Az állatvédők dolgoznak most ezen ott rendesen. Karantén, megfigyelés, féregtelenítés és oltások. Az eljárást a szerv elindítja, tavaly egy honi hölgyet el is ítéltek ilyenért, hiszen szervezett keretek közt csempészték ki a babakutyákat.
Régen írtam ide, most is olasz ismerősöm kérésére teszem.
Triesztben az olasz rendőrség megállított egy magyar furgont, benne 270 kiskutyával. Köztük egy fehér-fekete újfoundlandi, kb. 3 hónaposra becsült baba. A kölyökben se microchip, se útlevél, ami segítene megtalálni "tenyésztőjét". Ha bárkinek van információja ilyen korú baba kereskedőknek történő eladásáról, kérem privátban jelezze nekem. A felháborodásom kevés ennek a szörnyűségnek a megállításához, de remélem eljut a hír sok helyre, és végre abbahagyják a kutyák ilyen embertelen formában történő gyártását és szállítását.
Aki meg ezt tette, ha olvassa a fórumot akkor üzenem neki: A saját gyerekedet is betennéd egy furgonba pár forintért??? Én téged tennélek oda...ingyen!!
Hát ez az! Eddig semmi megoldás nem jött be. Nagy örömünkre nálunk helyenként félméteres hó volt, még mindig van belőle bőven itt a Mátra lábánál:) Adjak rájuk gumicsizmát?:) Ma is olyan szivesen elvittem volna őket a tiszai jégtúrára, de itthon maradtak:(
Joy-t pl. egyálltalán nem zavarja, de ha még is a lábujjai közé kerül egyszerűen kirágja ! Van aki szerint segít ha a talppárnából ki van vágva a szőr. Vagy, be szokták kenni spec , tappancskrémmel, ill. gyógyszertári vazelinnel. Ez inkább csak a sótól véd, de lehet hogy a hógömböcök se épülnek be annyira. Próbáld ki, legfeljebb nem kened be többé.
Az én szivemet teljesen elolvasztotta ez a fiúcska:)
Azt szeretném kérdezni, hogy Ti hogyan védekeztek a talpon keletkezett jégcsomók ellen?
Ha nagyobb hóban szaladgálnak, szánkózunk, egy idő után egyfolytában a jég kirágásával vannak szegények elfoglalva. Így marad a szépen eltakarított utca, udvar.
Látom téma volt a hideg, ebben a nagy hidegben. :) Mi a melléképületben csináltunk helyet Öcsinek a nagy havazások és hidegek idején, de nem akart bemenni, kint feküdt a bejárati ajtó előtti lépcsőn. Mivel a házába sem akart bemenni, kinyitottuk neki a teraszajtót, hogy a fedett teraszon fekhessen. Ez bevált, főleg azért mert a macskánk is a teraszon lakik és szeretik egymást. Úgyhogy mi így oldottuk meg, ennek ellenére még mindig szívesebben fekszik a szabad ég alatt napközben és csak éjszakára húzódik be a fedett, szélvédett teraszra.
Hát nekünk tavaly szilveszterkor eléggé megfázott, bekrepált szegénynek a torka! De az ACC-s húslevestől meggyógyult:) De akkor is már 1 hete ilyen dög hideg van!
Az én kutyosom futkározik az 5cm-es hóban, megunja bejön a lakásba és alszik egy nagyot:) Nem fagynak meg szegénykék éjszaka???? Úgy félek!!!!! Apukámnak mondtam h csukjuk le a pincébe ahol olyan 6-10 fok van, de azt mondja nem maradna meg éjszaka, meg pici is lenne neki! az autó mellett 1 m lehet körben. Most néztem, hogy jövőhét keddig ezt a hideget mondja :S