Köszi :) Igen, jött velünk műszaki ellenőr is. 3 hát alatt biztosan befejezik a kertet, mert most még a szakadó esőben is dolgoztak a gépek :) Az egész teraszburkolatot rögzíteni kell még. Szerintem csak gyorsan lepakolták, h ne a földet bámuljuk, de még nincs ledöngölve stb. Mondjuk tényleg ez legyen a legkisebb. Amúgy voltunk lent a garázst is megnézni, egész jó :) Szóval lehet, hogy sokat okultak a Fontana házból - sajnos a Ti, és az ottlakók kárán.
Jah, és T systems van a házban és a lakásokban is ottvan már a doboz a bejárati ajtók felett.
Sziasztok! Túl vagyunk a műszaki átadáson. Nem voltak vészes hibák, sőt. Talán 5-6 hibát találtunk összesen. A legnagyobb hiba talán az volt, hogy az előszobában az egyik parketta lap alatt van egy mélyedés, amit érezni lehet, ha ráállsz; a terasz burkolata mozog.
Szerintem ezek nem vészes dolgok. Ami "kicsit" bosszantó, hogy a belső kert még mindig nem készült el - bár dolgoztak rajta most is, és Nekünk arra néz a teraszunk és egy kis kertünk (amik szintén elég ramaty állapotban vannak még). Jah, és amit eddig nem tudtunk, hogy ugyebár ezekhez a lakásokhoz tartozik terasz és kert (amik mellesleg alacsonyabban vannak a belső kertnél) , viszont ezek között is szinteltolás van, amiről viszont nem volt szó. De ezzel ugye nem lehet mit csinálni. Csak félő, hogy a belső kert összes vize nálunk fog landolni.
Most azt mondták, hogy 15-20 nap. Hát majd meglátjuk.
Ja tényleg, apropó téhóm, UPC van valakinek már? Ha igen, normálisan (tehát nem szétszedve majd újrakábelezve a fél lakást) teszik be? T-nél mi a tapasztalat? Csak mert én még egyiket se kértem, de lassan szükség lesz rá.
ui.: a fűtést marha egyszerűen észrevettem, hogy nincs: nem volt felszerelve a radiátor :))))
Azt hiszem ennél jobban már nem tudok nyomulni. :-) Csodálkoznék, ha nem lenne valami csoportos kiátkozás ellenem. :-) A jó hír, hogy az elmúlt két hétben minden nap bíztattak, hogy fizikailag költözhetek, max itt-ott hiányos lesz a lakás.
Nálatok a TV-telefon-internet dolog hogy oldódott meg? Nekem T-Home-os IPTV/telefon/net csomagomat kellene "átvinnem" az új helyre. Mire számítsak?
Sziasztok! Köszi a tanácsokat. Én még első bejáráskor észrevettem pár dolgot, és azt azonnal javították is. Remélem azért banális dolgok itt már nem lesznek - tanulhattak már épp eleget a Fontana-s hibázásokból. Igyekszem visszaolvasni. Mondjuk ez a fűtés dolog érdekes, hiszen most nincs fűtési szezon, ezért ellenőrizni sem tudom, de mi van, ha október végén kiderül,h nem működik?
Szia! Köszi a tippeket. Persze, nyilván két időpont, de azt, hogy a két időpont között mennyi telik el, az már csak a Cordián múlik, minden más (anyagiak, bútor beszerzés, szakemberek leszervezése stb.) részemről teljesítve. Mondjuk egy téli átadásnál fűtés nélkül én sem venném át...
Hát, ezt sajnos még sokminden eldöntheti (pl. nekem a műszakin még nem volt fűtés a lakásban). De mindenképp két külön időpont a műszaki átadás és a birtokbaadás.
Mindenesetre szervezettebbnek tűnik a City Garden, mint a Fontana volt, így talán az 1-2 hónap lerövidülhet. Ha engedélyezik az átvételt, és nem kell falakat bontani, a helyedben nyugodtan beköltöznék: max. javítják a festést, vigyázni kell két konnektorra, felteszik a burkolatváltót, meg kipárnázzák a parkettát... kb ilyen szintűekre számíts.
Ne szomoríts! Nekem mindenképp be kell költöznöm 1 hónapon belül, úgyhogy a hibákat jegyzőkönyvbe vetetem, de ettől függetlenül birtokba veszem - hacsak nem teljesen lakhatatlan. Volt már "némi" gond a lakással, úgyhogy nem vagyok perfekcionista.
Sziasztok, mindent nézzetek meg, és semmin ne lepődjetek meg. Ennyit tudok tanácsolni. Ha gyorsan át szeretnétek venni a lakást hibákkal az szerintem innen még 1-2 hónap, ha a tökéletességre törekedtek akkor karácsony. Mindenképpen írjátok meg mi volt, ha visszaolvastok a topicban láthatjátok milyen volt 1-2 durvább műszaki átadás (mint pl. az enyém :-). Azóta javítgatjuk a hibákat, és alapvetően boldogan élünk itt.
