Keresés

Részletes keresés

Detonátor Creative Commons License 2006.03.12 0 0 80
"A házasságon kívüli szexet magát, azt szokás ellenezni - meg az erre való buzdítást."
Tompikával mi van? :)

Előzmény: VIII. Nagyapó (64)
VIII. Nagyapó Creative Commons License 2006.03.12 0 0 79

Házasságon kívüli szexben a kisebbik rossz elve alapján a gumióvszer nem tilos az egyház szerint sem, sőt - csak épp nem akarnak abba belemenni, hogy folyton a "kisebbik rosszról" beszéljenek, mert ezzel gyakorlatilag azt mondják, ők se veszik komolyan a "ne paráználkodj"-ot.

Amúgy a halálos bűn meghatározása nem ez, a "kívánt gyerekszám megléte után, ha hiánya a házasságot veszélyeztetné", megengedhető az óvszer - csak épp arról akarnak lenevelni, hogy a házasság ne legyen nyitott gyerekekre; a "ne paráználkodj" pedig eredetileg "ne törj házasságot"-ot jelent, a mai, tágabb értelmezése is megjelenik Szt. Pál tanításaiban, de ott is leginkább az a lényege, hogy ne a világi élvezetekkel törődj, hanem a lelkeddel.

Egyáltalán, az Egyház sok mindenben lazább és megértőbb, mint ahogy az elsőnek látszik - csak épp szeretne a híveibe nevelni bizonyos felelősségérzetet.

Az abortusz mondjuk nem ilyen, azt konkrétan gyilkosságnak tekintik.

Előzmény: libera nos a malo (74)
Aragorn Creative Commons License 2006.03.12 0 0 78
Úgy érted, hogy azt kötelezően kéne sterilizáltatni?
Ebből már a 20-30-as években volt balhé az USA-ban és egy jó film is készült a történetről... milyen alapon vonod meg a gyermekvállalás jogát bárkitől?
Előzmény: zsuzsa (77)
zsuzsa Creative Commons License 2006.03.11 0 0 77
Ne már... ha valakinek ertelmi fogyatekos es nem lehet eldönteni, hogy öröklödö vagy szerzett , akkor csak nem engedik, hogy ujabb ertelmi fogyatekosokkal gyarapitsa a világot, nem?
Előzmény: libera nos a malo (75)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2006.03.11 0 0 76

ugyan már, nem lesz a kukában több csecsemő. ugyanúgy lesz abortusz csak most drágább lesz

(meg több megalázó lelkifröccsel fog járni... )

Éppen emiatt lesz több a kukában fellelhető halott csecsemők száma.

Ez az a párt, akinek a hívei már többször felvetették, hogy a szavazás legyen  mindenféle feltételhez köthető - pl iskolai végzettséghez, állampolgári simeretekhez, akinek több a végzettsége legyen több szavazata, avagy a szavazata érjen több pontot... jól beleillik a beírásodba ez is. Fizessenek a gazdagok, a szegények meg szüljenek - vagy ha nem, akkor majd jól elitéljük őket, ha szülés után megfojtják a kölköket.  Ez az a párt, aki csakis azokat tartja valamire, akiknek pénze van, ellenben pillanatnyilag a "rosszabbul élünk" szlogennel papol, piedsztrálva emelve a aszegényeket, akiket kormáényzása alatt mélyen lenézett - és le is fog.

És ez az a párt, aki a meglőzésben soha semmiféle lépést nem tett, nem tett semmi lépést arra, hogy már az általánosban legyenek felvilágosító órák, hogy a kotont lehessen automatából venni a nyilvános vécékben - fúj micoida fertő -  ez az a párt, aki csak papol a csládi szentségről, de ha valamit is tenni kell érte, akkor elveiben nagyjából a viktoriánus korszak rendeleteit követi. Rohadt álszent banda.

Előzmény: Hayloft Ezekiel (59)
libera nos a malo Creative Commons License 2006.03.11 0 0 75
Olyankor ki dönt arrol, hogy megszülje-e ?

A Jóisten.
Előzmény: zsuzsa (72)
libera nos a malo Creative Commons License 2006.03.11 0 0 74
Nincs itt egy kis ellentmondás? A paráználkodás (= házasságon kívüli szex) a pápa szerint is halálos bűn, a házasságban meg tilos óvszert használni (mert az is paráználkodás, halálos bűn), akkor mi a kutyalikát jelent az, hogy a házasságon kívüli szexben nem tilos a gumióvszer?

Szegény pápa, lassan már azt se tudja, hol áll a... az izé... a feje.
Előzmény: VIII. Nagyapó (64)
Profán Béni Creative Commons License 2006.03.11 0 0 73

Ja, hogy az abortusz marad, csak a tablettával van baj?

