"A fiúk öten voltak, a legidősebb is csak 10 éves, a gyerekeket szüleikkel együtt beidézték a rendőrségre, de eljárást nem lehet indítani ellenük, mert egyikük sem éri el a büntethetőség alsó korhatárát." Megoldás? Skóciai minta! Büntethetőség 8 éves kortól!
Hát nézd... Ha annak a gyereknek van egy csöpp lelkiismerete is, akkor erre az esetre egész életében emlékezni fog. Nem arra, hogy megbüntették, hanem arra, amiért meg lett büntetve. És szerintem ez is elég komoly büntetés. Hogy sosem felejtheti el, és jó eséllyel meg is bélyegzik. Ha nincs lelkiismerete, akkor meg úgy bünteted, ahogy akarod, sokat nem érsz vele. Esetleg annyit, hogy mire felnő, állandó jegyet válthat valamelyik börtönbe. Szerintem...!!!
A magyar jog szerint a nemi erőszak megtörténik, ha közösülési szándékkal a 2 nemi szerv érintkezik. Behatolás nem szükségszerű.
közösülés fogalma
A közösülés büntetőjogi értelemben eltér a biológiai megközelítéstől. A cselekmény ugyanis már a nemi szervek közösülési célzattal történő külső érintésével befejezetté válik. Nem feltétele tehát a férfi nemi szervnek a nő hüvelyébe történő behatolása, illetve az ejakuláció bekövetkezte. (Ezért nincs jelentősége annak, hogy a passzív alany biológiai értelemben érett e a közösülésre.)
Abban az esetben ha az elkövető közösülési szándéka hiányzik, a bíróság nem ebben a bűncselekményben, hanem - az egyéb feltételek fennállta esetén - szemérem elleni erőszak elkövetésében mondhatja ki bűnösnek.
kapucinernek teljesen mindegy, már régen függetlenné vált a tényektől, csak valahol cigányozni lehessen és belerúghasson mamicskába egyet az egész nick egy jól fejlett, görcsbe rándult komplexus
"Ha majd a családodban is befigyel egy ilyen eset, akkor szeretettel várunk egy topiknyitásra ahol elmagyarázod, hogy a te unokád a hibás mert intoleráns. Ja, meg a Gárda... az főleg."
Azért elolvashatnád a hsz-edet, mielőtt elküldöd.
Nem akarok itt fogadatlan prókátor lenni, de az esetet elszenvedő kislányról senki nem beszélt ilyen cinizmussal.
Nem írtam, hogy ki kell őket herélni. A szülőket ki kell, hogy többet sérült embert ne szabadítsanak a világra. A gyerekeket csak ki kell szakítani az eddigi közegből és imádkozni, hogy valami csoda folytán értelmes ember váljon belőlük. De reálisabb, hogy egy nevelőintézetben őket is seggbekúrják párszor, aztán még betegebbek lesznek, amikor kikerülnek, ha meg 100 kilósak lesznek, majd hadakozhatsz velük te is, hurrá, de jó, hogy humánusak vagyunk.
"talán csak nem az őket kezelő felnőttek hozzáállása más????"
Az őket NEVELŐ felnőttek hozzáállása más. Fejre is állhatsz, akkor sem fogsz tudni a modern neander-völgyiek által nevelt gyerekekkel mit kezdeni, annyi Teréz Anya nincs a világon. Végig fogod nézni, ahogy felnőnek és majd egyszer, ha épp olyanjuk van agyonvernek az utcán, mert miért ne. Ez nem fikció, már elkezdődött, de te mosolyoghatsz hozzá, ha gondolod.
Szerintem a jogszabályi lehetőségét kellene megteremteni annak, hogy szükség esetén a fiatalkorú hosszabb-rövidebb időre kiemelhetővé váljon a környezetéből. Ez nem büntetés, csak átgondolt lépés a társadalom védelme érdekében...
én nem várom el ezt tőled.... azért úgy látom ezzel a gyerekgyűlölő jelzővel valamibe nagyon beletrafálhattam.
hát, szép álmokat a 2010 után felállítandó, kizárólag barnabőrű kiskorúak számára felállított vésztörvényszékről, és halálos ítéletekről. lehet, hogy egy decens internálótábor is benne szerepel majd. ááááámen.
Dicsekvésed az adományodról jól mutatja, milyen ember lehetsz. Az is, ahogy kiosztod vizinikket, mintha kötelessége lenne adományt adni annak az egy alapítványnak. Ráadásul teljesen légből kapott feltételezésiden alapulnak a gyűlölködéseid. Érzelmi ember vagy, veszélyes.
Talán még bocsánatot is kérjek az egyik ide írogató lilaködös álmodozótól, amiért ő gyerekgyűlölőnek nevezett - pusztán mert a gyerekeknek kijáró védelem hiányát meg mertem említeni -, vagy elég, ha meghajlok az efféle "érvek" előtt?
:-DDDDDD
Olvasol is, vagy csak szólt valaki, hogy ess nekem?
Még az a szerencse, hogy remélhetőleg ez a szemlélet legkésőbb 2010-re el fog tűnni a parlamentből. Mert a gyerekek védelmet érdemelnek, és nem az gyűlöli őket, aki ezt a védelmet meg kívánja adni. Az áldozatnak főképp, de azoknak az elkövetőknek is, akikből a lumpen szüleik állami dotáció mellett ilyen vadállatokat "neveltek".
Különös fantáziáid vannak neked, amiket még rendszeresen le is írsz a Diliben, meg máshol is, már figyelem egy ideje......
Ha már ennyi teret szentelsz saját véleményed kifejtésére, akkor talán megtehetnéd azt is, hogy nem minősíted rendszeresen olvtársaidat, akik ezeket még el is olvassák, mert nem feltétlenül hülyék, szemetek, szerencsétlenek és agyhalottak, akik veled nem értenek egyet.
Borzi, kicsit túlpörögtél. Egyelőre nem tudjuk, hogy mi történt. Ha AZ történt akkor igazad van, de ha csak valami felfújt, túldimenzionált ügyről van szó akkor meg nem.
kérdés, mi történt valójában, mert az eddigi hírek nem adtak erről pontos tájékoztatást.
ha egy gyerek nincs azzal tisztában, hogy amit tett, az miért rossz és miért tilos, hiába bünteted.
többek között az ilyen hírek és az azokra adott elképesztően agresszív reakciók miatt én komolyan ellenőrizném a sajtót, hogy gyerekekkel kapcsolatosban miket is írnak le.
kossuth : a kislany es az 5 fiu egyszeruen ELTUNT a tanito nenik - hiszen ferfi mar ott nincs - elol hosszu idore azaz a tanito neni futyult a gyerekekre , !!!!!!!!!!!!!!!!