Keresés

Részletes keresés

csibe66 Creative Commons License 2015.05.24 0 0 4148

A legújabb szerzeményeim.

klepcsa53 Creative Commons License 2015.05.24 0 0 4147

klepcsa53 Creative Commons License 2015.05.24 0 0 4146

Szép napot! Szeretnék érdeklődni,hogy ha a napos pulykákat a mamájukkal engedem ki és nem adok semmilyen gyógyszert és fekete borsot sem elkerülheti-e a betegség? A tv műsorban láttam egyszer,hogy vadon az anyjukkal éltek a bébi pulykák, akkor senki nem adott nekik gyógyszert. Én jelenleg csalánt vágok és tápot, túrót adok. A túrót nem szívesen eszik.Megjegyzem,hogy saját állatom által költött csibéim vannak, már tavaly is az enyémek voltak. De akkor kaptak borsót és külön voltak az anyjuktól.

Nagyon köszönöm a választ!

Xaxonos Creative Commons License 2015.05.24 0 0 4145
hello, adnék azért dimetridazolt legalább a sárga székletüsnek. Hátha. Ha sárga a széklet és hig nagyon be kell avatkozni,addig adni mindent mig a széklete nem javul. A lógo szárny is azt jelenti hogy már senyved. Át tudom érezni a helyzeted mert sokat jártam hasonloan én in, csak az utobbi 4 évben értem el sikeres veszteség nélküli eredményt pulykával. Idén is csak azért veszek pulykát hogy tanulmányozzam meg erösitsem az önbizalmam hogy már nem lesz gond. Aki azt irja hogy könnyü pulykát nevelni annak én nem hiszek,vagy nagyón szerencsés vagy sterilen tartja. Ugyhoy a pulyka nekem kihivás de örömet okoz a nevelése.
Előzmény: *kotka* (4144)
*kotka* Creative Commons License 2015.05.23 0 0 4144

Köszönöm a válaszodat, rátapintottál. Sárgás trutyis az egyikük széklete. A történet a következő: az egyik kispulyka csibe kora óta furcsa volt, sűrűn körbe-körbe futkosott a saját tengelye körül. Tegnap délután elhalt szegénykém. Csontosnak tünt, nem olyan kis husis, mint a többi. De betudtam annak, hogy folyamatosan "sportolt" a körbe-körbe futkosással. Már kint voltak a udvaron (szigetlet házzal), de mivel hűvös volt, folyton esett, behoztuk őket tegnap a melegre-szárazra, leborsoztuk őket 2-2 feketeborssal, kaptak kamillát, csalánt, újhagymát, fokhagymát. (Nem nagyon ették). Amúgy fele nevelőtápot, fele darát kapnak. Kint kapirgáltak is. Ma reggelle elpusztult mégegy, annak sárgásfostos (bocsának, de ez a szó jellemzi a legjobban) volt a feneke. Egyből mentem az állatpatikába, kaptam trisulmixet, SH-levamizol port, és SH-dimetridazolt  (galambosat). Nem mertem együtt adni a gyogyikat, a trisulmixxel már le is itattam őket. (úgy olvastam, hogy ez antibiotikum) Papírján az olvasható, hogy nem alkalmazható egyidejűleg fólsavval, para-amino-benzoesavval, alvadásgátlókkal és papalehiddel. Hatóanyaga, összetevői: szulfadimetoxin, trimetoprim, szilicium dioxid, szacharin nártium, laktóz monohidrát.

A levamisolon nincs leírás, adagolást kaptam csak hozzá, és féreghajtóként adták, leírás a dimetridazolon sincs. Kis tasakokban kaptam. Azonban rákerestem a neten, ami miatt a dimetridazolt egyből félre is tettem. Azt olvastam, hogy nagyon agresszív, az adagolás pontosan kell elvégezni, mert nagyon könnyen túladagolható, ezért nem ajánlott fiatal korban adni. Nekem 6 hetes, 35 dekás kispulykáim vannak. Amúgy esznek, isznak, jól néznek ki, ha csak dara van előttük, hisztiznek a tápért, bár az egyik mintha kicsit lógatná a szárnyát. De ő normálisat kakil, szemben az egyik fehérkével, neki sárgás a hátsója.

