Elindult Magyarország első 21-es körzetszámú szolgáltatója. Ebbe az irányba halad a T-Com (Magyartelekom, Matáv) a Klip-el, ezt várja a NeophoneX közönsége is. Gyanítom, hogy hamarosan mások is ringbe szállnak.
Ennek a fórumnak a cálja, hogy megosszuk a tapasztalatokat ezekről a szolgáltatókról egymás között.
Az első 21-es körzetszámú szolgáltató: http://www.mikrohalo.hu/
A Hungarian Telephone and Cable Corp. (HTCC), hazánk legnagyobb alternatív telekommunikációs vállalatait (Hungarotel, Pantel) birtokló távközlési szolgáltatója bejelentette, hogy felvásárolja a második legnagyobb vezetékes szolgáltatót, az Invitel Távközlési Szolgáltató Zrt-t.
Tuti, hogy lesz inaktívra is.Ez a sajtóközleményben is benne van amit maga a T-Com adott ki.Csak még a részletek nem ismertek.......
"Telefonszolgáltatás nélkül igénybe vehető nagykereskedelmi ADSL
A hazai internetpiac fejlődésével felmerült az igény a telefonszolgáltatás nélküli szélessávú internet használatára. Ezt felismerve a Magyar Telekom a közeljövőben bevezeti a telefonszolgáltatás nélküli ADSL szolgáltatást, amely internetszolgáltató partnerein keresztül lesz igénybe vehető. A havidíjas telefon nélküli ADSL bevezetése jelentős fejlesztéseket igényel a Magyar Telekom részéről, melyek várhatóan 2007 első negyedévében fejeződnek be. Ezzel a szolgáltatással azon ügyfeleknek is lehetőségük lesz ADSL-hez jutni, akik nem rendelkeznek telefonelőfizetéssel."
Nekem semmi gondom nem volt velük, mondjuk egy dolog nem volt tisztázva, amikor lemondtam a vonalat kinek is kell keresni a másikat, de megkerestem a TVnet-nél a megfelelő embert (a normal ügyfélszolga itt is hülye) és kb. egy hét csúszással át is ment a dolog. Mondjuk már előtte is részleges hurokátengedésem volt.
Na az sem volt egyszerű, persze megint a t-com miatt. Volt pofájuk azt mondani, amikor a részlegest indítottam, hogy a vonal alkalmatlan az ADSL-re. Tették ezt úgy, hogy előtte egy évig Enternet volt rajta. Csak hát ugye az Enternet tőlük vásárol a TVnet meg sajátot ad.
Na ilyenkor jön a szokásos NHH-s email, cc-zve az akadékoskodoknak és valahogy csak elindul a dolog.
Volt egy kis kitérő a Pantel felé is, de a végén mégsem ők lettek, egy oka volt ennek, meglehet, hogy 45 napig nem lett volna netem, mert ott mindent fel kellett volna mondani előtte, így a hivatalos ügyintézés eddig is tarthatott volna.
Talán tavaszra lesz inaktívra is csupasz, tudja a jó ég. A t-com ezt is próbálja meggátolni.
A csupasz ADLS-t én is nagyon várom.Kábeles netem van meg most már UPCdirektem.Ahogy bejön a Csupasz DSL már mondom is le a kábeltv-t meg a netet, addig is felesleges ráfizertés a kábeltv ami ugye a net miatt kell.... :-(
Amúgy jó a TVnet?Nekem is lehetett volna, de inaktív a telefonvonalam és erre még nem kérhettem sajna telefonelőfizetés nélkül.
Ja szerezz be olyan VoIP-os cuccot amire legalább kettő szolgáltató konfigurálható.(kettő telefonportja van) Itt egy jó kis készülék ráadásul WLAN-os is:
Asszem 6 hónapig.Ne ne vegyél rá mérget.De itt van még a www.freecall.com szolgáltató.Ezzel ingyen hívhatsz minden magyarországi vezetékes számot.Bár ki tudja meddig.A lényeg, hogy hardveresen is használható (SIP alapú, tehát ugyan az mint a klip meg a Neo).A minőség nagyon jó......
