Vannak még eladó tárolók is, szerintem a T69 üzleti szempontból nem utasítja vissza az egyik üres tároló bérbeadását. Az még csak nem is tiltott nekik. :)
Zárt tárgyaláson folytatódott a Fővárosi Bíróságon az a per, amelynek kapcsán a milliárdos üzletembert, Nobilis Kristófot is szeretnék meghallgatni a Liliomdomb Lakóparkkal kapcsolatos, vitatott ügyletek miatt. Az ingatlant felépítő cég, a Liliomdomb Kft. két évvel ezelőttig Nobilis érdekeltségébe tartozott.
„Két milliárdos vállalkozás vitája miatt járok én a bíróságra” – csóválta a fejét egy idős asszony a Fővárosi Bíróság Gazdasági Kollégiumának folyosóján csütörtökön. A nő egyike azoknak a Liliomdomb Lakóparkban élőknek, akiknek az otthonára perfeljegyzés került, miután az ingatlant működtető kft. új ügyvezetője vitatja több lakás és garázs értékesítésének jogszerűségét.
A Liliomdomb Kft.-t képviselő Trinn Gábor Ügyvédi Iroda ügyvédje, Metzinger Péter a hvg.hu-val azt közölte: ügyfele azt szeretné elérni, hogy a bíróság érvénytelennek mondjon ki egy még 2009 márciusában megkötött ingatlan-adásvételi szerződést és kötelezzék az alperes T'69 Kft.-t az eredeti állapot helyreállítására. Így a perbe alperesként szükségképpen be kellett vonnia az érintett ingatlanok "származékos jogszerzőit" is, vagyis a lakókat.
A rendőrség is vizsgálódik
Úgy tudjuk, a telekügylet miatt feljelentést tettek a Budapesti Rendőr-főkapitányságon is, hogy a hatóság derítse ki, történt-e hűtlen kezelés, számviteli fegyelem megsértése, illetve tőkebefektetési csalás, amikor a DonaDöme Kft. eladta a Liliomdombnak a lakópark területét.
Színlelt szerződés?
A XXII. kerületben található lakóparkot a Liliomdomb Kft. építtette fel. A cég 50 százalékos tulajdonosa a milliárdos üzletember, Nobilis Kristóf érdekeltségébe tartozó T’69 Kft. volt 2009. november 4-ig. A cégből való kilépés előtt mintegy fél évvel a Liliomdomb és a T’69 megállapodott arról, hogy a T’69 600 millió forintért megveszi a még el nem adott lakásokat és garázsokat. A Liliomdombnak tavaly augusztusban új tulajdonosai és ügyvezetője lett.
Számukra – mint a bíróságnak állítják – ekkor derült ki, hogy a T’69 nem fizette ki a vételárat, illetve hogy 70 millió forintos tartozást örököltek az alvállalkozók felé, és a garanciális munkák sem készültek el. Mindezek miatt a Liliomdomb Kft. a bírósághoz fordult kérve, hogy mondják ki a T'69 általi ingatlanvásárlásra vonatkozó szerződés jogellenességét és semmisségét. Ezt a kérésüket a Liliomdomb illetékesei azzal is alátámasztották, hogy az olyan adásvételnél, amelyet a társaság a saját tagjával köt – mint ebben az esetben is történt – a lakópark taggyűlésének jóváhagyása szükséges, ám azt nem kérték ki.
A T’69 – információink szerint – úgy gondolta az ügylet lebonyolítását, hogy kérte, számítsák be a vételár kifizetésébe azt a kölcsönt, amit a Liliomdombnak még 2006-ban nyújtott. Ez a segítség azt szolgálta volna, hogy a Liliomdomb ebből fizesse ki a XXII. kerületi telek megvételére fordított összeget. A telket a cég a Nobilis Kristóf tulajdonolta DonaDöme Kft.-től vásárolta. A Liliomdomb a jelenlegi perben vitatja a kölcsönadásnak a valódiságát is, szerinte ugyanis a felek színlelt szerződést kötöttek.
