Szerencsére ettől a cágtől még nem kaptam értesitést és magyarázkodást az időpont eltolásokról...-mivel nyáron foglaltam le a lakást-..és remélem,hogy nem is fogok! :-)
Viszont volt alkalmam egy másik céghez is,ahol fél év-, és "X" % befizetése után értesitettek,hogy el se kezdik épiteni a házat..!A 3 ütemből az 1.már kész van,de a lakók még nem költöztek be,mert nincs jogerős ép.eng., A 2. ütem még nincs olyan állapotban mint a miénk,a lakók már a kötbért számolgatják.Sőt olyan is van,aki elállt a vásárlástól.Szerz. szerint a határidő(átadás) + 2x6 hónap után kiléphet. A 3. at meg ugye el se kezdték...
.....most már örülök neki,hogy így alakult,mert ez a lakás jobban tetszik..! :-)
Ezért mondtan,hogy szerintem jól haladunk !
Persze,tudom,hogy itt is vannak akik már régóta lefoglalták az otthonukat és várják a "pillanatot"....kitartás,már nem sok van hátra!
Tücsök köszi a redőnyös infót!
...az én "rácsosom" is tartja a 10% ot....-----csak a szomszédoknak! :-)
Tegnap beszéltem a Lukács Zolival (a redőnyös), mondtam, hogy utólagos engedelmével megosztottam itt a telszámát. :)
Ő meg mondta, hogy mivel számít arra, hogy ha valaki tőle vásárol, vele szereltet, akkor úgyis ajánlja majd másnak :), így minden vevő a Tövishátban 10% kedvezményt kap.
A lényeg: amikor árat kaptok, hivatkozzatok a Fórumra!!!
Remélem,hogy minden rendben lesz!.....jól haladnak !
Mondjuk,a mi esetünkben (A,B) nem hivatkozhatnak a zord időjárásra,mert külső munkák már nem nagyon vannak...Gondolom,hogy előbb a már eladott lakásokat csinálják meg,hogy tartsák magukat a határidőhöz.A műszaki átadáson,csak a saját lakásunkat tudjuk ellenőrizni,számonkérni.Ha akkor még mondjuk nincs leburkolva a lépcsőház,abba nem szólhatunk bele.Viszont a víznek,fűtésnek meg már működnie kell akkor...
Azt én se szeretném,hogy károsodjon a parkettám,pláne , mert azt én vittem,és nem olyan egyszerű a pótlása...
Tapasz ez most komoly , hogy rád lett szólva, hogy sokat voltál kint!?
Az átadás dátumába meg számoljátok bele , hogy jött anno egy papír amiben taglalták a hideg tél és a szél miatti leállást. Ha jól emlékszem ez 12 nap volt.
Tehát ezt még szó nélkül hozzáadhatják az eredeti átadás dátumához anélkül , hogy fizetnének a csúszásért.
Az meg természetes , ha a parketta (nálunk sötét) kicsit is karcos lesz vagy itt ott hiányzik a fuga akkor azt mi sem hagyjuk szó nélkül! :)
Van már hidegburkolat és meleg, egy réteg festés fenn, ajtó keretek.... Van pár észrevételem. Lerakták a parkettát,de nem takarták le,össze volt járkálva. Ha karcos lesz úgy is bele fogok kötni. Mi újat vettünk nem használtat.
"És azt mondta nekem az Igaz úr, hogy én már túl sokszor jártam kinn az építkezésen."
Igaz úrral nekem sincs semmibajom,szerintem nagyon jó fej.Költözni szerintem nem fogunk időben,mert három hete jártam arra vittem a csempémet és a fürdőszobám volt csak készen,a héten ismételten arra jártam,mert megint vittem egy pár dolgot a kéglibe és sajnálattal tapasztaltam,hogy ugyanott tartanak mint három héttel ezelőtt, A konyhám se csempézve se burkolva,WC nincs csempézve burkolva,nincs ajtó félfa,nincs parkettázva.A folyósok már kövezve vannak és ki is van festve.A lépcsőház forduló még sehogy nem áll, se kövezve se festve.Nekem az ablakokkal is van egy kis gondom.A nappaliban az ablak két szárnyas de csak az egyik felét lehet kinyitni a másik fele merev,tehát az ablak takarítás kicsit nehézkes lesz mert nem lehet befelé nyitni, így létrára kell állni és ki kell hajolni ami kicsit veszélyes.A kisszobában is ugyan az a helyzet csak itt a kétszárnyas erkély ajtó van aminek csak az egyik felét lehet nyitni, a másik fele merev, szerencse,hogy itt ki tudsz menni az erkélyre és így le tudod takarítani az ablakot.Szóval ez a tény állás,szerintem nem lesz meg a műszaki átadás szeptember 30-ig. Két hét van a megadott határidőig és elég sok még a tenni való. Sziasztok!
Ismerős az érzés a sok "fontos" kérdés tekintetében.
Nálunk volt olyan , hogy kiválasztottuk a parkettákat meg a takaró lécet (ez oda kell ahol a különböző burkolatok találkoznak) majd ahogy eljöttünk már máshogy gondoltuk az egészet és módosítást is kértünk.
Tehát nehéz volt ott helyben eldönteni "percek" alatt , hogy most mi lenne a jó , mihez mi passzol majd stb.
A látogatásszám (4) pedig ami a szerződésben szerepelt elsőre igen kevésnek bizonyult , de így hogy nem nézik olyan szigorúan , így már baráti! :)
A szakember bevitel (úgy gondolom) arra vonatkozik , hogy effektív dolgozni nem dolgozhat bent csak ha már átadták a lakást.
