A pisilésről annyit, hogy az Budapesten még pénzért is csak a turisztikailag kiemelt területeken megoldott, a város többi részében maximum be tudod könyörögni magad valamelyik vendéglátóhelyre, ha végképp nincs kereted fogyasztani.
Nem kell senkit sehonnan kitiltani. Elég annyi ha megszabják, hogy a közterületet, közlekedést, csak rendeltetés szerűen szabad használni. Tehát itt nem szabad aludni, pisálni stb. Persze párhuzamosan meg kell szervezni a hajléktalanok ellátását, mégpedig úgy hogy ebben nekik is részt kell venni. Az sem feltétlenűl betartandó, hogy a hajléktalanoknak a városokban kell élniük.
Teljesen igazad van, nem is lenne ezzel baj, ha legalább naponta zuhanyozni bejárnának a szállóra (feltételezem, azaz remélem, ilyen lehetőség van). De azt undorítónak találom, hogy az eredetileg járókelőknek kirakott padok használhatatlanok, mert mindegyiken ők tanyáznak. Láttam már hajléktalan nőt maga alatt a padra hugyozni, azóta egyetlen utcai padra nem ülnék le Budapesten. Múltkor a Blahán vártam valakit, és elszomorított, hogy míg más európai nagyvárosokban a terek padjain turisták, fiatalok, bájos idős emberek pihennek és cseverésznek, addig nálunk szinte az összeset talpig mocskos és szakadt emberek foglalják el.
Fröcsögő szájjal nácizol itt, közben meg te is ugyanúgy fintorogsz ha egy szarszagú csöves felszáll a villamosra, vagy leül melléd a buszon. A válaszodban írd meg te hogyan képzelnéd el a helyzet kezelését?
ha hajléktalant kitiltod a közterületről akkor adsz neki földet vagy telekt?
Én egyiket se teszem, de ha tájékozócc, világosan kiderül, hogy egy törvényjavaslatról, annak esetleges következményeiről, illetve a lehetséges megoldásokról lenne itt nagyba szó...
ezeknek a "bezzeg nyujorkban" a másik oldala már sosem jut el az okoskodók tudatáig..
egyfelől mennyire más ott a társadalom, a törvényhozás, az igazságszolgáltatás, minden
másfelől mennyibe került ez, mondjuk per kopf..? ezt már nagyvonaluan elfelejtenek hozzátenni, hogy igen mi nyujorki mintára ezt vagy azt csináljuk, bár a gédépé is kevés lenen rá, de a pofázás az ugye ingyen van, meg a kamu statisztika beolvasása az esti hiradóba is..
azt én se tudom, nappalra miért kell kimenni, de ha galerik csinálják a feszkót, azokat a rendőrség nem kellene, hogy lekezelje?
vagy én vagyok a hülye, hogy folyton azt várnám, hogy a rendőrség vegye ki a kezét az alsójából, hagyja végre abba a faszverésben kipikkelyesedett pénisze végeláthatatlan vakarását, és kezdje el a dolgát tenni ilyen pitiánernek mondott ügyekben is?
Te hallomásbol irsz, bár nem vagyok lakója, de jópárszor jártam a Dankó u-ban és a
a Szobi u-ban
"ár az érintettek azt mondják, a hajléktalanszálláson meglopják őket stb.stb., én inkább azt feltételezem, hogy ott valami minimális rendhez alkalmazkodni kell, meg lehet, hogy nem lehet síkra bebaszni, és az van, akinek nagy baj"
Be lehet baszni, nem ez a gond, bár ha nagy balhát csinálsz kiraknak, de tény, vannak "gengek" ott is, kis terror és igen, lopják a gyengébbek cuccait
Elég sokszor látom a h.szállók elött este a hosszű sorokat, szoval mennek bizony aludni
Azt nem értem, miért kell nekik nappalra kimenni onnan?
kellene csinálni egy hosszú épületet tönkretehetetlen betonpadlóval padlófűtéssel, egymás mellé fapriccseket a fejrész alá egy dobozzal ahova berakhatja a motyóját és egy 40-es égő, egy WC meg egy vékonyan csorgó vízcsap lenne az ellátás. Egy rendőr posztolna és egy takarítónő kellene még hogy kiganézzon utánuk. Reggel kizavarni őket és slaggal, fertőtlenítővel lemosni mindent utánuk, estére megszárad.
Mások meg lakásokat kapnak az államtól, mellé tüzelőt, segílyt, stb. ennyivel meg is szűnne a hajléktalanok összes problémája... de mi ez a liberális kettősmérce?
évi 1000 milliárdosra becsült korrupcióból szerintem el lehet venni 10 milliárdot nem? vagy most oda jobban kell a pénz? a falra mászok mikor egyfolytában azt olvasom hogy "miből? miből? miből?" -.-