Keresés

Részletes keresés

Opistho Creative Commons License 2023.07.20 0 0 18851

Világos, hogy túlregálták a kommentelők is, sokan az egész magyar népet rasszistázva, nagy pofával. Erről írtam tegnap. De ilyenkor szerintem pont az lenne a helyzet, hogy jelezzük, NEM minden magyar ugrál örömében egy visszalépéskor, Amarissa mosdatása helyett. Valamiféle normális középút, az "úgy kell neki" és a "tiltsák el örökre" közt.

Hát ez aztán roppantul ide tartozik ám, hogy ki meleg és ki nem. Kedves pártelnök úr, én eddig úgy tudtam, hogy önöknek a "normális homokosokkal" nincs baja, hanem örök a "szélsőségeket" nem szeretik. Márpedig ahogy elnézem, Kasatkina twitter oldalán még egyetlen szivárványos zászlót sem találni, nemhogy a pride-ra nem megy. Mindenesetre remélem szép az idő Ásotthalmon.

Előzmény: Hepci (18848)
Opistho Creative Commons License 2023.07.20 0 0 18850

Én nem azt kérdeztem, hogy meddig jogos-e amit kap, azt kérdeztem, hogy vajon nem lenne több értelme kiadni egy bocsánatkérő nyilatkozatot?

Szerintem meg ez van, ilyen az internet, amit valami vérlázító kezd terjedni, akkor ez az eredmény. Hogy is mondta Amarissa Zhangról? Magának kereste a bajt? Hát én meg Amarissának üzenem, hogy magadnak kerested a bajt. Aki pedig a barátja Zhang-nek, az bizony vissza fog lőni. 

Meg kell tanulni, hogy top sportolóként felelőssége van hogy mit tesz a meccseken, mert igen, felkerül az internetre és az emberek nem lesznek kíméletesek!

Ha pedig T.A.-nak kifogás, hogy fiatal, akkor meg szólok, hogy Sakkari vagy Kasatkina sem sokkal idősebbek. Vagy az ő esetükben ez nem enyhítő körülmény és ők magukat minősítik?

Ami a szívén az a száján? Ugyan, ezek a magyarság-közhelyek itt cseppet sem állják meg a helyüket. Rengeteg ismert balhés játékos volt már a teniszben, akiknek mégis szerethető karizmájuk volt. Ez nem tökösség meg őszinteség, hanem a sport alapértékeinek a sárba tiprása. A teniszező egy fogalom, amihez legalább valamiféle méltóság tartozik, ez még McEnroe-nak is megvolt. Az angyalka, a rosszfiú/rosszlány és a szipla tapló között különbség van.

"It's nice to be important, but it's more important to be nice." - Roger Federer.

Előzmény: MrMundr. (18845)
Törölt nick Creative Commons License 2023.07.20 0 0 18849

A tennisforumon inkább máglyán égetnék Amarissát azokkal együtt, akik védeni próbálják vagy józanabb véleményt fogalmaznak meg. Ne feledjük, az identifikátor és alphst-féle értelmezni nem tudó gyökerekkel van tele az a fórum, akik az orosz és fehérorosz játékosokat is örökre eltiltanák még az élettől is. Kb. ugyanaz a szint az a fórum, mint bármelyik itthoni politikai kommentelhető oldal függetlenül attól hogy kormánypárti vagy ellenzéki.

Ezért is nem akartam Svitolina-Sabalenka döntőt Wimbledonban, tökéletes volt ez így ahogy alakult.

Előzmény: MrMundr. (18845)
Hepci Creative Commons License 2023.07.20 0 1 18848

A legtöbb teniszező(nő)t nem az eszéért szeretik - Tóth Amarissa meg majd küld Kasatkinának vibrátor- és műfütyi-emojikat, esetleg meghívja a következő budapesti Pride-ra.

Aztán ezért még akár kormánykitüntetést is kaphat, és/vagy tiszteletbeli lányának fogadja őt Bayer Zsolt.

Ha viszont az abszurditások világából visszatérünk a valóságba, (be)látható, hogy a hírességek erősen túlreagáltak valamit, amiről másod- vagy harmadkézből voltak csak információik, esetleg csak simán törzsileg beálltak a barátnőik, leszbikus partnereik, stb. mellé. A szövetség - rossz angolsággal - megemlítette a közleményében, hogy a "kínaiak manipulálják a világot egy manipulatív videóval". Ez kivételesen teljesen igaz, a tennis.com-on is ez a vágott videó van kirakva, amiből úgy tűnik, hogy T.A. még a vita alatt törölte el a nyomot.

