Véget ért a járástartalék mérés. Vasárnap délelőtt fél 12-kor húztam fel az órát (mielőtt a korábbi hozzászólást írtam), kétszer használtam a stopper részt 10 percig tegnap illetve ma reggel, így járt el ma délután 2 óra 40 percig, vagyis több mint 50 órát ment el az óra.
Korábban is elég hosszan járt az óra, de eddig nem igazán mértem meg pontosan.
Hello mindenkinek ehhez az órához kéne 1 kis segítség, hogy melyik szám mit mutat, még soha nem volt ilyen órám és fogalmam nincs a külső számok jelentéséről :D A dátumot, a napot, a hónapot vágom de a többi... passz valaki magyarázza el pls
A tapasztalatok jók, a kezdeti problémát leszámítva (egy-két felhúzás után (ahogy később kiderült) a kilincsrugó eltörött). Valószínűleg a minőségbiztosítás hiánya miatt fordulhatott elő egy hibás alkatrész beépítése.
Ezt a hibát kijavítva tökéletesen működik a mai napig, igaz a meglévő órák mellett csak két-három hetente hordom egy-két napig.
A járástartalékot megmérem, most felhúzom, és ha lejárt, akkor megírom. Érezhetően egyébként nem romlott a járástartalék, két napot nagyjából elment eddig is, egyébként nem nagyon foglalkoztam ezzel a kérdéssel.
Maga az óra működése ugyanolyan, mint amikor megvettem, a gombok pontosan és precízen működnek és a kronó funkció is tökéletes (pontosan nulláz pl), az üveg nem karcolódik (robusztus és domború üvege van) és a tokon sem látszik a használat. Engem meggyőzőtt az óra, szerintem egyáltalán nem rossz a minősége (pont ezért vettem egy mutatós IWC Big Pilot utánérzést mndenfajta felirat nélkül, vicces 100 dollár alatti áron, és ebben a posta is benne volt, azzal szintén nincsen gond, igaz átvétel után az is be lett szabályozva). Ami kicsit gyengébb minőségű, az a bőrszíj, de hát ennyi pénzért nem vártam csodát.
A pontosságát másodperc stop hiányában nehéz mérni, nagyobb járáseltérése nincs (a javításnál be is lett szabályozva az óra), de ahogy fent írtam, egy-két napos hordásnál nem is valószínű, hogy ez kiderülne.
Az oszlopkerekes kronók között verhetetlen az ára (a következő kategóra valahol 20-szoros áron kapható:):)
Thewii-vel már egyeztettem, végül nem tőle vettem órát, mert - pont az ezen fórumon ajánlott - manbushijie.com-ról rendeltem (jelentősen olcsóbban), ezt az órát:
Az órát végül vám és ÁFA nélkül kaptam meg, csak a szállítást kellett külön fizetni.
Az óra 44 mm-es, a 6498-as Unitas másolata, eddig meg vagyok vele elégedve, és nincs is vele gond (persze IWC Big Pilot klón, de nincs rajta IWC felirat így nem hamisítvány vagy replika, nyugodtan lehet hordani).
Egy másik kínait is vettem, egy Seagull ST-19-es szerkezettel szerelt kronót, korábban már képeket is feltöltöttem ide, ez egy Alpha Watch (Alvinusa topictárs volt az eladó):
Arra figyelj, hogy a 47 mm-es átmérő NAGYON NAGY! Van ezeknek az óráknak "kisebb", 42 mm-es változata, ami a karórák kategóirájában szintén elég nagynak számít, de még hordható.
Hmmm... A GVMW KFT új "köntösben".... Konigszeit néven ...módszerek a régiek, (Sanyci49 és a többiek:)) ). Lehet vagy 10-15 váltogatott felhasználóneve, akikkel folyamatosan licitálgat. 9-10.000 ig felverik a liciteket, majd ha jön a balek 10 fölött már az övé lehet az óra... Egyes óratípusok esetében folyamatosan már 5-6000-nél megáll a licit...
Ez a Sea Gull nem az a Sea Gull. Ennek nincs köze a kínai gyártóhoz. Bár az előzményeket nem látom, mert törölve lettek, de gondolom a kínai gyártóról volt szó.
Graf von Monte Wehro, vagy Königswerk karórát vásárolnék max. 5000 ft-ért. Használt, kicsit pontatlan (napi 14-17 sec eltérés), enyhén karcos, vagy a hátlapján hibás is érdekel. Bőrszíj állapota nem számít.
Megkérek mindenkit, a "mit akarsz ennyiért" és az egyéb szúrós megjegyzéseket tevő emberkék (úgy vélem jogosan) maradjanak távol...