Sorozatok minden mennyiségben, ömlesztve. Ha van, amiről lenne mondanivalód, de nincs akivel... itt bontakozz ki!:)) Spoiler-ügyben... inkább ne. Vagy módjával...
Figyelem!
A freeforum-os linkekre mindenki csak a saját felelősségére kattintson rá, adatlopásra alkalmas hely.
Az oda történő beregisztrálás/olvasás után az a veszély is fennáll, hogy az így ellopott jelszavakkal az oldal üzemeltetője belép más fórumokra a sértett adataival és BTK-ba ütköző beírásokat tesz.
Az ottani IRL adatkiadásos esetek miatt a jogi lépéseket megkezdtük, csak az menjen arra a fórumra, aki utána nem bánja, hogy bírósági megkeresésre tanúként vagy tettestársként idézést kap.
Elkezdtem finoman daralni(max 2 resz naponta, de inkabb 1) The 100 c. sorozatot. Ti neztetek?
Annak idejen mikor meg friss volt, de mar tobb evad lement belole, tobbszor is nekifutottam, de mindig hagytam 1-2 resz utan. Most sikerrel tullendultem az elso 3 reszen. Redditen legalabbis irnak ilyen iratlan "elso 3 reszes" szabalyt, h az eleje pokol gagyi es 4. tol mintha mas sorozat lenne annyira feljavul.
Plusz legtobben 2. evadot irjak a sorozat legjobbjanak. Igy beszervaltam elso ket evadot par napja es most 1x04nel vagyok.
Bar elso 3 reszre a legtobb jelzo awkward es cheesy a redditen, de annyira nem volt rossz az eleje sem.
Vki irta szinten ott, h a rossz sorozatok legjobbika:D szellemes es akar talalo is lehet.
Most az elhatarozasom megvan az idohiany es a lelkesedes hanyatlasa a sori irant okozhat a kesobbiekben problemat. Egyelore egesz jol elmentek a 40 percek.
Jó meglátás. A GOT-ban még a tengernyi gonosz karakterrel is tökre lehetett menni mindenféle okokból, mert úgy volt megírva. Nyilván leginkább Martin-nak köszönhetően.
Itt meg full érdektelen figurák hadakoznak egymással, melyek semmilyen szinten nem vonzanak be a történetbe, fordulatok tömege ide vagy oda. Pedig gondolom az író itt is benne volt valamilyen szinten a fogatókönyvekben, de mintha jó sok éve elvesztette volna már azt a fonalat, amely annak idején naggyá tette a franchise-át.
Például hol van a Tyrion, Bron féle szellemesség? Hol vannak az olyan lenyűgőz női karakterek, mint Daenerys, Margarery, Arya, Sansa, Cersei? Hol vannak az olyan hősök, mint Eddard, Havas Jon, Jaime, Tywin, Petyr, Varys, Khal Drogo?
Mintha kiveszett volna az élet ebből az univerzumból.
Ahogy GoT-hoz illik, látványos, néhol sokkoló, jó alakítások, jó zene.
De ahogy néztem, nem tudtam megfogalmazni, mi hiányzik mégis, amitől az utolsó évad/a lezárása ellenére a GoT jobban tetszett. Ma olvastam egy kritikát és akkor jöttem rá, hogy igen, egyszerűen annyi genya alak van ebben a soriban, hogy képtelenség olyan szereplőt találni, akivel azonosulni lehet, vagy akinek drukkolnánk. Talán csak a sárkányoknak.
(Ettől függetlenül még ez is fényévekkel jobb annál, mint amit pl a Disney kif.sik magából mostanában Star Wars címkével.)
Most néztük meg a Bodiest, valóban szépen begyorsul a közepén, és nagyon jók a színészek, csak onnantól egyre inkább zavaróak az ordító hülyeségek, nagyon érződik, h képregényadaptáció, ahol nem kellett komolyabban átgondolni a történetet. Így tekintve rá, a helyén kezelve elmegy, de ha sci-finek venné az ember, emiatt csak 5-6/10.
Na letudtam ezt is, a végén már elég nehezen szántam rá magam, több idő telt el epizódok között, míg az elsőt szinte egyben ledaráltam.
A 2. évad nem annyira jött be, a 3.-ban voltak megint jó epizódok. Kicsit várható volt, hogy a sok UFÓs nosztalgiázás végül kipukkad, de hála a szerethető karaktereknek/jó alakításoknak azért érdemes volt végignézni, egy 4.-et (ha lesz) már nem biztos, hogy bevállalnék.
Abban egyetértek más kritikákkal, hogy kicsit sokat akar markolni a sori, családi/pszichológiai dráma, eltűnéses thriller, politikai krimi, ... De bőven nézhető szvsz és minisori révén elnyújtva sem lesz. (a befejezést még nem láttam)
Benedict Cumberbatch szokatlan szerepben, egy bábjátékost alakít, akinek eltűnik a fia. Elszökött vagy elrabolták? Amellett, hogy egész jó thrillernek is, elég jól boncolgatja a családi szálat, hogy minden rendben volt-e a családban, apa és fia, vagy a két szülő között. Még nem jutottam a végére (6 epizódos minisorozat), de eddig tetszik.
Hát nem tudom, lehet hogy kiöregedtem ebből az angol abszurd humorból. De ez annyira értelmiségi hogy fel nem foghatom. Mondjuk van benne egy kockafejű nő. Az ilyen szempontból érdekes.
Meg1x elinditottam, kicsit beleneztem, majd a vegefele ugrottam. Nem a 12. resz mert meg elozetes is van a kovetkezo epizodbol a vidi vegen. Meg a resz kozben vki arrol beszel, h "meg azert leszunk itt boven"
Ez nagyon kedves toled, de el is hihetted volna nekem, h nincs fent. Mert az elmult 2 evben 18-20X biztosan rakerestem (ha mar ugyis be voltam jelentkezve nC-re, kilepes elott szokasom volt erre meg rakeresni:)
Nem volt fent soha, raadasul 3-4x a keresekben is kerestem 2x volt keresekben is (raadasul sok pontert) de igy sem.
Az gondolom tul nagy keres lenne, h alinek van hozzaferese barathoz vagy online filmekhez behuzza es kozzeteszi az egyik videomegoszton?:D jah, nem kerem tul nagy keres szerintem is.
Ezektol odzkodtam mindig ezektol az un. gyujtolinkes oldalaktol. Szerintem egy korabbi gepemmel meg is szptam jopar eve
Plusz ezek nem regisztraciohoz kotott tartalmak?Legjobb vmi vidimegoszton lenne, inda, videa yt akarmi. De elegedett lennek egy nC***e-os elerhetoseggel is, de oda vmiert ez soha nem tudott felkerulni.