Keresés

Részletes keresés

Sborisz Creative Commons License 2010.01.28 0 0 291
A futó szöveget a Title szerkesztőben is meg tudod oldani:
A szöveget ( a szerkesztő ablakban) a bal felső sarokban látható 3 kis lehetőség közül a roll-up-ra állítod.
Ez esetben a szöveg alulról felfelé fog haladni.( mögé tehetsz egy fade effektet amivel a kifutás előtt elolvad a felirat)
A másik lehetőség amikor jobbról balra mozog a szöveg, a harmadik a sima helyben maradó szöveg ami ott marad ahova raktad
Előzmény: szaki_pali (289)
Sborisz Creative Commons License 2010.01.28 0 0 290
Szia!
A menünél a gombok hozzáadásával tudod az előre-hátra lapozást megcsinálni.
Tehát a menüre kétszer kattintva feljön a szerkesztő ablak és a gombok közül a számodra tetszőt megfogod és áthúzod a menü felületre.(jobb vagy bal nyíl pl.)
A gombok száma eggyel növekszik.
És így tovább.
Azt nem is kérdezem, hogy a fejezeteket(chapter) a menű beszúrása előtt vagy után tetted be?
A lényeg, hogy a menűben a chapterek be legyenek jelölve.( ha alul a kis jelölő négyzetbe pipát teszel akkor látod a chapterek számát is.
Előzmény: Darth Sion (287)
szaki_pali Creative Commons License 2010.01.27 0 0 289
12-s verziónál magam is belefutottam ilyen hibába. a lejátszó "régiségére" fogom a dolgot. Bár a legutóbbi film jól sikerült vitte a menüt is rendesen, annyi baj volt csak vele, hogy menüre váltáskor (én bevezetővel kezdtem a filmet, majd menü jött) szóval ottt "döccent egyet a hang.

a futó szöveg szerintem csak annyi, hogy elhelyezed a szöveget a szerkesztési sávon és az elejére és végére átmenetet raksz. ezáltal az átmenetek szerint mozog a szöveg.
Előzmény: Darth Sion (287)
Darth Sion Creative Commons License 2010.01.26 0 0 288

Szia azt szeretném kérdezni, hogy a bonusz Dvd ami neked meg van azt lehet használni a 12-s verzióhoz?

Köszi Imre

Előzmény: Free Bird (91)
Darth Sion Creative Commons License 2010.01.26 0 0 287

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem! Milehet a baj akkor, ha - mint legutobb klippeket fűztem össze studió 12-vel - és a klippek elé beraktam egy menüt is bár nemtom hogy pontosan a következő és az előző nevű gombokat hogy kell beállítani, szóval mikor ezt az elkészült klippet DVD-ra kiirtam már nem emlékszem pontosan, hogy a studió program írójával vagy esetleg a Neroval és mikor beraktam a DVD lejátszóba a menü nem müködött egyszóval nem lehetett a klippek között váltani. Erre keresném a választ a másik amit szeretnék kérdezni, hogy honna lehet még effekteket ingyen letölteni amiben még a film végén lévő szöveg aluról felfelé halad.

Várom mielöbbi segítségeteket válaszotokat.

Előre is köszönöm Imre

fegaf Creative Commons License 2010.01.20 0 0 286
Valamiért azt írja a program, hogy nincs lemezíró eszköz (van természetesen), és szürke az öszzes opció, csak merevlemzre csinálja meg a fájlt. Mi a csoda érte a progit, féléve használtam utoljára akkor még jó volt minden? Studio 11.
Sborisz Creative Commons License 2010.01.19 0 0 285
Szia!
Lehet a verzió, amivel dolgozol csak NTSC formátumot támogat.
A beállításoknál tudod megnézni.
Próbálj meg szerezni másik verziót a netről
(Valamikor a HWSW fórumon írtak erről)
Előzmény: Petipapa35 (284)
Petipapa35 Creative Commons License 2010.01.18 0 0 284
Ki találkozott azzal, hogy a Studio 11 visszaszól, miszerint nincs felkészítve a PAL rendszerű filmek szerkesztésére? Nekem ezt írja rögtön az editnél. Van erre patch, vagy kód, vagy bármi segítség? Vagy felejtős?
Aki tud segítsen kérem! Kösz.
Sborisz Creative Commons License 2010.01.13 0 0 283
Nézd még hozzá #248-as beírást ebben a topikbban
Előzmény: Sborisz (282)
Sborisz Creative Commons License 2010.01.11 0 0 282
Szia !
Szerintem a video kártyád lesz gyönge hozzá, mert az effektezéshez annak a memóriáját is használni fogja.
Szerintem.
:(
Előzmény: analóg (280)
Sborisz Creative Commons License 2010.01.11 0 0 281
Szia!
Az stx kiterjesztésű videok projekt fájlok a Pinnacle használja őket.
A +oldás:
exportáld az stx projektfájlodat ( a Studio segítségével)és az exportnál állítsd be annak, aminek akarod a végterméket( pl. avi-nak)
:D
Előzmény: takgabor (279)
analóg Creative Commons License 2010.01.01 0 0 280
Sziasztok!
Studio 14 Ultimate Collection vásárlását tervezem.
A rendszerkövetelményeket olvasva lehet, hogy a gépem gyenge lesz, hozzá.
SD felbontású filmek készülnének.