Az ügy már odáig látszik habosodni, hogy rasszizmussal ("kínaiak") kapcsolatban készül vizsgálódni a WTA a verseny rendezőivel kapcsolatban.

A médiakorban a hülyeségnek semmi nem szab határt, és ehhez még politikai kontextus sem kell a hülyéknek (= tájékozódásra és szövegértelmezésre képtelen véleményformálók)...

Előzmény: Opistho (18844)
Pinyő kapitány Creative Commons License 2023.07.20 0 0 18847

A negatív reklám is reklám, most mindenki megismerte a nevét, akit érdekel a tenisz. Sokan olyanok is, akiket nem...

MrMundr. Creative Commons License 2023.07.20 0 0 18846

Hát Bondárral jó nagy bakot lőttek az oddsmesterek, teljesen kész van. még Amarissa is több játékot nyer.

MrMundr. Creative Commons License 2023.07.20 0 0 18845

Ez Kasatkinát minősíti. A tennisforumon viszont már nagyon sokan osztják azt a véleményt, hogy  túlzásba estek az elit játékosok. Olvass bele. Amúgy már rég elásták Sakkariék addigra mire másodjára megszólalt Amarissa. Amarissa sportszerűtlen volt, lehet bunkó is, de legalább ami a szívén az a száján, nyílván nincs profi stáb mellette, hogy eladják angyalkának.

Opistho Creative Commons License 2023.07.20 0 0 18844

De nem jut eszébe senkinek a Tóth-stábban, hogy esetleg meg kéne próbálni eloltani a tüzet?

Kasatkina, aki Zhang személyes barátja, már ott tart hogy patkány emoji-kat küld T.A.-nak az ünneplésére, sőt, miután egyes kommentelők visszaírtak neki, hogy ez sok ilyen fiatal ellen, még vissza is írkált nekik, hogy 20 évesen már nem gyerek szóval tartja, hogy patkány.

Komolyan azt hiszik, hogy ha úgy tesznek, hogy semmi sem történt, majd az emberek elfelejtik?

Előzmény: MrMundr. (18830)
Pinyő kapitány Creative Commons License 2023.07.20 0 0 18843

Már egy pillanatra azt hittem, hogy mégis Csank Suna jutott tovább, de kiderült, hogy a magyar is ferdeszemű.

Hepci Creative Commons License 2023.07.20 0 0 18842

Igen, elírtam - először máshogy akartam fogalmazni, aztán nem olvastam át.

Előzmény: twohandedtweener_ (18838)
Hepci Creative Commons License 2023.07.20 0 0 18841

Sajnos annak, amivé ez az ügy habosodott, van köze a politikához és hazánk jelenlegi reputációjához a világban/Európában, így aztán ha nagyon nem akarnék itt ezzel foglalkozni, akkor is kénytelen vagyok megemlíteni.

Előzmény: üveges (18837)
attailor2 Creative Commons License 2023.07.20 -1 1 18840

Gratulálok Stollwerk Fáninak, hogy meccslapdákról verte Tattyána Mérien-t!

Nem hittem a szememnek, hogy nem omlott össze, nem csapkodta el a lapdákat a német 2 meccslapdájánál a Táj brék-ben!

.

kígyóbőr_cipellő Creative Commons License 2023.07.20 -1 0 18839

Nem kellett azt a labdát látni se, akkorát puffant a műanyagon.

Hülye bírók, a többi az csak a habosítás.

twohandedtweener_ Creative Commons License 2023.07.20 0 0 18838

kötelezni helyet elítélni-t akartál - gondolom.

az eset meg bár a konkrét ponttal indult, de az azt követő események halmazává eszkalálódott.

Előzmény: Hepci (18836)
üveges Creative Commons License 2023.07.20 0 0 18837

...én ebben a topicban a sportról szeretnék vitázni, semmi másról.

Előzmény: Hepci (18833)
Hepci Creative Commons License 2023.07.20 0 1 18836

Senkit nem lehet kötelezni, ha élete eddigi talán legfontosabb meccsén nem kirívóan sportszerű - pontokat a bírók ellenében, kiélezett helyzetben csak a sportág etikai értelemben vett krémje ad meg az ellenfélnek.

