Mondjuk Matolcsy és tsai lecserélése már csak azért se érne lópikulát se, mert nem ők, hanem a Goldman Sach írányít közvetlenül a halántékunkra fogott hitelminősítői segedelmével, és sajnos nem csk minket, a többi országot is. Nyílt titok: az euró bedöntésére készülnek 2013-ban.
Ja jó, hát ebben igazad van. Nem Matolcsy önmagában felelős ezért az egészért, ő igazából csak az arca a dolognak. Abban én sem hiszek, hogy az ő lecserélése megoldaná a problémát, legfeljebb akkor, ha egy gyökeres irányváltással párosul.
Te Matolcsy ámokfutásáról kezdtél, most már többesszámban ... hm, másképp beszélsz.
Azoknak kell mennie, akik belekezdtek egy ikúhiányos vállalkozásba, amit manapság szabadságharcnak neveznek.
Én úgy látom, ebben M. a hátsó sorokban menetel. Ezért nem kéne ráfogni semmi többet a valóságos hibáinál, és nem kéne bízni abban, hogy M. távozásával minden jóra fordul.
Most komolyan, van értelme ebbe belemenni? Szerintem másfél éve hülyeséget hülyeségre halmoznak, sikerült alulmúlniuk Gyurcsányékat, ami nem kis teljesítmény, álmomban sem gondoltam volna, mikor rájuk szavaztam. Szerinted meg az EU tagságunk az oka mindennek. Elég távoli álláspontok ezek :)
Milyen jó lenne, ha nem csak egy egyszerű irodai bakiról lenne szó, hanem tényleg összekevernének minket, akkor meglenne az A2-, Matolcsy folytathatná az ámokfutást még vagy 2 évig.
Nincs jelentősége, eccerű trehány, nemtörődömség. Ha már úgyis minősítők, majd jól leminősítik magukat is, oszt jónapot. (Vagy nem, mert nekik nem kell figyelniük a részletekre, elég, ha a globalogazdi utasítását végrehajtják...)
viszont jól felépített stratégia övezte ezt a neveltetést.
Ugye a Kádár rendszer puritánságától éhes szemeknek a nyugat és amerika ígéreteivel meghozták az étvágyát.
a rendszerváltáskor áradozó egyik öregasszonynak aki sajgott amiatt, hogy ő már valószínűleg nem érheti meg a nyugati jólétet, a gazdagságot annak akkor azt mondtam: ahol urak vannak, ott cseléd is van.
amerikában is vannak sikátorok, hordóknál melegedő nincstelenekkel, csak nem azt propagálják.
...kiv álló HIV atkozás...miittse vótunk...jelligére t mutidő...
---HIV (Human Immunodeficiency Virus, magyarul emberi immunhiány-előidéző vírus) embert fertőző vírus, az AIDS nevű betegség kórokozója. A retrovírusok közé tartozik, és az emberi szervezetet a fertőzésektől óvó immunrendszert támadja meg, azt évek alatt elpusztítva, védtelenné téve a szervezetet más betegségekkel szemben.
Az adósságcsökkentést (ami ráadásul teljesen átmeneti volt ugyebár) meg biztosan mindenki értékelte volna, ha az a gazdaság növekedéséből lett volna finanszírozva ... de nem így volt, mint tudjuk
"a fogyasztói társadalom célközönsége nem az érett, önálló, alkotó ember, sokkal inkább az éretlen, befolyásolható, bizalmatlan, szorongó egoista, akinek a számára az élet olyan küzdőtér, ahol mindenkit le kell győzni, hogy ő maga a felszínen maradhasson. És ebben a küzdelemben nincsenek szabályok, mert egyedül a győzelem motiválja, a szabályok is ennek vannak alárendelve. Az ilyen személyiség gyakran erőszakkal és agresszív megoldásokkal operál..."
Jé, nézzoda, hat év alatt csúszott bóvliba Magyarország, sőt de a furcsánykormány fordította meg a felminősítések sorát, desőtpláne Svédország mellett Magyarország az egyetlen olyan uniós tagállam, amely 2011ben csökkenteni tudta államadósságát, érdekes cikk, olvasásra-belegondolásra ajánlott,