Keresés

Részletes keresés

Shiro Creative Commons License 2010.10.08 0 0 4469
Ez az egyik kedvenc gyerekversem. A másik Fecske Csabától a "Jó leszek!" című.

s.
Előzmény: noaaa (4467)
noaaa Creative Commons License 2010.10.08 0 0 4468
Mármint Shiro-nak szántam a hszt, csak mellékattintottam. :-)
Előzmény: noaaa (4467)
noaaa Creative Commons License 2010.10.08 0 0 4467
Kedves vers, köszi!
Előzmény: Pamina (4464)
kishatos Creative Commons License 2010.10.08 0 0 4466

Az elsős és a másodikos vonalazást (ami az írásfüzetben van) vajon le lehet valahonnan tölteni?

Benibuc Creative Commons License 2010.10.08 0 0 4465
ez tényleg nagyon jó! :) szellemes :)
Előzmény: Shiro (4463)
Pamina Creative Commons License 2010.10.04 0 0 4464
milyen jópofa vers :)
Előzmény: Shiro (4463)
Shiro Creative Commons License 2010.10.04 0 0 4463
az én lányom ezzel nyert tavaly szavalóversenyt:

Osvát Erzsébet :Zsémbes Zsófi ébredése

- Hol a zoknim?
Hol lehet?
Megették az egerek?
Már mióta keresem.
Sehol, sehol nem lelem.

Ó, te bitang!
Megvagy végre!
Felmászott a hintaszékre!
A cipőmre tettem pedig.
Milyen rosszul viselkedik!

Hát a cipőm, cipőm hol van?
Világgá ment nagy titokban?
Vagy csak bújócskázik velem?
Nosza, őt is kereshetem!

Megvan! Megvan!
El sem szaladt.
Itt kuksol, ni,
az ágy alatt.
Előkerült, de hogyan?
Piszkosan és porosan!

Jaj, a szoknyám,
rakott szoknyám!
Te is szégyent hozol csak rám!
A földön van a helyed?
Mondd, ki tette ezt veled?

A szél fújt le
vagy ki más?
Nem, nem, a szél nem hibás!
Még csak be sem surranhatott,
úgy bezárták az ablakot.

Szép szalagom milyen gyűrött!
Ilyet többé el nem tűrök!
Mért nem mondta nekem senki,
a hajamból vegyelek ki?

Tűvé tettem szobám, ágyam,
amíg mindent megtaláltam.
Mit is tegyek?
Hova legyek?
Mennyi gondom van veletek,
ti mihasznák, rendetlenek!

Kivasalom szalagom.
Libeg-lobog hajamon.
Cipőm ragyog, mosolyog rám.
Leporolom rakott szoknyám.
Ennyi munka! Alig győzöm.
Csoda hát, ha zsörtölődöm?

s.
Előzmény: noaaa (4462)
noaaa Creative Commons License 2010.10.04 0 0 4462
Köszi, megnézem. :-)
Pamina Creative Commons License 2010.10.04 0 0 4461
Iskola:
http://www.tyukanyo.hu/articles/1/177/versek_evnyitora-1.html
Egyéb kínálat:
http://www.tyukanyo.hu/articles/0/41/versek-1.html
Előzmény: noaaa (4460)
noaaa Creative Commons License 2010.10.04 0 0 4460
Kis segítség kellene. Tudtok-e szép verset ajánlani, család ill. iskola témakörben? (Ne legyen elcsépelt, túl hosszú, túl rövid, "dedós" stb..... :-DDD) Köszi! (Kötelező iskolai versmondó verseny okán....)
Lovászi Creative Commons License 2010.10.01 0 0 4459
A gyerekek sulijában is a karácsonyi vásár a divat, pont most szembesültem vele, hogy éppen 12 éve kell kitalálnom mit csináljak a vásárra. Kicsit kezdem unni, de jobbat mi sem találtunk ki.
A kicsi sulijában a tavasszal volt jótékonysági sulibál, aki nem akart menni, vehetett támogató jegyet is. Nem tudom mennyi bevétel lett belőle...
Előzmény: krinyi (4458)
krinyi Creative Commons License 2010.10.01 0 0 4458

