Keresés

Részletes keresés

amanita_phalloides Creative Commons License 2008.02.11 0 0 668

Igen

Igen

Igen

...

"Óóó IGEN!

Igen, igen"

:-D

amanita_phalloides Creative Commons License 2008.02.11 0 0 667

Ja és a SZELLEMI RUSZKIK HAZA!

Hol a te hazád, te.....?

Előzmény: Törölt nick (585)
nemhívő Creative Commons License 2008.02.11 0 0 666
Naív dolog egy nyilvánvalóan tisztességtelen és mélyen beágyazódott "hagyomány" megszűnését attól várni, hogy emelem a fizetéseket. A hálapénzt előnyért adják. Kár ezt tagadni, kivételezett eljárást, elbánást remélnek cserébe. Már az elnevezés is hazug. Hálapénz. A kifizető oldal hozzáállását a fogadó oldal jövedelmének emelésével nem változtatod meg. Ő akkor is előnyt, nagyobb figyelmet szeretnének. A fizetéseket rendezése jogos igény, de ennek semmi köze nem lenne a hálapénzhez. Akik szép summákhoz jutottak, azok a továbbiakban is igényt tartanának rá. Ki az aki lemondana havi plusz 50, 100 vagy akár több százezer forintról? Ha kapna netto 300-at nem kellene további 100-200 vagy még több? Aki eddig elfogadta, az ezután is elfogadná.
A fizetések összege meg régóta tudjuk forrás és nem szeretnék kérdése.
Előzmény: alfredoo (665)
alfredoo Creative Commons License 2008.02.11 0 0 665

nemhivo

ugy gondolom, hogy barmilyen megoldas reszekent tamogatnom kell, egyet kell ertenem vele. tokre mindegy hogy mikor es hogyan alakult ki egy helyzet ha az anomalia, akkor lepni kell es meg kell szuntetni, ha ez szamomra fizetesi kotelezettseget jelent akkor ki kell fizetnem.

a kulonbozo karpotlasi osszegek megitelesenel sem elsosorban a felelosseg vagy a kozvetlen felelosseg merul fel hanem a karpotlas szuksegessege.

Előzmény: nemhívő (663)
nemhívő Creative Commons License 2008.02.11 0 0 663
Ha nem a felelősségről, akkor hogy értsem azt hogy magamba kellene nézni? Mert milyen célból nézzek magamba? A megjegyzésedet csak így tudom értelmezni, de segíts ha te másra gondoltál.

Előzmény: alfredoo (662)
alfredoo Creative Commons License 2008.02.11 0 0 662

nemhivo

irtam felelossegrol? szerintem nem! a lenyeggel kapcsolatban is van meglatasod vagy csak az en vilagkepemmel akarsz foglalkozni?

Előzmény: nemhívő (661)
nemhívő Creative Commons License 2008.02.11 0 0 661
"de talan nekunk kellene magunkba nezni es az orvosoknak tisztesseges fizetest juttatni. nem gondolod hogy itt kezodik a mutatvany?"

Tehát én vagyok a felelős a hálapénzért? Akkor a vagyon elleni bűncselekményekért is én vagyok a felelős, meg a megélhetési bűnözésért is.

Érdekes egy világképed van. Vagy megint csak kettős mércéd...
Előzmény: alfredoo (634)
nemhívő Creative Commons License 2008.02.11 0 0 660
Mi az? Félsz hogy elfelejted?
Előzmény: Törölt nick (635)
dzsaba Creative Commons License 2008.02.10 0 0 658
Nem kell félni nem fog fájni: Fölényes lesz az igennnek száma. kb olyan mint ahogy most a Fidesz kerszténdemokraták nyertek képvieselői helyet budapesten.
geva54 Creative Commons License 2008.02.10 0 0 654
Nem biztos, hogy elmegyek. Majd figyelem, hol tart csak akkor megyek, ha tuti, hogy megvan az 50%. Erősítem a nemeket.
tanide Creative Commons License 2008.02.10 0 0 653
Rabmadár vagy, esetleg gazdag befektető?
Előzmény: promike (649)
alfredoo Creative Commons License 2008.02.10 0 0 651

as

ha jogszabalyt hoznek, akkor a repa es a bot elven mukodve ugyanugy jogszabalyt hoznek a fizetesek felemelesere. mert igy mukodik a vilag. mivel nincs modomban a fizetest felemelni, nem hozok jogszabalyt, hanem az eletre bizom hogy eltunjon ez az anomalia, ami vegul is egy lehetetlen helyzetet korrigal.

az is visszatart a jogszabaly meghozatalatol, hogy a fizetesek felemelese eseten a halapenzt bruttositani kellene igy meeg tobbe kerulne.

ettol fuggetlenul ott ostorozom a halapenzt ahol erem, remelem ettol magatol eltunik, visszaszorul. es meeg imadkozom is mert nagyon nem szeretem a jelenseget es talan isten is megvilagositja az emberek elmejet.

