Keresés

Részletes keresés

kelemenluigi Creative Commons License 2015.08.19 0 0 12177

Sziasztok!
Van két indiai futókacsám, illetve egy harmadik fekete-fehér kacsám (gácsér). Arra lennék kíváncsi, hogy ez pontosan milyen kacsa. Abszolút laikus vagyok szárnyas témakörben, a kacsákat is csak házikedvencként tartom (meg persze csigaevésre), semmit sem konyítok hozzájuk egyelőre.
Raktam fel 2 rövid videót, remélem azok alapján meg tudjátok mondani.
Segítségeteket előre is köszönöm szépen!
Lajos

dmzz74 Creative Commons License 2015.08.16 0 0 12176

talán lesz valami, mert már az első három kiscsibe szépen kikelt reggelre

a kacsákhoz meg annyi köze van a dolognak, hogy 7 db tőkés réce tojás is volt köztük

tudom, hogy azoknak +1 hét kell, de majd meglátom

építő ötleteket azért szívesen fogadok....

Előzmény: Xaxonos (12173)
juhosttt Creative Commons License 2015.08.14 0 0 12175

Én lámpázás előtt be se tettem volna. Meleg van, könnyebben zápul a tojás, főleg hogy a "szabványos" hűtési idők ebben a melegben messze nem érvényesek...

Am h is jön a kacsához a tyúk kotlós?

Előzmény: dmzz74 (12174)
dmzz74 Creative Commons License 2015.08.14 0 0 12174

olvastam arról, hogy meg lehetne lámpával nézni, hogy lesz-e belőlük valami. érdemes vagy várjam már ki ezt a pár napot? attól, hogy a kotlós nem szállt le azzal nem ártott ebben a melegben?

most már csak reménykedek, hogy azért egypár kikel....

Előzmény: Xaxonos (12173)
Xaxonos Creative Commons License 2015.08.14 0 0 12173
Helló. Azt tetted ami a legjobb. Jo hogy beraktad a gépbe. Amiben van élet kikel. Kiszeded majd öket a gépböl,aztán majd amik késöbb kelnek hozzájuk rakod. 4 nap nem gond. Viszont ha kikeltek a kotlós alattiak,nem árt kiszedni az összes tojást és kimosni gyorsan a gépet hogy a késöbb kelö tojások tiszta gépbe keljenek. A höfokot hagyd az eredeti beállitáson. Ha meg egy kotlös nem eszík, ki kell dobni egy kakashoz,az megűzi és ujra fog enni.
Előzmény: dmzz74 (12172)
dmzz74 Creative Commons License 2015.08.14 0 0 12172

üdv. segítséget, ötletet várok. csak hobbi szinten tartok pár tyúkot egy kakassal.

mivel megfelelő számú és remélem jó minőségű fias tojásom volt, de kotlósom nem, rendeltem egy keltetőt.

mire megérkezett az egyik hatalmas Brahma tyúkom megkotlott és 16 tojással szépen ült is. a maradék 30 tojással azért 4 nap csúszással elindítottam a keltetőt is, gondoltam letesztelem.

a kotlós azonban a 18 napon elhullott. az okát nem tudom, betegség nem látszott rajta, próbáltam "hűvösen tartani" ebben a melegben, igaz mindössze kétszer szállt le inni, enni nem is evett, pedig már én szedtem le a tojásokról, de egyszerűen nem volt hajlandó.

hirtelen nem tudtam, hogy mit tegyek, megjelölve a keltetőbe tettem be a tojásokat.

mitévő legyek, van valami ötlet?

juhosttt Creative Commons License 2015.08.10 0 0 12171

Nyugodtan lehet csalánt adni, nem csípi össze senkinek semmijét.

A libának viszont még mindig a pázsitfűfélék a legjobbak!

csucsesztergalyos Creative Commons License 2015.08.10 0 0 12170

Üdvözletem !

