A futó szöveget a Title szerkesztőben is meg tudod oldani: A szöveget ( a szerkesztő ablakban) a bal felső sarokban látható 3 kis lehetőség közül a roll-up-ra állítod. Ez esetben a szöveg alulról felfelé fog haladni.( mögé tehetsz egy fade effektet amivel a kifutás előtt elolvad a felirat) A másik lehetőség amikor jobbról balra mozog a szöveg, a harmadik a sima helyben maradó szöveg ami ott marad ahova raktad
Szia! A menünél a gombok hozzáadásával tudod az előre-hátra lapozást megcsinálni. Tehát a menüre kétszer kattintva feljön a szerkesztő ablak és a gombok közül a számodra tetszőt megfogod és áthúzod a menü felületre.(jobb vagy bal nyíl pl.) A gombok száma eggyel növekszik. És így tovább. Azt nem is kérdezem, hogy a fejezeteket(chapter) a menű beszúrása előtt vagy után tetted be? A lényeg, hogy a menűben a chapterek be legyenek jelölve.( ha alul a kis jelölő négyzetbe pipát teszel akkor látod a chapterek számát is.
12-s verziónál magam is belefutottam ilyen hibába. a lejátszó "régiségére" fogom a dolgot. Bár a legutóbbi film jól sikerült vitte a menüt is rendesen, annyi baj volt csak vele, hogy menüre váltáskor (én bevezetővel kezdtem a filmet, majd menü jött) szóval ottt "döccent egyet a hang.
a futó szöveg szerintem csak annyi, hogy elhelyezed a szöveget a szerkesztési sávon és az elejére és végére átmenetet raksz. ezáltal az átmenetek szerint mozog a szöveg.
Lenne egy kérdésem! Milehet a baj akkor, ha - mint legutobb klippeket fűztem össze studió 12-vel - és a klippek elé beraktam egy menüt is bár nemtom hogy pontosan a következő és az előző nevű gombokat hogy kell beállítani, szóval mikor ezt az elkészült klippet DVD-ra kiirtam már nem emlékszem pontosan, hogy a studió program írójával vagy esetleg a Neroval és mikor beraktam a DVD lejátszóba a menü nem müködött egyszóval nem lehetett a klippek között váltani. Erre keresném a választ a másik amit szeretnék kérdezni, hogy honna lehet még effekteket ingyen letölteni amiben még a film végén lévő szöveg aluról felfelé halad.
Valamiért azt írja a program, hogy nincs lemezíró eszköz (van természetesen), és szürke az öszzes opció, csak merevlemzre csinálja meg a fájlt. Mi a csoda érte a progit, féléve használtam utoljára akkor még jó volt minden? Studio 11.
Szia! Lehet a verzió, amivel dolgozol csak NTSC formátumot támogat. A beállításoknál tudod megnézni. Próbálj meg szerezni másik verziót a netről (Valamikor a HWSW fórumon írtak erről)
Ki találkozott azzal, hogy a Studio 11 visszaszól, miszerint nincs felkészítve a PAL rendszerű filmek szerkesztésére? Nekem ezt írja rögtön az editnél. Van erre patch, vagy kód, vagy bármi segítség? Vagy felejtős? Aki tud segítsen kérem! Kösz.
Szia! Az stx kiterjesztésű videok projekt fájlok a Pinnacle használja őket. A +oldás: exportáld az stx projektfájlodat ( a Studio segítségével)és az exportnál állítsd be annak, aminek akarod a végterméket( pl. avi-nak) :D
Sziasztok! Studio 14 Ultimate Collection vásárlását tervezem. A rendszerkövetelményeket olvasva lehet, hogy a gépem gyenge lesz, hozzá. SD felbontású filmek készülnének.
Éreklődnék használja valaki hasonló konfigon: 2magos Athlon 64 2Ghz (4200+) 1Gb RAM és MSI Gforce 6600GT 128Mb video kártya.
