Kínából származik a fás szárú bazsarózsa.
Nagy díszértékű 1-2 méter magasra megnövő cserje. Számos változata ismert,úgy színben, mint szirmok tekintetében.
Hát igen. Nézem a fotókat, meg olvasom a leírásokat. Hmmm. Majd kiderül. Nálam nem az idén. :-((
De ha megnézed a képeimet, egy ici-pici lila csíkocska volt az egyik virágban.
Mondjuk ennyiért nem drága egy itoh peónia. Én nagyon szeretem őket, mert erősek, nagyon jók vágott virágnak is, mert merev a száruk, virág nélkül is formás a bokor.
De a Bartzellával össze sem lehet hasonlítani. A legteltebb a Yellow Crown, viszont az még jobban hasonlít a fás szárúakra, ő még a legelső interek egyike.
Én még a fásaknál voltam leragadva, és nem tudtam elképzelni, hogy melyikre gondolhatsz. :-D
Amire gondolt, az a Paeonia tenuifolia. A telt virágú a Rubra plena.
Ezt szerintem falusi kertekből tudsz szerezni. Itt a faluban is van pár kertben, én is egy nénivel boltoltam magamnak. De most voltam a szülőfalumban, és kinn a temetőben egy jó pár síron volt ilyen telt virágú tenuifolai a vázákban.
A szimpla virágút nem láttam sehol, nem is tudtam idehaza venni.
Melyik bordóra gondolsz? Nem tudom elképzelni melyik fajta lehet, aminek vékony levele van.
Egyébként idehaza is tudsz rendelni fás peóniát, ha a közeletekben nem tudsz szerezni vagy venni.
Az oltás egyébként macerás, a magról is jó pár év, mire virágzik, ha kikel egyáltalán. De ez csak az én véleményem. Én már nem foglalkozom vele, maximum szórakozásból. Meg, ha találok valahol magoncot, akkor nem gazolom ki.
A magvetésről és az oltásról van fenn jó pár oldal, csak nem magyarul. Le kell fordítani.
Köszi, de a Tieid meg elképesztően különlegesek, biztos nem most kezdted gyűjteni őket, sajnos itt ahol én lakom nem igazán találkozni velük, max a netről tudok rendelni, de hiába találtam most is nekem nagyon tetszőket, ha a kertészetek nagy része nem postáz nem nagyon tudok mit tenni.
Nekem egy halvány rózsaszín dupla van amit a házzal amit 35 éve vettem avval örököltem.
Hatalmas tő volt amit kiástam akkora volt ,hogy nem fért bele egyben a talicskába. 10 részre osztottam adtam belőle nagyon sok embernek itt a faluban is és vittem Zalába is belőle.
Azóta már kaptak a gyerekeim közül is amelyiknek kellett.
Pillanatnyilag van belőle 3 tő. Abból 2 elég közel lett annak idején ültetve egymáshoz,ki kellene vennem az egyiket,hogy legyen nagyobb hely a másiknak. Szívesen cserélnék egy másikra még ha csak kicsi lenne is.