Nobilis Kristóf a bíróságon: a cégviták miatt a lakók jártak rosszul
Na, most már pontos infóim vannak közvetlenül a UPC Kosztolányi Dezső téri ügyfélszolgáltáról: pillanatnyilag csak a D/A lépcsőházban érhető el a szolgáltatás, de ennek nem az az oka, hogy bárki innen leszerződött volna a T-vel, hanem az, hogy a Fibernet bekebelézese folyamatban van, és alapból ott lehet már elérni az UPC-t, ahol volt korábbi Fibernetes ügyfél, aki maradni akart a UPC-nél is. A D/A-ból sem lehet azonban egyelőre interneten keresztül szerződni, ami kapásból 1250 Ft belépési díjat jelent és értelemszerűen csak(?) a KD téri irodán keresztül lehez szerződni.
Én is próbáltam futni pár kört, és nem sikerült a T-n kívül mással magoldanom, és már nem tudom, hogy honnan hallottam, hogy itt csak a T építette ki a hálózatot. Gondolom ez még az építés idején történt (a kiépítés). nem tudom, elnézést, ha félrevezető infót írtam.
Mondjuk arra kíváncsi volnék, hogy a ház (gondolom a lakópakra gondolsz) nevében ki köthetett kizárólagos szerződést bárkivel, én eddig minden gyűlésen voltam és ilyenről nem hallottam.
Tisztelt Ügyvezető Úr!
Elolvastam a T69 - Liliomdomb Kft. közötti helyzetről az Ön által írottakat, és nem teljesen értem az egész helyzetet. Mit is szeretne a Liliomdomb Kft? Tudomásom szerint a Liliomdomb Kft- nek tartozása volt a T69 kft- felé, melyet a lakásoknak a T69 kft-nek való atadásával rendezett. Ha ez valóban így van, akkor a kérdés megint az, hogy mit szeretne a Liliomdomb Kft? Másodszo, ha jól emlékszem a T69 kft. Volt bejegyezve a földhivatalnál, mint tulajdonos. Ez csak akkor lehetséges, ha a Liliomdomb Kft. Engedélyezte a bejegyést, azaz hozzájárult, hogy a T69 Kft. Be legyen jegyezve. Mivel egy ilyen hozzájárulás kellett részünkre is, amikor megvettük a lakást, ezt a hozzájárulást csak az után kaptuk meg, miután kifizettük a vételárat. Ezek után ismét azt tudom csak kérdezni, hogy mi szeretne a Liliomdomb Kft? Ha tartozása volt a T69- nek, hogy tudott hozzájárulni a földhivatali bejegyzéshez? Akkor nem tudta, hogy tartozik a T69? Ha meg már akkor tudott volt a tartozás, miért csak jóval azután indít pert a Liliomdomb Kft? Szóval sok sebből vérzik ez az egész helyzet érzésem szerint, bízom a biróság józan eszében, hogy nem fogja engedni a szegény munkás embereket csak úgy az utcara kerulni, csak mert valahol elfogyott a pénz, és most a munkás emberekkel akarják ezt megfizettetni. Pereskedjen nyugodtan a Liliomdomb Kft. a T69- el, de jó lett volna az ártatlan embereket kihagyni a két cég közötti zűrös ügyek intézéséből.
Kedves Delila!
A UPC és a T két különálló, konkurens cég, ezért mivel a T kötött szerződést a házzal, nem valószínű, hogy a UPC szóba jöhet. Azt tanácsolom, próbálkozz azoknál a cégeknél, akik a T vonalát használják, mint pl. Enternet, Externet.
Én tavaly a Fibernet felvásárlása idején felhívtam a UPC-t. Azt mondták, hogy ha lezárul a felvásárlás, akkor visszahívnak. Pár hónap után tényleg visszahívtak azzal, hogy most már mehet a buli.
