Egyébként végül is még most sem tudom email címet, mert nem is igazán email-t küldtem, hanem valami üzenetet. Na, mindegy. A lényeg, hogy előrébb vagyok. Köszi a segítséget.
Köszi, hogy foglalkoztál vele. A .com-ról rendeltem. Igazából azt sem tudtam, hogy több ebay van.
Az a helyzet, hogy a Help & Contact menüt többször végigkattogtattam (eléggé arra próbálnak rávenni, hogy ne levelezgess velük), de ha végül eljutottam oda, hogy üzenetet küldjek nekik minden egyes alkalommal egy olyan szöveget kaptam, hogy sajnos nem tudok üzenetet küldeni. Azt hittem, hogy ez a dolog igazából nem is működik, de ma reggel mégis el tudtam küldeni nekik az üzenetemet. Van a csomagon amúgy tracking number is, ami alapján talán be fogják azonosítani.
Kis kattintgatás után találtam egy írj nekünk-et, de ami akkor megjelent nem küldeném el neked, mert valószínűleg az én nevemben írnál. De van ilye, a .com-on legalábbis.
Rendeltem egy softbox-ot, ami meg is jött. Csakhogy jött egy (pontosabban kettő) másik csomag is ugyanazon a napon, amire szintén az én nevem, címem van írva, sőt a dobozokra az is rá van írva, hogy a tartalma softbox, csakhogy belül valami teljesen más van (ilyen bazi nagy autóba építhető kijelző, GPS antenna, hátsó kamera, ilyesmik), és sehogy sem tudom kideríteni, hogy hol, kinek kéne ezt jelezni. Az, aki a softboxot eladta nekem azt válaszolta, hogy neki ehhez semmi köze, nem árul ilyet, nem tudja, mi történhetett, de nem is érdekli. Én azért nem szeretnék csak úgy sunyítani, mert valakinek csak hiányzik ez a vacak. Az ebay oldalán egyszerűen nem találok egy email címet, ahol lehetne szólni.
Tehát a D90-es fényképezővel szeretnék videó felvételt készíteni. Manuálra állítom, de mégis amikor változnak a fényviszonyok a gép utána megy, tehát nem exponálja alul, vagy felül a képet, hanem korrigál méghozzá csúnyán. Nem folyamatosan változtat, hanem olyan mintha egyet zárna a rekeszen. Ez ilyen, vagy valahogy mégis rá lehet beszélni a masinát, hogy higgye el tudom miért állítottam úgy be?