Keresés

Részletes keresés

APT Creative Commons License 2012.10.28 0 0 1097

Tényleg nem akarok kekeckedni, de miért van az az érzésem, hogy neked tulajdonképpen az órák elkészülténél is fontosabb az, hogy a már órához jutott (szerinted ezek szerint nem tisztességesen...) tagokat valamilyen módon mindenáron "megbüntesd"...?...

Én biztos vagyok benne, hogy ha a végelszámoláshoz közeledve az derül majd ki, hogy ki kell pótolni valamennyivel a költségeket, akkor ezt mindenki (a többség biztosan) meg fogja érteni. De egyelőre igenis úgy tűnik - kifejtettem már - hogy a költségvetés nem tarthatatlan, és pillanatnyilag nincs olyan többlet-infónk, ami ezt megkérdőjelezné. De te mégis azzal vagy elfoglalva, hogy miként tudnád pótbefizetésre kényszeríteni a már órához jutottakat...

Nos: sehogy, ha az illetők berágnak ezen a hozzáálláson, és többé foglalkozni sem hajlandók a kérdéssel - akkor ennyi... Semmiféle, sem közvetett, sem közvetlen eszköz sincs többletköltségek rájuk hárítására, és ezzel az állandó kekeckedéssel szerintem csak azt érheted el, hogy az úgymond jóérzésükre, belátásukra is hiába apellálsz...

Előzmény: jazzcool1,2 (1094)
APT Creative Commons License 2012.10.28 0 0 1096

Tökéletesen jó az is.

Előzmény: boxer-gs (1095)
boxer-gs Creative Commons License 2012.10.28 0 0 1095

A mozinak most már van egy lekerített saját kávézója, oda simán be tudtok ülni.

Előzmény: APT (1091)
jazzcool1,2 Creative Commons License 2012.10.28 0 0 1094

rövid távon valószínűleg ennél gyorsabb és jobb megoldást nem tudunk majd találni. ez a megoldás ösztönézné a befizetéssel tartozókat, mert ők csak akkor kapnák meg a lehetőséget arra, hogy 20 ezer forintért maguk megcsináltassák, ha előzőleg befizetik elmaradásukat. az így befolyó pénzből aztán remélhetőleg minél többet visszakapnak azok, akik maguk finanszírozzák a befejezést.

és ha a fenti megoldásban megállapodnánk, akkor azt is el kéne érnünk, hogy akik eddig 50 ezerért már órához jutottak, azok is járuljanak cca mondjuk 10 ezer plusz forinttal hozzá a projekthez. aztán majd egyszer visszaosztunk, ha lesz miből;-) talán valahol 50 és 60 ezer között lenne az órák tényleges végső ára. csak győzze P. Kiss mester a melót:-)  (a pénzt - ha vállalja - fekvőrendőr kezelné, mindössze fogadnia kellene a bankszámlánkon a beérkező sok pénzt:-)

de a fenti megoldás előtt először is meg kell nézni, hogy pontosan mennyi pénz van a számlánkon, illetve, kinél és mennyi elszámolatlan pénz van. ezeket kellene először előteremteni. remélhetőleg 5-én a Lurdyban okosabbak leszünk:-)   

(IWC-FAN)

Előzmény: Henok (1092)
jazzcool1,2 Creative Commons License 2012.10.28 0 0 1093

oké, valahol a Lurdyban:-)

Előzmény: APT (1091)
Henok Creative Commons License 2012.10.28 0 0 1092

"Végső esetben valóban csak egy megoldas van, aki befizetett 50 ezret, az szemelyesen P.Kiss mesternel 20 ezer forint atadasaval elkészíttetheti orajat. 

Aztan tovabbra is bizalmi alapon ossze kell majd ujra jonni es attekinteni a penzugyeket, vagy "karpotolni" az onfinanszirozokat, ha lesz mibol, vagy pedig szetteriteni azok kozott is, akik 50 ezerert jutottak orahoz."

