Ha kell hirtelen ennyi, akkor marad a bankkártyád limitjének magasabbra állítása és a kp felvét költségének vállalása.
Ha tudom, hogy a hétvégén akarok venni vmit 300 e kp-ért, akkor szerdától minden nap felveszek. Persze el lehet dönteni, hogy a macera, vagy a pluszt kp. felvét díj a kevésbé fontos.
Tavaly az egyik közeli családtagnak kellett 3M kp. Nekem korlátlan mennyiségben ingyenes, neki viszont ez tizezres nagyságrendű lett volna. A kártya max limit 1M/nap. Ennyiért már megérte a macera és három napon keresztül "gyűjteni" a pénzt.
(Az irodaházban ahol dolgozom, van ATM, így nem volt plusz kényelmetlenség)
A Curve mögé betett kártya nem fogja kp. felvételnek azonosítani a tranzakciót és így tovább csökkenteni az eredeti limitet? Gondolom ez bankonként eltérhet. Van esetleg tapasztalat ezzel?
Szerintem az összes támogatott valutában, az adott országban megoldható a 10 ingyenes kp felvét egy kis trükkel. Revolutot betéve mögé és a Curvben a terhelendő valutát állítva. Itt írtam erről.
Nincs azzal baj ha az ember kivesz valamennyi kp-t. Idehaza még nem lehet teljesen nélkülözni, pár tízezer mindig jó ha van az embernél.
De akkor összegezve: én amiatt kevertem ide a Curve-t, hogy ha valakinek e topicból kiindulva Raiffeisen-es kártyája van és valamilyen oknál fogva sok százezer Ft-nyi készpénzre lenne róla szüksége, akkor ne csak a hozzá törvényileg előírt havi 150e Ft-os maximum 2 alkalommal való ingyen készpénzkivételi lehetősége legyen, amit még egyes hazai bankok ATM-es limitekkel tovább korlátoznak, hanem akkor vegye igénybe az ingyenes Curve lehetőségét a belföldi ATM-eken. A belföldi pedig itt azt jelenti ez esetben, hogy milyen lakcímre rendelte a kártyáját. Ha ez hazai cím, akkor annak a kártyának Magyarország belföld lesz, emiatt ide a jelen árfolyamon naponkénti ~78e Ft-nyi, mindezt havi 10 külön napon ismételhetően ingyenes készpénz felvételi lehetősége lesz a mögé tett bankkártyájáról, így egy Raiffeisen-esről is. Ezek után egy Raiffeisen kártyabirtokost sem fog tudni egy szigorúan limitálós OTP-s ATM sem megszívatni :)
Mentségemre szólva, mint írtam, ritkán kell kp és akkor is jellemzően csak max. néhány tízezer forintnyi. Ha több kell(ene), akkor meg van belföldi díjmentes forintos napi 1M limittel. Illetve van egy külföldi, amivel az euró zónán belül szintén díjmentes a kp felvét, de itt 700 euró a max napi limit és nem állítható. 1x futottam bele ebbe a korlátba, amikor külföldi lakásbérlés miatt kellett kp. a kaucióra és a bérleti díjra.
For Curve Blue (free) customers, you can withdraw up to £200 per month with no currency conversion fees. For any withdrawal over £200 per month, you will be charged 2% of the amount of the transaction or £2 (whichever is higher).
For Curve Black customers, you can withdraw up to £400 per month with no currency conversion fees. For any withdrawal over £400 per month, you will be charged 2% of the amount of the transaction or £2 (whichever is higher)
"Van Curve kártyám. Az ingyenes kéknek havi 200 font, a feketének 400 font a 30 napon belüli limitje. Utána 2%."
Nem havi 200 GBP, hanem napi 200 GBP!!, maximum 10 egymást követő felvétel esetén havonta, utána felvételenként 0,5 GBP
Egyébiránt hogy ne legyen teljesen offtopic, mivel a Raiffeisen szégyenszemre cseszett eddig bármit is lépni mobilos, vagyis nfc-s fizetés bevezetése irányába, nagyjából a magyar főbb bankok közül egyedüliként ennyire lemaradva az innovációban, így a Curve segítségével mindez Raiffeisen-es kártyák számára is elérhetővé vált.
Kp jellemzően nálam ingantlan és autó vásárlásnál kellett, mikor még nem volt 1-2 órán belüli átutalás, vagy az eladó ragaszkodott hozzá. Meg a házfelújítási munkákat nem tudtam kártyával, utalással fizetni.
Van Curve kártyám. Az ingyenes kéknek havi 200 font, a feketének 400 font a 30 napon belüli limitje. Utána 2%.
Egyébként egyetértek, a kp ritkán kell. Legalábbis a szokásaimhoz. Otthon nem tartok, csak minimálisát, de mondjuk a betörő alapélelmiszerekből éppen egy bevásárlókocsinyit tudna megpakolni.
Ebben a hónapban még én sem vettem fel kp-t. A héten tervezek 9000-ret, ha valami ATM mellett megyek el és nem áll ott senki. Időnként kell 1-2-3 ezer valami biszbaszt fizetni és tegnap az egyik gyerek valami szakköri díjának befizetésénél elfogytak az ezres, kétezres címletek a pénztárcámból. Nem kritikus, de jó ha van.
Bár manapság nehezen tudom elképzelni mire kellenének egyszerre kp-ben százezrek, de ha mégis kevés a havi ingyenes 150e Ft, illetve ha a bankok itt szívóznak ATM limitekkel és még azt hazudják, hogy mindez a korlátozás a felhasználó biztonsága érdekében van (haha), akkor csupán csak annyit kell tennetek, hogy igényeltek ingyen egy Curve kártyát, majd azzal megsokszorozódik az ingyenes kp felvétel lehetősége, akár havi 700e Ft-ig.
Még régebben, mikor kellett több kp, én is azt számoltam ki, hogy a legolcsóbb kártyával felvenni idegen automatánál, mint bejelenteni és a pénztárból felvenni. A CIB-nél a saját ATM akkor még csak 200 ezret adott.
igen, az OTP-nel pl, de az a pofatlansag, h a kartyas vasarlast is csokkenti.. Es ugyebar az otp-nel ez 100e ft, es hiaba allitasz be 300 ezret a raiffaisennel, nem erdekli oket.
úgy tűnik továbbra is az unicredit a legjobb a kivehető max összeg tekintetében, és ha a számládon fix díjas a kp felvét, akkor megéri minél többet kivenni kevés alkalommal.
Es elarulom, amennyiben kifogsz pl egy otp terminalt pl a tescoban a penztarnal, akkor hiaba van 300e ft beallitva, ha 100e ft-ot meghaladtal már aznap a vásárlásban, szépen le fog tiltani, es mehetsz egy erste-s automatahoz, mert az pl engedi a napi 300e ft felvetelet is.
A Premium 2.0 számlacsomag lehetővé tesz 4db ingyenes készpénzfelvételt saját ATM-ből. Ez azt jelenti, hogy trazakciós adó sem terheli ezt a 4 tranzakciót?