Én is megnéztem a hosszabb videót, inkább a média elmetorzító hatására lehet következtetni abból, hogy egy ilyen mindennapos, lepkefing jelentőségű esetből ekkora cirkuszt csinál valaki (konkrétan a kínai lány), majd a másik ellen beindult a lejárató médiagépezet. Aki profi, annak minden héten le kell nyelnie több esetet, amikor a bíró ellene ítél, akár hibásan, és huzamos hisztikézés helyett játszania kellene tovább.

Megkockáztatom, hogy ha a bíró határozott, a hosszas cirkusz közben meg kellett volna már büntetnie a kínait.

Ami később történt a magyar lánytól, az nem volt se szép, se okos, de gyakorlatilag tökmindegy az eset (a konkrét pont megítélése) szempontjából.

Előzmény: twohandedtweener_ (18835)
twohandedtweener_ Creative Commons License 2023.07.20 0 1 18835

megnézve a hosszabb felvételeket :

a kínai csipa egy cseppet hisztérika, egy idő után én is kiröhögtem volna.

nem is értem, hogy egy korábbi labdamenet nyom törlését milyen alapon kérdőjelezi meg. :-O

az ünneplés sajnos óriási hiba, az meg, hogy (mindeddig) nem exkuzálta magát, még nagyobb. :(

amit viszont senki nem írt :

bizony tehetett volna egy olyan gesztust is a magyar lány, hogy az egyértelműen vakegér bíró hibáját felülbírálva rögtön eltörli a nyomot és ezzel megadja a pontot.

ez lett volna a fair play díjas, TENISZhez méltó nagyvonalú megoldás.  lett volna .........

MrMundr. Creative Commons License 2023.07.20 0 0 18834

Fura hogy az oddsmesterek ma Annát hozzák ki esélyesnek a salakon idén szárnyaló Avanesyan ellen. Ennyit nyom a latba, hogy még év elején keménypályán Anna elkapta, amikor a két játékos formája még teljesen más volt? Legyen igazuk

Hepci Creative Commons License 2023.07.20 -1 0 18833

Próbálj szöveget értelmezni és azzal vitázni, amit írtam...

Ha esetleg érdekel a véleményem, a kommunista Kína politikailag még gusztustalanabb, mint a rendkívül gusztustalan narancsbolsi Orbán-rendszer.

Viszont ha kilépsz esetleg Magyarországról és (mondjuk cégvezetőként) találkozol (értelmes) európaiakkal, akkor azt láthatod sajnos, hogy a magyarság presztízse kb. a rendszerváltás környéki burgenlandi és bécsi bolti lopások szintjén van ma. Erről nem Brüsszel tehet és nem is a pelenkás vén ámerikai magyar zsidó, akiket kormányzati óriásplakátokon rengeteget láthattál...

Előzmény: üveges (18832)
üveges Creative Commons License 2023.07.20 0 0 18832

"Az más kérdés, hogy ha itt a népesség jelentős része nem ezt a gusztustalan Orbán-rendszert támogatná 10+ éve, akkor valószínűleg kisebb lenne a nemzetközi hullámverés is."

Aha. Az ellenfél hazája Kína politikai berendezkedése nem gusztustalan. Vagy gusztustalan az is, csak Kína sokkal nagyobb, ezért az más. Sztem még a commentek szintjén sem kellene a politikát bevinni a sportpályákra. Coubertin forog a sírjában.

Előzmény: Hepci (18828)
alphst Creative Commons License 2023.07.20 0 0 18831

Tudod, én világéletemben azt gondoltam, hogy a morál ott kezdődik, ahol az indulat véget ér. Indulatában sok hülyeséget csinálhat az ember, de lecsillapodva meg kell tennie az azt kiegyensúlyozó gesztusokat. Bocsánatot kér, sajnálkozik, stb.
Legalább amikor eltörölte a nyomot, pontosan látta, hogy rossz döntés született. Ezek után látványosan ünnepeltetnie magát, miközben az ellenfele - kétségtelenül rosszul kezelve a helyzetet, már közvetlenül a vitatott labdamenet után - érzelmileg összeomlott, hát minimum ellentmondásos.
Majd ma már megfontoltan és meggondoltan pökhendiskedni - egy nála amúgy sokkal gazdagabb eredménylistával rendelkező - játékostársával szemben, az nem morál, az tahóság.
Ha a magyarság fokmérője az, hogy egy bunkó honfitársunkat mindenáron megvédjük, akkor én nem vagyok magyar.

