Nem tudom kinagyítani a tiédet ... mindenesetre máshol is utána lehet nézni az 1996-os dátumnak, amikor már valóban nem Bokros volt a pénzügyér, de az Ő csomagja futott éppen
Ez szerintem hülyeség, de nincs kedvem most belemenni olyan fölösleges vitába, ami már százszor lement és még le is fog menni. Maradjunk annyiban, hogy szerintem az ingatlanadó oltári nagy baromság és szemétség, szerinted meg nem.
Azt irják, az ingatlanadó önmagában nem alkotmányellenes,csak balf@szék nem tudtájk egyértelmüen meghatározni, hogy "milyen értéket kell adóalapnak tekinteni, és több adóalany esetén hogyan kell közöttük megosztani az adófizetési kötelezettséget akkor, ha a lakóingatlant az ingatlan-nyilvántartásba bejegyzett vagyoni értékű jog terheli"
Szerintem nem lenne olyan bonyolult ezt rendbetenni.... legalábbis egyszerűbb lenne az ingatlanokat számbavenni mint az ebeket és több bevétel is várható belőle.
Sőt a csóróbbak is megúszhatják az adófizetést, ha X milliós értékig vissza lehetne igényelni....
Az Alkotmánybíróság kedden alkotmányellenesnek nyilvánította az egyes nagy értékű vagyontárgyakat terhelő adóról szóló törvénynek a lakóingatlanok adójára vonatkozó rendelkezéseit, s azokat visszamenőleges hatállyal megsemmisítette
Nem beszelve arrol egy ilyen ado bevezetese szep kis mozgast is idezne elo az ingatlanpiacon(amirol az allam szepen levenne a sapot az atirasi illetekekkel) es bearazna megkozelitoen realisan az ingatlanokat,Lenne persze anyazas de elobb utobb beallnanak normalis viszonyok. Foleg a nagyvarosokban,mert hiaba van valakinek a kiskunsag kozepen a tanyajan egy palotaja annak forgalmi erteke messze alatta van annak amennyibe a megepitese kerult es az ado kivetesenel csak a forgalmi erteket szabad figyelembe venni adoalapnak.DSe igy megindulna egy aramlas az alacsonyabban adozo teruletek fele ami persze idopvel ott is az ingatlanok aranak novekedesevel jar vagyis jobban is adoztathato, ha van ingatlanforgalom. Mertha nincs egy palotanak is a forgalmi erteke 0.
Aki fent tud tartani csak úgy egy ilyen értékű ingatlant nyugdíjból, az valószínűleg túl sok nyugdíjat kap, de lehet, h nem is lenne rá szüksége egyáltalán...
Nem szabad elfelejteni, hogy én egy kutyaólat se tudok majd fenntartani belőle, ha oda jutok. Fuck solidarity.
mar hogyne lenne az ... az allam kevesebb penzt vesz el azoktol, akik tobb gyereket nevelnek ... evi 85e megszuletett gyereknel szerintem meg keves is
nem arrol van szo, hogy a Colgate Magyarorszag tobb fizetest ad ugyanazert a munkaert annak akinek tobb gyereke van ... olyan erzesem van, hogy te ezzel kevered ...
Hat ha a nyugdijas nem tudja fizetni az adot a 30 millios lakASA ,HAZA UTAN AKKOR SZEPPEN MAJD ELADJA ES VESZ GAZDAGRETEN EGY PANELT ES NEM KELL FIZETNIE.
A gazdaság a növekedésre van belőve. Ha recesszió van, az az ág megszűnik.
Már nem úgy, mint az építőipar, ami majdnem szó szerint szűnt meg...
A tankönyv szerint keresleti szempontból rugalmatlan javak fogyasztása is drasztikusan esik. De hát kit érdekel, ez a szerencsétlen az mszp alatt is plazmatévével igazolta a nagyajólétet, legalább következetes.
Megis mivel lehetne osszehasonlitani? Az osszehasonlitas nem ugyanaz mint a masolas.Termeszetesen MO-on olyan merteku ingatlanadot nem lehetne bevezetni mint ami Manhattan-ben van
Olyat allitani,hogy a kereskedelmi forgalom megszunt hulyeseg,mert nem igaz, az mas,hogy visszaeses van a kiskereskedelmi forgalomban,de megszunesrol beszelni marhasag.