Keresés

Részletes keresés

venoruti Creative Commons License 2011.02.21 0 0 1381

Keressenek másik munkahelyet, vagy legyen vállalkozók.

Előzmény: Törölt nick (1378)
venoruti Creative Commons License 2011.02.21 0 0 1380

Nem hiszem, hogy sok embert érint a csökkenés, csak az a pár ember rinyál, akit éppen érint.

Én speciel, mint panellakó egy embert sem találtam, akinek csökkent volna a fizetése.

Előzmény: Törölt nick (1372)
venoruti Creative Commons License 2011.02.21 0 0 1379

Nem baj, viszont a felettem lévő háromgyerekes család (könyvelő anyuka, vállalkozó apuka) havi 130-al, a szemben lévő gyermekét egyedül nevelő anyuka (irodista) havi 40-el, egy másik, társasházban lakó háromgyerekes család (mérnökök) havi 160-al fog többet költeni, úgyhogy a te mínusz ezer forintot az bakfitty.

És nem a Bahamákra mennek, hanem itthon fogják elkölteni mindannyian a gyerekeikre.

Előzmény: Törölt nick (1360)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.20 0 0 1377

Ha nem emeltek volna, max 4%-ot csökken a nettód. Emeltek 6.5%-ot, mennyit kellett volna nőnie a nettódnak? 

(Kis segítség: a bruttónak a vizsgált tartományokban kb harmadát viszi el a mindenféle levonás.)

Szóvalha 6%-ot mondasz, akkor gondolkodóba esnék, de túlspiláztad (:-). 

Előzmény: Törölt nick (1362)
cen_ored Creative Commons License 2011.02.20 0 0 1375

"(...) Így az érintett dolgozók következő bérfizetési papírján már legalább az a nettó összeg szerepelhet, ami decemberben.(...)"

Azt miért nem tették hozzá, hogy az infláció miatt ez 3,8+% reálbércsökkenés ?

Ez már nem hangzik olyan jól mint a "mindenki jól fog járni" szöveg ?

Előzmény: kibédi medve (1301)
mj620di Creative Commons License 2011.02.20 0 0 1374

Meg 50% al több varjú!

Igaz ez nem az a topik)

Bár ha azt nézzük ,hogy ők kinek a pénzéből élnek munka nélkül akkor ide!

Előzmény: AuthGabor (1371)
Bob_ herceg Creative Commons License 2011.02.20 0 0 1373

Kevesebb lett! A fönök aszondta, hogy vagy kirúg két embert és lesz fizetés emelés,vagy maradunk ennyiért. Orbán a kétkezi munkásokat EGYMÁS ellen uszítja az egy kulcsos adójával!Megrendelés meg alig van!

Törölt nick Creative Commons License 2011.02.19 0 0 1372

Strike lesz? Ez a klasszikus pofánvágás esete. Hány alkalmazottat is érint? Pofátlanság ahogy ezt az ügyet kezelik. Remélem fog még nekik fájni az emberek dühe.

Nem miniszterelnök úr, nem! Ön becsaphatja az alkalmazottakat egyszer kétszer háromszor.... Ön ehhez nagyon ért. ... De itt vagyunk mi is....

Ismerős?

AuthGabor Creative Commons License 2011.02.19 0 0 1371

"Nem beszélve arról, hogy majd 20%-al kevesebb gyerek van, mint a nyolcvanas években, meg 30% több tanár...szóval bőven lenne mit faragni."

Ahja... végülis öröm 40 fős osztályokat tanítani... próbáltad már? Én igen. :)

"Ha kiselejteznék a nem odavalókat meg a felesleget, akkor az így megspórolt pnzből lehetne esetleg fizetést emelni 8ha szükséges), nem pedig az adófizetők zsebéből kompenzálgatni a nyári szünetes lebzselést."

