A km kihajtás csigája 2900,- ft újban. A fékerőszabályzó is kapható még újban, de nem olcsó, 34e ft. Mondjuk érdekes, hogy az utángyártott listaára ennél sokkal drágább. :-( Igaz, azonban ebből nem lehet rendelni már utángyártottban.
:) Köszi, de az még működik. Közben találtam én is olcsóbban pumpát 17e körül, de mégsem szedtem ki, mert ajánlottak egy korrekt szerelőt a közelben és inkább rábízom. Biztos több ilyet szerelt már mint én. :)
Mellesleg ismét életre kelt a gép, így saját lábán ment a doktorhoz. Mondjuk alapjárat még mindig nincs... Lehet mégis csak valami kosz került a gépezetbe?
Fez!
Látom ZX-et is bontasz. Van esetleg bal-első-belső ajtónyitód és bal hátsó ablakemelő szerkezeted?
Ilyen hüvelyt mennyiért kínálsz? Valamint fékerőszabályzót (1.4 benzines kombi, 95-ös évj., KDX motorkód)? Az is kezdi megadni magát, mert szivárog belőle a fékfolyadék...
A km - kihajtás felső részét ki lehet szedni a váltóból ott, ahol a bowdent hajtja. Egy csavar fogja. Igen valószínű, hogy csak az ott levő kis műanyag fogaskerék ment tönkre. Természetesen előfordulhat, hogy a féltengelynél levő nagy műanyag kerék ment tönkre, de én még nem láttam olyat élőben. :-)
Én bontok ZX-et, bár már fogyóban vannak a cuccok.
Sajnálatos eset történt: a kilométeróra a kilométerszámlálóval együtt megszűnt működni.
Gondoltam, elszakadt a bowden; vettem is újat. Azonban a csere után sem mért semmit. Kiszereltük a műszeregységet, hátha az a rossz, de megforgatva szépen működött, így ez is kilőve.
Elkezdtem érdeklődni, és azt mondták, hogy a váltóban levő egység ad(hat)ta meg magát. Bontottan kb 4000 Ft lenne az a hüvelyszerűség, amibe bele kell dugni a bowdent, ám ahhoz ki kell venni a bal féltengelyt, ami elég nagy szopásnak ígérkezik, na meg persze nem két fillér a munkadíj sem.
Kérdésem, hogy tényleg ennyire meg kell bontani a kocsit emiatt az alkatrész miatt? Ha valaki járt már hasonlóan, nagyon hálás lennék, ha megosztaná a tapasztalatait.
Ha Pesten és közeli vonzáskörzetében tudtok Citroen-bontót, ahol ZX-et is bontanak, annak is örülnék.
Köszönöm a válasz! Tisztító lötyit is próbáltam, de nem segített. Visszaolvastam a korábbi hozzászólásokat és találtam egy hibaleírást ami teljesen pontosan megegyezik az általam is tapasztalt hibákkal. Megfigyeltem a szivattyúm hangját indítás előtt és a megszokottnál jobban nyöszörög, mintha erőlködne csak, ezért első körben lehet kicserélem az üzemanyag szivattyút. Holnap megvizualizálom.
Érdemes használtat venni vagy az csak további szívások forrása lesz? Milyen árban lehet kapni? Én 25000 és a csillagos ég közötti ársávban találtam csak újat. Ez tényleg ennyi vagy csak bénán keresek?
Itt is írtam már régebben erről, mert nekem is volt ilyen gondom. Azt akkor az üzemanyag okozta. Raktam bele tisztítófolyadékot, illetve akkor még volt a Mol-nak egy tisztítós üzemanyaga. Azt tankoltam bele párszor és azóta ez nem jelentkezett.
Nem mondom, hogy a tiednek is ez a problémája, de egy próbát megér...
Van egy benzines 1.4i ZX-em (1993) ami sajnos teljesen megadta magát. Először csak ingadozott az alapjárat, menet közben néha berángatott. Szerelő mindent átnézett, de semmit nem talált, illetve akkor pont tényleg semmi baja nem is volt. Később ismét előjött ez a hiba, de mire szerelőhöz került ismét megjavult. Ezután teljesen elment az alapjárat. Hidegen csak gázadással indult be, bemelegedés után kb. 400-on ketyegett ami kissé kevés... Menni viszont lehetett vele. Tegnap autópályázás közben elkezdett dadogni mintha ugrálnék a gázpedálon, majd a végén már teljesen megállt és nem is indult be.
Ehhez lenne szükségem egy megbízható és elfogadható áron dolgozó szerelőre délpest környékén.
Jobbos színrefújt és jobbos fekete elektromos tükröm is van, de balosból csak bowdenes van. (mondjuk ZX-en főleg a jobbos volt elektromos, a balos az angolokon volt az leginkább.)
Még valahol a műhelyben van egy színrefújt tükröm, az nem tudom melyik oldali, még megpróbálom előkeríteni.
Sajnos zöld biztosan nem lesz, piros vagy metálkékben lehet ilyen tükröm, ill. fekete műanyagban is van esély rá. Holnap du-n tudom megnézni, mert csak akkor leszek otthon.