Hát, aki odaát benne van a buliban, az ezt a pár sort többé-kevésbé elfogadja. Ideát meg asszem nem én voltam az aki elkezdte belevinni a politikát, hanem valaki más, aki talán engem kezdett fikázni, hogy mit is akarhatok én tkp....oszt ezé ez csak-csak a polidili..... Úgyhogy kissé kiröhöglek, ha megengeded.... ...oszt innentől kezdve ki is hagylak többőtöket a buliból...
Tudod toloba ilyenkor vagy a legmulatságosabb. Keményen odaállsz valami mellé piti kis politikai bosszúd céljából.
Erre megkérded miért nem reagálnak itt a közszféra esetleges elbocsátásaira. Megkérded mikor szólítják fel Pávát "jobbanték" lemondásra
Akkor idézzük fel amit te citáltál ide tegnap:
"Ismételten leszögeztem, hogy a kezdeményezés pártpolitikától független, nem irányul a kormány, az önkormányzatok vagy a politikusok ellen ... ... Egyben innen is kérjük a pártokat, politikusokat, hogy tartsák magukat távol a kezdeményezéstől, a szimpátiájuk kifejezésén túl ne próbáljanak semmilyen politikai tőkét kovácsolni a támogatók hihetetlen magas számából és a kezdeményezés töretlen népszerűségéből."
Leszarod te ezeket a célokat. Leszarod te az elképzelésed toloba.
Nem véletlenül írtam én be a százezernyi közszférást, cirka ezerszeresen több emberről van szó, mint a pirotechnika esetén, de láthatod, senki nem reagált arra.... A pirotechnikás nicket megértem, a sajátjaiért aggódik...
Ráadásul ahogy Miskolcnál is kiderült hogy a nagylelkű "lemondás" - tul.képpen pénzhiányból történt. Lemondtak arról ami nem is volt. Kivéreztette őket az árvízi védekezés.
Egyébként még várok egy fordulatot az ügyben - a vállalkozók/az összes érdekelt országszerte szvsz csendes lobbiban van most a kormánynál - a lilaködösök ellen. Rendesen kimutatásokkal - nem csak a könnyzacskók birizgálásával.
Nagyon sok ép.ipari cég gazemberség miatt ment tönkre/sőt van ahol az állam gazembersége miatt/ahol az állam nem fizetett/vagy segédkezett a gazember fővállalkozóknak stb - aztán a válság és pangás miatt. Ezt most ne keverjük ide...
Tényleg nem értitek hogy amennyit meg lehetne spórolni a t.játék elmaradásával az lófasz összeg az árvízkárokhoz képest? Mindenkire jut kb egy zsömle oszt jónapot. Viszont jól kiesnek az adók stb.
Most megeszik azt az egy zsömlét - legközelebb megint viszi a házukat a víz. Jövőre megint kattintgattok hogy lemondtok erről meg arról. Megint lehet jófejkedni.
Z.tározókat/gátakat kell építeni/felturbózni a vizügyet stb - szóval hosszútávú program kell nem ilyen "képzeljétek betörtünk a médiába és az üzleti életbe"/ez is mit jelent? - hatásvadász és önfényező - mások farkával verni a csalánt mert a csalán ingyen van - kezdeményezésekre.
A topicnyitónak meg - ez még véletlenül sem a károsultakról szól - hanem hogy sakkot vagy mattot kap e az új kormány/főleg azOrbán - az ügy kapcsán. Neki mind a kettő jó - csak az egyik jobb.
Ezért alkotmányozik most. Mert olyan trendin feltette magát a fészbúkra. A tizenkettedik kerületi étteremtulajdonosok meg rohantak két kézzel rá szavazni. És vittek magukkal még két embert. Merolyan trendi volt.
Ismét csak megkérdeznélek én arról az egy szál gyufáról. A fővárosi tűzijátékra költött összeg olyan csekély részt tesz ki a költségvetésben, int tízezer toloba egész életében elköltött teljes összege szembeállítva egyetlen szál gyufa árával. A vihar- és árvízkárok összegéhez képest is csekély.
OFF
Mellesleg megjegyzem, a mostani intézkedéssorozatnak egyébként is vannak ártatlan áldozatai. Pl. a szerződések felülvizsgálata, felfüggesztése, új szerződések kötésének tilalma. Nem mindenki bűnöző, akik a mutyik révén jutottak munkához, s most ők is mehetnek az utcára. szóval nem csak a piro szakma dőlhet be, hanem nagyon sok más cég is. Ha a felemelkedésnek ez az ára, legyen. Elviselem, ha az utcára kerülök. Csak éppen nem tudok olyan időszakot eddigi életemből, amikor nem kellett volan türelmesnek és megértőnek lennem, hogy aztán majd jobb legyen. És valahogy az a jobb soha nem akar megérkezni.
kezedjem sorolni az építőipar tönkrement tervező és kivitelező cégeit? Ők nem évi egy alkalmon szerettek volna meggazdagodni - egy fenét meggazdagodni - vegetálni. Kérlek ne gyere pár száz ember ( feltehetően többnyire idénymunkás) helyzetével - sajnálom őket, pár hónapig csökkentett béren lesznek, de legalább van munkájuk, házuk amit nem döntött össze az árvíz.
azt sem értem, hogy mi csudának van ennyi pirotechnikai cég az országban? Raketta és bűzbomba nagyhatalom lettünk?
