Ha van az embernek 500 ezer- 1 millio forintja mit tehet vele? Hisz azt mondják pénzből lehet pénzt csinálni. ez még kevés? ha ezzel is el lehet indulni mien uton tegye ezt az ember? Minden érdekel! befektetés, tőzsde, vállalkozás, mezőgazdaság...ami van minden szóba jöhet...
nem miliárdos akarok lenni csak a sajátmagam ura, és egy biztos anyagi hátteret...
jo lesz egy 5 éves terv is! :) vagy 10 éves.... minden épitőjelegü hsz-t várok!
Nem tudom a deviza kereskedés mond neked valamit? Van egy módszer aminek a segitségével carry tradekböl ki lehet hozni ezt az összeget, méghozzá kockázat mentesen 1 év alatt.
""Mostanában a tőzsdével szemezgetek, de minél jobban beleásom magam, annál keményebb diónak tűnik. A Thunderbirdy által említett 50%-os évi nyereség igen vonzó, de sajnos az ilyenekről szokott kiderülni, hogy ezek csak a vágyainkban léteznek.""
Nem annyira nehéz ahogy gondolod, de ha nincs stratégiád, amit visszateszteltél volna akkor addig érdemes profira bizni a pénzt amig meg nem tanulod, v valami alapba tenni.
És közben nyomni a demo számlákat ezerrel.
Ami az 50%-t illeti, az nem sok. Meglepődnél milyen egyszerü, mindössze 2 számla kell hozzá, de már igy is tul sokat mondtam, és ez üzleti titok:)
Tisztelt Partnerünk! Tisztelt Cégvezető!
Az Art-wave produkciós iroda és grafikai stúdió: rendezvények szervezésével, médiakampányok lebonyolításával, nyomdai és reklámanyagok grafikai tervezésével, weboldal készítéssel foglalkozik.Többéves nyomdaipari és reklámügynökségi tapasztalatunk garantálja a hatékony és minőségi munkát.
Amennyiben szükséges munkatársunk referenciáinkkal személyesen is felkeresi cégét, illetve telefonon keresztül is segítséget nyújthat. A artwave@newlife.hu tud árajánlatot kérni.
Aki legalább 200 ezer forint értékben rendel cégünktől az nyereménysorsoláson vesz részt!
Nyeremény: 1 hetes külföldi út! Sorsolás szeptemberben!
Szolgáltatásaink grafikai stúdió:
Grafika - Nyomdai előkészítés:
Hozott anyag feldolgozása, szkennelés, postscript írás, levilágítás nyomdai filmre. Cégarculat, logó tervezése. Prospektusok, szórólapok, plakátok, katalógusok előkészítése, könyvek tördelése.
Webdesign:
Statikus és dinamikus honlapok tervezése, adatbázis, vagy flash technológia széleskörű alkalmazása. E-mail és banner alapú elektronikus kampányok levezérlése. Domain regisztráció, DNS és tárterület biztosítással.
Szolgáltatásaink produkciós iroda:
Rendezvény és Programszervezés
Rendezvények szervezése, lebonyolítása, hangtechnika, látványtechnika bérbeadása. Zenei és kulturális program teljeskörű kivitelezése. Sajtótájékoztatók, Céges rendezvények, Zenekaroknak turnészervezés stb.
Médiakampányok - Reklámkampányok
Országos vagy regionális kampányok levezénylése, Tervezés, bérlés, kivitelezés.
City Lihght Plakát, Óriásplakát, Járműreklámok, TV, Rádió, Internet stb.
Fa és fémipari munkák:
Cégek részére kiállítás installáció, iroda vagy szórakozóhely belső faipari munkáinak
elvégezése, reklámtáblák reklámeszközök gyártása.
Elérhetőségek
1117 Bp.Irinyi J.u.36/a
Tel: 06-1/209 93 93, 06-1/209 93 95,
Fax: 06-1/209 93 94
Mobil: 06-30/439-7770
Árajánlatkérés: artwave@newlife.huAmennyiben nem szeretne több tájékoztatólevelet kapni, kérjük csak egy üres e-mailt küldjön vissza, a tárgy részhez a lemondást és azt az e-mail címet írva amire a tájékoztató érkezett! fireface@newlife.hu
Érdeklődéssel olvasgatom az ilyen jellegű fórumokat, mert én is hasonló cipőben járok, kezdőként és laikusként befektetési lehetőséget keresek. Rengeteg cikket elolvastam ebben a témában, de nem igazán lettem okosabb. Hiszen van aki az ingatlanbefektetésekre esküszik, van aki devizában nyomul, van aki a tőzsdében hisz. Ez nem is lenne baj, a gond az, hogy egy laikus csak kapkodja a fejét, mert nem igazán lehet megmondani a "frankót". Mostanában a tőzsdével szemezgetek, de minél jobban beleásom magam, annál keményebb diónak tűnik. A Thunderbirdy által említett 50%-os évi nyereség igen vonzó, de sajnos az ilyenekről szokott kiderülni, hogy ezek csak a vágyainkban léteznek. Mindenesetre ha valakinek épkézláb 5lete van és megosztaná velem, annak nagyon tudnék örülni.
