Igen, ez tényleg pont a lakásom előtt történt. A dolog pikantériája, hogy 4 hét után először jöttem ahza Miskolcra, és még csak nem is otthon voltam, hanem kocsival fotóztunk a városban, és mikor az Avas kilátóhoz fel akartunk még menni, akkor láttuk meg éppen. :P
A sofőr először csak füstöt érzett, majd miután a hajtás is akadozott megállt, leszállította az utasokat, majd hátra érve a motortérhez érzékelte, hogy lángol a motortér. A tüzet a motorsátor felső nyílásában kezdte poroltóval oltani, majd, mikor a tűz csillapodott felnyitotta a motorsátrat s tovább oldtotta a lángokat. Ezt követően a tűzoltók is a helyszínre értek, s befejezték a tűz oltását. Személyi sérülés nem történt és a buszsofőr szakszerű beavatkozásának köszönhetően az anyagi kár sem jelentős. Ez egy éven belül a második tűzeset volt az MVK Zrt. ezen típusánál.
A 22-es alapesetben az Egyetem-Centrum-Egyetem útvonalon közlekedik.
A 22G-s ezzel szemben a Centrumhoz megérkezve leszállítja az utasokat, majd elmegy a garázsba. A "G" kiírásával egyértelműsítik azt, hogy nem fog visszafordulni.