Én is csak hallomásból tudom hogy csalánt is lehet etetni, de nem igazán merem. Nem csípja össze a  szájukat ? Esetleg össze kell nekik vagdosni.

Előzmény: gigigombas (12169)
gigigombas Creative Commons License 2015.08.05 0 0 12169

sziasztok olvasgatom a hozzá szólásokat csalánt kevesen etetek, én minden nap. csak / a gyermek koromból idézve a magvas csalánt nem lehetett szedni. disznóknak. / a kacsáknál is így van? a szárazság miatt

kevés a csalán, valamelyik reggel nem volt nem is ették meg a darát.

viktor1990 Creative Commons License 2015.08.04 0 0 12168

üdv.

Köszönöm szépen.

Én is az állagára tippeltem. Szoktam nekik áztatni is meg tökkel összekeverni csak hát engem az állatok reggel 7 kor meg este 10 kor látnak aztán napközbe besavagnyodik nekik a cucc.

Most azon agyalok hogyan tudnék granulátumot csinálni vagy hol lehet ilyen gépet venni.

Előzmény: juhosttt (12163)
ez-Ben Creative Commons License 2015.08.04 0 0 12167

:)) ...persze, hogy meggyógyulhat, nemcsak futni fog, de még repülni is. ( üdv. :)

Előzmény: kanga 1 (12166)
kanga 1 Creative Commons License 2015.08.03 0 0 12166

Drága Mester! Köszönöm! Már ezért megérte felkelni, hogy végre hallok Felőled! Azt állították, hogy nem egy fészekalj, nagy kacsatelepről hozták őket. Persze senki sem tudhatja. Akkor ,nem javaslod a gyógyszerezést? Ha a lába sérült, az meg tud gyógyulni? Ami a legfőbb: minden szép felétek? Hiuányzol amióta átköltöztem a facebookra.

Előzmény: ez-Ben (12165)
ez-Ben Creative Commons License 2015.08.03 0 0 12165

:)...az őshonos kiskacsáknak nemigen van szükségük különböző erősítő szerekre, általában. A gond inkább az lehet, hogy- mivel úgy kaptad a szülőpárt- a szülők esetleg egy fészekaljból származnak, testvérpárosításnál a vitalitás már csökkenhet az utódok egy részénél. Ami átvészeli egészséges lesz, mint a makk ! ( Az egyik kis gácsért majd elnevezhetnéd : Makk-ásznak !:)

Előzmény: kanga 1 (12164)
kanga 1 Creative Commons License 2015.08.03 0 0 12164

Kikeltek az őshonos magyar kacsák, pedig nem gondoltuk volna. tízből nyolcat keltett ki a mama.  Na a történet azért nem ennyire szép, mert kettő sérülten született. Remegtek meg pattogtak mint a felhúzós csirke. Az egyik két nap múlva eltűnt, elvitte valami éjjel. A másik még mindig pattog. Ma meg az egyik kicsi egy lábon kezdett ugrálni ,be is van dagadva a lába. Gondoltam rálépett az anyja. A szomszéd szerint ez betegség mert nem adtam gyógyszeres tápot nekik. Szerinte mind el fog pusztulni.Tényleg? Egy hetesen már késő adni?

juhosttt Creative Commons License 2015.07.31 0 0 12163

Nem a takarmányoddal van a gond (kivéve ha dohos vagy penészes, de tegyük fel, h nem az), hanem az állaggal. Granulálni kellene, akkor jobban ennék a kacsák! Ha ez nem megy, akkor vízbe, savóba, tejbe, íróba áztasd a darát. De ne moslék legyen, hanem jól szívja meg magát a dara vízzel. Az árpát meg érdemes 2x is megdarálni, mert az rostos és az ilyet nem nagyon kedveli a kacsa a darált állaga miatt. De amúgy tök jó nekik! Persze a granulálás minden gondod megoldaná... Amúgy repcéből csak keveset tegyél, max 10% búzából is csak max 15%, forgóból mehet 30% is, de az drága mulattság. Árpából megint csak max 10%, és az alapot a kukorica adja meg!