Sziasztok! Én is új lakó leszek a City Gardenben, és nekem is pénteken lesz a műszaki átadás! Megköszönném, ha azok, akik ezt már túléltél, adnának pár hasznos tanácsot (mire kell nagyon odafigyelni stb.) Nektek is úgy volt, hogy a műszaki átvétel után fizetni kellett a maradék pénzt? Ekkor mi a garancia arra, hogy meg is csinálják a javításokat, ha már egyszer ki van minden fizetve? Előre is köszi
Üdv mindenkinek! A City Garden egyik új lakója vagyok - reményeim szerint hamarosan - örülök, hogy megtaláltalak titeket, kíváncsi vagyok a tapasztalataitokra, különösen a műszaki átadások kapcsán! Nálam pénteken esedékes.
Amennyiben bárkinek szüksége van műszaki segítségre a lakás műszaki átadásánál, birtokbavételénél, az keressen meg bátran.
Amiben segítséget tudok nyújtani, az, hogy a leendő tulajdonossal együtt részt veszek ezeken az eseményeken. Észrevételeim jelzem, ellenőrzöm a kivitelezés minőségét, ami nem oké(pl. erkélyek, teraszok, lakatos szerkezetek, falazat, festés, burkolat(hideg-meleg), nyílászárók, aljzat, villamos hálózat, stb.)- szóvá teszem a tulajdonos igényeinek megfelelően.
Magam is kivitelezésben dolgozom évek óta, tudom, hogy mit is kell megnézni és papírra vetni, ezért is kezdtem műszaki tanácsadással foglalkozni. Az elmúlt években 3-400 ilyen eseményen vettem részt. A Corvinon is jártam már többször.
Időpont egyeztetés miatt kereshetnek A 70/33-83-139- es számon. magyaribalazs@hotmail.com
Július 16-ai dátummal készre jelentették a City Gardent. Ahogy korábban is jeleztem (#417, #711), indítottam egy privát levlistát, ahol igyekszünk megosztani a tapasztalatokat, infókat. Aki szívesen feliratkozna, küldjön egy mailt a fórumon megadott publikus e-mail címemre.
Gondoltam elcsipem az 1000-dik hozzaszolast, szoval kedves forumtarsaim mindenkinek sok sikert, es pozitiv hozzaallast kivanok, nem keves dolgon mentunk at egyutt es osztottuk meg gondjainkat egymassal, de bizzunk abban hogy Budapest legizgalmasabb es legdinamikusabban novekvo hullamvasutjara valtottunk jegyet :)
Az utca alatt a Nagytemplom utcat erted? Valaki tudja miert lejt a kozepe? valamint a penteki nagy erolkodesben sikerult atvagni a grotermikus futest, az aramot es a kabeltvt is....
Ha a nyolcadik kerulet kozepere szokokutat epitesz, ne csodalkozz ha a ciganygyerekek furdeni fognak benne. mi ezen a meglepo? ugyanugy ott vannak a szabadsag teren is.
Köszi az infokat! Hát, az őrnek jogot kellene adni minden ilyenre. Elvégre gondolom, ha mi fizetjük, azért fizetjük hogy őrizze a sétányt. Ergo a sétányt is mi fizetjük (különben nem őriztetnénk). Tehát ugyanaz a helyzet, mint egy bevásárlóközpontban, nem? Ha nem, akkor valami sántít a fentiekben, ami viszont nincs rendjén:) Táblázzuk ki, hogy magánterület??
Amúgy eléggé elharapódzott az áfa-ügy, pedig az egész történet túl egyszerű ahhoz, hogy ennyire bekombinálják..... itt egy telek, csináld meg szépre ahogy akarod, cserébe olcsóbban kapod a többit, áfát mindenki fizet (vagy senki sem), kézcsókom. Mi a p*****et lehet ennyit foglalkozni vele. Az ilyen baromságokba pusztulunk bele.
Azt meg, hogy az alvállalkozonak-generálnak-cordiának miért éri meg átverni egymást, hacsaknem az államot verik át, egy külön könyvet megérdemelne... mindenki jól végzi a dolgát, életben marad, leveszi a hasznot, agyő. Amúgymeg ha már ilyen bazinagy gondok vannak belőle, simán felvennék nyolcszáz embert 4 évre, alvállalkozók nélkül, aztán hadd szóljon.
Az üzletek tetszenek, bár CBA-ban ritkán vásárolok, de legalább nem reál:)))
Hírek: Jelenleg a VIV-esek csinálják a javításokat a lakásomban. Megérdemelnek egy dícséretet, eddig ők a legnormálisabb hozzáállásúak, hajlandók voltak egy-két kicsit macerásabb hibát is javítani. Pedig nem is ők okozták őket, hanem a Cordia által megbízott, a kivitelezés végét csináló cég. Egy-két infó a sétányon és a házakban dolgozó munkásoktól: - Az utcának, amit most építenek, a befejezési határideje július 1. volt. - A szökőkutat azért zárták el, mert egyre többen odajártak már strandolni. A sétányon sétálgató őrnek (amelyiket mi fizetjük a közös költségünkkel) nincs joga rájuk szólni. Egyelőre nem tudni mi lesz a megoldás. - Sajnos már történtek atrocitások a sétányon, de azok esetében sincs joga az őrnek közbelépni, max. ha észleli, rendőrt hívhat. (Szóval fizetjük az őröket, de minek?) - A házban egyre több a garanciális bejelentés, de igyekeznek csinálni őket mielőbb, nem várják ki a maximális rendelkezésükre álló reagálási időt.