Igen, asszem szoktalak látni a Neo saját fórumán is, igaz ott én nem szóltam még hozzá.
Szóval nekem csupasz ADSL-em van, de TVnetes. A klip pedig, mint lentebb írtam azért lenne jó, mert ingyen hívható a megfelelő t-com csomagokkal. De nem fogok ezért agyvérzést kapni. Válaszod megnyugtatott, így majd egyszerűen visszahívom az ismerősöket valamelyik Voip....-ról. Aztán majd ránézek később újra.
Egyébként meddig él a vonal feltöltés után, mert ezt rohadtul nem lelem az oldalon?
Nálam az átállásból adódó problémákon kívül nem volt gon a Neóval.Márr lassan 2 éve használom hardwersen.A klippel meg a stratégia szerintem a következő.A csupasz ADSL-hez nyomják majd a T-Online-val.Az Invitel az ADSL-jéhez már most is adja a VoIPer Neophonex-es csomagot.
Szóval a csupasz ADSL-el szerintem meglovagolják ezeket a szolgáltatásokat.........
Szerintem csak a púp a hátukon ez a kurva klip, egyszerűen csak azért kell, hogy aki nem akar vonalast, az ne egyből a neo-hoz rohanjon. Viszont szopjon. Ha lehet jó sokat. Egyelőre felraktam a Neót, egy két-hétig vszinű marad is. Viszont arról mintha azt olvastam, hogy ha a NAT be van klikkelve egy idő után ledob a szerver. Hallottatok ilyet már?
A klip már megint megdöglött. A múltkori 500-as hiba helyett most 401. A vicc következő poénja: a 194-en rossz a számítógép-rendszer és nem tudják felvenni a hibát. Még egy csavar: a 1234 is döglött, a 194 szerint már pár százan telefonáltak nekik, hogy nem megy.... Elek szelleme kísért? A december 27-én bejelentett és megsürgetett másik hibára meg még mindig nincs válasz. Azt hiszem, kellene egy permanens hibajegyet nyittatnom, amit nem hagyok lezárni.
Ez azért habos h*lyeség, mert a telefonszolgáltatást a t-csoporttól veszed (mármint a klip-et), így azért nekik kell tartaniuk a hátukat. Nyugodtan nyaggasd a 194-et! Gondolj bele, az egyik ismerősöm Németországban használja a klipet, akkor jelentse be a Deutsche Felekomnál?
Ezek egy kivételével mind telefonszámhoz kötöttek, az az egy meg bankkártyás fizetős. Úgyhogy nem takarítottak semmit, csak simán elbalettozták. De ez már kb. két hete elkezdődött, amikor kihunyt az egyik ügyfelem szintén telefonhoz kötött, külföldről használt klipje (itthonról sem megy). Egyik se szofttelefonos, mind jobbnál jobb ATA-kon ketyeg(ett). A közös bennük az, hogy érdemben egyikkel se csináltak semmit, csak visszahívott a győri üfszolg. illetve a 4874800 pontosítás miatt.
Igaz, kb 3-4 hete már nem is voltam bejelentkezve rajta, mert elkezdtem másra használni a softpone-t, de addig a többi account mellett ez is "regisztrált" státuszt mutatott szinte folymatosan.
Most megpróbáltam visszakapcsolni, de döglött szegény.
Az enyém még régi, a vezetékes telefonszám megadása nélkül regisztált verzió, lehet, hogy ezeket takarították ki a rendszerből - nekem nem nagy veszteség.
Újévi meglepi: éjféltájban kimúlt a klip. A rendszereim közül az első hibajelzés 00:11-kor jött. 500-as hibával sehonnan sem tud regisztrálni. 194-en egy órája bejelentettem, visszahívtak, kérdezték, hogy mire használom. (???) Azóta még változatlan a helyzet.
