KDNP-s és fideszes politikusok által jegyzett alkotmány-előkészítő eseti bizottság egyik munkacsoportja alkotmányos szintre emelné a magzat fogalmát. Az alkotmányjogász szerint viszont a magzat alkotmányos védelme azt jelenti, hogy Magyarország szigorúbban büntetné az abortuszt, mint Írország.
tenyleg ritka onzo,van 3 gyerekem,egy ferjem,egy mentett kutyam,mi a fraszt akarsz meg tolem??termeszetesen a kerdesre nem valaszoltal..Miert van olyan erezem,hogy pasi vagy es mas farkaval vered a csalant?
Nem arra kellene törekedni, hogy csak úgy el lehessen vetetni egy gyereket, hanem a lehetőségekhez képest legjobban kellene figyelni arra a gyerekre, de ezt te csak rajtam kéred számon.
Felesleges a példákon lovagolni, a tartalmat kellene nézni. Én azt mondom, hogy ha csak egy, szerinted majd boldogtalan életű, és ezért abortuszra küldhető magzat nem teljesíti be a jóslatodat, és mégis jó életet él, az pont elég ahhoz, hogy kétségbe vonjam az elképzeléseid megalapozottságát. Téged nem érdekel, hogy minden esély ellenére alakulhat egy élet nagyon jól, nem csak a párom példa erre, de az ikrek is, akiket szintén felhoztam, akiket csak amiatt tartott meg az anyjuk, mert ikrek voltak, különben minden különösebb gondolkozás nélkül, teljesen magától értetődően ment volna abortuszra...
attol te ne felj,nem merik megcsinalni,mert akkor szamolhatnak egy csomo halott novel a tiltott abortuszok kovetkezmenyeikent..Ha egy no el akarja vetetni,az el is fogja
Jó lehet játszadozni az élettel. Most nem akarom, hogy más éljen, most akarom... - Én a magam részéről nem szeretnék a pozitív véleményemmel asszisztálni ehhez.
Ez csak alkotmánymódosítás kérdése, s mánis nemcsak az örökkévaló, egyetemes erkölcsi normák szerint, de polgári törvények szerint is gyilkos leszel...
Ilyen nincs, vagy csak az életének egy bizonyos szakaszában van. Ha mégis lenne, akkor abban az emberben a saját ideje van benne - meg az Istené. Mindenkit felnevel valaki, az ember kicsinye gondoskodás nélkül életképtelen.
Én úgy vettem észre, hogy a fiatalok nagyon könnyelműen beszélnek a halálról, míg az időseknek általában nem nagyon akaródzik meghalni. (Azt, hogy végül kénytelen belenyugodni a megváltoztathatatlanba, ne keverjük ide.) Egy idős embernél senki sem ragaszkodik jobban az életéhez, pedig ugye általában a fiatal életeket többre tartjuk.
Egy magzatot egyszerűen az idő dimenziója teszi nem egyenlővé azzal, akivé válhatna, sok-sok feltétel teljesülése esetén.
(Hogy világos legyen: nem támogatom az abortuszt, de nem azért nem, mert egy magzatot vagy akár egy csecsemőt is egyenértékűnek tartanék egy felnőtt emberrel).
dehogy,csak mivel en ugy vallom,hogy egy par centis embrio meg nem ember,csak annak a lehetosege,ezert az o erdekeit folehelyezni az enyemen,vagy a mar meglevo gyerekeimen,nem helyes...De lehet ezen vitatkozni,de ne egy 70 eves pasival kelljen,akinek fingja nincs,mirol beszel,viszont dontesi helyzetben van