Illetve Core2 duo 2Ghz proc 2Gb Ram, Gforce 7300Go 128Mb video kártya. Eddig Studio 10.5-t használtam. Köszönöm!
Szia! Megpróbálom feltenni a printscreen képet. E szerint az analóg( digitális) kamerát az AVC szabvány szerinti importnál keresd! Nekem működik a Sony digital 8-as kamerát látja a a CANOPUS ADVC 55 -ön keresztül. Vagy vmi driver hiányzik neki ha nem látja.
Ismét én és sajna a problémám még nem változott. Kicsit részletesebben leírom hátha nem voltam érthető vagy csak én nem értetem mit kell tenni. Jelenleg a 14-s verziót tettem fel. Mint szokásos van a 3 fül az importálás,szerk. és a rögzítés. Az importálásra ha megyek a követketőket ajánlja fel. Hp webcam (a laptopban ami van kamera ) DVD blu ray illetve még egyébb eszközök (Itt a meghajtók találhatók).Na mármost nekem a 10-s verzióban még megjelent ezek mellett egy pctv e-330-s tv kártya is amit ha kiválasztottam és összekötöttem a kártyát tudtam felvenni pl videóról. De a 12-s és a 14-s verziónál már nem jelenik meg és ezt nem értem hogy miért van. Már próbáltam a gyártótól is kérdezni de ott csak annyit mondtak hogy telepítsem újra ami persze nem használt. Megtettem a driverrel is és a programmal is.Ráadásul teljesen friss windowsra telepítettem előszőr. Ezekután már nem tudom mit tegyek.Lehet hogy vissza kéne raknom az xp-t és a 10-s verziót de azt nem nagyon szeretném mert már kicsit unom mostanában ezt a sok telepítést elég sok problémám volt a géppel :(. Esetleg valami javaslat? A segítséget előre is köszönném
Szia! Nem Vistam van de xp alatt (is) a forrás kiválasztásánál tudod eldönteni miről akarsz videot importálni. ( tehát merevlemezes kameráról, vagy dv kameráról stb) Most gyalultam le a teljes gépet új driverek, stb miatt nincs fenn a pina de így emlékszem az elején válaszd ki a bemeneti forrást. :)
Hát nekem is segítségre lenne szükségem. Vistára feltelepítettem a studio 12-t majd a 14-t is,de egyik segítségével se tudok felvenni ha összekötöm a videómat az E 330-s kártyámmal. Egyszerűen nem tudom kiválasztani (nem jelenik meg) holott xp alatt a 10-s verzióval működik minden és tudtam felvenni. Nem szeretnék rendszert telepíteni ismét, ezért örülnék 1 kis segítségnek.
Sziasztok! Lecseréltem a P11-et P14-re, és most nem tudok DV-ről importálni. 1394-el van összekötve, és bár felismeri, kezeli a kamerát (elindítja, számlálja), de azt írja ki, hogy "Nem sikerült a video beolvasása az eszközről." A P11-el ilyen problémám nem volt. Tudtok nekem segíteni? Köszi!
mi lehet az oka annak, hogy nem tudok kijelölni? sem úgy nem működik, hogy állok a videosávon és shift lenyomva+egérkattintás. sem az hogy shift lenyomva és jobbra nyillal ameddig akarok, sem a ctrl-os kijelöls nem csinál semmit! sőt ha állok vhol a klippen és simán csak nyomok egy jobbra nyilat, akkor visszaugrik balra a klipp legelejére... van ötlete vkinek?? köszi
Amikor a Pinnacle Studio 12 Ultimate-ben filmként akarom elmeni a projektet azt írja ki, hogy sikertelen exportálás (kiszámítási hiba) 0/4202 @ 00:00:00:00 [00:00:00:00 - 00:48:02]
Egy kis segítséget szeretnék kérni p12-vel kapcsolatosan. Ha az elkészült projectből filmet szeretnék készíteni, (divx, teljes képernyős 720x400, 2600 kb/s, 25 kk/s) a mozgásoknál becsíkoz a film. Csak ennél a beállításnal, minden többinél jó. Természetesen nekem erre a beállításra van szükségem. Más kódpakk nincs telepítve, driver-ek lefrissítve.