Csupasz ADSL jövő negyedév végétől.Direkt a telefonra előfizetni nem kívánók miatt.A 21-es szolgáltatók helyébe a reklámok beindultával nagy reklámot csapnék a 21-es körzetszámnak.A T-Com/Online gondolom a klipje alá jó nagy lovat tesz majd.Jó lenne ellensúlyozni....
Ez a 8888-181 írásmód a vidékiek (mint én) "kiváltsága", mert így könnyebben tűnik hasonlónak a vidéki 6 jegyű számmal működő körzetekben használható 888-181-hez
Egyébként én is az xxx-xxxx írásmód híve vagyok, de az előbbi kevésbé borzaszt el, mint pl. a mobilok 209-xxx-xxx formátumú leírása.
Ha továbbolvasol, akkor kiderül, hogy mivel akkor nem működött, nem tudtam sem megerősíteni, sem cáfolni a működést..
Azóta (tegnapelőtt, azaz hétfőn kora este óta.. most rácsekkeltem: még mindig ;-D) működik a dolog.
Sőt: 0621380xxxx és 21380xxxx módon is megy a BETÁRCSÁZÁS, de 380-xxxx formátumban meg nem -- ami szvsz azért nem igazán vall éleselméjűségre, de még elviselhető.... Ti. ha már ugyebár nincs 3-assal kezdődő "helyi" szám, akkor a behívónál el lehetett volna felejteni az idézett ANFT korlátozását - itt: csak a 0621380xxxx forma megengedett -, főleg ha illogikusan a 06 nélkülis de SHS-sel (így: feleslegesen) kibővített számbeadást elfogadják, ellenben most a "HELYI" betárcsázási módot (380-xxxx) NEM fogadja el a behívó akusztikus felülete!
Hogy ezt a betárcsázást meddig lehet életben tartani, arra érzetem van csak: nem sokáig. Egyelőre várjuk meg első körben a dec. 15-ét, majd ha akkor is megy méga behívó, a január végét.
Egyetlen (megszállott ;-D) kérésem lehetne: a 888-8181 számot NE írjátok 8888-181-nek, mert egyrészt nem szabványos, másrészt kiolvasni is nehezebb -- és ezt általában a hétjegyű hívószámokra is értem!
Én végülis megértettem a 21-es SHS hívási metódusának ilyen "merevségét" (igaz vitába is tudnék szállni vele ;-D): a mobiloddal nem tudsz (roaming-olás nélkül) a földrajzilag határolt szolgáltatási területen túl igénybe venni szolgáltatást, tehát csak itthon tudsz "helyi" számmal hívni hálózaton belüli mobilt. A VoIP jellegéből fakadóan viszont nem egyértelmű, hogy honnan hívsz kit, így ha a MAGYAR szolgáltató belföldi hívási szokásait betartatja a rendelet, nagyobb baj nem lehet.
Egyetlen ponton tudnám támadni a dolgot: ugyanez az ANFT kijelenti, hogy 2007. január (?) 1.-től MEGSZŰNIK az itthonról kezdeményezett "0036" típusú belföldi/helyi hívás eddigi tiltása, azaz a helyzet ugyanaz lesz, mint a mobiloknál: 00+36+KS+ES módon lehet "farokba" hívni hazai számokat.
Akkor viszont már miért nem kötötték azt is ki ehhez az időponthoz az SHS=21- mellé, hogy onantól SHS=21 hívása CSAK 00+36+21+ES formában lehetséges: ugyanis akkor az egész világról egyértelmű lehetne a használat.
Ha viszont marad a mostani állapot a 21-es számokkal kapcsolatban, akkor a fenti 0036-os változtatás után már NEM lesz logikus a 21-es számok tárcsázási módjának előírása, sőt!