Akkor vagy élve eszed az állatot, vagy vega vagy...
De komolyan. Itt nem annyi tejről van szó, amennyit az emberek megisznak. HA Mo összes embere magyar tejet venne, akkor is rohadt sok megmaradna, mert többet termelnek, mint amennyi elfogyna. És ez az el..t kvóta miatt így van az EU összes országában.
ÉS a francia, meg belga tejtermelők meg még többet, aztán ők is borogatják a tejet brüsszelben. Elk..ta az eu a kvótát, sokkal több tej van, mint amennyi kell....
Ennyi. Aztán, hogy Morvai meg mif@szt nem tud, azt meg én nem tudom.
Nos, nézzük kicsit másképpen. Mi van ma. VAn a multinacionális tőke, aki kénye kedve szerint versenyezteti a nemzetállamokat. Oda megy, ahol több adókedvezményt ad, esetleg ingyen telket, stb. Ugyanis minden államnak kellenek a munkahelyteremtő beruházások. Így aztán a (csak példaként a két nemzet) a szlovákok meg mi agyra főre támogatjuk a multikat, hogy ide, vagy oda telepítsék a gyárukat, mert ha a másikhoz megy, akkor meg még jól seggbe is k...ja őket a hazai ellenzék.
Namost ez ellen bizony nincs más védekezés, minthogy ezeket a dolgokat a nemzetállami szint fölött szabályozzák.
Meg ha esetleg Izland megszavazná az IMF hitelt, az súlyos agymosásnak meg ígérgetésnek tudható be, nem annak, hogy súlyos pénzügyi problémáik vannak:-(((
Azért ez kész!
Ha nekem akkora problémám van, hogy nem tudok hitel nélkül megélni, akkor rögtön agy mosott leszek, meg bedőlök ígérgetésnek tiszta sor! Nem a kényszer viszi rá őket ááááááááá
Mondjuk ott, ahol lehet olyannal kölcsönt reklámozni úgy, hogy nyaralásra és potom 7 évig kell törleszteni ott a nép fejével is bibi van!
Nézd, problémák persze mindig vannak, hol jön a jégeső, hol meg az aszály, hol meg olcsó a tej ára.
Ezeket az utóbbi sok évben mindig sikerült menedzselni, mindig megoldásra kerültek a problémák. Persze mindig lehetne jobb, meg minden. De ezt szerintem ne várd Morvai Krisztinától. Nem hiszem, hogy ő ebből bármit is meg fog oldani.
//"....lisszaboni szerződés nem adja át a felettünk való rendelkezési jogot semmiféle idegen hatalomnak..."//
Nem idegen, csak hatalomnak az.
A szomszédom sem idegen, mégsem szeretném, ha ő írná elő a napi menűt nekem. A házmester sem idegen, de nem tűröm, hogy ő szabja meg, kit engedhetek be a lakásomba.
Az nem lehet, hogy a másik két pártban vannak szakpolitikusok, adott esetben gazdálkodók és pontosan tudják mi a helyzet, ezért nem kell e-mailben gyűjteni a dolgokat?
Csak csendben kérdezem meg, hogy ha halvány fogalma sincs a problémáról, akkor mire fel ígérte a megoldást? :)
mellesleg szeretem, ha valaki azon lovagol, hogy ha egész nap figyelemmel kísérheti az eseményeket, és húsba vágó témaként igazán érdekli a politika ( ami hiba, mert a jó politika onnan ismerszik meg, hogy észre sem vesszük létét csak minden megy a maga útján)és esetleg tolószékhez van kötve ezért semmi más lehetősége nincs a világra tekintgetni azt is rögtön megmondóembernek, bértollnoknak, meg propaganda hősnek neveznék!
Nem vagyok tolószékben a nethez kötöttség az én esetemben más indok, csak vázolom, hogy egyesek kínjukban mennyire megalapozatlan következtetéseket vonnak le! Persze ezek mindig valamelyik párt teljesen elkötelezett hívei minden esetben, és ezt a kártyát végső esetben húzzák elő:-)
És az én esetemben a propaganda hős például legalább ekkora baki!:-D
Én úgy gondolom, hogy ebben a hsz-ben megmutattam a szilárd véleményem, amit nem lehet egyik párt propagandájának sem nevezni!
meg azt is jó lenne elmondani neki valahogyan( bár kétlem, hogy felérné ésszel), hogy nem kampányolunk ezerrel egy párt mellett, eszünk ágában nincs védeni a hibákat bárki oldalán így a fideszén sem, csak a vélemények anomáliáit figyeljük meg és egyesesítgetjük ki.... Nem kezdünk bemagyarázni nyilvánvaló hazugságokat, és nem védjük körömszakadtáig hibázó befutóinkat! Ha hibáznak, minimum hallgatunk, ha esetleg nem ismernénk be! Ezt van aki nem teszi sohasem! Támad ha bármi kiderül kedvenceiről, terel ha már nincs érve, és lózungokat ismétel unásig! ( elnézést tőled Serious Callers Only, sajna annyira egyeznek a véleményeink olykor, hogy már egy kalap alá vettek bennünket. )
ne aggódj, ilyenkor jön a liszaboni szerződés etc... készíts egy cédét Te is, amiben kéred mutasson rá azokra a pontokra amit kifogásol stb, mert én már túl sokszor olvastam Tőled, és nem szeretném újra és újra. Küldd el neki, aztán majd magának lejátssza időnként, mert ez így már uncsi.