Előzmény: dubios (18826)
MrMundr. Creative Commons License 2023.07.20 0 0 18830

Maria Sakkari @zhangshuai121: is the nicest player on the tour!! That Toth girl should be banned from the tour

semmi indoklás, csak egy ilyen velős megjegyzés, bevágva a pár másodperces videót. Ne álljunk meg itt, szerintem akasszuk is fel, abból biztos tanulna.

Előzmény: Hepci (18828)
MrMundr. Creative Commons License 2023.07.20 0 0 18829

A közösségi médiás utálkozó brancs is egy tömeg, ha nem tartózkodsz a véleménybuborékjukban akkor észreveszed, hogy sok hasonlóságot mutatnak a helyszíni szurkolók tömegével. Még Sabalenkának kéne felháborodnia a 90 decibeles üvöltéseivel, hogy még kellemetlenebbül érezzem magam Amarissa miatt:)

Előzmény: Opistho (18827)
Hepci Creative Commons License 2023.07.20 -1 1 18828

Hát... az azért elég nagy túlkapás, ha a női teniszvilág krémje azzal foglalkozik, hogy egy totál nóném magyar játékos mit csinált itt Budapesten egy legalsó kategóriás WTA-verseny első fordulójában...

És ezzel véletlenül sem T. A. sportszerűtlenségét vagy a közönség reakcióját akarom menteni.

Az más kérdés, hogy ha itt a népesség jelentős része nem ezt a gusztustalan Orbán-rendszert támogatná 10+ éve, akkor valószínűleg kisebb lenne a nemzetközi hullámverés is.

Előzmény: Opistho (18822)
Opistho Creative Commons License 2023.07.19 0 1 18827

Az lehet, hogy itt, ezen a fórumon támogatni fogjátok mindenhogy, mind a hatan, de ha nem ad ki egy nyilatkozatot arról, hogy bocsánatot szeretne kérni azért a látványos ünneplésért legalább és belátja, hogy ez sportszerűtlen volt, hogy "rájött", hogy jobban oda kell figyelni a sportszerű magatartásra és hogy megtisztelje az ellenfeleit, akkor ezt bizony soha nem moshatja le magáról. Ha megteszi és valóban sportszerűen kezd viselkedni, még esetleg kijöhet belőle úgy, hogy bár emlékezni fognak erre, majd elmondják róla, hogy "mennyit fejlődött emberileg a 20 éves kori viselkedéséhez képest, hajrá", de ha nem, akkor utálkozni fognak iránta egész karrierje hátralévő részében. És ha tényleg nem kér bocsánatot semmiért, akkor nem tudom azt mondani, hogy nem érdemli meg.

Mellesleg ha valaki igazán szereti a magyarokat, annak meg jelezném, hogy a sárga földig le lett hordva mindennek az egész magyarság köszönhetően annak a tapló ünneplésnek a végén. Tóth Amarissát kritizálni nem a magyarok utálata, hanem éppen a védelme, hiszen neki köszönhetjük azt a sok kedves szót a közösségi médiában. A közönség reakciója is borzalom volt, igen, de hát a tömeg minden országban ostoba és állati, nem csak nálunk. Láttuk a francia csőcseléket is sokszor, sőt, sokkal többször mint a magyart. Hogy egy filmklasszikust idézzek: "A tömegek korát éljük, Tanár úr. Az undorító tömegek korát! Amely tömeg soha nem táplált még olyan illúziót saját magáról és önnön szerepéről, mint éppen ma." Szóval aki szerint a közönség azért volt ilyen, mert magyar, az tényleg menjen a fenébe. De ezt a közönséget ezúttal pont itt, egy sportszerűtlen haza játékos tüzelte a végén, tapsoltatva magát. Ez bizony nagyon kínos volt mindenki számára.

Előzmény: MrMundr. (18823)
dubios Creative Commons License 2023.07.19 0 1 18826

Erről van szó? facebook.com/watch/?v=992227618584173

Tény, hogy ez alapján nem tűnik a világ legempatikusabb emberének, de érthető, amit mond. Úgy érezte, elkerülhet egy esetleges félreértést, hisz a következő szervát azon az oldalon fogadta, annak a pontnak meg nem volt már jelentősége, hisz lement egy új labdamenet.