Előzmény: Xaxonos (4143)
Xaxonos Creative Commons License 2015.05.23 0 0 4143
szia. Orvos nem vagyok hülyeséget nem akarok irni,de ugy tudom a levamisol csak foszfor tartalmu szerekkel nem adható. Trisulmixem nincs,nem tudom megnézni miket tartalmaz. Viszont ha betegek mindkettöre szükségúk van. Mik a tünetek? Milyen a széklet? Ha sárgás zöld akkor antibiotikum beléjúk sürgösen és csak száraz kaja
Előzmény: *kotka* (4142)
*kotka* Creative Commons License 2015.05.23 0 0 4142

Szia Xaxonos! Adható a trisulmix és a levamizol egy időben, együtt bekerve? 6 hetes kispulykáim vannak, sajnos fogyóban...:((

Előzmény: Xaxonos (4126)
Zretyi Creative Commons License 2015.05.21 0 0 4141

köszönöm

Előzmény: Xaxonos (4128)
CsendesB Creative Commons License 2015.05.21 0 0 4140

Üdv mindenkinek , pulyka tojás eladó 200Ft/db áron és azért ennyi mert én már nem szeretnék keltetni . Győrszentivánon van Érd: 06308536070

Lászlóné Rusznyák Creative Commons License 2015.05.21 0 0 4139

Szia .Koszonom XAXONOS de csak talalok valahol

pulykatoll Creative Commons License 2015.05.21 0 0 4138

Eladó 2 vadpulyka tojó,továbbá 12 db előnevelt fehér (Gigant)húspulyka Tel. 06302141018 ,Győr.

csibe66 Creative Commons License 2015.05.21 0 0 4137

Ennyire minek ragaszkodni ehhez a gyógyszerhez  van vagy tíz fajta ezeken kívül csodálom az állatorvos nem javasolt mást. :-)

Előzmény: Lászlóné Rusznyák (4134)
István Bilihó Billy Creative Commons License 2015.05.21 0 0 4136

Üdv..Hogy osszam be 11 pulykára,nem lessz egyszerü...

billy70@citromail.hu Irj...

Ha tudok segítek szerezni postázni.(korlátozott számban )

Xaxonos Creative Commons License 2015.05.19 0 0 4135
Teljes mértékbe hiszek neked,de ha akar a google ba beirja ott is kiadja,ha szlovákul nem is de latinul tudnia kell,mivel orvos. Törzskönyvezett gyógyszer. Sajnos csak egy két pulykára valóm van itthon ha több lenne küldenék neki.
Előzmény: Lászlóné Rusznyák (4134)
Lászlóné Rusznyák Creative Commons License 2015.05.19 0 0 4134

szia itt ahol lakom (pest megye) az allat orvos azt mondta nem is hallot rola

Xaxonos Creative Commons License 2015.05.19 0 0 4133
Szia,nekem ezt állatorvos hozza,nem drága. Patikaban ismerniük kell azért irtam a csomagoláson talalhato latin metranidazol nevet is. RODANISOL volt az a szer amit egyszer kaptam helyette. Az is jo. Az a baj hogy miota a humán patikák nem tarthatnak állatnak valo gyógyszert,kész kálvária bármit beszerezni. Tölünk pld 50km az állatkórház néha ott is kunyerálni kell mert recept is kell sokhoz. Csirkékre valo vakcinák ha vannak is csak több százas kiszerelésben hogy ne érje meg,hagyj dögöljön a kisember jószága. Kutya macska szerek bezzeg boltba is kaphatók.
Előzmény: Lászlóné Rusznyák (4132)
Lászlóné Rusznyák Creative Commons License 2015.05.19 0 0 4132

Szia.xaxonos  irtal nekem egy METROZOLnevu leitatot de erre fele a hol lakom nem hallot rola senki .tudnal segiteni hogy hol lehet kapni??

Minna23 Creative Commons License 2015.05.18 0 0 4131

sziasztok

új tag vagyok, most lett két pulykánk, korábban sose volt. Azt szeretném kérdezni, ha ki akarom engedni őket, kell-e levágni a szárnytollaikból, mennyire repülnek? erdő mellett lakunk, nem szeretném, ha világgá mennének.