Ezen felül csak a szója GMO. De ha magyar szóját veszel, az nem lesz GMO, mert termelni tilos a gmo szóját, de behozni nem tilos. Csak hát ha termelőtől veszed azt 99% hőkezelni kell, ami megint csak necces házilag...

Előzmény: viktor1990 (12161)
mbbb2012 Creative Commons License 2015.07.31 0 0 12162
Sziasztok!
1 tavalyi tojó és 6 idei Vadas színű kacsa továbbtartásra eladó.
Nem fajtatiszták,de szépek egészségesek.
Tiszanagyfaluban vannak.(Tokaj környéke)
Érdeklődni:06705659729.
viktor1990 Creative Commons License 2015.07.30 0 0 12161

Üdv mindenkinek.

Lenne 1 nagy kérdésem a kacsatenyésztőktől.

Tudna e esetleg valaki kacsatáphoz receptet mondani? % os arányba milyen takarmányt daráljak nekik össze hogy úgy egyék mint a boltit és úgy is nőjenek tőle.

Szeretném kikerülni a génmódosított szarokat a gyári tápból mert így hiába vannak szabad tartásba épp olyan mint ha a nagyüzemi lenne és a tápot arany árba mérik. 

Hiába adok nekik darált repcét, szotyit, búzát, kölest, árpát stb (2000négyzetméter gyöpöt) ezeknek más nem kell csak reszelt tök mázsa szám meg táp abból addig esznek míg a fejükig fel nem telik a bögyük. Magyar kacsákról lenne szó már tollasak majdnem kifejlettek.

Ha valaki tudna segíteni megköszönném

gyöngyikedvelő Creative Commons License 2015.07.29 0 0 12160
Ha valakit érdekel, van 2 db. keltetőgépem eladó! Egyik 150 db-os automata. A másik meg 82 db-os kapacitású. Kézi fordítóművel egy mozdulattal fordítható az összes tojás. Képeket tudok küldeni! Mert ide képet nem tudok feltenni. Tel: 06204130593
Email: zolibacsi27@gmail.com
András63 Creative Commons License 2015.07.28 0 0 12159

Családi okok miatt, sajnos el kell adnom a 4 másfél éves és 3 kéthetes libából álló falkámat. :(

Érdekel valakit?

A nagyok: 1 gúnár+3 tojó az egyik szürke.

Tojónként egy fészekalját már kiköltöttek, jól nevelnek a kicsik közül nem volt pusztulás.

A kicsinyeket és a területüket sárkányként őrzik de sajnos hangosak ezért a szomszédok nehezen viselik.

Nálam csak búzát és darát kaptak meg legeltek egész nap. Tápot sosem adtam nekik.

Dunaharasztin vannak.

juhosttt Creative Commons License 2015.07.25 0 1 12158

A csipkedőket érdemes kiemelni a csapatból. Ha tudod külön tartani tartsd ha nem akkor passzold el. Nekem némák voltak olyanok, hogy csipkedték a többit. a csipkedősöket kiemeltem a csapatból és amint odanőttek levágtam. 

Előzmény: gigigombas (12156)
csucsesztergalyos Creative Commons License 2015.07.24 0 1 12157

Üdvözletem !

Elképzelhető hogy régebben nem egy csoportban voltak tartva és még nem szokták meg egymást. Apróra metélt fűvel talán lehet javítani a dolgon. Nálam a gácsér kezdte őket hajtani, de a bütykös libák gyorsan rendet tettek.

Előzmény: gigigombas (12156)
gigigombas Creative Commons License 2015.07.23 0 0 12156

sziasztok. vetem termelőtől kacsákat 90, 100 dekásak kezd jönni a tolul. esznek szépen ,csak van egy ,kettő ami tépi a többi tollát, márt le vágtam a csőr kávájukat. 1 napig csend volt ma megint láttam. a kérdésem szerintetek valóban csak egy rossz szokás vagy valami vitamin hiány jolovitot kapnak + kevés szolyát. buzát kukoricát. mit tehetnék a még.? elöre is köszönőm válaszotokat.

juhosttt Creative Commons License 2015.07.21 0 0 12155

A szója nem libának való! A túl sok fehérje beviteltől van. Ez nem angyal szárny, hanem egyszerűen gyenge a szárnya és nem bírja megtartani.