Értsd: előadjuk a keresztény nemzeti erkölcsöt, hadd kerülgesse a nőket a frász, de nehogy már a nőgyógyászoknak felkopjon az álla.

(btw Mikola közutálatnak örvendett a Hematológiai Intézetben.)

Előzmény: kalocsay (46)
zsuzsa Creative Commons License 2006.03.11 0 0 72
Tényleg ? Nem lehet felirni közgyogyra ? Azt hittem biz. esetekben fel lehet.

Tényleg , mi van akkor, ha valaki enyhén értelmi fogyatékos és intézetben lakik vagy felügyelet alatt áll, de mivel fiatal meg nem fekvöbeteg, teszemazt véletlenül teherbe esik?
Olyankor ki dönt arrol, hogy megszülje-e ?
Azt hittem pl ilyen esetekben ingyen adják a fogamzasgatlo tablettát.
Előzmény: kalocsay (63)
libera nos a malo Creative Commons License 2006.03.11 0 0 71
Ó istenem, ezek az erotikus fantáziák! "Olyan komoly feje van!" :)
Előzmény: zsuzsa (66)
pevek Creative Commons License 2006.03.11 0 0 70
Látom nem tudsz két egyszerű dilemmára választ adni. Mondjuk ezen nem lepődöm meg, nem véletlenül hoztam az ohne agy --> SZDSZ példát...
Előzmény: libera nos a malo (68)
libera nos a malo Creative Commons License 2006.03.11 0 0 69
"A Magyarországon nemrég engedélyezet abortusztabletta ellen utcai tüntetést rendeznek ma. A deklarált résztvevők között a legismertebb magzatvédő szervezet, az Alfa Szövetség mellett ott van a Fidesz vezető egészségpolitikusa, Mikola István, illetve a Magyar Orvosi Kamara elnöke, Éger István is. Utóbbi részvétele már csak azért is figyelemre méltó, mert a tabletta bevezetését éppen az általa vezetett kamara szakbizottsága javasolta. A tablettával elvégeztetett abortusz pártfogói szerint emberségesebb, és - különösen kevéssé fejlett körülmények között - sokkal kevésbé veszélyes, mint a műtéti terhességmegszakítás. Annál semmiképpen sem ártalmasabb. A mai tüntetés így valójában az eddigi legszélesebb alapokon szervezett abortuszellenes akciónak minősíthető."
Előzmény: kalocsay (65)
libera nos a malo Creative Commons License 2006.03.11 0 0 68
Hagyjuk, lerágott csont.
Előzmény: pevek (43)
Detonátor Creative Commons License 2006.03.11 0 0 67
Mi a friss hír?
Előzmény: ghostmaster (-)
zsuzsa Creative Commons License 2006.03.11 0 0 66
Ö biztos nem szexel... olyan komoly feje van. Biztos misére jár helyette. Különben is, már teljes a Mikola klán. Nem ö volt az, aki kitüntette a rokonait ? Gyogyszerész testvért meg hasonlokat ?
Előzmény: libera nos a malo (61)
kalocsay Creative Commons License 2006.03.11 0 0 65
Olvasd csak el azt a cikket alaposabban. Mikola nem volt jelen azon a tüntetésen.
Előzmény: libera nos a malo (58)
VIII. Nagyapó Creative Commons License 2006.03.11 0 0 64

A házasságon kívüli szex esetén a fogamzásgátlást még maga a pápa sem ellenzi (bizonyos esetekben a házasságon belül sem, de ezt csak a sokadik hittanórán tudod meg).

A házasságon kívüli szexet magát, azt szokás ellenezni - meg az erre való buzdítást.

Más (és tessék tízig számolni a hülyézés előtt).

Végső soron miért egyedül az anyáé az a test, amire az élethez neki is, a gyerekének is szüksége van? Csak, mert az övé volt előbb? A sziámi ikrekből ha egy megtartható, melyiknek van joga a közös szervekhez?

Előzmény: ghostmaster (42)
kalocsay Creative Commons License 2006.03.11 0 0 63

Mit tegyünk, ha a természet olyan igazságtalan, hogy csak a nőket tette alkalmassá a gyermekszülésre. :-)

Ez az egész itt egy műhiszit, egy választási fogás.

Az abortusz szabályain senki sem akar változtatni a jobboldalon sem. Semjén és a kereszténydemokraták ellenezték az abortusztabletta engedélyezését, kb. ennyi a lényeg.

A jelenlegi kormány idején viszont jelentősen nőtt a fogamzásgátló tabletták ára és ha jól tudom, most már nem lehet felírni "közgyógyos" körben.   