Szia! Köszi a választ. Igen azt már tapasztaltam, hogy kb 70 perc a 100 % - ez eddig rendben is lenne. Továbbra is a 2,7 giga a bajom, 63%-al. Most megpróbálok az egyéni beállításnál a bitrátával játszani...
Szia! Amikor lemezre írást választasz,akkor a beállítások közt tudod megtenni milyen lemezre és milyen mintavételezéssel írja meg a renderelést. Milyen hosszú időben a kész projekted? Mert ha több mint 70 perc akkor auto minőségben összenyomja hogy ráférjen egy lemezre.( ez lehet 60%-os is !!!) Bár akkor sem értem miért csak 2,7 Gigát helyez el a lemezen. A hang kodolás is belejáccik a minőségbe. Ált. 70 perc fér rá egy 4,7-es DVDre 100% minőségben a Pinaccleval.
Pinnacle 12-t használok. Az kérdésem, hogy amikor készen vagyok a projecttel és megrendereli, miért csak pl 2,7 gigát "fogyaszt el" a rendelkezésre álló 4,5 helyett...? S emellett persze 60-75% -os minőséget ír ki. Gondolom, 4,3 giga esetén a minőség felmenne 85%-ig is akár...
Van-e valami beállítási mód erre? Sehol nem találom... Gondoltam DL lemezre állítom, aztán majd shrinkkel tömörítem egyrétegű méretre, de az sem jött be...
Két problémával csatlakozom az előttem szólókhoz:
- olcsó Orion nekem sem játsza le a menű zenéjét
- a Shrink nekem is Invalid dvd structure-t ír ki...
A Shrinket másolásra használom csak kipróbáltam és ezt tapasztaltam. a régi 9,4 verzióval minden ok volt. a mostani 12 csinálja a balhét.
érdekes, hogy a Power DVD is simán viszi ami szintén a gépemen van. Ez 9-es verzióju.
arra gondoltam, hogy talán a studio megelőzte a korát. olyan kódolást stb használ ami a jövő zenéje, nem tudom ezért nem értem. Viszont azt sem, hogy menü nélküli sima DVD lemezt egy Hunday DVD lejátszó (DivX-es) miért nem tud lejátszani?
Ijjjjennnnel még nem találkoztam. (kis kép) A hang beállítások miatt nem minden asztali ismeri fel a menű alatti zenét. Próbálj azon változtatni! A Shrinket mire használod? A Pina nem szereti ha kodek pakk is van a gépen.
Ijjjjennnnel még nem találkoztam. (kis kép) A hang beállítások miatt nem minden asztali ismeri fel a menű alatti zenét. Próbálj azon változtatni! A Shrinket mire használod? A Pina nem szereti ha kodek pakk is van a gépen.
egy olyan kérdésem lenne a Studio 12-vel kapcsolatban, hogy az általa készített menüjét szerinted csak bizonyos gépeken lehet lejátszani? Esetleg az lehet a probléma sérült maga a program?
Történetesen arról van szó, hogy a menüt a program DVD formátumban kidobja teljes képernyős módból, de lejátsza kis képpel gond nélkül. Ha viszont kiírom akkor jön a probléma, Nem minden DVD lejátszó tudja lejátszani. Azt vettem észre, hogy a Windows Média Player nem játsza le de a Classic viszont gond nélkül viszi. Más probléma is adódik. Az Orion DVD lejátszó a menü alatti zenét elfejti lejátszani. Egyebekben viszi a menüt. Azt is észrevettem, hogy a Shrink nem ismeri fel azt irja ismeretlen kódolás.