Előzmény: csucsesztergalyos (12154)
csucsesztergalyos Creative Commons License 2015.07.20 0 0 12154

Üdvözletem !

Szépen nőnek a libáim . az egyiknek most kezdenek nőni a szárnytollai és majdnem húzza földön. mit lehet vele kezdeni? Előre is köszönöm a tanácsokat.

csucsesztergalyos Creative Commons License 2015.07.20 0 0 12153

Üdvözletem !

Kiskorukban oda kell figyelni a takarmányozásra dara mellet egy minimális szója, futor jolovit és rengeteg legeltetés. Én kiengedtem őket a kertbe legalább kevesebb gazt kellet szedni. haszonnövényeket nem piszkálták. megfázásra is figyelni kell.

Előzmény: technikus21 (12151)
amstaff991 Creative Commons License 2015.07.19 0 0 12152

Sziasztok!N ekem egy olyan kérdeésem lenne ,hogy a bütykös libának mikor kezd nőlni a bűtyke?

Meg egy olyan is,hogy tegnep valahogy kifolyt a tevely kellt gúnárnak a bal szeme(nem tudom hogyan  nem voltunk itthol mire hazaértem ilyen volt) így életbe marad de befolyásolja maj a párzásban,evésben......?

technikus21 Creative Commons License 2015.07.19 0 0 12151

Sziasztok!
Nekem egy olyan kérdésem volna, hogy: a nyár elején vettünk három libát, abból kettő elkezdett sántítani pár napos különbséggel, és el is pusztultak. Most ismét vettem kettőt, még csütörtökön, az egyik már megint sántít, mi lehet a gond?

Suhu1987 Creative Commons License 2015.07.17 0 0 12150

Van 3 futókacsám 2 tojó 1 gácsér, 2 hónaposak

Hány hónapos kortól tojnak tojást?

Eddig szerencsére semmi bajom velük, mindent megesznek, csigákat is kapnak már.

kuti zsolti Creative Commons License 2015.07.12 0 0 12149

Forgatás az napi három x hűtés az ötödik naptól napi egyszer kb.10 perc és langyos permet majd a 15-ik naptól napi kettő 15-20 perc bő víz permet ,a bujtatásnál a 25-ik naptol hőmérséklet 37,2 szellőzők kinyitva pára 75%volt. A tojóim a sajátjaim kukorica a több búza kevesebb és tritikálé még kevesebb arányú keveréke az eledelük,ja és amennyi fűvet csak akarnak annyit esznek.A gácsér amit hoztam a tojóim mellé az előzőleg sok zöldet nem ehetett mert egy zárt tyúkudvar lakója volt ahogy láttam, de az előéletét nem ismerem!  

Előzmény: juhosttt (12148)
juhosttt Creative Commons License 2015.07.10 0 0 12148

Látatlanba nehéz megállapítani. A keltetési hibáktól kezdve a tenyész állatok minőségén át bármi oka lehetett.

A keltetésnél a hűtés mikortól és hogyan volt? Forgatás mettől meddig és hogyan volt?
Bújtatás mettől és hogyan volt?

A tenyész állatok tartása/takarmányozása ismert? Ha csak egy kis vizet és tengerit kaptak abból ne várj elit csapatot. A túlzottan beltenyésztett szülőktől se lehet sok jót várni.

Ahhoz hogy elit utódaid legyenek már a tenyész szülőket napos kortól úgy kell neveleni/szelektálni, hogy azok tenyész állatok, nem pedig levágásból elmaradt szülők legyenek.

Előzmény: kuti zsolti (12147)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!