Egyszer próbáld ki, élmény és fárasztó. Az első hetem után fél évig folyamatosan be voltam rekedve, mert nem bírták a hangszálaim, pedig nem kiabáltam, csak végigugattam heti 20 órát. Meglepő, de nem olyan egyszerű tanítani. Mint mondottam volt, nem cserélném vissza a mostani munkámat, pedig ez is fárasztó agyilag, de nem fáradok ki annyira, mint tanítás után, nehéz elmondani, másféle igénybevétel, mint amivel eddig találkoztál, nem véletlen, hogy szerte a világon adnak másfél-két hónap pihenést a tanároknak... hiba volna ezen spórolni.

Másrészt hiába dobod ki a felét és duplázod meg a maradék fizetését, nem tudnak kétszer annyit dolgozni, némelyik tanár most is heti 40-50 óra felett dolgozik annak ellenére, hogy 22 órát tart, mások pedig lazábban elvannak, mert szerencsésebb tantárgyuk van.

Próbáld ki, nem kell pedagógus végzettség ahhoz, hogy szakmai tárgyakat oktass... nagyon nem ugyanaz ülve nézni, mint álva ugatni. :)

Előzmény: Törölt nick (1370)
AuthGabor Creative Commons License 2011.02.19 0 0 1369

"(Ha rajtam múlna, akkor én nem adnék fizetést a nyári szünetre, amikor bő 2 hónapig otthon lebzselnek az adófizetők pénzéből)"

Én tanítottam 7 évig, három éve vezető fejlesztő vagyok. Tanítani - és itt úgy értem, hogy színvonalasan tanítani - kifárasztja az embert, próbáld ki egyszer, mondjuk egy héten át heti 20 órában beszélj folyamatosan arról, ami a hobbid (hogy ne kelljen különösen felkészülnöd), de közben ügyelj arra, hogy a hallgatóság ne unja, ellenben megértse, amit mondasz. :)

Ha annyit fizetnének a tanításért, mint most vezető fejlesztői munkámért, akkor se cserélném vissza, egyszerűen kiszívott a 7 év is, nem hiányzik.

A probléma inkább az, hogy nagyon sokan vannak, akik alkalmatlanok tanítani... de ez másik történet. Más történet az is, hogy sok kis iskolában megcsinálják a víziódat, vagyis 10 hónap határozott időre vesznek fel tanárokat, persze csak olyan tanárokat, amilyen szakból túlképzés van, mert megtehetik.

Ajánlott olvasmány: http://wiki.javaforum.hu/pages/viewpage.action?pageId=8028193 - Miért nem leszek tanár?

Előzmény: Törölt nick (1368)
AuthGabor Creative Commons License 2011.02.19 0 0 1367

"Ja ennyire. A megkeresett pénzükből most kevesebbet fizetnek az államkasszába. Nézz át másik topikba, ott a te oldaladon állók még a járulékot is sajátjuknak tudják :) Vagy csak a gazdagoké nem mindenki másé meg igen amit megkeres? Tényleg én vagyok az agymosott :)"

Mester. Ha a járulék nem a sajátom és én - teszemazt holnaptól Szlovákiában vagy Ausztriában dolgozok - akkor a járulékom itt marad, vagy jön velem?

Előzmény: dj (1232)
cen_ored Creative Commons License 2011.02.19 0 0 1365

Akkó most mégse járt mindenki jól ?

pedig viktor megmondta

8-(

Előzmény: Törölt nick (1356)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.19 0 0 1361

Nem olvastam rosszul, te nem érted.

Előzmény: Törölt nick (1357)
meret99 Creative Commons License 2011.02.19 0 0 1359

Ami igaz, az igaz, sajnos nálunk is:( Viszont kiderült, hogy a panaszok 100%a adminisztrációs hiba:( Pl. a túlórák elszámolása miatt! Korrigáltuk:) Hja, ahol fát vágnak, ott hullik a forgács, ahogyan esztet Fábry Úr szokja mondani:DDD

Reader61 Creative Commons License 2011.02.19 0 0 1358

Hogy ki, mikor és mit mondott az egy dolog.

Hogy pillanatnyilag mi a helyzet az viszont tény.

Mint ahogy az is, hogy a "mindenki jól fog járni" című szlogen szemenszedett hazugság!

Ezt már a kormány is belátta és újabb hazugságokkal (másként megközelítve diktatórikus fenyegetőzéssel) igyekszik a hazugságból valóságot kovácsolni.