Szerintem ez helytől/iskolától függ, mennyit és mikor szerveznek hulladékgyűjtést. Mi kicsi városka vagyunk, örülünk, hogy egyáltalán szerveznek ilyet :)  Még azt se tudom, a környékünkön hol van olyan, ahol átvennék a hulladékot, ha mondjuk mi vinnénk el. De az árakból kiindulva: tavaly előtt egy nagy tolós kocsinyi + autós csoamgtartónyi újságot vitt a mi csoportunk, alig tudtuk betolni a sulihoz. Az osztályból még 2-3 csoport vitt papírt, pl. boltokból papírdobozt. A végén kiakadtam: az összes papírért 4.000 Ft-ot kapott az osztály... Jó, a vas több volt, de az ilyen falusi környezetben is egyre kevesebb a vas-hulladék, azt nehezebb összeszedni.

Megint ott tartok, hogy keresek vmi pénzszerzési lehetőséget az osztálynak. Eddig csak a karácsonyi árusítás jut eszembe. (A kirándulásos pályázat megszűnt, az osztályújság készítése kérdéses...)

Ha van ötletetek, szívesen venném - gondolom, más is :)

Előzmény: Gabiiiiii (4457)
Gabiiiiii Creative Commons License 2010.09.30 0 0 4457
tenyleg csak 1 x van egy evben? Mar nem emlekszem..Az iroda tele van lejart prospektusokkal,amit direkt a gyerek papirgyujtesere tettem el,de tavaszig nem huzom ki,addigra nem fohok kilatszani mogule..
Előzmény: krinyi (4456)
krinyi Creative Commons License 2010.09.30 0 0 4456
Hulladékgyűjtéssel kapcsolatosan érdeklődnék, hátha valaki jártas ebben a dologban.
Minden évben szokott a sulinkban lenni 8ami, persze bosszantó, hogy alig löknek egy kis pénzt az összegyűjtött dolgokért, de ezt most hagyjuk). Idén tavasszal lesz, ami azt jelenti - ezt a pedagógusok mondták -, hogy a pénzt csak ősszel kapjuk meg. Tehát az osztálykirándulás árába nem tudunk vele besegíteni. Ez a fél éves fizetési halasztás szerintetek teljesen rendben lehet? Hogyan lehetne ennek utánanézni?
wesse Creative Commons License 2010.09.30 0 0 4455
Köszi!
Valójában amolyan "pletykaszintű" dolgokra lettem volna kíváncsi. Szülők, gyerekek mennyire szeretik őket, a kezük alól kikerülő gyerekek mennyire állják meg a helyüket felsőben, stb.
A nyílt órájukra majd elmegyek, úgyis a személyes benyomás a fontos.

Mégegyszer köszönöm, hogy időt szántál rám!
Előzmény: illdii (4453)
wesse Creative Commons License 2010.09.30 0 0 4454
Az egy hivatalos verzió, Ildi meg egy bennfentes szülő:)))
Előzmény: AliceCsodaországban01 (4452)
illdii Creative Commons License 2010.09.29 0 0 4453
Úgy van, hogy jövőre is már mindkét induló 1. osztály Montessori lesz. Értelemszerűen a mostani negyedikes osztályok tanítói lesznek a jövő évi elsősök tanítói. A mostani 4.D két tanítója azért lehet főnyeremény (de egyébként nem ismerem őket személyesen), mert ők kezdték az egész montessorizást az iskolában, tehát tapasztalatuk, gyakorlatuk nekik van ebben a legtöbb. De tudomásom szerint már a C-s osztály pedagógusai is túl vannak a Montessori (át)képzésen, és használják is ennek vívmányait, még ha egyelőre nem is teljes gőzzel. De az biztos, hogy -az utóbbi két évhez hasonlóan- jövőre mind a két páros montessoris osztállyal kezd.
Előzmény: wesse (4451)
AliceCsodaországban01 Creative Commons License 2010.09.29 0 0 4452
http://kevesuli.ujbuda.hu/
Előzmény: wesse (4451)
wesse Creative Commons License 2010.09.29 0 0 4451
Ildi, ha még jársz erre...