Előzmény: Antisystem (648)
arpiblog Creative Commons License 2008.02.10 0 0 650
Így állunk most a viccesvideok.blogspot.com -on:

Továbbra is tartom a véleményemet: ahhoz, hogy összejöjjön a 2 millió igen a mostani - és máshol látott - 60-66%-os igen-arány mellett a részvételnek 40% körül kell lennie....
promike Creative Commons License 2008.02.10 0 0 649
nem,nem ,nem
Antisystem Creative Commons License 2008.02.10 0 0 648

kurvara nem erdekes es senkit nem erdekel hogy te mikor mit szoktal csinalni

Az pont annyira érdekes, mint hogy H.Á mit szokott csinálni...

Hoztál jogszabályt, ami szerint a hálapénz illegális jövedelem? Legalább egy kontra APEH-állásfoglalást ahhoz képest, amit én bemásoltam? Akkor miről beszélsz?

A kérdés nem én vagyok, hanem a hálapénz mint jövedelem-fajta.

ÜdV

Előzmény: alfredoo (646)
Antisystem Creative Commons License 2008.02.10 0 0 647

mibol vetted hogy nem lett ez a szempont figyelembe veve?

Nem az volt a kérdés, hogy "mi lett figyelembe véve", hanem az, hogy mit emleget mindenki.

ÜdV

Előzmény: alfredoo (645)
alfredoo Creative Commons License 2008.02.10 0 0 646

as

kurvara nem erdekes es senkit nem erdekel hogy te mikor mit szoktal csinalni, amikor egy mondjuk 30/100 milliardos jovedelmi tetelrol beszelgetunk.

Előzmény: Antisystem (642)
alfredoo Creative Commons License 2008.02.10 0 0 645

as

ugye mindenki mas hulye es nem tud gondolkodni? mibol vetted hogy nem lett ez a szempont figyelembe veve?

amugy erdekes modon egy ideszarmazo eu menedzser tobbet fog keresni mint odahaza. mert ugye eljott a veegekre es itt tobb fizetes jar neki a bennszulottek kozott es raadasul veszelyessegi potlekot is kap mert soha nem lehet tudni hogy a kannibalok mikor faljak fel.

Előzmény: Antisystem (643)
alfredoo Creative Commons License 2008.02.10 0 0 644

xcoder

es nem lehet hogy lenyegesen magasabb fizetesek jonnenek ki az orvosoknak ha aranyositanank eu szerint?

es azert az furcsa hogy egyes szakmak siman eleerik, meghaladjak az aronyositott eu fizetest az orvosok meg le vannak maradva.

vagy az eu-ban ritka a 3 milliot kereso orvos?

c.c. meg kell emelni az orvosok fizeteset. ja es a nyugdijasok is vastagon le vannak maradva. es akkor jon a szoveg hogy a zoldsegesek jo jovedelmi viszonyain mulik az orszag gazdasagai fejlodese es ahhoz nem lehet nyulni.

Előzmény: xcoder (641)
Antisystem Creative Commons License 2008.02.10 0 0 643

Ezt nem értem, mindenki a szomszéd kertjét vizslatja, és a rohadt EU-val van elfoglalva...holott a béreknek egy adott gazdaságon belül kell(ene) arányosnak lenni. És nem az a gáz, hogy "mert az EU így meg úgy", hanem az, hogy egy x végzettségű és y gyakorlati tapasztalatú személy 3x annyit keres a pénzügyi szektorban, mint az oktatásban, vagy EÜ-ben...

ÜdV

Előzmény: xcoder (641)
Antisystem Creative Commons License 2008.02.10 0 0 642

masok is akiket esetleg nem csirkeagyuznal ugyanugy illegalisnak, vesztegetesnek tekinti a halapenzt

Persze, ehhez joguk van. Ahogy nekem is jogom van tisztességtelen jövedelemnek tekinteni a profitot, ugyi. Viszont a Magyar Köztársaságban valami nem attól lesz illegális jövedelem, hogy H.Á, vagy éppen én annak tekintem, hanem attól, hogy törvény tiltja. Tudsz ilyet mutatni?

es a halapenz nem halapenz hanem egy kotelezo fizetes.

Érdekes, én pl az esetek (vizitek) pár százalékában szoktam ilyesmit adni, szemben a vizitdíj-dézsmával, ami tényleg kötelező.

kulonben barmikor meghalhat a beteg, hiszen sorsunk az orvos kezeben van.

A beteg minden körülmények között meghalhat, és a hálapénzt UTÓLAG adják.

olyan megfellebbezhetetlen iteleteid vannak.

Dehogy megfellebbezhetetlenek, hozni kell egy törvényt, ami tiltja a hálapénzt, ozt meg van fellebbezve. De, ha hiányolod, tessék, megfellebbezhetetlen ítélet:

Halál a mocskos vadkapitalizmusra, halál a fafejű rendpártiságra, halál a zéró toleranciára.

ÜdV

Előzmény: alfredoo (627)
xcoder Creative Commons License 2008.02.10 0 0 641
Ezt minden szakma elmondhatná. Tudomásul kell venni hogy ebben az országban a fizetések úgy 1/3-a az EU-s átlagnak. Vannak szakmák ahol ez az arány jobb valamivel, vannak ahol rosszabbak.
Előzmény: alfredoo (634)
Antisystem Creative Commons License 2008.02.10 0 0 640

attól hogy utálod, mégiscsak doktor. ha érted, mit jelent ez.