Éreklődnék használja valaki hasonló konfigon:
2magos Athlon 64 2Ghz (4200+) 1Gb RAM és MSI Gforce 6600GT 128Mb video kártya.

Illetve Core2 duo 2Ghz proc 2Gb Ram, Gforce 7300Go 128Mb video kártya.
Eddig Studio 10.5-t használtam.
Köszönöm!
takgabor Creative Commons License 2009.12.21 0 0 279
Helló. Lenne egy kérdésem egy stx fájlot hogy tudok átalakitani avi formátummá?
Sborisz Creative Commons License 2009.12.19 0 0 278
http://imgfrm.index.hu/imgfrm/4/2/7/7/THM_0006884277.jpg
Előzmény: Sborisz (277)
Sborisz Creative Commons License 2009.12.19 0 0 277
Szia!
Megpróbálom feltenni a printscreen képet.
E szerint az analóg( digitális) kamerát az AVC szabvány szerinti importnál keresd!
Nekem működik a Sony digital 8-as kamerát látja a a CANOPUS ADVC 55 -ön keresztül.
Vagy vmi driver hiányzik neki ha nem látja.
Előzmény: fecoarendas (276)
fecoarendas Creative Commons License 2009.12.16 0 0 276
Hellotok!

Ismét én és sajna a problémám még nem változott. Kicsit részletesebben leírom hátha nem voltam érthető vagy csak én nem értetem mit kell tenni. Jelenleg a 14-s verziót tettem fel. Mint szokásos van a 3 fül az importálás,szerk. és a rögzítés.
Az importálásra ha megyek a követketőket ajánlja fel. Hp webcam (a laptopban ami van kamera ) DVD blu ray illetve még egyébb eszközök (Itt a meghajtók találhatók).Na mármost nekem a 10-s verzióban még megjelent ezek mellett egy pctv e-330-s tv kártya is amit ha kiválasztottam és összekötöttem a kártyát tudtam felvenni pl videóról. De a 12-s és a 14-s verziónál már nem jelenik meg és ezt nem értem hogy miért van. Már próbáltam a gyártótól is kérdezni de ott csak annyit mondtak hogy telepítsem újra ami persze nem használt. Megtettem a driverrel is és a programmal is.Ráadásul teljesen friss windowsra telepítettem előszőr. Ezekután már nem tudom mit tegyek.Lehet hogy vissza kéne raknom az xp-t és a 10-s verziót de azt nem nagyon szeretném mert már kicsit unom mostanában ezt a sok telepítést elég sok problémám volt a géppel :(. Esetleg valami javaslat?
A segítséget előre is köszönném
Sborisz Creative Commons License 2009.12.16 0 0 275
Nincs benyomva a shift lock?
(bocs a kérdésért de pl ilyenkor szokott hülyeséget csinálni!)
:)
Előzmény: biii (271)
Sborisz Creative Commons License 2009.12.16 0 0 274
Szia!
Nem Vistam van de xp alatt (is) a forrás kiválasztásánál tudod eldönteni miről akarsz videot importálni.
( tehát merevlemezes kameráról, vagy dv kameráról stb)
Most gyalultam le a teljes gépet új driverek, stb miatt nincs fenn a pina de így emlékszem az elején válaszd ki a bemeneti forrást.
:)
Előzmény: fecoarendas (273)
fecoarendas Creative Commons License 2009.12.15 0 0 273
Hellotok!

Hát nekem is segítségre lenne szükségem. Vistára feltelepítettem a studio 12-t majd a 14-t is,de egyik segítségével se tudok felvenni ha összekötöm a videómat az E 330-s kártyámmal. Egyszerűen nem tudom kiválasztani (nem jelenik meg) holott xp alatt a 10-s verzióval működik minden és tudtam felvenni. Nem szeretnék rendszert telepíteni ismét, ezért örülnék 1 kis segítségnek.
generális52 Creative Commons License 2009.12.07 0 0 272
Sziasztok!
Lecseréltem a P11-et P14-re, és most nem tudok DV-ről importálni. 1394-el van összekötve, és bár felismeri, kezeli a kamerát (elindítja, számlálja), de azt írja ki, hogy "Nem sikerült a video beolvasása az eszközről." A P11-el ilyen problémám nem volt. Tudtok nekem segíteni?
Köszi!
biii Creative Commons License 2009.12.04 0 0 271

sziasztok

mi lehet az oka annak, hogy nem tudok kijelölni? sem úgy nem működik, hogy állok a videosávon és shift lenyomva+egérkattintás.
sem az hogy shift lenyomva és jobbra nyillal ameddig akarok, sem a ctrl-os kijelöls nem csinál semmit!
sőt ha állok vhol a klippen és simán csak nyomok egy jobbra nyilat, akkor visszaugrik balra a klipp legelejére...
van ötlete vkinek??
köszi

Lestat, the vampire Creative Commons License 2009.12.03 0 0 270
Sziasztok!