A Kevében milyen a leendő elsős tanító nénik híre?

Előzmény: wesse (4450)
wesse Creative Commons License 2010.09.29 0 0 4450
:))) Pont a Montessori programról mondták, hogy évről-évre felkapottabb, egyre kevesebb körzetest visznek máshová.
Úgy látom meg van a következő dolog amin rágódhatom. Kockáztatni, hogy egyenes úton valós lakcímmel vagy bejutunk vagy nem, vagy némi hazugsággal a biztosra menni. Keményebb dió ez mint gondoltam.

Köszi, hogy válaszoltál!
Előzmény: illdii (4449)
illdii Creative Commons License 2010.09.29 0 0 4449
Eléggé egyfelé keresgél(t)ünk akkor, helyben is meg szemléletben is:) A Kossuthban ment (megy??) az az eszméletlen baromság elsőben, hogy miután elolvastatják a gyerekkel mondjuk, hogy "pad", utána _mindent_ el kell olvassanak visszafelé, jobbról balra is:-O "dap". Most azon túl, hogy jó eséllyel elveszti a gyerek az érdeklődését, lévén semmi értelme annak, amit olvas, én attól is tartanék, hogy disz-szempontból se tuti nyerő az ötlet. Abszolút nem értem mi ebben a jó. Meg szintén Kossuth, osztogatják azokat a szerencsétlen piros-fekete-hupikék pontokat, és ha a gyerek mondjuk kapott egy pirosat kedden, de szerdán valami rosszat csinált, akkor tannéni _visszaveszi_ tőle a 2 napja kiosztott piros pontot. Komolyan, az a hely olyan nekem, mint egy rossz vicc.
Mi Keveháza utcai Montessori, ő most másodikos. Tökéletes döntés volt, minden nappal újra és újra hálát rebegek. Kezdtek most elsősként a barátok közül, és bár még nagyon korai sommásat mondani, egyelőre nagyon boldog vele mindegyikük. Célszerű keríteni XI. kerületi lakcímkártyát, ez tény, de enélkül sem lehetetlen (nekünk nem volt/nincs).
Előzmény: wesse (4448)
wesse Creative Commons License 2010.09.28 0 0 4448
Köszi!
Az a helyzet, hogy amit én szerettem volna, az úgy tűnik már nincs. Sima napköziotthonos rendszer sok szakkörrel, barátságos de ugyanakkor fegyelmezett környezet színvonalas oktatással. És még közel is legyen:) Tagozatos megoldásoktól (néptánc, nyelv, stb.) félek, mert mi van ha a gyerek egy utált területen kénytelen 8 éven át bizonyítani. Az már biztos, hogy kompromisszmos megoldás lesz, kérdés hogy melyik igényemből adjak le.

Kérdeztem már sok szülőt, de mindig a Kossuth-Árpád-Gádor hármast említik. A Gádor messzire van a másik kettőt meg a kéttannyelvűség miatt nem merem bevállalni a gyereknek. Félek, hogy nehéz lenne.
A Kossuthban néztem tavaly egy magyar órát. Hát mit mondjak, volt tempó keményen. az osztály 30 %-a nem is tudta követni (bár lehet, hogy csak a látogatók zavarták őket)

A XI. kerületben is már érdeklődtem, kettő suli jöhet szóba, a Teleki és a Keveháza.
De a vezetők nem sok jóval biztattak bennünket, mivel kerületen kívüliek vagyunk.

Ti melyik suliba jártok? Elégedettek vagytok?