Mivel az ajánlatuk összességében nem tetszett, így végül nem szerződtünk. De ez csak rajtam múlott, ők jöttek volna.
A D/A-ban ki van rakva valami UPC-s elérhetőség is, lehet, hogy tényleg érdemes próbálkozni, mindenesetre a központi ügyfélszolgálatukon (1221 tel.) nekem is azt mondták, hogy itt nem elérhetők.
Tudomásom szerint még a Fibernettel lehet szerződni, amikor én kerestem intenetszolgáltatót (tavaly ilyenkor), akkor fölhívtam őket és azt mondták, hogy lehet róla szó, de aztán mégsem lett.
Érdeklődnék hogy Önöknél milyen tv+internet szolgáltatók vannak.
Én eddig csak a T-Home-ot láttam mint lehetőség- viszont velük elég rossz tapasztalataim vannak.
Drágák és a szolgáltatásuk is pocsék... többezer forint havidíjért kiírni a kék képernyőre hogy Ön nem előfizető és ezt többször is, hát hagy ne mondjak semmit...
Szeretném megtudni milyen egyéb szolgáltatóval lehet szerződést kötni a társasáházban.
A törvény szerint minimum 2 szolgáltatónak kell lennie egy helyen... viszont UPC amikor hívtam őket azt mondták hogy a T-Home kizárólagosságot vásárolt a társasháznál. Igaz ez? Lehet ilyet csinálni? Minket mikor tájékoztattak?
Szerettem volna a UPC-vel megegyezni, még anno vidéken 2001, 2002 táján a Chello internetünk volt és hihetetlenül jó szolgáltatást nyújtottak, valamint árban is kellemesebbek és a közvélemény is pozitívabb róluk mint magenta színű versenytársukról- de ők "nem jöhetnek ide a kizárólagosság miatt"
Köszönöm, hogy közreadta ezt az információt, ugyan én ezt nem a hvg.hu-n, hanem arra hivatkozva a mai Magyar Nemzetben (szerda) olvastam. Ugyan Nobilis más ingatlanfejlesztő cégeiről van szó, de a cégadatokat megnézve más összefüggéseket is felfedeztem. Ilyen például Varga Tamás, akinek neve mind a Liliomdomb Kft.-ben, mind D. Yacht Zrt.-ben felmerült. Mindkét cégben vezető tisztséget töltött be. A részleteket nem ismerem.
Ezúton is tájékoztatok mindenkit, hogy bejelentkeztem arra a blogra, amelyet Figyellő megnyitott.
Na mi van Hölgyeim és Uraim? Mi történt? Mi ez a csend? Liliomdomb Kft azt ígérte, hogy átjön a liliom.blogger.hu-ra, de sehol senki!(És itt is nagy a csönd.)
Más: Olvastátok? Először a HVG online-on jelent meg, majd máshol is: "Két olyan vállalkozás ellen is végrehajtási eljárást indított az adóhatóság, amelyben felerészben tulajdonos Nobilis Kristóf nagyvállalkozó, aki 18,6 milliárd forintosra becsült vagyonával az 51. helyen áll a leggazdagabb magyarok listáján. A Honfoglalás Villapark Kft ellen minap, a D.Yacht Zrt. ellen pedig tavaly nyáron kezdeményezett eljárást az adóhivatal, utóbbinak az adószámát is felfüggesztette.
Na most, Nobilis a tulajdonosa annak a T’69-nek,amelyet a Liliomdomb perel… Forró a helyzet!
