi  1.4-es benzines ZX-et, KDX a motorkódja.

Érdekelne, hogy mennyi és milyen motorolaj kell bele, mennyi a csereperiódusa.

Kell-e benne váltóolajat cserélni; ha kell, milyen és mennyi, valamint a csereperiódus.

A vezérlést milyen időközönként kell cserélni.

Köszönöm előre is a válaszokat!

npeti872 Creative Commons License 2014.06.28 0 0 460

sziasztok! ha valakit érdekel 92-es zx 1.9d motoralkatrész, ülések, gyári alufelni olcsón eladnám

FeZ_ Creative Commons License 2014.06.24 0 0 459

Jobbos színrefújt és jobbos fekete elektromos tükröm is van, de balosból csak bowdenes van. (mondjuk ZX-en főleg a jobbos volt elektromos, a balos az angolokon volt az leginkább.)

Még valahol a műhelyben van egy színrefújt tükröm, az nem tudom melyik oldali, még megpróbálom előkeríteni.

FeZ

Előzmény: Szalai Károly (458)
Szalai Károly Creative Commons License 2014.06.22 0 0 458
Köszi szépen. Akkor majd holnap.
FeZ_ Creative Commons License 2014.06.22 0 0 457

Sajnos zöld biztosan nem lesz, piros vagy metálkékben lehet ilyen tükröm, ill. fekete műanyagban is van esély rá. Holnap du-n tudom megnézni, mert csak akkor leszek otthon.

FeZ

Előzmény: Szalai Károly (456)
Szalai Károly Creative Commons License 2014.06.22 0 0 456
Hello. Hát ha lenne zöld színű szinrefújt akkor az maga lenne a kánaán, de ha nincs csak fekete atz is teljesen tökéletes.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!