No comment.

Előzmény: csillag100 (1348)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.19 0 0 1356

Akkor átcseszett a munkaadód. A nettó csökkenés maximuma 4% cet. par.

Előzmény: Törölt nick (1341)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.19 0 0 1354

Azt veszem ki a szavaidból, mintha meg volnál arról győződve, hogy minden minimálbéres a többit zsebbe kapja. Ne hidd! Nem erőlködöm azzal, hogy felsoroljam a munkaköröket stb. Ha nem hiszed, hát nem hiszed!

Előzmény: csillag100 (1353)
csillag100 Creative Commons License 2011.02.19 0 0 1353

Meg aki zsebbe kapta annak is, meg a munkaadójának is. Nem lehetne mutyi nélkül élni. Egy klazurát húzni mindenkinek és megprobálni civilizált normális demokratikus szabályok szerínt élni, mint más országokban és elkezdeni kinőni a kádári mutyiországot.

Számlát adni, számlát kérni, mert azért be kellene látni, hogy a szociális piacgazdaság nem úgy müködik, mint a szocializmus. Mert ha ez így marad mindenki rosszúl jár az ídő előrehaladtával. Lényegileg pillanatnyi előnynek látszó dolog megkárosít mindenkit még azt is aki azt hiszi, hogy milyen ügyes, hogy kibujik a kötelesége alól, de nagy pofával követeli a jogait.(rendvédelem, oktatás, egészségügy, szociális védőháló, stb)

Előzmény: Törölt nick (1350)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.19 0 0 1351

Olyan minimálbér konstrukció nincs, mint nálunk. Ott az ágazati szakszervezetek és az ágazatok munkáltatói ágazati bérmegállapodásban rögzítik, hogy mennyi a legkisebb bér munkakörönként. Én láttam ilyent az IG Metall Gewerkschaftbundnál. (fémipari szakszervezet)

Előzmény: Törölt nick (1347)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.19 0 0 1350

Aki ügyeskedett és azért jelentette magát minimálbérre, annak megérte. Aki viszont tényleg az, mert pl. takarít egy közintézményben, az be lett csapva.

Előzmény: csillag100 (1348)
csillag100 Creative Commons License 2011.02.19 0 0 1348

A vállalkozoknak tavaly szeptember óta eltörölték a kétszeres minimálbér utáni járulékfizetésí kötelezettségét,(Bajnai) valamint öt kisadót, és nekik is 16% a szja. Ezen kivül több kedvezményük is van, ha az álláskeresök közül vesz fel dolgozot és sorolhatnám. A társasági adó 10% a tökejüvedelmi adó 16%.-ra ment le és még sorolhatnám. Az őnfoglalkoztatoknál színtén érvényes a saját bérutáni járuléka.Széchényí kártya kibövitése, felső ősszeghatár felemelése(kedvezményes kamat), valamint 2011.-től a Széchhényi eszköz és beruházásí hitelkártya) a pályázati őnrész biztosítására.

Egy dolgot azért meg kell emliteni a szuperbruttó(Bajnai) kivezetése és az adókedvezmények kivezetése párhuzamosan megy a jövőben, a teljes adó és járulék átalakitás 2013.-ig történik amit Orbán az első akcíótervénél és az adótörvényeknél is elmondott.

Halkam jegyzem meg, ha mindenki a valóságos tényleges jövedelme után adózna, akkor az adó és járulékbevételek alakulása nagyságrendel magasabb lenne a nemzetgazdaságba.

Akik most a minimálbér miatt, meg alacsony jövedelem miatt sirnak-rinak elöször őnmagukkal számoljanak el, hogy hogyan is van. 800.000 minámálbér utáni járulék és idéntől adófízető van a minkáltatok és munkavállalok között. Felmérések szerínt a valós szám kb 300.000 ezer lehet.

Remélem, hogy ezek az emberek majd elgondolkodnak 20-30 év múlva, hogy miért is alacsony a nyugdijuk, s megérte-e ügyeskedni, annak ídején.

Ez könnyen belátható, ha azt nézzük meg, hogy valaki annyi jövedelemből él, mint amit bevall, vagy nem.

