Szóljon ez a topik Dunaújvárosról és a kapcsolódó vonalakról (Pusztazszabolcs, Rétszilas, Paks), iparvágányokról, vasútilag a Vasműről, az Atomerőműról, stb... A múltról, a jelenről és a jövőről!
Aligha hiszem, hogy vasműs gép a papírgyárba megy. Inkább a Dutrade Kft-hez. Az majdnem ott van, a papírgyári iparvágányból van kiágazás oda. Éjjel szoktak menni. Nekem a bátyám mondta, aki vasműs mv.
Köszi! Én azt hittem a papírgyárnak nincsen mozdonya, mert van pár ismerősöm a vasműben a vasúton, és ők mondták, hogy szoktak menni a papírgyárhoz néha, illetve a Ferrobetontól is ők szokták elvinni a vagonokat.
Igen, ez a Papírgyáré. A29 024. A Vasmű Dácsiái pirosak, van még egy (vagy több) zöld Mazsola, de sárga gépük úgy tudom, nincs. Egyéb helyeken sem gyakori ez a szín.
Na, az ígért Dácsia. Megközelítés: a 6-os útról az ipari leágazásnál (Dunaújváros, iparterület) a víztorony előtt jobbra, majd a műúton (megismerni, mert a papírgyár mögött megy, sok teherautó halad rajta) tovább úgy 500 métert, a kerítésen kívülről lészült a kép, jól rálátni, és a fényviszonyok is kedvezőek. Tegnapi kép, 3-4 óra között készült.
1. Földváron 2. Földvár után a kertek alatt :) 3. Paks előtt 4. Előszálláson (a vonat szépséghibája, hogy üres kocsikkal ment vissza, ugyanis a szivacsot rakodók kitalálták, hogy nem szeretik ezt a fajta vagont (Hillmrrs asszem), mivel sokkal kevesebb fér bele, mint a Hirrs-ekbe, és a fuvardíj meg ugyanannyi...)
Köszi :) A Dácsia 4 órakor ment vissza a vasműbe. Kifelé sokkal szebb vonatot hozott, csak szembesütötte a nap (csupa Shimms kocsi). Egy osztrák sráccal voltam, mindenképpen A23-at szeretett volna látni, de pechünkre csak A29 jött. A papírgyári mozdonyra kíváncsi vok ;)
Nagyon szép képek. Az utolsó mikor készült? Jártam ma Dunaújvárosban, az állomásra már nem mentem ki, de láttam a Papírgyár 024-es Dácsiáját, majd fölrakom a képet.
Sajnos az állomásépület Rácalmáson lakatlanul áll. Legalábbis hivatalosan. De szerintem hajléktalan lakok azért vannak benne. Az állapota évröl évre romlik. A volt állomás felöli oldalon hatalmas bozót van. Igy nehezen is fotózható. Nekem igy sikerült.
A vonal 7-es őrháza is megvan még. Azt már nem lakják. De még nincs olyan rossz állapotban. Meglepetés volt, hogy ez még megvan. Most nincs olyan nagy lomb, igy találtam rá. Vmikori Rácalmás állomás egyik őrháza volt. Innen pont rálátni a mostani Rácalmás állomásra.