Figyelni kellene. Sok a furcsaság. Liliomdomb – ígérete ellenére - miért nem ír egy sort se azóta, hogy megnyitottam a blogot? (Igaz, érdemben neki sem válaszolt senki…)
És még milyen meglepetések érhetnek minket, kedves Paco155! Amit Liliomdomb Kft. leírt, attól kiszáradt a torkom! Attól pedig, hogy már másodszor kimoderálták, azaz kicenzúzázták, még jobban kiszáradt... Amellett, hogy ittam egy nagy pohár vizet, úgy döntöttem, nyitok egy blogot. És megtettem. Íme a címe:
Kérlek benneteket, hogy gyertek át oda. A poszton részletesen megindokolom a döntésemet. Itt csak röviden. Egyre világosabb, hogy veszélyben vagyunk. A legveszélyesebb az, hogy fogalmunk sincs, mi történik velünk!Nyomozzuk ki együtt, és lépjünk valamit, amig nem késő!
Hogy miért nem a Liliomdomb Fórumon folytatjuk?
Egyrészt, mert a fórumon már nehéz követni a történéseket, a hivatkozásokat. Másrészt, mert miközben a nem húsba vágó ügyekről, mint pl. a parkolás, akár oldalakon át vitatkozhatnak a kedves lakók, addig az igazán fontos hozzászólásokat cenzúrázzák. Kik? Miért? Úgy tűnik, valaki sumákol, valakinek nem érdeke, hogy az igazság kiderüljön.
Éppen ezért: mindenkinek fölajánlom a lehetőséget, hogy oda írjon, sőt, kérek mindenkit, hogy írjon. Írja meg azt is, amit tud, azt is, amire kíváncsi. Felkérem erre a Liliomdomb Kft.-t is! Annál is inkább, mert a legutóbbi bejegyzésében azt írta, hogy keres más fórumot is a megszólalásra. Kedves Taskovits Úr, ne keressen! Itt van ez. Tessék. Felajánlom.
Tisztelt Liliomdomb Kft,tisztelt T'69 Kft., tisztelt Ügyvezetők, Tulajdonosok, ügyvédek, lakóközösségi képviselők, tisztséget viselők és nem viselők! Írjatok, írjanak ide:
Gondolom, ön is észrevette, hogy a 4478-as hozzászólásomat újra kitörölték, ezért most jelzem, hogy más fórumot is igénybe fogok venni a párbeszédhez. Időben értesítem erről majd önöket.
Felvetésére válaszolva: nekem a lakókkal jogi szempontból semmi dolgom nincs, csupán a T69 Kft.-vel, mivel nem teljesítette az adásvételben foglaltakat. Az, hogy mégis bejelentkeztem erre a fórumra, annak az az oka, hogy figyelmeztessem a jóhiszemű ingatlantulajdonosokat a rájuk leselkedő veszélyekre. Hiszen ha a bíróság helyt ad a T69 Kft.-vel szemben indított keresetünknek, akkor a két cég közötti adásvételi szerződés alapján visszaállítja az eredeti állapotot. Ez a jóhiszemű vásárlókra nézve pedig azt jelenti, hogy az ingatlanokat vissza kell szolgáltatniuk, azzal együtt, hogy ők viszont a kifizetett vételárra (és annak járulékaira) lesznek jogosultak, amelynek visszafizetésére ugyanez a bíróság ugyanebben az ítéletben fogja kötelezni a T69-et. A közhiteles adatok viszont azt mutatják, hogy a 3 milliós törzstőkéjű T69-nek sem pénze, sem vagyona nincs, van viszont több milliárdos kötelezettsége. Az ingatlantulajdonosok tehát hoppon maradhatnak, ha nem követelnek és nem kapnak a T69-től garanciát arra, hogy ilyen esetben visszakapják azt, ami jár nekik.
Más: a bűncselekménygyanús ügy miatt feljelentést tettem, amely alapján a Nemzeti Nyomozó Iroda elrendelte a nyomozást.