Előzmény: illdii (4446)
piglet Creative Commons License 2010.09.27 0 0 4447
.
illdii Creative Commons License 2010.09.27 0 0 4446
wesse, nekem sajnos egyikről sincs semmi pozitív. Mi is ebben a kerületben lakunk, el is vittem a gyereket a szomszédba iskolába. Nagyon nehéz úgy hasznos inputot adni, hogy nem ismerjük a másik szempontjait, de nekem, nekünk a Tompa szóba se jött, lévén sima poroszos, semmi differenciáltság, egy rutin nagyüzem az egész. Sőt, ahogy a másikban láttam, titeket a nem sporttag. érdekelne, na ott keményen érzékeltetni szokták a nem sportos osztállyal, hogy ők a "csak sima".
Ha e kettő közül kellene választani, akkor határozottan inkább a Nádasdy. A művészeti tagozatosságot nem viszik túlzásba, teljesen belefér. De nagyon heterogén az egész, tényleg minden attól függ, hogy ki lenne az osztályfőnök, mert van olyan alsós osztály, ahol nagyon profi módon eleve a diszlexia-diszgráfia prevenciós tankönyvekből tanulnak, és egyetlen osztállyal arrébb meg megy az idióta osztályozzunk mindent már első-másodikban c. drill. Mindenképp beszélnék a jövőre leendő elsős tanítókkal, hogy tudják -e már milyen könyvekkel kezdenek jövőre, meg persze minél több helyi szülővel, hátha mondanak biztatóbbat, mint az én tapasztalataim.
Előzmény: wesse (4445)
wesse Creative Commons License 2010.09.27 0 0 4445
Talán itt több sikerrel járok...

Van bármilyen infója valakinek az alábbi XXII. kerületi iskolákról?
- Kolonics isk. (Tompa u.)
- Nádasdy Kálmán (az SZTK és a piac között van)

Köszi!
noaaa Creative Commons License 2010.09.24 0 0 4444
Na jóóóó, az Apáczai nyilván nem reprezentálja a problémát. Meg a Fazekas vagy a Trefort sem. :-))
Előzmény: Lovászi (4443)
Lovászi Creative Commons License 2010.09.24 0 0 4443
Azért nem minden 4 osztályos gimi színvonala romlik... Az én volt sulimban (Apáczai) pl. van 4 éves gimis osztály is, és nem tudok róla, hogy romlott volna ;-) Ahogy bokor sulijában is vannak 4 éves osztályok, és az sem a gagyi kategória, sőt!
Egyébként itt bukik meg az az elmélet, hogy van akinek jót tesz a korábbi gimis kezdés.

Ha nem a gyerek igénye, hanem kényszer, mert félő, hogy csak a bénák maradnak.
Őszintén szólva örülök, hogy nekünk ez a katyvasz kimarad az életünkből.
Előzmény: Lyvilla.70 (4438)
Lovászi Creative Commons License 2010.09.24 0 0 4442
Nekem is a 6+6 lenne a szimpatikus, pont ezért, amit írsz. Csak hozzá kellene igazítani a tanterveket, hogy ne legyen átfedés az "elemi" és a gimi anyaga között.
A szakképzés is jól tudna alkalmazkodni ehhez a felosztáshoz, hiszen 2 év alapozó vagy akárminek nevezett osztály után sokkal több idő jutna a szakma elsajátítására...
Előzmény: bokor (4431)
Lovászi Creative Commons License 2010.09.24 0 0 4441
Lehet, hogy neked ez a "kedvenc" indokod, én meg hozzátenném, hogy ÉN tanultam módszertant. Nem a szomszéd mesélte hogy megy ez.
Anno gyakorlótanítani a kicsi mostani sulijába kerültem, 6.-osokat kaptam. Simán megsüthettem volna, amit módszertanból tanultunk, mert náluk nem működött volna pl. a tanárbeszél-gyerekjegyzetel módszer. Sokkal de sokkal többet agyaltam azon hogyan fogom nekik megtanítani az időmértékes verselést, mintha gimisek lettek volna. Más a gondolkodásmódjuk, más a szókincsük, stb. Még a jó képességű gyerekeknek is, egyszerűen azért, mert nem 14 évesek. (Jól jöttek apám tapasztalatai, aki meg világ életében általánosban tanított.)
Most nyáron meg 10-12 éveseknek tartottam tréninget, és ami rutinból, "kisujjból" megy egyébként, azt náluk nem tudtam használni. Gyak. újra kellett terveznem az egészet :-)
Előzmény: piglet (4421)
berku Creative Commons License 2010.09.24 0 0 4440
belvárosi iskola
Előzmény: berku (4439)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!