Előzmény: zsuzsa (54)
zsuzsa Creative Commons License 2006.03.11 0 0 62
Akinek elég pénze van, az el tudja majd vetetni magánklinikán. Különben is , törzskönyvezték az abortusztablettát is. ja és barmely nö kerheti a sterilizaltatását. Most valtoztatták meg a törvényt ( eddig 35 ev felett 3 gyerekkel lehetett kerni ) ennyi mindent nem lehet visszacsinalni. Fidesz se fogja elkapkodni.
Előzmény: AliceCsodaországban (57)
libera nos a malo Creative Commons License 2006.03.11 0 0 61
Ráfáztál, neked Mikolától kell szülni. :)
Előzmény: zsuzsa (51)
pevek Creative Commons License 2006.03.11 0 0 60

Az abortusz a XXI. században semmi másról nem szól, mint a felelősség elhárításáról. Nincs más értelmezési tartománya.

ui. Természetesen nemi erőszak, stb. esetén nem vagyok abortuszellenes.

Előzmény: Törölt nick (53)
Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2006.03.11 0 0 59
ugyan már, nem lesz a kukában több csecsemő. ugyanúgy lesz abortusz csak most drágább lesz
Előzmény: AliceCsodaországban (57)
libera nos a malo Creative Commons License 2006.03.11 0 0 58
Kedves kalocsay,

bevallom, sz@rok Orbán "filozófiai kérdéseire". A belinkelt cikk arról szólt, hogy Mikola is tüntetett az abortusztabletta ellen.
Előzmény: kalocsay (50)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2006.03.11 0 0 57

DE milyen rohadt sunyi ez a fidesz, hogy MIkolát eddig hogy a háttérbe dugták, nem igaz.. le merem fogadni, hogy a választásokig alig fog szerepelni itt-ott... ez a szimpatikus ember a hegyes orrával meg a pökhendi beszédjével...

Mégeccer aszondom: hajrá Mikola! Csinálj csak amit szeretnél... ha ez az ára annak, hogy  jó Viktorunk meg a bandája eltűnjön, akkor ezt meg kell fizetni. Édes istenem, megszületik pár ezer gyerek úgy, hogy senki nem kíbvánta őket, kicsit több ujszülött lesz a kukákban... :-((( Fő az erkölcs meg a nemzetmentés.

Előzmény: ghostmaster (48)
Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2006.03.11 0 0 56
az környezetszennyezés lenne
Előzmény: ghostmaster (48)
Pukszi Creative Commons License 2006.03.11 0 0 55
"Orbán Viktor azt mondta: Mikola Istvánnak kormányfő-helyettesként az lenne a feladata, hogy "a nemzet orvosa, gyógyítója" legyen, a magyar életerő és a gyermekvállalás ügyét képviselje a kormányzatban.     Mi a tököm az a "magyar életerő"? És hogyan kell képviselni azt?"

A magyar életerő olyasmi, mint a "vérrög", a "gyepű", "magyar nagytérség", a "testvérek", a "vérvalóság", vagy "felkoncoltatik".

Igen, Szálasi kedves kifejezései lassan visszatérnek....

Előzmény: szonam (18)
zsuzsa Creative Commons License 2006.03.11 0 0 54
Miért mindig a nöket piszkálják? Olyat miért nem kérdeznek, hogy helyes-e, hogy a férfiak rendelkezhetnek a saját testükkel?
Előzmény: kalocsay (50)
Törölt nick Creative Commons License 2006.03.11 0 0 53
Én hallottam, de nem mindig alkalmaztam életemben. Viszont az abortuszt egyik esetben sem támogattam volna, noha egyik hölggyel sem terveztem életem összekötését. Ha fölcsináltam (volna, szerencsére csak egyszer kellett izgulni kicsit emiatt), akkor bizony vállalnom kell a felelősséget, és a gyereknevelést, meg elrontott életet! (Pedig nem értek egyet, hogy abortusz=gyilkosság. De akkor se beszélnék rá erre senkit... Ha megszólalok egy ilyen kérdésben, az csak a lebeszélés lehet...)
Előzmény: pevek (43)
Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2006.03.11 0 0 52
na az a másik ködevő idióta :(
Előzmény: szonam (37)
zsuzsa Creative Commons License 2006.03.11 0 0 51
Ha kötelezö lesz szülni, akkor én a Deutsch-Fürtöl szeretnék. Nekem bejönnek az ilyen fürtös, colos hapik. Erös a szexualis kisugarzasa.
Istenkém, 16 eves koromban együtt voltam vele meg az öccsével Veszprémben edzötáborban. Már akkkor is hülye vót, de akkor is volt szexuális kisuggárzása.

Én töle szeretnék gyereket, hogy ne fogyjon tovább a magyar ! Ha megigérik , hogy megkapom , akkor a Fideszre szavazok !

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!