Nekem szimpatikus ez a megoldás, ha P.Kiss mesterrel meg lehet ebben állapodni. Végülis ha az órák azért nem készültek eddig el, mert az elkészült órákat nem fizette ki a Báró, akkor valóban az lesz a megoldás, ha mindenki a saját kezébe veszi az órájának további intézését. Amúgy is kötve hiszem, hoyg aki nem fizette még be a hátralékát az ezek után befizetné... tehát nem is nagyon lesz más út. Javaslatom, hogy a találkozón vonjunk egy mérleget, milyen alkatrészeink, mennyi ezüst és mennyi pénzmaradvány van. Ezután akik még nem kaptak órát azok között osszuk el az alkatrészeket, és a maradék pénzt (természetesen a befizetéseket figyelembe véve). Ezután P.Kiss mesterrel mindenki már maga lesz kapcsolatban az óra készre szerelését illetően.

Akik nem jönnek a találkozóra azoknak az alkatrészei és a rájuk jutó pénzmaradvány valakinél marad.

Szerintem több elkészült órát ne sorsoljunk ki, az eddigi sorsolások is így utólag már erősen aggályosak, mert sajnos nem 50.000 Ft egy óra az már biztosan látszik, és minnél többen kapnak meg 50.000 Ft-ért órát annál több vesztesége lesz azoknak akiknek nem kedvezett a szerencse. Szerintem nem lottózni akart itt senki aki csatlakozott a projekthez, térjünk vissza a racionális és igazságos elszámoláshoz.

Előzmény: jazzcool1,2 (1081)
APT Creative Commons License 2012.10.28 0 0 1091

Akkor nem értetted meg - más helyet nem fogunk választani, mert ott, helyben fog kiderülni, hogy a tervezett helyszín a könyvesbolt kávézójában még működik-e egyáltalán. De ott kell akkor házon belül máshová átvonulni, nem a város túlfelére...

Csak a Lurdy azért elég nagy ahhoz, hogy esetleg ne leljünk egymásra, ha nem tudjuk, hol keressük a másikat...

Előzmény: jazzcool1,2 (1089)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.28 0 0 1090
A Lurdy-n belül!
Mondjuk az emeleten a kínai étterem?
Előzmény: jazzcool1,2 (1089)
jazzcool1,2 Creative Commons License 2012.10.28 0 0 1089

MOM Park? Mammut? :-)

Előzmény: APT (1088)
APT Creative Commons License 2012.10.28 0 0 1088

Hol is legyen akkor a találka a Lurdyban? Ha az nincs nyitva, alternatív "találkozási pont"?

Törölt nick Creative Commons License 2012.10.28 0 0 1087
Majd talán a Báró megmondja, hol van az az óra.
Ha nála van azóta is, akkor Herkules nem nagyon ment utána.
Előzmény: Alpári Gnác (1085)
jazzcool1,2 Creative Commons License 2012.10.28 0 0 1086

uh, ezt is tisztázni kell Báróval, ha így van, ahogy írod, az szememben durvább, mint a közös pénzünk kölcsönvétele...

Előzmény: Alpári Gnác (1085)
Alpári Gnác Creative Commons License 2012.10.28 0 0 1085

Herkules az elsö sorsoláson nyert, az az óra át lett véve, ki lett fizetve, csak neki átadva nem lett, ergo jelenlegi tudomásunk szerint a Bárónál van.

Előzmény: Törölt nick (1080)
jazzcool1,2 Creative Commons License 2012.10.28 0 0 1084

jaja, elméletileg;-) reméljük, hogy gyakorlatilag is előkerül a hátralevő órák elkészítéséhez szükséges 20 ezer forint/darab összeg. topiktársunk gondolom arra célzott, hogy a saját két órája esetében előfinanszírozná a kétszer 20 ezret, ha mégsem lenne gyorsan friss pénzünk a további órák elkészítéséhez.

talán többeket is érdekelhet: előbb beszéltem Sándor12-vel, aki már rég elkészítette az elegáns díszdobozokat és mappát, és alig várja, hogy átadhassa a topiktársaknak. a díszdobozok átadását "mindössze" az órák elkészülte akadályozza, mert a dobozra rákerül az óra sorszáma és a tulajdonos neve is. nagy köszönet az önzetlen topiktársnak!