Nyilván kellemetlen volt Zhangnak, ahogy ignorálva a kérését odament és eltörölte aztán még meg is tapsolták, de szerintem itt ő nem akart szemét lenni, egyszerűen nem az a pátyolgatós típus. Lehetett volna finomabb, de szerintem erősen túl lett lihegve ez az ügy.

Előzmény: alphst (18824)
MrMundr. Creative Commons License 2023.07.19 0 0 18825

Szóval ha Amatissa vagy Fanny veri Kozlovát, akkor valamelyikük elődöntős. szép

alphst Creative Commons License 2023.07.19 0 0 18824

Mármint nekünk, nézőknek, teniszszeretőknek, stb? Nekünk kell támogatni? Ez a mi dolgunk? Függetlenül emberi és teniszben mutatott képességbeli tényezőktől, és csak azért, mert magyar?
Mi a stábja részei vagyunk???

Adott egy pökhendi nyilatkozatot ma, amiből kiderül, az elkövetett türhősége semmilyen lelkiismereti dilemmát nem váltott ki benne, neki ez így teljesen rendben volt. Amiből az is következik, hogy a stábja sem szólt rá, hogy egy kicsit picsa voltál, máskor ne legyél picsa!
Akkor a stábja helyett és helyében: Kiara, ha olvasod, tegnap picsa voltál! Máskor ne legyél picsa!

Előzmény: MrMundr. (18823)
MrMundr. Creative Commons License 2023.07.19 0 0 18823

Picit minket is elragadott a hév. Kompenzáltunk picit, elfogultak is vagyunk és a meccs nagy részét is láttuk, ahol a kínai végig frusztrált volt. Radwanskáék aligha láttak ebből a meccsből pár képkockánál többet is. Nem volt sportszerű Amarissa, de nem is csalt. Kicsit (régi) Black Mirroros a story, ha egy picit gyengébb mentálisan a kislány akkor a sok álszent exteniszező, véleményvezér miatt a teljes pályafutása tönkre mehet. Szerintem támogatni kell nekünk, vagy max megmondani neki, hogy legközelebb legyen sportszerűbb.

Előzmény: Opistho (18822)
Opistho Creative Commons License 2023.07.19 0 0 18822

Milyen érdekesek a véleménybuborékok! Ez a hír a "nem sport" hírek közé is bekerült és amit olvastam, azonnal kíváncsi lettem a magyar és külföldi reakciója. Hihetetlen, hogy ez a fórum és a külföldi online tenisz közösség mintha külön univerzumban létezne.

A nemzetközi teniszsajtóban, főleg a kommentekben Twitter oldalakon minden elképzelést felülmúlóan, több ezer kommenten át támadják a Tóth Amarissát, de nagyon durván, kívánságokkal a családjának, a kinézetét is ócsárolva, illetve persze teljes Magyarországot, minden lakost lerasszistázva (egy kis sablon-Orbánozással), annak ellenére hogy Tóth maga is félig ázsiai.

Lassan az össze teniszjátékos nekiment már Tóthnak a WTA-ban, a kommentátorokról nem is beszélve. Sakkari, Azarenka, Kasatkina, Jabeur, Mladenovic, Radwanska, Gavrilova, Tomljanovic, Trevisan és még rengetegen mások már mind megírták a véleményüket, még férfi játékosok is, mint pl. Shapovalov. A többiek csak azért nem, mert még nem jelentkeztek be.

Aztán most elkezdem olvasni az itteni kommenteket, hahaha, itt meg mindent jól csinált, teljesen sportszerű volt az ellenfél kérése ellenére törölni a nyomot és teljesen sportszerű volt feltartott kezekkel ünnepelni a visszalépést a közönség előtt, végre, ilyen egy igazi magyar aki nem fekszik le, sőt aki ezt nem teszi, az álszent, aki kritizálja, az gyűlöl mindent ami magyar! Csakis a kínai hibázott itt, úgy kell neki. Ez ám a valódi győzelem...

Elképesztő. Ilyen polarizált lett még a tenisz világa is. Ennek nagyon rossz vége lesz egy nap, ennek a világnak mindennel együtt.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!