Amikor a Pinnacle Studio 12 Ultimate-ben filmként akarom elmeni a projektet azt írja ki, hogy sikertelen exportálás (kiszámítási hiba)
0/4202 @ 00:00:00:00 [00:00:00:00 - 00:48:02]

Valaki érti mi a probléma?
naki70 Creative Commons License 2009.12.01 0 0 269
Egy kis segítséget szeretnék kérni p12-vel kapcsolatosan. Ha az elkészült projectből filmet szeretnék készíteni, (divx, teljes képernyős 720x400, 2600 kb/s, 25 kk/s) a mozgásoknál becsíkoz a film. Csak ennél a beállításnal, minden többinél jó. Természetesen nekem erre a beállításra van szükségem.
Más kódpakk nincs telepítve, driver-ek lefrissítve.
rijir Creative Commons License 2009.11.15 0 0 268
Szia! Köszi a választ. Igen azt már tapasztaltam, hogy kb 70 perc a 100 % - ez eddig rendben is lenne. Továbbra is a 2,7 giga a bajom, 63%-al. Most megpróbálok az egyéni beállításnál a bitrátával játszani...
Előzmény: Sborisz (267)
Sborisz Creative Commons License 2009.11.15 0 0 267
Szia!
Amikor lemezre írást választasz,akkor a beállítások közt tudod megtenni milyen lemezre és milyen mintavételezéssel írja meg a renderelést.
Milyen hosszú időben a kész projekted?
Mert ha több mint 70 perc akkor auto minőségben összenyomja hogy ráférjen egy lemezre.( ez lehet 60%-os is !!!)
Bár akkor sem értem miért csak 2,7 Gigát helyez el a lemezen.
A hang kodolás is belejáccik a minőségbe. Ált. 70 perc fér rá egy 4,7-es DVDre 100% minőségben a Pinaccleval.
Előzmény: rijir (266)
rijir Creative Commons License 2009.11.14 0 0 266

Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni.

Pinnacle 12-t használok. Az kérdésem, hogy amikor készen vagyok a projecttel és megrendereli, miért csak pl 2,7 gigát "fogyaszt el" a rendelkezésre álló 4,5 helyett...? S emellett persze 60-75% -os minőséget ír ki. Gondolom, 4,3 giga esetén a minőség felmenne 85%-ig is akár...

Van-e valami beállítási mód erre? Sehol nem találom... Gondoltam DL lemezre állítom, aztán majd shrinkkel tömörítem egyrétegű méretre, de az sem jött be...

Két problémával csatlakozom az előttem szólókhoz:

- olcsó Orion nekem sem játsza le a menű zenéjét

- a Shrink nekem is Invalid dvd structure-t ír ki...

Előre is köszönöm a segítséget!!

üdv.

szaki_pali Creative Commons License 2009.11.09 0 0 265
A Shrinket másolásra használom csak kipróbáltam és ezt tapasztaltam. a régi 9,4 verzióval minden ok volt. a mostani 12 csinálja a balhét.

érdekes, hogy a Power DVD is simán viszi ami szintén a gépemen van. Ez 9-es verzióju.

arra gondoltam, hogy talán a studio megelőzte a korát. olyan kódolást stb használ ami a jövő zenéje, nem tudom ezért nem értem. Viszont azt sem, hogy menü nélküli sima DVD lemezt egy Hunday DVD lejátszó (DivX-es) miért nem tud lejátszani?
Előzmény: szaki_pali (262)
Sborisz Creative Commons License 2009.11.08 0 0 264
Ijjjjennnnel még nem találkoztam.
(kis kép)
A hang beállítások miatt nem minden asztali ismeri fel a menű alatti zenét.
Próbálj azon változtatni!
A Shrinket mire használod?
A Pina nem szereti ha kodek pakk is van a gépen.
Sborisz Creative Commons License 2009.11.08 0 0 263
Ijjjjennnnel még nem találkoztam.
(kis kép)
A hang beállítások miatt nem minden asztali ismeri fel a menű alatti zenét.
Próbálj azon változtatni!
A Shrinket mire használod?
A Pina nem szereti ha kodek pakk is van a gépen.
szaki_pali Creative Commons License 2009.11.07 0 0 262
Sborisz!

egy olyan kérdésem lenne a Studio 12-vel kapcsolatban, hogy az általa készített menüjét szerinted csak bizonyos gépeken lehet lejátszani? Esetleg az lehet a probléma sérült maga a program?

Történetesen arról van szó, hogy a menüt a program DVD formátumban kidobja teljes képernyős módból, de lejátsza kis képpel gond nélkül. Ha viszont kiírom akkor jön a probléma, Nem minden DVD lejátszó tudja lejátszani. Azt vettem észre, hogy a Windows Média Player nem játsza le de a Classic viszont gond nélkül viszi. Más probléma is adódik. Az Orion DVD lejátszó a menü alatti zenét elfejti lejátszani. Egyebekben viszi a menüt. Azt is észrevettem, hogy a Shrink nem ismeri fel azt irja ismeretlen kódolás.

A te progid nem csinál ilyet?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!