Előzmény: Törölt nick (1083)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.28 0 0 1083

ELMÉLETILEG akik már befizették az 50 ezret, azoknak nincs további költségük. 

A legutóbbi tárgyaláskor P.Kiss vállalta ennyiért az órákat, és nem csak az első ~13-ról volt szó.

Előzmény: jazzcool1,2 (1081)
jazzcool1,2 Creative Commons License 2012.10.28 0 0 1082
Szerintem is.
Előzmény: Törölt nick (1078)
jazzcool1,2 Creative Commons License 2012.10.28 0 0 1081
Végső esetben valóban csak egy megoldas van, aki befizetett 50 ezret, az szemelyesen P.Kiss mesternel 20 ezer forint atadasaval elkészíttetheti orajat.

Aztan tovabbra is bizalmi alapon ossze kell majd ujra jonni es attekinteni a penzugyeket, vagy "karpotolni" az onfinanszirozokat, ha lesz mibol, vagy pedig szetteriteni azok kozott is, akik 50 ezerert jutottak orahoz.
Előzmény: Alpári Gnác (1077)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.28 0 0 1080
Erről én semmit nem tudok.
Előzmény: Alpári Gnác (1079)
Alpári Gnác Creative Commons License 2012.10.28 0 0 1079

Herkules órája a Bárónál van, azt csak oda kellene adni neki.

Ha nincs a Bárónál mégse, az megint egy új helyzet, mert akkor nem csak a pénzzel, hanem még egy órával is tartozik.

Előzmény: Törölt nick (1078)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.27 0 0 1078
A három óra közül kettőnek már van gazdája:

IWC-fan, és Herkules

Legalábbis szerintem.
Előzmény: Alpári Gnác (1077)
Alpári Gnác Creative Commons License 2012.10.27 0 0 1077

(Bocs, német billentyűzertről írok, nem minden ékezetes betüm van meg)

Az az árukészlet szerintem konkrétan zálogban van, az nem az övé.

De mindegy is, miután nem valakinek tartozik vele, behajtani sem tudjuk, csak ha ö ki akarja fizetni.

Ez a fö baj a projekttel, hogy nincs jogi személyisége, ezért nem tartozik senki senkinek, egy bankszámla van, ahonnan valaki felvett pénzt.

A megoldási javaslataim, amitől órához lehetne jutni:

0. Az elkészült 3 orát azonnal fizessük és sorsoljuk ki!

1. Egy betartható ütemezést kérni P. Kiss mestertől. Havi, mondjuk 3 óra talán nem elrugaszkodott igény.

2. Aki betette a teljes összeget, spendírozza meg a szerelés koltségét.

Ez sulyos dolog, persze, de nekem benn van 100 ezer forintom, ha még 40-et be kell tennem, hogy valos orához jussak, akkor inkább beteszem, mint hogy az egészet bukjam.

Ez természetesen azzal a fenntartással működik, hogy utólag elszámolunk.

3. Fel kell szólítani a hátralékos tagokat, hogy egészítsék ki a befizetéseiket, külonben eladjuk a dolgaikat.

Erre lehetne adni, mondjuk 3 hónapot.

Kérdés, hogy ki vállal fel és milyen felhatalmazással egy ilyen döntést?

4. Fellítani egy kuratóriumot, ami ezentul felelosen dont bármirol.

Talán érdemes ezen gonolkodni.