Nálunk is csak méreteket vett le és nem kezdte el ott összeszerelni és fúrni faragni! :)
Csak ugye egy konyhaszekrény elkészítése is eltart egy darabig.
Na és ha azt nézzük , hogy "mindjárt" költözés akkor ezeket már el lehet kezdeni szervezni és legyártatni.
Mi kb. 2 hete voltunk kint megnézni a lakást, akkor még a melegburkolatok hiányoztak (3. emelet), de maga a lakás jól állt. Nekünk már nincs problémánk Igaz úrral (kapcsolatunk kissé döcögősen indult :-) ), pedig mi elég "problémásak" vagyunk: kádat cseréltünk, csupa "fontos" kérdést teszünk fel stb-stb. 2 hete is "csak" azért mentünk, hogy megnézzük, pontosan milyen színű parkettát is választottunk a nappaliba. Elsőre nem találta a színmintákat, de addig keresgélt, míg elő nem került. Nem lett ideges, nem éreztette, hogy a "hülyeségünk" nehezére esne. Valahol megértem: nem lehet egyszerű építésvezetőnek és kapcsolattartónak lenni egyszemélyben.
Egyébként a szerződésben csak 4 "építkezéslátogatásról" van szó. Ha mindenki szerződésében ez szerepel, akkor szvsz az ő "jófejűségük", ha EGYEZTETÉS után többször is beengednek. Eddig ha előre jeleztük, hogy mennék, mindig megoldották.
Ráadásul az is szerepel az írásban, hogy szakembereket csak a műszaki átadás után lehet vinni. Ehhez képest viszont már, mint lakótársunk is írta, ő már volt kint asztalossal.
Bevallom, mi még ilyen szintig nem mélyedtünk el az egyenesek és merőlegesek keresésében, de nagyon remélem, hogy tartják magukat a vállalt első osztályú minőséghez.
Viszont most, hogy ennyit értekezek a lakásról, óriási késztetést érzek, hogy megint kimenjünk :-)
Nekünk eddig (és most lekopogom) semmi kivetni valónk nem volt Igaz Andrással.
Eddig ahányszor be akartunk menni , hogy megnézzük minden rendben halad e és szépen dolgoznak e , szó nélkül beengedett. Igaz előtte telefonon időpontot kértünk , nem csak úgy odaállítottunk , hogy na most engedjen be mert ez a mi lakásunk és látni szeretnénk.
Mi már múlt héten kimentünk az asztalossal és mértünk falakat , mert mi sem mertünk az alaprajzi méretekre támaszkodni! :)
Ekkor is rendes volt az ép.vez. mivel beengedett és mondta , hogy mérjünk csak és ha végeztünk adjuk le a kulcsot.
Tehát nem értem nálatok miért olyan kekeckedő és lekezelő?!
Viszont a parketta és az ajtókeretek már bent voltak nálunk.
Így már kezd egész otthonos lenni , nem úgy mint mikor még csak a falak álltak.
Az átadás dátumára igen kíváncsi lennék Én is , mivel a folyosó (úgy emlékszem) és a lépcsők (ez biztos) még nem voltak leburkolva.
A homlokzatot is színezték egy részén.
Csak az ne legyen , hogy inkább összebarmolják a hátralévő munkákat , hogy időre meglegyenek.
Olcsó redőnyöket meg nem találtam , mivel mi szúnyoghálósakat szeretnénk.
Az viszont eléggé megdobja az árakat.
Ti már találtatok megfelelő asztalost , redőnyöst ,...
Sziasztok, Aki teheti és van ideje és maga fogja megoldani a konyhabútort .én ajánlom neki, hogy a falakat mérje le előtte, mert merőleges nem sok van. Pl.: 270 benn a falnál, 268,5 60cm-el arrébb, ott még bőven lesz bútor, hiszen ekkora a munkalap a konyhában. Mielőtt bárki rendelne méretre bútort, MÉRJEN ELŐTTE rendesen a falakat, mert utána ráfarag majd (szó szerint), ha nem fér be a helyére.
Kinn voltam múltkor az építkezésen információt gyűjteni, egész jól haladnak viszont, az IGAZ ANDRÁS néven futó ember aki az építésvezető, nagy ívben tojik az egészre. ÉS majdnem, hogy elzavart mikor rá kérdeztem, hogy tudják-e a papíron lévő dátum szerint az ütemezéstervet tartani. Ne mondja meg nekem, hogy hányszor menjek ki, mert kiváncsi vagyok hogy haladnak és milyen minőségben a munkával. FELHÁBORÍTÓ. Én nekem ez a meglátásom. Szerintem sokan vagyunk abban az esetben akik hitelre vettek lakást és még jó sok évig fogják fizetni. Nem mindegy számomra, hogy mennyire kokányolják össze. Nem tudom másokkal is így foglalkozik.
London Zsolt legalább felhívott, hogyha történt valami, vagy ha kerestem őt mindig tudott választ adni. Most meg semmi infó.
Üdv. egy reménykedő lakó, aki aggódik kicsit a lakás miatt
Nem tudom mi lehet az oka , de egy kis segítséget adok , hátha segít!
Tallózás után Föltölt gombra , majd miután megjelenik a gép bal oldalt ott lesz hogy [image1] és alatta a beszúr és a töröl felirat. Na és neked ott a beszúr ajánlott , hogy mi is lássuk a képeket! :)
Ha eddig is így csináltad akkor a rendszerben van a hiba! :)