Remélem nem hajolnak meg néhány idióta barom nyomására.
Itt meghajlásról szó nincs.
El kéne dönteni, hogy a tűzijáték az ünnep része, vagy üzleti vállalkozás.
Ha az ünnep része, de ezt az ünneplők ellenzik, elmarad. Ennyi.
Ha üzleti vállalkozás, akkor fizessék azok, akik profitálnak belőle!
Azt kell mondjam soraid valamilyen mértékig mégis elgondolkodtatóak, kár hogy mindjárt úgy kezdted a mondandódat, ahogy. Eddig el sem képzeltem, hogy mennyi pirotechnikai cég van az országban, talán fel sem soroltad mindet, írásodból viszont azt veszem ki, mintha ezek a cégek aug. 20-ra gyúrnának, arra van felépítve az egész éves stratégiájuk. Ez persze valamelyest érthető, lévén állami ünnep és akkor sokfelé tesznek a budapestihez hasonló módon, tehát egy kiugró nap lehet a bevételük szempontjából.. Mindezek ellenére azt kell gondoljam egyik mondatod alapján, hogy a tűzijátékos szakma nem aug. 20-a miatt dől be, ha bedől. Az inkriminált mondatod:
"Megnyugtathatlak, hogy esetleg hiába vállalt el a vas megyei cég egy db tűzijátékot ingyen, attól még kb. 100-150 "petárda gyári munkás" fogja elveszteni a munkáját. Már régen nem a budapesti - vagy aug 20-i - tűzijátékról van szó."
Javíts ki, ha tévedek. Az viszont nagyon érdekes, hogy bár hozzászólásod saját bevallásod szerint sem mentes a demagógiától, a tűzijáték elmaradása itteni ellenzőinek most egy szavuk sem volt, nagyívűen elsiklottak felette, viszont annál inkább nagyrészt érvek helyett továbbra is folytatják a személyeskedést, ami persze őket minősíti. És ami szintén érdekes, a közszférában várható létszámleépítés cirka 100ezer munkanélkülijéért még egyik sem szólalt fel, pedig mennyi család, mennyi gyerek, mennyi lakáshitel, stb....mindkét dolog jövőbeni, de arányukat tekintve nagyságrendi különbségek vannak.... Összefoglalva azt mondom, nem tudom mit gondoljak, igazából inkább megingattál és mégsem. Természetesen senkinek nem kívánom, hogy elveszítse a munkáját és ezzel az egzisztenciája is veszélybe kerüljön. Amennyiben ez valós veszély és netán be is következik, akkor pirotechnikai szakmai szemszögből nézve rossz ügy mögé álltam, ez tagadhatatlan. Ha csupán az árvízkárosultakat nézem, akkor meg azt gondolom jó ügy mögé. Két valami izé viaskodik bennem. A tűzijáték pénze konkrétan megvan a költségvetésben, azonnal rendelkezésre áll, elég lehet egy laza költségvetési módosítás, vagy még az sem, tehát azonnali lehetőség a segítségre. A tűzijáték nyomán befolyó, annak költsége felett majdan lévő segítségre is szánható összeg egy jövőbeni valami, nagysága ismeretlen, igazából senki nem tudja kiszámolni az összegét, csak találgat, vagyis a segítség ismajdani, valamikori lehet., akkor amikor minden perc számít. Mégis azt mondom, megváltoztatom az álláspontomat, ha ezzel azok az állások megmenthetők, az állam pedig adjon a tartalékból.
Aztán mi a mecerás benne hmm? Amikor Orbánnak kitalálták, hogy modernizáljon, és legyen rajta a ő is, pillanatok alatt ezrek tolongtak oda is. Francokat macerás. Divatos, trendi, szuperkirály, detökjó!
Mert kulturált ember a sajátjából és nem mások kárára adakozik. Ráadásul esetünkben kimutathatóan az államnak valójában veszteséget okozva, tehát ténylegesen pénzt elvonva arról a helyről, ahonnan leginkább segítség érkezik a károsultaknak.
Egyben innen is kérjük a pártokat, politikusokat, hogy tartsák magukat távol akezdeményezéstől, a szimpátiájuk kifejezésén túlne próbáljanak semmilyen politikai tőkét kovácsolnia támogatók hihetetlen magas számából és a kezdeményezés töretlen népszerűségéből.