Xaxonos Creative Commons License 2015.05.18 0 0 4130
A Metrozol (metronidazolum) szert használom. Ez leitatos, 5 napos kortol megelözésre 3 napig,baj esetén 5 napig. Féreghajtásra a Levamizolt használom. 10naposan már szoktam. Ne köszönd a választ, szivesen. Pulykát én is nehezen tudtam nevelni mig ki nem tanultam innen onnan a fortélyokat.
Előzmény: Lászlóné Rusznyák (4129)
Lászlóné Rusznyák Creative Commons License 2015.05.18 0 0 4129

sziasztok.kőszőnőm a valaszod xaxonos meg azt megkerdeznem hogy mivel itatod le es milyen fereghajtot adsz nekik es mikortol .keles utan mindjart?neharagudj hogy ennyit kerdezek de nincs sok tapasztalatom meg. elore is koszonom

Xaxonos Creative Commons License 2015.05.18 0 0 4128
hali. 4 hetesnek már adhatsz nevelö tápot. Ha van gyógyszerest aztán majd ha kidobják a mirigyeket utana átszokhatnak takarmányra. Trisulmix kura is mehet már nekik. 5-7 napig.
Előzmény: Zretyi (4127)
Zretyi Creative Commons License 2015.05.17 0 0 4127

Az enyémek most négy hetesek és kapnak hagymaszárat minden nap meg most éppen jolovit 3. napjánál tartunk! Mikortól kell nekik a pulyka nevelő? A trisulmixet mikor és mennyi ideig adjam nekik?  Nagyon köszönöm a segítséget!

Mindenkinek szép estét kívánok!

Xaxonos Creative Commons License 2015.05.17 0 0 4126
Szia. Méreghányáskor már nem sokat tehetsz,elötte lehet leitatni amit sokan nem tesznek mert nehéz gyogyszerhez jutni sok helyen. Ha jol tápláltak,féregtelenek átvészelik. Népi gyógymód napi 2-3 szem egész bors,sok hagymaszár apritva,savós turó. Az esetlegesen méreghányáskor fellépó betegség a black head azaz fekete fejüség,ezt a pulykákra különösen veszélyes parazita,véglény okozza ami bejutva a májba kivégzi őket. Ezért szoktunk adni trisulmixet vagy más májvédö vitamint és féregteleniteni. Ha tul jutnak a méreghányáson már csak az ördög vagy a róka viszi el őket. Pulykatáp és meleg azért ilyenkor fontos!
Előzmény: Lászlóné Rusznyák (4125)
Lászlóné Rusznyák Creative Commons License 2015.05.17 0 0 4125

sziasztok megszeretnem kerdezni hogy mit kell tenni mereghanyaskor a kis pulykakal?valaszt elore is koszonom

Xaxonos Creative Commons License 2015.05.07 0 0 4124
szépek!
Előzmény: csibe66 (4121)
Xaxonos Creative Commons License 2015.05.07 0 0 4123
üdvözletem! Tudni kellene hogy mennyi idösek a pipék. Elsö napokban hetekben fontos nekik az állando meleg,ez egy lámpával megoldható, 32 fok! Inditó tápot,jó ha gyógyszeres,azt ajánlott magában etetni,majd egy hét után picit higitható darával. Kiegészitöként adhato, apritott hagyma és szára,turó,főtt tojás. De jó minőségü pulykatáp esetén ez elég nasi szinten adva. Méreghányásig 7-8 hetes korig nem ajanlott más barómfival tartani de utána jól megfér bármivel.
Előzmény: Herczegfalvi (4120)
KP2014 Creative Commons License 2015.05.07 0 0 4122

Szépek.

Ha nem titok, megkérdezhetem, mennyi volt?

Előzmény: csibe66 (4121)
csibe66 Creative Commons License 2015.05.07 0 1 4121

Ma vásároltam őket :-)

Herczegfalvi Creative Commons License 2015.05.07 0 0 4120

Tisztelettel kérdeznék. Vettünk öt db fehér pulyka pipét és nem tudom, hogy a baromfi udvarban a többi állattal kijönnek-e, vagy tartsuk őket? Indító tápot is vettem nekik, vajon ezt keverve kell adni, vagy tisztán. És mit esznek?És mire kell nagyon vigyáznunk? Köszönettel:

Herczegfalvi György

dawe22 Creative Commons License 2015.05.05 0 0 4119

Szia! Köszönöm a válaszod ! Szerinted is baromfi himlőről lehet szó? Egyébként most szegényke éppen kotlik úgyhogy alig iszik, de mosni hagyja magát.

Előzmény: pulykatoll (4114)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!