Előzmény: Törölt nick (1343)
Reader61 Creative Commons License 2011.02.18 0 0 1344

A magyar kisvállalatok nem a versenyszektorban tevékenykednek ?

Nem egészen értem a szétválasztást.....

Előzmény: Törölt nick (1340)
mj620di Creative Commons License 2011.02.18 0 0 1339

Jövőre meg meg is szüntetik!Na az lessz még fa..a!

Nem elég a mostani csökkenés még majd jön az is!

De simán kinézem belőlük hogy pl csak a nettó 150e ft alatt keresőktől vennék el azt is!

Aki keveset visz haza az még kevesebbet vigyen alapon,mint ahogy majdnem  az új adórendszer is van!

Előzmény: kibédi medve (1334)
lajo_sh Creative Commons License 2011.02.18 0 0 1338

"Akivel pedig Orbánék elbántak, hiába szaladna az igazáért a bíróságra, a döntésnek nincs visszamenőleges hatálya."

Ez nem teljesen így van, mivel az alkotmányellenesség a törlés hatályától függetlenül fennáll: http://inforadio.hu/hir/belfold/hir-413666

Aki nagyon akarja, annak helyre lesz állítva a munkaviszonya, persze ehhez előbb végig kell mennie a teljes jogorvoslati láncon (munkaügyi bíróság, fellebbezések, aztán panasz az AB-nél). Gondolom nem két fillér, és nem két hét. Szóval kétlem, hogy sokan választanák ezt az utat, de azért jó lenne, ha lenne rá precedens.

Előzmény: Memborchus (1333)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.17 0 0 1337

Erre (is) mondtam, hogy a macskának a házicérnába való keveredésének tipikus esete forog fenn. Ebből nem lehet jól kijönni.

Előzmény: Reader61 (1336)
Reader61 Creative Commons License 2011.02.17 0 0 1336

"Bár régóta lehetett tudni, hogy azok a versenyszektorban foglalkoztatottak, akik idén nem kapnan bruttóbér-emelést, nincs gyerekük, és az átlagbér körül vagy az alatt keresnek, azok biztosan kevesebb nettót visznek haza, de a kormány most azt festi le magáról, mintha őt ez most meglepetésként érné."

Két dolog lehet:

1. Dilletáns balfaszok készítették elő az egykulcsos adó bevezetését.

2. Egyszerűen csak hazudtak.

Memborchus Creative Commons License 2011.02.17 0 0 1335

Az egy kulcsos adó visszaállítása sem! Rögvest megspórolná a zállam a kompenzációt. Bagatell 30 milliárd forint!

Előzmény: kibédi medve (1334)
kibédi medve Creative Commons License 2011.02.17 0 0 1334

Nem járna nagy gebasszal a tavalyi adójóváíárs visszaállítása. Bérszámfejtői oldalról könnyen kezelhető.

Előzmény: Törölt nick (1331)
Memborchus Creative Commons License 2011.02.17 0 0 1333

KommandÓsdi:

Mi köze az államnak egy magáncég bérpolitikájához? Semmi. Legfeljebb annyi, hogy a közterheket az adott vállalkozás befizesse. De most jön Rogán Antal, aki ehhez a kínos sztorihoz is adja a nevét. Sebaj, legfeljebb ezek a cégek, ha emelni kell a béreken, kirúgnak pár tízezer embert, akiknek így annyi sem jut, mint eddig.
Segített viszont a kormánynak az Alkotmánybíróság. Közölte a fideszes testület, hogy nem szabad indoklás nélkül kirúgni, de májusig még szabad. Tehát a tisztogatásra még hagytak egy kis időt. Akivel pedig Orbánék elbántak, hiába szaladna az igazáért a bíróságra, a döntésnek nincs visszamenőleges hatálya.
Tölgyessy Péternek igaza van: ha ez így folytatódik, a demokratikus ellenzék kívül fogja magát helyezni az Orbán-rendszeren, annak hazug alkotmányán.

Törölt nick Creative Commons License 2011.02.16 0 0 1332

ÁBMH action gruppe :-))

Előzmény: Törölt nick (1329)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!