Leginkábbis semmit...szerencsére rég kinőttem abból a korból, amikor azt hittem, hogy valaki, akinek diplomája van, ab ovo okosabb egy 8 általánost elvégzettnél.:)

a hálapénz ab ovo illegális. t.i. vesztegetési pénz.

Na, ezt kellene bizonyítanod, tudniillik attól nem lesz vlami "vesztegetési pénz" , hogy H.Á azt mondja, vagy a vele egyetétők ezt ismételgetik. Én hoztam egy APEH állásfoglalást 2004-ből, neked mid van?

ÜdV

Előzmény: Törölt nick (625)
alfredoo Creative Commons License 2008.02.10 0 0 634

ht

ha foorvos lennek siman megideologizalnam a halapenzt es annak elfogadasat.

de talan nekunk kellene magunkba nezni es az orvosoknak tisztesseges fizetest juttatni. nem gondolod hogy itt kezodik a mutatvany?

a horges raer UTANA!

tudomasul kell vennunk hogy az orvosi fizetesek NETTO 800000 es 1500000 kozott KELL hogy alakuljanak.

de az apeh szakembere ugyanugy mert kulonben jon az 50/100/150000 forint.

Előzmény: hypertension (633)
nemhívő Creative Commons License 2008.02.10 0 0 632
A hálapénz tisztességtelen, a borravaló nem. Hogyan lehet a kettőt összekeverni?!
A borravalót kinek adod? Egy járulékokból, közpénzen fentartott intézményben egy közalkalmazottnak?
Mi lenne itt ha a földhivataltól, kezdve az önkormányzatnál, stb. stb. intézményekben is elterjedne a hálapénz? Kapna az APEH revizor 50 ezret zsebbe, persze csak utólag és csak a hála jeleként? A drága doktor úrnak lehet, másnak nem? Aztán itt sírunk az ország morális válsága felett?! A hálapénz a tipikus ezer százalékos szocializmus produktum, a félrenézős, mindenki tudja, de nem veszünk róla tudomást mert nem megy az eltartott kisujjhoz, mert a drága főorvos úr képbe nem illik bele. Képmutató gusztustalan, megalázó jelenség. Akkor is ha adózol utána.
Ne keseríts már el!
Előzmény: Antisystem (622)
alfredoo Creative Commons License 2008.02.10 0 0 631

utu

semminek nincs igazan jelentosege, legfeljebb megmutatja hogy az a szerv/szemely aki maximalis saapot akarja lehuzni az allamrol, az a szemely elkezd horogni ha mas ugyanigy jar el. es megmutatja azt is hogy ilyen szemelyt kar volt megvalasztani tisztsegebe. nem azert mert horog a kerulet szandekai miatt, hanem azert mert ezt a technikat alkalmazta/alkalmazza.

persze masik oldalrol fel lehet fogni erdekervenyesitesnek, a fovaros erdekeinek kepviseletenek, de szelesebb osszefuggesben tobbet art a 'mozgalomnak' mint hasznal. trukkozes, hazudozas!

Előzmény: Törölt nick (629)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.10 0 0 630

"a következőben meg már Demszky nem lesz..."

ugyan már, Te ezt elhiszed?

Előzmény: Törölt nick (629)
alfredoo Creative Commons License 2008.02.10 0 0 628

as

a kenyervasarlaskor adott nyugtanal is az allampolgart hasznaljak fel a pekek adozasanak megkonnyitesere. eszrevetted?

Előzmény: Antisystem (624)
alfredoo Creative Commons License 2008.02.10 0 0 627

as

hiaba csirkeagyuzol valakit ez kifejezetten a sajat csirkeagyusagodra utal. masok is akiket esetleg nem csirkeagyuznal ugyanugy illegalisnak, vesztegetesnek tekinti a halapenzt. akaar a rakosi rendszerig visszanyulhatunk, ahol jott a nagy fekete auto akire ra tudtak bizonyitani.

olyan megfellebbezhetetlen iteleteid vannak.

ja es mintha k.e. ur is eleeg elitelo velement mondott volna egeszsegugyrol, orvosokrol.

nyugati tarsadalmakban miert nem merul fel hogy a, mondjuk, 3 millios havi jovedelmet termelo orvosokat megvesztegessek? es a halapenz nem halapenz hanem egy kotelezo fizetes. kulonben barmikor meghalhat a beteg, hiszen sorsunk az orvos kezeben van. persze mindenki mosolyog de nyugodtan felfoghatjuk a maffianak adott vedelmi penznek is.

Előzmény: Antisystem (622)
alfredoo Creative Commons License 2008.02.10 0 0 626

utu

akkor igencsak erdekes hogy demszky emiatt basztatja a keruletet a kormanyzati negyed epitesevel kapcsolatban.

Előzmény: Törölt nick (617)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!