Egy lakótelep emlegetésekor a legtöbb embernek szürke háztömegek, lehangoló, sivár falak jutnak eszébe. Nem minden lakótelep ilyen. Néhány egészen kisvárosias jellegű, parkokkal, fákkal, játszóterekkel, virágokkal. Ilyen a ferencvárosi József Attila lakótelep is, amely talán a „legzöldebb lakótelep.”
Ezt a topikot a József Attila lakótelep iránt érdeklődőknek ajánlom, elsősorban a telepen élőknek, de természetesen bármely más érdeklődőnek is!
Szeretnék megszabadulni a szerencsétlen UPC-től, van itt a lakótelepen más lehetőség szélessávú internetre? Tévé, telefon előfizetés nem érdekel. Köszi.
A járda kiszélesítésre került és telepítettek egy sövény sort. Valamiért a kedves gk tulajdonosok úgy gondolják, hogy kötelező úgy parkolni, hogy minél jobban rálógjon az autó a zöld területre. Lehetőleg persze kipufogóval az ablakok felé, nem csak a lakók szívják a kipufogógázokat hanem a sövény is, irtsuk is ki minél előbb.... brávó :(
A kiszélesítés és egyirányusítás miatt bőven van elég hely, az orral beálló autók előtt is lehetne gyalogosan elférni és elmenni az aszfaltozott járdára.
Az Üllői úttal párhuzamos szervízút egyírányúsításra került a Pöttyös utca és a Csárdás u. között................... A friss táblázásra figyelemmel jelenleg még figyelmeztetünk de lassan honoráljuk is azokat akik megszokásból közlekednek ( 30 000 Ft+ 4 büntetőpont. )
Kedves Krisztián!
A legilletékesebbtől kérdezem: sajnos nagyon gyakran figyelmen kívül hagyják az egyirányúsítást. Milyen hosszú türelmi idő után bírságoltok majd, illetve valamiféle ellenőrzést/jelenlétet terveztek az adott szakaszon?
Kerületi lakos igényelhet 2000 Ft/év ellenében ingyenes parkolást.
Azt nem tudod, mikor lesz fizetős a lakótelep erre kijelölt része és hol lehet igényelni ezt az ingyenes parkolási engedélyt?
Maximálisan egyetértek. A Pöttyös metrónál egyébként a P+R egyre inkább kicsinek bizonyul. Érdemes lenne átgondolni, merre lehetne még P+R parkolókat építeni. Én konkrétan Bubikat is szívesen látnék a metrómegállók közelében (Ecseri, Pöttyös, Határ út), persze lehet, hogy ezért lehurrogtok :)
Egy kérdés: az epreserdő utcában megcsinálták azt a buckát, amin mintha lenne egy zebra is, ami a semmibe vezet... annak mi értelme? Illetve a közterületfenntartótól az lakóházak felé
menő utat mikor tervezik rendberakni, mert iszonyat igénytelen, hogy áll a víz....
Ez a kérdés jogos. Éppen a szemem láttára csikorogva fékezett egy autó, mivel nem vette észre a gyalogosokat. Mondjuk természetesen nem 40-el ment a kocsi.
Valami probléma lehet tényleg, mert az Ecseri úti villamosmegállóban egyik reggel két ffi a szemetes körül csinált valamit. Nem is értettem, azt gondoltam, hogy rosszul van az egyik, mert szinte totál lehajolt a kukánál, a másik meg ott állt. Aztán rájöttem, hogy a kukát próbálják "megszerelni".
Nem tudjátok, hogy valami világítás lesz az Ecseri-Epreserdő kereszteződésben a zebránál? Sötét van, a gyalogost, főleg, ha a villamos felől jön, nem lehet látni.
Ott van pékség?Éjjel két órai műszak kezdés,ami érzékenyen érint minket,hiszen 1960-ban épült házról van szó.Akkor se hőtechnika,se hangszigetelés nem igazán volt még.Mindig vágytam vissza a lakótelepre,de ma már szívesen elköltöznék.Túl sok olyan hatás ér itt,ami ingerküszöböm feszegeti.
Az önkormányzat felé már 5 éve fordulunk, úgy fél évente egy-egy hivatalos levéllel. Azt is felajánlottuk, hogy bérbe vesszük, de nem lehet. Tudja az az érdekes, hogy ha takarítani kell a parkolót és az utat előtte, akkor a házé, egyébként közterület. Minden télen értesítjük az önkormányzatot és a közterületet, hogy nem tudunk kiállni az autókkal, mert nincs eltakarítva a hó. Senki semmit nem tesz.
Kiváncsi leszek erre a fizetősdire. Hány éve is akarják megvalósítani?
Akkor mindenki ugyanazt gondolja. Megérkezik a lakó az Epres 2,4,6 elé és azt tapasztalja, hogy az összes parkolóhelyen Gundelesek állnak. Kénytelen ezért nem a saját háza előtt megállni… Aztán az ott lakó is hazaér, de azt látja, hogy nincs parkolóhelye. Vélhetően őt sem érdekli, hogy az Epres 2,4,6 előtt kik állnak, őt is csak az érdekli, hogy ha hazaért, tudjon megállni a háza előtt…
A közös képviselő levele a Gundel igazgatójának, inkább csak a lakók „megnyugtatására” elégséges. Mégis, milyen választ remél a közös képviselő az igazgatótól? Milyen intézkedéseket tegyen az Epres 2,4,6 szám alatt lakók parkolási problémáinak megoldása érdekében?
Ha a lakók szeretnék a házuk melletti közterületet kizárólag használni, akkor érdemesebb inkább az önkormányzat felé fordulni.
Néhány hónapon belül várhatóan magától is megoldódik ez a probléma, mivel - ha jól tudom – fizető parkolási övezetbe esnek majd a fent említett házak parkolói is. Akkor már érdemes lesz majd az ingyenes részre, a Kosztolányi Iskola melletti volt kerékpárútra parkolnia a Gundeleseknek.