Ha jól értem a hozzászólásokban leírtakat, akkor itt borzasztóan leegyszerűsítve igazából arról van szó, hogy jogilag esetleg lehetőség van a T69 felé fennálló (az állítás szerint behajthatalan) követelést átszivattyúzni a lakástulajdonosokhoz, ellenértékként pedig a lakásukat visszaszivattyúzni az új Liliomdomb Kft-hez. És mivel a lakástulajdonosok ezt a bevásárlási tanzakciót önként bizonyára nem hajtanák végre, jogi úton kényszerítenék őket erre.
Joghoz egyáltalán nem értő laikusként ehhez hasonlóra autolopási ügyek kapcsán emlékszem csak, de ott, tudomásom szerint a bíróság általában a jóhiszemű vásárló számára dönt előnyösen, ő tarthatja meg az autót. Itt ráadásul nem is lopásról van szó, hiszen a Liliomdomb Kft, gondolom, önként adta a lakásokat a T69 birtokába, azok nem önkényes lakásfoglalók voltak, még a Földhivatalnál is be volt jegyezve. De szerencsére nem én vagyok a bíró, majd ő dönt...
Csak azt remélem, hogy végül nem az alacsony teherviselőképességű civil családok fognak kisemmiződni. Azt esetleg megkérdezhetem, hogy az új Liliomdomb Kft a valódi pénzlenyúlók ellen milyen jogi lépéseket tett és tesz? Hiszen az utóbbi hozzászólásokban olvasható lépések (nem de jure, hanem) de facto nem őellenük irányulnak.
Ön nem érti ennek az egésznek a lényegét, ami miatt persze nem hibáztatható, hiszen ez egy bonyolult ügy. Nem mi hívtuk perbe a jóhiszemű vásárlókat, tulajdonosokat, henm ez a jogi eljárás automatizmusa. Azért van ez, mert mi megtámadtuk a 2009. március 10-én kelt adásvételi szerződésben foglaltakat, azon az alapon, hogy a T69 Kft. nem fizette ki a felsorolt ingatlanok vételárát a Liliomdombnak. Ezért mi az eredeti állapot visszaállítását kérjük a bíróságtól, ami automatikusan érinti az ingatlanok tulajdonosait.
Nem szimbolikus vásárlás volt, ezt rosszul tudja, hanem valóságos. A közhiteles cégadatokból erre a felvetésére pontos választ kaphat, lapozgassa csak. Más. Az előző tulajdonosokhoz annyi közünk körülbelül, mint magának. Bocsánat, pontosítok. Nekünk semmi.
Amit én nem értek az a következő: ha jól tudom az ügyet nem a Liliomdomb kft. akkori tulajdonosai robbantották ki akiket az ön által kifogásolt sérelmek ténylegesen érhették, hiszen ők voltak a befektetők (a T69 nem az egyetlen befektető volt), hanem a mostani a tulajdonosok akik szimbolikus áron vásárolták fel a céget és így próbálnak többszáz milliós vagyont szerezni (természetesen) a cégnek.
Én csak örülnék neki, ha végre a garanciális illetve a tartozási ügyeik megoldódnának. Viszont engedje meg nekem hogy szkeptikus legyek.
Gyakorlatilag, majd ha megtörtént a garanciális rendezés, illetve a tartozások kiegyenlítése akkor büszkén bejelentheti, hogy megtette amit kellett. Addig viszont szájkarate az egész. És Önnek előzetesben csak annyira hiszek, mint egy politikusnak a választási kampányban.
A perről meg annyit, hogy a bíróság majd eldönti kinek és miben van igaza - elvégre azért van. Amit Ön is megtehet viszont az az lenne, hogy beadják a bíróságra, az alperesek kivonását a perből. Csak azért, hogy a szegény tulajdonosok akiket Ön annyira védeni akar ne szenvedjenek az Önök közti vitától. Majd ha ez megtörténik akkor el fogom hinni, hogy a jóindulat vezérli.
Ha ön az említett ingatlantulajdonosok közé tartozik, akkor nem árt, ha ismeri a Liliomdomb Kft. álláspontját. Ha zavarja az ismertetés, kérem, hogy felejtse el!