de vedd már észre, hogy itt nem Gyurcsányról van szó...mint mondtad kifütyülhetik bármikor...legalább ha már a "nemzeti" oldalról beszélünk, akkor tartsák tiszteletben a nemzeti ünnepeket...vagy ők csak papíron "nemzetiek"???
"Politikai életünket távolrul néztem, vagy rá sem néztem, a miért részint egyoldalúsággal, részint bűnös egykedvűséggel vádoltak. A rövidlátók! Én tudtam azt, a mit ők nem tudtak, és azért szánakoztam a napi politika kurjogató hősein, mosolyogtam a fontosságot, melyet magoknak tulajdonítottak; tudtam, hogy az ő fényes tetteik és fényes beszédeik nem egyéb, mint homokra rajzolt kép, melyet a bekövetkezendő viharnak első lehellete elsöpör; tudtam, hogy ők nem azon nagy színészek, kik a világ színpadán az újjászületés óriási drámáját eljátszák, hanem csak a decoratorok és statisták, kik a függönyöket aggatják s a színpadra székeket és asztalokat hordanak."
Emlékszem, a nyolcvanas években is nagyon komoly figyelmet fordított a rendőrség arra, hogy a kormányzati szónokokat ne zavarják meg az utcán höbörögni vágyó reakciós elemek. Nincs új a nap alatt ...
"És az értelmes baloldaliak meg kiröhögik, vagy legjobb esetben legyintenek egyet."
Köszönjük....... és honnan tudod, hogy a gondolkodásra képes baloldaliak így cselekszenek, mert szerintem a közvetelen környezetedből nem igen tudsz "mintákat" gyüjteni.
erről meg én azt gondolom, hogy minden ünnep hordoz magában valami belső erőt, jelentést...48 a szabadságot, mint egyfajta szentséget a demokráciát mint egyetlen igazi lehetöséget...talán, ha a hatalom tisztelné ezeket az értékeket, de mivel kissé deficites a jelenlegi kormány demokrácia felfogása, mintha korlátozottan kezelné a szabadásg értékeit, no ezért ne csodálkozunk azon, ha sokak szerint nincs ok az ünneplésre...talán jogos gondolat, hogy maga Petöfi köpne szembe, ha ilyen körülmények közt felhötlenül tapsikolnánk a jelenlegi kormányunknak...
Istenem, kimontottan sajnállak, ilyen tudattal nem lehet élni! Menthetetlen vagy:-(
De az olvasók kiegyensúlyozott tájékoztasa érdekében javaslom, olvassák el, hogy ki akar kit inkább kiirtani, bántalmazni: "Ide figyelj, te rohadék!" (H.GY.)
leszarom, mikor hogyan kerülnek oda ahova akarnak...engem hagyjanak nyugottan ünnepelni... de ha szerinted egy nemzeti ünnep arra való, hogy kormánytszidjunk akkor mégis milyen magyarnak tartod magad? magyar vagy aki meggyalázza a saját nemzeti ünnepét? szégyen...
Mert? Kiírt itt ilyet....maradjunk annyiban te is azon pártjanicsárok csoportjába tartozol akik próbálják elhitetni ezt az emberekkel...........azt, hogy a bal -és jobboldal között húzodik a szakadék közben meg egy igen szűk globáltökét maximálisan kiszolgáló és ebből a lehető legnagyobb személyes hasznot húzni akaró klikk és a Magyar nemzet között van a tátongó szakadék.
Ha figyelted volna OV már kb. 2 éve nem csak a jobboldalhoz szól, hanem az értelmes baloldaliakhoz is.
Sajnos, nagyon igazad van Pedig azt hittük, hogy a demokráciában nem lesz ilyen. *Naiv ötvenes, aki a szocializmusban nőtt fel, de hitt a rendszerváltozásba.*