Törölt nick Creative Commons License 2012.10.27 0 0 1076
Majd még emlékeztetem a találkozóra, a többi már tőle függ........
Előzmény: jazzcool1,2 (1075)
jazzcool1,2 Creative Commons License 2012.10.27 0 0 1075
Baro azt írta, hogy 20 millios arukeszlete van, ha ez csak 2 millio, akkor sem jelenthetne gondot 150 ezer ft eloteremtese, szerintem. Jo lenne bekesen rendezni a dolgokat, remelem eljon a talira, mert ha nem, akkor tenyleg maga ellen hangolna az orara varokat.
Előzmény: APT (1072)
jazzcool1,2 Creative Commons License 2012.10.27 0 0 1074
Nem jött meg, de írtam én is.

Ez a zálogosdi is jó megoldás. APT- nek igaza van, eladni nehéz, pontosabbban az eladók görcsösen ragaszkodnak a régi szép idők áraihoz, és inkább még sok évet kivárnak, hátha feljebb mennek az árak. De erre sajnos nincs reális esély, szerintem.
Előzmény: Törölt nick (1073)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.27 0 0 1073
Írtam mailt az itteni címedre.

Én már gondoltam arra, hogy felkínálok a Bárónak 150ezer Forintot, ha zálogban hagy nálam mondjuk egy Rolexet.
Ha fél év múlva nem veszi vissza, akkor az enyém lesz az óra.
De szerintem nincs ilyenje. :-(
Előzmény: jazzcool1,2 (1071)
APT Creative Commons License 2012.10.27 0 0 1072

Próbáltál te mostanság órákat eladni..?.. Báró jórészt eladta/eladja azt saját készletéből, ami forgalomképes.

Egyetlen járható útnak azt látom, ha egyértelműen - és írásban rögzítve - fixáljuk, hogy milyen ütemezés szerint fizeti vissza az el nem számolt tételeket - és ha erre nem kerül sor, akkor milyen módon fogunk eljárni. Itt a cégcsőd nem kibúvó, hiszen magánszemélyként vette át az MMII pénzt. Neki is ez a legtisztább, ad még lehetőséget számára is, hogy rendezze a dolgokat - de teljesen egyértelmű, hogy nem opció az, hogy nem rendezzük a kérdést. Ez esetben úgyis lesz olyan topictárs, aki maga veszi kezébe a dolgot...

Ez egy nagyon szerencsétlen történet, tudjuk, hogy most általában sanyarú idők járnak a többségre, így belefér annyi, hogy adjunk tolerálható, vállalható határidőket, ütemezést a dolog rendezésére - de mást nem tudok elképzelni... Azért legyünk tisztában azzal, hogy ennek eleve elő sem lett volna szabad fordulnia...

Előzmény: jazzcool1,2 (1071)
jazzcool1,2 Creative Commons License 2012.10.27 0 0 1071
Szerintem addig is folytassuk itt az otletelest a penzugyi megoldasra, mert esetleg 5-ere mar kialakul valami kozos allaspont. Szerintem a Barotol orakat kellene vasarolnunk, vagy megkerni, hogy ő adjon el arukeszletebol 150 ezer forintnyit. Tovabba jobb otlet hijan az elmaradokat kell felszolitani, es ha nem kapunk valaszt, akkor uj tagokat toborozni helyukre.

Varok megvalosithatonak tuno finanszirozasi otleteket! :-)
Előzmény: APT (1066)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.27 0 0 1070

rendben, köszönöm. 

Előzmény: APT (1069)
APT Creative Commons License 2012.10.27 0 0 1069

De, elnézést, akkor 5-e.. Nem dátumot, hanem napot beszéltem meg vele, csak én kevertem el a számokat - nincs jelentősége. Hétfőn, 18h, Lurdy - egyelőre ez van megbeszélve.

Előzmény: Törölt nick (1067)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.27 0 0 1068

Sándor12 kérésére felrakom ezt a fotót.

Ő is megtett mindent, amit tudott.

Egyelőre tőlünk nem fussa többre. :-(

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!