Ha érdekelnek a befektetések számtalan lehetöség kinálkozik. Sok függ attol mennyi pénzed van. Tudni illik annál jobban lehet diverzifikálni. Biztonságosabban lesz több pénzed.
Mennyire érdekelne egy olyan stratégia, amivel évi 50%-t lehet keresni?
Mindenki meggazdagodott, és elaludt a topic? :) Tegnap este találtam rá a fórumotokra, el is olvastam, és nagyon tetszett. Ha valakinek van kérdése, ötlete, tanácsa szerintem továbbra is osszuk meg egymással,mert vagyunk páran akik a megspórolt pénzükből nem feltétlen legelőször plazmatévét vennénk, hanem szeretnénk valahogy gyarapítani azt, viszont kezdő befektetőként tanácstalanok vagyunk.
Köszönöm az Információt, asszem ennyi elég is, hogy meggondoljam magam :) Én nem az a típus vagyok, aki mer kockáztatni... Úgylátszik továbbra is csak gondolat marad számomra ez a lehetőség.
Azért még nézz utána. Mert nekem kétségeim vannak a sztorival, habár egyik ismerősöm, mesélte. Van olyan bank ahol 6 (vagy 3) havi átlag deviza/forint árfolyammal kalkulálnak. De van oyan ahol napival. Szóval nem mindegy az időtáv.
10% dev/huf elmozdulás 10 millió hitelre (amihez egy 20 millás tehermentes ingatlan kell) 1 misit hoz, minusz 100-250eFT a szerződésben lévő költségek: ingatlan felmérés, közjegyző, folyósítási jutalék, átváltás forintra (ez is lehet akár 1-2%, de van ahol 1% alatt, spread függő), és a szerződésdben lévő lejárat előtt lévő törlesztés költsége (kb. 50eFt.) Szóval marad kb 800eft
Egy 50 millás ingatlanra, marad kb. 4,8 millió. Persze ehhez 10 % forint drágulás kell a hiteldevizához képest a futamidő alatt. HA nem jön be akkor is visszapengeted 200-300 eFt bukóval.
Ebben is van risk...Nincs igyen pénz. Legfeljebb ladómentes
És ezeket a devizahiteleket mennyi pénzért érné meg elkezdeni? Azaz milyen összegben felvenni? Az igazság az, hogy én is ilyesmin gondolkodtam aminap, amikor olvasgattam itt az indexen a forint erősödéséről... De nem merek belevágni, mert még sosem csináltamilyet... Valakivel le kellene ülnöm beszélgetni ezügyben!
Igen, az ingatlanfedezetes devizahiteles történet teljesen korrekt. Augusztusban, amikor már elég gyenge volt a HUF én is agyaltam rajta, azonban 50-50%-os tulajdonom van a feleségemmel, aki meglehetősen járatlan, konzervatív, stb., úgyhogy a családi béke okán lemondtam kb. HUF 2 millió "ingyen pénzről"...:-(((((((((
Egyetértek, hogy ezekután már nem lesz ingatlan bum, mert azon már túlvagyunk. De a trend nem merült ki (optimista lévén remélem M.O jövedelem termelő képessége és ezzel az ingatlanjai is fentebb értékelődnek 10-15 éven belül). De itt ne számítsunk a Spanyol ingatanlázra.
A garázs szerződés nélkül (adó sicc!) év i 12% fix. Nincs holt idő, mert kimegy hosszútávra, nem úgy mint a kéró, ahol cserélik egymást a bérlők évente 2-3 alkalommal (egy pont a haszoningatlanoknak inkább, mint ahogy írtad). Van egy lakásom bérbeadva, igazából nem hoz semmit, csak a rajta lévő hitelkamatot:). Tehát nem javasolt senkinek ma ilyesmiben gondolkodnia. Azért vettük mert egybenyitható a másik tulajdonunkkal (opció), ha az szűkössé válik, és relatíve olcsón adták.
Hallottam az alábi lehetőségről is mint eléggé hihetetlen és furcsa jövedelemszerzés, nem tudom mennyi a valóságalapja:
Nagy mértékű (több millió) ingatlanfedezetes devizahitel felvétele, amikor nagyot gyengült a forint (pl idén tavasszal), bízva/tudva abban, hogy ez csak átmeneti és túlreagált piaci állapot. Majd amikor 1 éven belül korrigált, visszaerősödött a deviza/forint árfolyam (idén ősszel), visszafizetni a hitelt egy összegben. Leszámíítva a költségeket, még így is jelentős hozamot ad, ami ráadásul állítólag adómentes.
Lehet hogy a nagy árrobbanás 99-2000 ben volt de az állampapírok területén mikor hallhattunk árrobbanásról?
Ingatlant, értékpapírt (főleg részvényalapút) nem egy várható robbanás reményében érdemes venni, hanem hosszútávú értéknövekedésre számítva. Bár ki mit szeret kockáztatni - a robbanás visszafele is elsülhet...
