Bocs, hogy így, de miért nyúlsz hozzá, ha nem vagy tisztában a működésével? Egy laptop nem olyan, mint a zsiguli, vagy a kvarcjáték, hogy két kanócot bekötök neki és akkor menni fog. Az akku felől nagyon rossz ötlet megtápolni, egyrészt mert igen, van ott más vezeték is, másrészt mert az akku állapota állandó monitorozás alatt van (tehát nem föld meg táp van ott, hanem digitális jel, vagy valami analóg szint), harmadrészt meg a tápcsatlakozó javítása csak ésszerűbb és egyszerűbb, negyedrészt mert lehet, hogy a laptop eredendően más hibát is hordoz, az energiagazdálkodás, illetve tápellátás felől.
Ott változó az áramerősség is, ha az az akku adott töltöttségi szintje felett van, akkor lesz annyira alacsony az áram, hogy nem érezni meg a dugón, tehát az eredmény nem zárja ki a hibát biztosan.
Pendrivera elkészítesz egy hiren boot lemezét és indítasz róla egy mini windows xp-t. Ha a Linux nem idegen, akkor ahhoz is van kész termék USB kulcsra.
Van nekem, egy Netbookom. Ez egy asus eee pc 900. Ugye ebbe ilyen kicsi vékony vinyo, van ami ugye abszolút nem hasonlít semmire::D Sajnos, semmilyen más csatlakozás nincs rajta csak az amivel a netbookba csatlakozik.
A probléma a következő. Van rajta egy rahedli adat ami kellene nekem. De sajnos lesérült a windows, így nem tudom menteni róla. Nem tettem semmit, tehát minden rajta van ott ahol annak lennie kell.
A kérdésem az lenne, hogy van-e olyan adapter, amibe, bele lehet tenni a vinyót, hogy egy másik gép olvasni tudja?
Mutatom milyen vinyo van a gépben: (ilyen adapter kellene)
Aha. Na, de akkor mi a helyzet, ha még erre az egészre annyit írok, hogy az eredeti töltőjével pedig normálisan tölt. Ha beállítom a kábelt, úgy, hogy ne tudjon elmoccanni, akkor azzal folyamatos a töltés.
Van egy Lenovo G550 típusú laptopom. Már kb. 3 hónapja a töltője rosszalkodik. Ami azt jelentené, hogy nem mindig tölt. Valahol kábel törés lehet, mert, ha meg mozgatom egy ponton a kábelt, akkor tölt. Beleuntam. Vettem az egyik internetes piacról egy - állítólag - új töltőt hozzá. Teljesen ugyanaz! És nem tudom, hogy mi lehet vele. Bedugom a gépbe és elkezd tölteni, aztán egyet gondol és nem tölt, aztán megint elkezd. Megy ez egy ideig, és van mikor bírja tölteni, de van mikor több ideig nem csinál semmit és egyszer csak kikapcsol a gép, mert lemerül az akku. Mi lehet a probléma?
Nem kell új gépre cserélniük, pláne nem a szerviznek.. Ha a hiba nem elhárítható, akkor elállhatsz a vásárlástól. Az ezzel járó jogokat fogyvédelmi témakörben keresd.
Azért írok, mert szeretném felhívni mások figyelmét arra, ne járjanak úgy mint ahogy én jártam:
MICROTEAM SZÁMÍTÁSTECHNIKAI ÉS SZOLGÁLTATÓ KFT. 1145. Budapest, Róna utca 127 alatt működő szakszervizben Bankó Miklós úrnál hagytam az elromlott laptopomat, hogy megállapítsa a hiba okát, azonban mint később kiderült úgy kaptam vissza a laptopomat, hogy kilopta belőle a memóriát valamint a 150 Gb winchesteremet.
Üdv.Olyan kérdésem lenne.Hogy adott egy IBM T20 laptop.A hálozati töltöje felforrosodik és kikapcsol a gép.Akkumlátor nélkül..Mikor benn van az akku akkor olyat csinál hogy kéri hogy tegyem fel tölteni egy darabig minden rendben de aztán elkezd csipogni és a töltés lámpa zöld és sárga között váltakozva villog.Rá kötöttem egy volt méröt és ilyenkor a 16,1V leesikegy pillanatra 12-13 V-ra.Szerintetek mi a probléma.A töltő?
Hogy megint letörik. Szinte mindnek megszorul idővel a csuklója. A másik bajuk az nVidia lapkakészlet/VGA és annak gyártástechnológiájából fakadó sorozathibája.