Tudna valaki segíteni, hogyan lehet egy térképrészletet kimenteni webes linkre? A maps.google.com -on próbáltam, rákerestem a csepeli kavicsos tóra, de itt elakadtam, nem tudtam linkként elküldeni a barátomnak. Illetve a szokásos megoldás maradt volna, hogy kivágom képként és fájlban elküldöm, de az macerás. Egy link kellene, amire rákattintva ugyan azt látja, amit én, abban a nagyitásban, ahogy beállitottam. Nem jövök rá, hogyan megy. :-(
Az 51-es körzetnél pl. akkora "köd" van, hogy még a Black Hawk-ot is be lehet azonosítani. Egyébként teljesen felesleges kitakarni bármit is. Tudtommal (jó áron) a Google saját kérésre is készít műholdas felvételeket. Akár az 51-es körzetről is.
nem tudom itt említették már de valahol láttam, hogy egy emberke pl Kínai légvédelmi ütegeket azonosított be a google earth alapján és azzal térképezte fel ezeknek többségét. Esélyesen nem az összeset találta meg, meg manapság úgy is inkább mobil légvédelmi ütegek vannak nem telepítettek, de azért mégiscsak vicces :) Meg vannak ugye orosz tengeralattjáró bázisok is néha amiket meg kelhet találni meg hasonlók :) Arról meg már ne is beszéljünk amikor búvarruhabán várják a google street view kocsit az emberkék az utcában :D Mindenesetre amit nem értek, hogy miért nem raknak "ködöt" több katonai objektum köré. Pl amcsi 51-es körzetnél azt hiszem van, meg még pár katonai bázisnál így lekorlátozva a dolog. Bár mondjuk nem tudom ebből a minőségből mit lehet kihozni ami fontos is lenne.
Én mondjuk a Google Earth Blogon olvastam, de a hozzászólásba a Google LatLon blogot linkjét tettem, mégiscsak ők az elsődleges forrás:-) Annyi a lényeg, hogy nagy változást vittek bele a rendszerbe, akár rossz adat is kerülhetett a régi helyére pár helyen. Nem tudom, kinek kellene szólni, lehet ugyan, hogy a google-nek, de lehet, hogy széttárják a kezüket, ők is készen kapnak térinformatikai adatokat; az egész ország röhögött a Fekete Pákó utcán, de az utcahálózat adatokat térképkészítő cégtől kapták (ha jól emlékszem, a Tele Atlasét vették meg ebben a régióban), amelynek más, akár online térképén is látható volt ez az utca, aztán jó sok idő elteltével mindenütt kijavult. Mondjuk, a magam részéről a google-nek szólnék, hogy tudjon róla. (Hehe, a keresőrendszere már két perc múlva "tudott róla", ahogy erről a hozzászólásról is, elég két ritkább szavára, vagy egy rövid idézetére rákeresni:-) Na persze ez nem így megy:-)
Néhány napja a Google Earth Magyarország határvonalát az eddigi néhány méteres pontosságról megváltoztatta. Van olyan határvonal is, ami a tényleges határtól több mint 1 Km-re van bejelőlve. Tud erről valaki valamit?
Nem vagyok számítógépközelben egy ideig, ezért emlékezetből írom körbe: a My places úgy hsrmadik ikonja egy sárga négyzetben egy pont, vagy valami ilyesmi, az ez az általános POI réteg.
Ha a Labels/Populated Places opciót bekapcsolom mindent duplán ír ki. Már a Tools/Options füleket is végignéztem, semmit nem találok. Pár hete viselkedik így!
Segítsetek, kérlek, mert minden szál hajam kihullik...
Google Earth, keresek valamit. Például egy utcát Berlinben. Kiad mondjuk 10 lehetőséget baloldalon, fent a listán. Rákattintok az egyikre (utca, irányítószám), mire közli, hogy "We could not understand your search". Miközben ő maga adta a listát! Agyrém!
A Google Earth-ben a View menü-ben a Historical Images-t kell bekapcsolni... Utána a csúszka segítségével az adatbázisból a régebbi képet tölti be... Az egész letakarásosdinak nincsen semmi értelme.
Nekem totál hülyeségnek tűnik ez a kitakarásos dolog hiszen evvel csak felhívják a figyelmet arra hogy hol van titkolnivaló dolog s rádaásul utána a régebbi térképeken ez a rész simán beazonosítható.