Ha az elmúlt néhány év részvényhozamait hasonlítjuk össze az ingatlanok értéknövekedésével, árnyaltabb a kép: az utóbbi 6 évben pl. a BUX index megháromszorozódott, ami egy átlagos részvényportfólióval is évi átlag 20% emelkedés.
az idézőjeles kisember nem azért ingatlanozik nert nem lát tovább az orránál, hanem mert ez az elérhető számára.
Ez éppen fordítva van. Ingatlanvásárláshoz milliók kellenek. Értékpapír alapú befektetéshez majdnem bármilyen kevés is elég, de 1-2 százezerrel már mindenképpen megéri.
Elolvastam az 8 ellenérvet. Mindenkinek igaza van néhány részletben. Abban nem értek egyet hogy a lakásárak nem emelkednek elég magasan.
Lehet hogy a nagy árrobbanás 99-2000 ben volt de az állampapírok területén mikor hallhattunk árrobbanásról? ...legalábbis ekkora mértéküről. Az ingatlan piacot tekintve lóg a levegőben 2-3 olyan 5-10 éves folyamat amely egyenként is újjabb lakás árrobbanást okozhat. Ezek közül csak, a legkissebb példa az új kormányzati negyed környéke, saját társalgásaim alapján már jelenpillanatban is zajlik egy elég komoly egyenlőre csak a fejekben zajló újra értékelése a lehel tér és nyugati tér könyékének, az emberek ,agukban már bőven rehabilitálják a területet.
Elismerem hogy egy lakásban olykor kikell bontani a falat hogy a besűlt vezetéket kicseréltessük.... 1 pont az állampapírnak, de cserébe ennek a néhány árnövelő szempontnak köszhetően egy meghatározhatatlan méretű pont a kimondottan lakó ingatlan befeketetésnek.
Nem vagyok évtízedes tudósa az invest business-nek, aki ebben egy jártas könnyen beletud kötni, de az idézőjeles kisember nem azért ingatlanozik nert nem lát tovább az orránál, hanem mert ez az elérhető számára.
Attól függ, hogy milyen más lehetõség áll a rendelkezésedre.
Ha máshová (befalap, tõzsde stb.) tennéd ugyanazt a pénzt, 20 év múlva milyen lakás jöhetne ki belõle?
Van már most is (és pár év múlva biztos lesz még több) olyan befektetési kostrukció, ahol a pénzed mellé kölcsönt is kapsz, amit szintén befektethetsz. Ez hasonló ahhoz, amit te szeretnél, és nem kell kétévente meszelni :)
Milyen kockázatot vállalsz egy hitelfelvétellel, és ennek mekkora a költsége? (pl. kockázati biztosítások, tartalékok munkanélküliség stb. esetére)
Nekem úgy tûnik, hogy nem igazán van tapasztalatod az ingatlanbefektetésben. Így viszont elég kockázatos vállalkozás.
Mekkora a lakásra fordítandó munka mennyisége? Hajlandó vagy-e ezt vállalni, mint egyfajta költséget?
Mennyire biztos, hogy gyermeked 20 év múlva éppen abban a (mostani állapotához képest 20 évvel öregebb) lakásban szeretne majd lakni?
Tényleg, kifejtenéd ezt bővebben? Mlyen más lehetőségekre gondolsz?
Érdekes, hogy mindenki rögtön "befektetés"-nek veszi a lakásvásárlást. Én nem a szó igazi értelmében akarok befekteni. Nem hozamot akarok realizálni. Nekem erre a lakásra majd 20 év múlva lesz szükségem (vagyis inkább a gyerekemnek), de addig is ne én tegyek félre. Fizessen az albérlő! Nem jó üzlet?
Szerintetek ha mégis a lakásvásárlás mellett döntök, hol érdemes Pesten ilyesmit venni? És garázst? (Nem pesti vagyok, egy vidéki nagyvárosban élek, bár gyakran utazom Bp.-re)
ezen kivul van ipari, raktar, iroda, mezogazdasagi, stb. intaglanbefektetes is.
el dzsiah biztosan örülne, ha ezekkel kapcsolatban is adnál tanácsokat...
Az eredeti kérdés és a hivatkozott írás is kifejezetten a lakóingatlanokról szólt.
Üzleti ingatlanokba befektetni a legegyszerûbb és legkevésbé kockázatos módszer az ingatlanalap. És többet is hoz, mint egy bérbeadott lakás. A szabadidõ pedig megmarad a családra...
Én a nemrég született kisbabámnak szeretnék valamit félrerakni. Túl sok önerőm nincs, (kb fél milla), de hitelképes vagyok (közalkalmazott, mindenféle tartozás nélkül), ezért gondoltam, hogy hitelre veszek egy kicsi lakást, vagy egy garázst, a pénzem elég a járulékos költségekre, kiadom, aztán ha 20 év alatt törleszti ki magát, akkor 20 év alatt. Ez jobb befektetés, mint berakni a félmillát a bankba 20 évre, nem?
Mi a véleményetek? Esetleg valakinek van jobb ötlete?
Sajnos ez így van, de elkerülhetetlen. Kitalálták ezt a nagyok úgy, hogy mindenképpen ők járjanak jól, és ne mi, akik a pénzzel amúgy is csínnyán bánunk... Ez egy kényszerhelyzet és kész! :(